20 десертів на 14 лютого, які потішать своїм смаком

Різні насолоди давно стали невід'ємним атрибутом святкування 14 лютого (Дня святого Валентина). І як приємно приготувати смачний і романтичний десерт самостійно в домашніх умовах. Тим більше є так багато чудових рецептів, і кращі з них ти знайдеш у нашій добірці!

Зміст

  • 1. Ягідний зефір на 14 лютого
  • 2. Шоколадний брауні
  • 3. Ягідний мус із манкою
  • 4. Лимонний чізкейк без випічки
  • 5. Шоколадні цукерки
  • 6. Крем-брюле на 14 лютого
  • 7. Домашні Рафаелло
  • 8. Полуничне мусове тістечко
  • 9. Бананове морозиво з какао
  • 10. Гранатова панна-котта
  • 11. Тірамісу з малиною
  • 12. Шоколадний мус без випічки
  • 13. Сирний мус із білим шоколадом у духовці
  • 14. Сорбет із шампанського на 14 лютого
  • 15. Йогуртовий мармелад із кокосом
  • 16. Сметанний торт із чорносливом та горіхами без випічки
  • 17. Трайфл з вишнею та шоколадом
  • 18. Десерт Павлова на 14 лютого
  • 19. Заморожений йогуртовий торт із фруктами
  • 20. Домашні трюфелі
  • 1. Ягідний зефір на 14 лютого

    Гарний рожевий відтінок цього зефіру надає саме ягідне пюре.

    Тобі знадобиться: 120 г ягідного пюре, 1 яєчний білок, 300 г цукру, 5 г агар-агару, 75 мл води.

    Приготування: Змішай ягідне пюре і 100 г цукру, проварити до розчинення і дай повністю охолонути. Міксером зби ягідне пюре з білком до світлої пишної маси. Змішай цукор, що залишився, агар-агар і 75 мл води, доведи до кипіння і проварити 5 хвилин.

    Продовжуючи збивати ягідну масу, влий тонким струмком сироп з агаром і далі збивай заготовку до густини. За допомогою кондитерського мішка виклади зефір на пергамент і залиш його сушитися – близько 12 годин. Готовий зефір можна обваляти у цукровій пудрі.

    2. Шоколадний брауні

    Один із найбільш шоколадних десертів, який можна придумати.

    Тобі знадобиться: 180 г темного шоколаду, 180 г вершкового масла|мастила|, 3 яйця, 75 г борошна, 250 г цукру, 1 щіпка солі.

    Розтопи вершкове масло з шоколадом до однорідності. Віночком зби яйця з цукром і сіллю, додай охолоджену шоколадну суміш і перемішай. Всип просіяне борошно, вимішай і вилий тісто у форму, щоб товщина брауні була 2-3 см. Випікай його 30-35 хвилин у духовці при 180 градусах.

    3. Ягідний мус із манкою

    Найніжніший і апетитніший мус, який готується простіше простого.

    Тобі знадобиться: 200 г ягід до смаку, 50 г цукру, 3 ст.л. манки, 2 склянки води.

    Приготування: Перетріть ягоди через сито. Відклади сік, а макуху – залий водою, доведи до кипіння і проціди. Додай до цього відвару цукор, знову доведи до кипіння і поступово додай манку, помішуючи. Вари на слабкому вогні близько 15 хвилин, продовжуючи заважати. Дай масі охолонути і міксером зби її до пишності, поступово підливаючи ягідний сік. Розклади мус по формах і прибери його настоятися в холодильник.

    4. Лимонний чізкейк без випічки

    Чізкейк без випічки добрий тим, що його неможливо зіпсувати.

    Тобі знадобиться: 80 г печива, 100 г вершкового масла|мастила|, 200 г солодкої сирної маси, 3 г желатину, 2 ст.л. лимонного соку, 1 ч. л. цедри лимона, ванілін.

    Блендером подрібни печиво в крихту, змішай його з вершковим маслом і утрамбуй основу у форму. Розведи желатин у воді за інструкцією на упаковці та додай лимонний сік. Міксером збий сирну масу з желатином і додай цедру з ваніліном до смаку. Виклади сирну суміш на основу і прибери чізкейк на кілька годин у холодильник.

