Найкраща скумбрія – запечена, а зробити це за допомогою аерогрилю ще легше, ніж із духовкою. Правильно приготована, вона залишається соковитою всередині та покривається апетитною скоринкою зовні. А ще скумбрія має власний насичений смак і вона досить жирна, тому її просто неможливо пересушити. Ділимося 8 чудовими рецептами!
Зміст
1. Скумбрія з паприкою в аерогрилі
Риба і трохи спецій – а більше нічого не потрібно!
Тобі знадобиться: 500 г скумбрії, 1 ч.л. солі, 1 ч. л. паприки, 1 ст. олії, спеції.
Приготування: Змішай рослинну олію з сіллю, паприкою та спеціями. Ретельно натріть цією сумішшю очищену скумбрію, а потім виклади її на нижню решітку аерогрилю і запікай близько 20 хвилин при 180 градусах.
2. Скумбрія з соєвим соусом в аерогрилі
Нехитрий маринад, який зробить скумбрію ще соковитішою і ароматнішою.
Зараз читають:Оладки на кислому молоці: 15 найсмачніших рецептів
Тобі знадобиться: 1 скумбрія, 2 ст. соєвого соусу, 1 ст.л. оливкової олії, сіль, мелений чорний перець, мелений коріандр, паприка, орегано та інші спеції за смаком.
Розроби скумбрію на філе і зроби надрізи на шкірі . Змішай соєвий соус, оливкову олію і всі спеції, і ретельно змасти рибу сумішшю, що вийшла. Готуйте її 15-20 хвилин в аерогрилі при 200 градусах.
3. Запечена скумбрія у фользі в аерогрилі
Альтернативний спосіб запікання – все готується дуже швидко і без зайвого клопоту.
Тобі знадобиться: 1 скумбрія, 2 лаврові листи, сіль, спеції.
Приготування: Надріж скумбрію по хребту, розкрий книжкою, випотроши і промою. Видали хребет, натріть рибу сіллю зі спеціями всередині і зовні, і вклади лаврове листя в розріз. Закрий «книжку», загорни скумбрію у фольгу та запікай 20 хвилин в аерогрилі при 180 градусах на середній швидкості вентилятора.
4. Запечена скумбрія з лимоном в аерогрилі
Цей рецепт завоює твоє серце своєю легкістю та швидкістю приготування.
Тобі знадобиться: 1 скумбрія, 1/2 лимона, сіль, спеції, ароматні трави.
Приготування: Очисти, випотроши і натрій скумбрію спеціями до смаку. Вклади часточки лимона в черевце і запікайте рибу приблизно 30 хвилин в аерогрилі при 160 градусах.
Зараз читають:15 супів-пюре з цвітної капусти, перед якими неможливо встояти
5. Скумбрія з цибулею в аерогрилі
Можеш додатково додати кілька гілочок кропу чи розмарину.
Тобі знадобиться: 2 скумбрії, 1 цибулина, 1/2 лимона, олія, сіль, спеції.
Приготування: Випотроши і збризкайте рибні тушки лимонним соком, натрі їх маслом зі спеціями і відправте на 1-2 години в холодильник. Після чого виклади кожну рибину на окремий лист фольги і додай нарізану цибулю. Загорни фольгу та готуй скумбрію близько 30 хвилин на нижній решітці аерогрилю при 200-220 градусах.
6. Копчена скумбрія в аерогрилі
Хто б міг подумати, що її так легко приготувати навіть у домашніх умовах!
Тобі знадобиться: 2 скумбрії, 25-30 мл рідкого диму, 1 ч.л. солі, 1 ч. л. олії, 100 г вільхової тріски.
Приготування: Натрій сіллю випотрошену скумбрію і залиш її на 15 хвилин. Після чого змасти рибу рідким димом усередині та зовні. Застели дно аерогрилю фольгою, сформуй з неї невеликі борти, засип тріску і теж злегка збризкати рідким димом. Встанови змащену олією грати, виклади туди скумбрію і готуй усі 25 хвилин при 180 градусах.
Зараз читають:Фізаліс на зиму: 12 рецептів, з якими впорається кожна господиня
7. Скумбрія в медово-гірчичному маринаді в аерогрилі
Добра як на кожен день, так і на святковий стіл.
Тобі знадобиться: 1 скумбрія, 50 мл оливкової олії, 15 мл лимонного соку, 20-30 г меду, 10 г дижонської гірчиці.
Приготування: Розроби скумбрію на філе, змішай всі інгредієнти для маринаду і ретельно обмаж їм рибу. Накрий плівкою і залиш маринуватися на півгодини. Після чого виклади її на пергамент в піддон аерогрилю і полів маринадом, що залишився. Готуй скумбрію близько 20 хвилин при 180 градусах.
8. Скумбрія в томаті в аерогрилі
Доступний та цікавий рецепт, який варто знати кожній господині.
Тобі знадобиться: 600 г скумбрії, 30 г томатної пасти, 20 г майонезу або сметани, 10 г гірчиці, сіль, спеції.
Приготування: Змішай всі інгредієнти для маринаду і натрій їм випатрану скумбрію всередині і зовні. Після чого загорни її у фольгу та запікай 30 хвилин в аерогрилі при 200 градусах. Додатково можна збризкати фольгу олією, щоб риба точно не пригоріла.
Джерело: dietcenter.com.ua