Дуже часто в овочеві заготовки додають оцет, але іноді хотілося б уникнути його використання. На такий випадок лови добірку рецептів огірків без оцту на зиму. Виходить не менш смачно! Хрумкі огірочки гарні як на кожен день, так і на свята. Складно вигадати щось більш універсальне!
Зміст
1. Огірки холодним способом без оцту на зиму
Справжні солоні огірки, які анітрохи не гірші за бочкові.
Тобі знадобиться: 1 кг огірків, 100 г солі, 2 листи дуба, 2 зубчики часнику, 1 л води, спеції.
Замочи огірки в холодній воді на кілька годин і зріж кінчики . Розклади листя дуба, часник, огірки та будь-які інші добавки зі спеціями до смаку в стерилізовані банки. Розчини сіль у холодній воді, залий огірки та нещільно накрий їх кришками.
Залишити заготовку на 4 дні при кімнатній температурі. Після чого злий розсіл, промий огірки і виклади їх у чисті банки. Залий чистою водою, закрий кришками і залиш ще на тиждень при кімнатній температурі, а потім прибери в темне холодне місце на зберігання.
2. Огірки з червоною смородиною без оцту на зиму
Не лише смачна, а й дуже ефектна закуска.
Тобі знадобиться: 20-25 огірків, 800 г порічки, 4 парасольки кропу, 1 ст.л. перцю горошком, 1 головка часнику, 2 ч.л. насіння гірчиці, 2 ст. солі, 2 ч. л. цукру, 15-2 л води.
Приготування: Замочіть огірки в холодній воді на кілька годин. Після чого розклади огірки, червону смородину, кріп, насіння гірчиці, перець горошком та часник у стерилізовані банки. Залий все окропом і залиш на 20 хвилин, а далі злий цю воду і знову закип'ятити її з цукром і сіллю. Залий огірки розсолом, що вийшов, і закатай на зиму.
Зараз читають:Кулінарний хіт: Як правильно варити королівські креветки до розкоші смаку?
3. Класичні солоні огірки без оцту на зиму
Обов'язково зберігай таку заготівлю у темному та прохолодному місці.
Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 150 г солі, 1 головка часнику, 2 листки хрону, 1 жменя листя вишні та смородини, 4 парасольки кропу, вода.
Приготування: Виклади все листя, кріп та огірки в каструлю. Засип сіллю, залий водою і накрий листом хрону. Накрийте кришкою каструлю і залиште при кімнатній температурі на 1-2 дні. Після чого розклади огірки в стерилізовані банки, додай часник, зали окропом і залиш на 2 хвилини. Злий цю воду і всип у неї сіль із розрахунку 1 ст.л. на 1 л. Знову закип'яті, залий огірки і заходьте на зиму.
4. Огірки з гірчицею без оцту на зиму
Спеціально для любителів пряних та пікантних солінь.
Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 2 ст. порошку гірчиці, 4 ст. солі, 3 зубчики часнику, листя, кріп, спеції та інші добавки на смак.
Приготування: Виклади всі добавки, спеції, часник та огірки у стерилізовану банку. Зали окропом, накрий кришкою і залиш до охолодження. Далі злий цю воду, додай у неї сіль і порошок гірчиці, знову закип'яті, залий огірки і закатай на зиму.
5. Огірки з лимонною кислотою без оцту на зиму
Після стерилізації такі огірочки чудово зберігаються весь сезон.
Тобі знадобиться: 1 кг огірків, 2 ст. цукру, 1 ст. солі, 1 ч. л. лимонної кислоти, 4 парасольки кропу, 2 гілочки петрушки, спеції.
Приготування: Розклади огірки, кріп, петрушку та спеції у підготовлені банки. Розведи сіль, цукор та лимонну кислоту в 1 л води. Залий огірки цим маринадом і простерилізуйте заготовки 10-15 хвилин у киплячій воді. Захід на зиму.
6. Квашені огірки без оцту на зиму
Ще один варіант приготування улюбленої зимової заготівлі!
Тобі знадобиться: 1,2 кг огірків, 4 зубчики часнику, 2 листи хрону, 2 парасольки кропу, 1 жменю листя вишні та смородини, 2 ст.л. солі.
Зараз читають:10 легких і дуже смачних рецептів куті
Залий огірки холодною водою на кілька годин. Після чого розклади їх разом із часником та всіма добавками в чисті сухі банки. Всип сіль з розрахунку 1 ст.л. на 1 л у кожну банку, залий холодною водою, накрий капроновими кришками і акуратно перемішай.