    5. Шоколадні цукерки

    Найсмачніші цукерки аж ніяк не купують коробками у магазині.

    Зараз читають:15 рецептів пісних пирогів, які порадують своїм смаком

    Тобі знадобиться: 2 банани, 300 г печива, 200 г молочного шоколаду.

    Блендером подрібни банани в пюре. Подрібни печиво в крихту, змішай їх із бананами і сформуй із цієї маси невеликі кульки. Розтопи шоколад на водяній бані і покрий цукерки шоколадною глазур'ю.

    6. Крем-брюле на 14 лютого

    Приголомшливий французький десерт на основі жовтків та жирних вершків.

    Тобі знадобиться: 5 яєчних жовтків, 500 мл 33% вершків, 75 г цукру, 2 ст. коричневого цукру, 1 ч. л. ванільного цукру.

    Нагрій вершки з 1 ст. ложкою звичайного цукру приблизно до 80 градусів. Віночком змішай жовтки, ванільний цукор і звичайний цукор, що залишився. Продовжуючи помішувати, влий вершки тонким струмком.

    Розлий масу за формами і відправ її на 1 годину в духовку при 100 градусах. Після цього дай десерту охолонути і відправь в холодильник ще на 4 години. Посип коричневим цукром і злегка розплав його за допомогою пальника або відправ десерт в духовку на 3 хвилини в режимі для гриля.

    7. Домашні Рафаелло

    Традиційно в Рафаелло йде мигдаль, але можеш використовувати інші горіхи на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 100 г мигдалю, 125 г кокосової стружки, 200 г згущеного молока, 130 г вершкового масла, 2 щіпки ваніліну.

    Приготування: Міксером зби м'яке вершкове масло зі згущеним молоком. Додай ванілін та більшу частину кокосової стружки, перемішай і відправь масу на 1 годину в холодильник. Сформуй з неї кульки, в кожен вклади по очищеному мигдалю і обваляй цукерки в стружці, що залишилася.

    8. Полуничне мусове тістечко

    За бажання, зроби тістечко у формі серця і покрий глазур'ю.

    Тобі знадобиться: 200 г печива, 60 г вершкового масла|мастила|, 60 г цукру, 300 г полуниці, 200 мл 33-35% вершків, 150 г вершкового сиру, 10 г желатину, 4 ст.л. води, 40 г цукрової пудри.

    Приготування: Подрібни печиво в крихту, змішай його з|із| розтопленим маслом|мастилом| і утрамбуй основу в формочки. Відправте в холодильник. Блендером подрібни полуницю з цукром до однорідності і перетрій через сито. Розведи желатин у воді за інструкцією на упаковці. Перемішай вершковий сир із цукровою пудрою.

    Міксером зби вершки до стійких піків і акуратно змішай з вершковим сиром. Туди ж додай половину желатину, а також ще половину желатину додай у ягідне пюре. Розділили вершкову масу на три частини, а ягідне пюре – у співвідношенні 3:2:1. Втрути ягідне пюре у вершкову основу – буде три заготівлі різних відтінків.

    Виклади найтемніший шар на печиво і відправь тістечка на 20 хвилин у морозилку. Потім додай шар світліше – і знову на 20 хвилин в морозилку, а потім виклади останній шар і відправь тістечка в холодильник на 3-5 годин.

    9. Бананове морозиво з какао

    Найпростіше морозиво лише з двох основних інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 2 банани, 1 ст.л. какао.

    Приготування: Очисти та наріж банани, склади їх у пакет та заморозь у морозилці. Після чого блендером подрібніть заготовки до однорідності, додай какао і збивай ще трохи до гладкої маси. Розклади по формах і подавай.

    10. Гранатова панна-котта

    Гарний та романтичний італійський десерт на основі молока та вершків.

    Тобі знадобиться: 15 г желатину, 150 мл молока, 150 мл 30% вершків, 1 ст. цукру, 0,5 ч. л. ванільної есенції, 100 мл гранатового соку, 2 ст. апельсиновий сироп.

    Розведи 10 г желатину в 4 ст.л. води та ще 5 г – у 2 ст.л. води за інструкцією. Змішай молоко, вершки, цукор, ваніль та 10 г желатину. Нагрій на слабкому вогні, помішуючи та не доводячи до кипіння. Розлий формами і відправь в холодильник.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів із щавлем

    Змішай гранатовий сік, апельсиновий сироп і желатин, що залишився. Теж нагрій до розчинення. Коли вершковий шар трохи застигне, тоді залий зверху гранатовий шар і відправ панна-котту в холодильник до повного застигання.

    11. Тірамісу з малиною

    Ще смачніше, ніж просте класичне тірамісу. Обов'язково спробуй!

    Тобі знадобиться: 20 штук печива савоярді, 250 г маскарпоне, 200 мл 33% вершків, 100 г цукрової пудри, 150 мл міцної кави, 30 мл коньяку, 2 жмені малини, 3 яйця, 15 г какао, 1 пучок м'ята.

    Приготування: Міксером збий вершки та 2 ложки цукрової пудри до пишності. Додай маскарпоне та перемішай. Міксером збий до піків білки та ще ложку цукрової пудри. Окремо збий добіла жовтки і цукрову пудру, що залишилася. Поступово по черзі додай білки та жовтки у сирну масу, акуратно перемішуючи.

    Виклади пару ложок крему у форму. Змішай каву та коньяк, обмакни печиво і виклади шар савоярді. Потім додай чверть крему, малину та ще чверть крему. Виклади ще один шар печива і крем, що залишився. Прибери тірамісу на ніч у холодильник, а потім посип какао і прикрась м'ятою.

    12. Шоколадний мус без випічки

    Щоб мус краще витрушували з форми, на секунду обдай її гарячою водою.

    Тобі знадобиться: 65 г вершкового масла, 2 жовтки, 5 яєчних білків, 35 г цукру, 50 г збитих вершків, 150 г шоколаду.

    Приготування: Розтопи олію та шоколад до однорідності. Дай суміші трохи охолонути і втрути жовтки. Злегка зби білки з цукром і теж змішай їх із шоколадом. Додай вершки, перемішай, розлий масу по формах і прибери в холодильник.

    13. Сирний мус із білим шоколадом у духовці

    Додатково можеш додати пару крапель рожевого або червоного барвника.

    Тобі знадобиться: 220 г крем-сиру, 50 г цукру, 1 яйце, 100 г білого шоколаду.

    Розтопи шоколад на водяній бані. Змішай яйце з цукром і крем-сиром, додай шоколад, а до смаку – какао або барвник. Виклади масу в невеликі формочки і відправте на півгодини в духовку при 180 градусах. Після чого відправ десерт в холодильник на кілька годин.

    14. Сорбет із шампанського на 14 лютого

    Чарівний святковий десерт спеціально на День святого Валентина.

    Тобі знадобиться: 1,5 склянки ігристого вина, 1 ст. солодкого сиропу до смаку, 1 ч.л. лимонної цедри, 1 склянка цукру, 1,5 склянки грейпфрутового соку, 1/4 склянки лимонного соку.

    Приготування: Змішай ігристе вино, цукор, сироп і цедру, доведи до кипіння і проваріть до розчинення цукру. Процідити і змішати все з двома видами соку. Застуди заготовку, перелий у контейнер і відправь на 6-8 годин у морозилку. Кожні 40 хвилин перемішуй масу або перебивай блендером.

    15. Йогуртовий мармелад із кокосом

    Замість цукру можна взяти замінник – тоді це буде ще й ПП-десерт.

    Тобі знадобиться: 500 мл йогурту, 60 г цукрової пудри, 60 г кокосової стружки, 1/3 склянки води, 18 г желатину, 5 г ванільного цукру.

    Розведи желатин у воді за інструкцією на упаковці. Віночком змішай йогурт та обидва види цукру, додай кокосову стружку і перемішай. Влий нагрітий желатин і знову перемішати до його розчинення. Вилий мармелад у форму не дуже товстим шаром, накрий плівкою і відправ у холодильник до застигання. Наріж порційними шматочками.