Залиш банки в теплі на 3-4 дні, а потім ще раз акуратно перемішай і злий весь розсіл у каструлю. Додай ще трохи води – приблизно 50 мл на 1 л розсолу. Доведи розсіл до кипіння, зніми піну і провари його 2-3 хвилини. Залий назад і заходи огірки на зиму.
7. Варення з огірків з лимоном та м'ятою
Оригінальна заготівля, якою дуже легко здивувати гостей та домочадців.
Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 1,2 кг цукру, 300 г лимонів, 50 г м'яти.
Приготування: Очисти та наріж огірки кубиком, з лимонів зніми цедру та відіжми сік. Відправ все в каструлю, додай гілочки м'яти, засип цукром і залиш на 3-4 години. Якщо соку мало, тоді часто трохи води. Доведи заготовку до кипіння, проварити 20-30 хвилин і видалить гілочки м'яти. Закатай варення у стерилізовані банки.
8. Солоні огірки з горілкою без оцту на зиму
Ідеальна закуска до святкового гуляння!
Тобі знадобиться: 1 кг огірків, 2 зубчики часнику, 1 перець чилі, 2 лаврові листи, 2 ч.л. насіння кропу, 2 ст.л. солі, 50 мл горілки, 1 л води.
Приготування: Замочіть огірки в холодній воді на 2 години і зріж кінчики. Розклади шматочки чилі, часник, лаврове листя та насіння кропу в чисті сухі банки, а зверху додай огірки. Засип в сіль банки, влий холодну воду, накрий капроновими кришками і залиш заготовку на 3-4 дні при кімнатній температурі. Після чого злий розсіл, провари його 3 хвилини і знову залий їм огірки. Влий горілку і заходи на зиму.
9. Огірки з овочами без оцту на зиму
Легке та універсальне овочеве асорті, яке доповнить будь-яку вечерю.
Тобі знадобиться: 8 огірків, 4 помідори, 1 кабачок, 2 ст.л. цукру, 1 ст. солі, 2 ч. л. лимонної кислоти, 1 л води.
Зараз читають:20 рецептів варення з чорниці, які варто приготувати
Приготування: Крупно наріж овочі та розклади їх у чисті сухі банки. За бажанням додай ще спеції, зелень чи листя. Залий окропом і залиши на 5 хвилин. Після чого злий і знову закип'ятити цю воду з цукром, сіллю та лимонною кислотою. Провари розсол, що вийшов, 2-3 хвилини, залий їм овочі і закатай на зиму.
10. Огірки у власному соку без оцту на зиму
Легка у приготуванні і водночас не надто очевидна заготівля.
Тобі знадобиться: 6 кг огірків, 1 головка часнику, 6 ст. солі, 2 жмені листя смородини, вишні, лавра та хрону, 2 парасольки кропу, перець горошком.
Приготування: Замочіть огірки в холодній воді на 2 години. Потім половину огірків натрій на великій тертці, змішай із сіллю та залиш на 15 хвилин. Розклади цілі огірки, часник та всі інші добавки в стерилізовані банки, перекладаючи їх тертими огірками. Заповни банки догори і простерилізуй 10 хвилин у киплячій воді. Захід на зиму.
11. Огірки в томатній заливці без оцту на зиму
Чудово поєднуються з м'ясними стравами, картоплею та іншими гарнірами.
Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 200 г томатної пасти, 100 г цукру, 100 г солі, 1 головка часнику, 2 ч.л. лимонної кислоти, спеції та добавки, 2 л води.
Змішай воду, томатну пасту, сіль, цукор і лимонну кислоту, і доведи все це до кипіння. Виклади огірки з часником та добавками на смак у стерилізовані банки. Зали їх томатною заливкою і закатай.
12. Салат з огірків без оцту на зиму
Простий, дешевий, універсальний та дуже корисний салат.
Тобі знадобиться: 12-15 огірків, 2 цибулини, 1 морква, 1 болгарський перець, 4 зубчики часнику, 2 ст.л. цукру, 2 ч. л. солі, 0,5 ч. л. лимонної кислоти, 50 г зелені.
Приготування: Наріж огірки кружальцями, тонко наріж цибулю з болгарським перцем і моркву натрій на великій тертці. Подрібни зелень. Змішай всі інгредієнти з рецепту та залиш на 2 години, але кожні півгодини – перемішуй салат. Після чого щільно поклади все в чисті сухі банки і простерилізуйте 20 хвилин в киплячій воді. Захід на зиму.
Джерело: dietcenter.com.ua