    16. Сметанний торт із чорносливом та горіхами без випічки

    Якщо захочеться чогось незвичайного до 14 лютого – ще одна чудова ідея.

    Зараз читають:20 найкращих ПП рецептів з кабачків на будь-який смак

    Тобі знадобиться: 200 г чорносливу, 500 г жирної сметани, 10 г ванільного цукру, 30 г цукрової пудри, 150 г волоських горіхів, 300 г печива, 100 мл молока.

    Приготування: Залий чорнослив гарячою водою на 10 хвилин, обсуши і дрібно наріж. Горіхи підсуши на сухій сковороді та довільно подрібни. Міксером збий сметану, ванільний цукор та цукрову пудру до пишності. Обмакни печиво в молоко і виклади нижнім шаром у два ряди.

    Змасти сметанним кремом, розклади горіхи та чорнослив, і знову змасти кремом. Знову додай шар печива – і так повторюй шари до кінця інгредієнтів. Останній шар – має бути сметанний. Відправте торт в холодильник на пару годин.

    17. Трайфл з вишнею та шоколадом

    Красивий та ошатний десерт у стаканчиках – якраз на свято.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 150 г цукру, 50 г борошна, 20 г какао, 0,3 ч.л. розпушувача, 250 мл 33% вершків, 100 г сирного сиру, 150 г вишні, 40 г цукрової пудри, 50 г шоколаду.

    Приготування: Збий яйця і 100 г цукру за допомогою міксера, додай борошно, що просіює, какао і розпушувач. Вилий тісто у форму і випікай тонкий бісквіт близько 7-10 хвилин при 180 градусах. Дай йому охолонути і наріж або розламай на шматочки.

    Міксером збий до пишності вершки, сир і цукор, що залишився. Вишню змішай із цукровою пудрою. Виклади в склянки шарами – бісквіт, вишню і крем, і повтори шари 2-3 рази. Посип останній шар крему тертим шоколадом і відправ трайфл в холодильник на просочення.

    18. Десерт Павлова на 14 лютого

    Ще один дуже романтичний десерт, від якого неможливо відмовитись.

    Тобі знадобиться: 120 г цукрової пудри, 2 яєчні білки, 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю, 0,5 ч.л. лимонного соку, 150 мл 33-35% вершків, ягоди чи фрукти.

    Приготування: Міксером зби холодні білки до стійких піків, поступово додаючи 90 г цукрової пудри. Додай крохмаль і лимонний сік і збивай ще 2-3 хвилини. Виклади масу в кондитерський мішок і сформуй на пергаменті кошики з дном та стінками.

    Суші кошики в духовці спочатку 10 хвилин при 130 градусів і потім – 30-40 хвилин при 90 градусах. Залиш їх на 10 хвилин у відкритій вимкненій духовці, дістань і дай охолонути. Міксером збий вершки і цукрову пудру, що залишилася, до піків. Наповни кошики кремом і прикрась ягодами чи фруктами.

    19. Заморожений йогуртовий торт із фруктами

    Ніжний, легкий та повітряний – одне задоволення від такого десерту.

    Тобі знадобиться: 14 ст. йогурту, 250 г бананів, 250 г полуниці, 250 г малини, 250 г ожини.

    Блендером подрібни полуницю і 4 ложки йогурту, вилий у форму і відправь на 15 хвилин у морозилку. Чистим блендером збий банани і ще 4 ложки йогурту, вили зверху і теж відправь на 15 хвилин у морозилку. Так само повтори шари з малини та ожини.

    20. Домашні трюфелі

    Знайомий смак, але вдома такі цукерки виходять набагато смачнішими!

    Тобі знадобиться: 180 г темного шоколаду, 90 мл 33% вершків, 15 г вершкового масла, ванілін, какао.

    Приготування: Нагрій вершки з шоколадом до однорідності та додай ванілін. Додай вершкове масло|мастило|, перемішай і відправ все на 1-2 години в холодильник. З шоколадної маси, що вийшла, сформуй круглі цукерки і обваляй їх в какао.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *