15 найсмачніших рецептів яєчні з ковбасою

Яєчня з ковбасою просто не має конкуренції в ролі швидкого, простого і доступного сніданку. Її можна приготувати просто так, а можна додати інші інгредієнти чи поекспериментувати з подачею. Ділимося з тобою 15 різними рецептами, щоб було не лише смачно, а й різноманітно!

Зміст

  • 1. Яєчня з ковбасою на сковороді
  • 2. Яєчня з ковбасою в мікрохвильовій печі
  • 3. Яєчня з ковбасою та помідорами
  • 4. Яєчня з ковбасою та сиром
  • 5. Яєчня з ковбасою у хлібі
  • 6. Яєчня з ковбасою в болгарському перці
  • 7. Яєчня з ковбасою в авокадо
  • 8. Яєчня з ковбасою у лаваші
  • 9. Яєчня з ковбасою та печерицями
  • 10. Яєчня з ковбасою та овочами
  • 11. Яєчня з ковбасою та шпинатом
  • 12. Яєчня з ковбасою та зеленою цибулею
  • 13. Яєчня з ковбасою та квасолею
  • 14. Яєчня з ковбасою та стручковою квасолею
  • 15. Яєчня з ковбасою та баклажанами
  • 1. Яєчня з ковбасою на сковороді

    Відмінний варіант перед роботою чи навчанням, коли немає часу на довгі кулінарні вишукування.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 200 г вареної ковбаси, спеції.

    Приготування: Наріж ковбасу кружальцями і обсмаж її до рум'яності в олії з одного боку. Переверни, вбий туди яйця і приправ яєчню до смаку. Жар все на слабкому вогні до бажаної консистенції жовтків та білків.

    2. Яєчня з ковбасою в мікрохвильовій печі

    Швидко та смачно приготувати яєчню можна не лише на плиті, а й у мікрохвильовій печі.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 30 г вареної ковбаси, 40 г болгарського перцю, 0,5 ч.л. вершкового масла, спеції та зелень.

    Приготування: Змасти форму вершковим маслом. Наріж ковбасу кружальцями, а болгарський перець – соломкою. Виклади все у форму і відправь на 1 хвилину в мікрохвильову піч при 800 Вт. Вбий яйця, приправ і відправ у мікрохвильову піч ще на 1-2 хвилини. Готову яєчню посип зеленню.

    3. Яєчня з ковбасою та помідорами

    З помідорами будь-яка яєчня виходить вдвічі смачнішою та соковитішою!

    Зараз читають:20 найкращих способів приготувати шарлотку з вишнею

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 100 г ковбаси, 100 г помідорів, спеції.

    Розігрів сковороду з маслом, виклади нарізану ковбасу і обсмаж її 1 хвилину. Переверни ковбасу, вбий яйця і зверху виклади шматочки помідорів. Приправте яєчню і готуй її 2-4 хвилини на слабкому вогні.

    4. Яєчня з ковбасою та сиром

    Головний плюс цього рецепта в тому, що сюди підійде будь-яка ковбаса та будь-який сир.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 50 г ковбаси, 25 г твердого сиру, спеції, 3 гілочки зелені.

    Приготування: Наріж ковбасу шматочками і злегка обсмаж на сковороді. Вбий туди яйця, приправ за смаком і смаж яєчню 1 хвилину на слабкому вогні. Посип її тертим сиром і доведи до готовності під кришкою. Після чого – посип зеленню.

    5. Яєчня з ковбасою у хлібі

    Навіть таку просту страву можна презентувати набагато оригінальніше.

    Тобі знадобиться: 1 шматок хліба для тостів, 1 яйце, 1-2 скибочки ковбаси, 1 скибочка сиру, спеції.

    Приготування: Виріж у шматку хліба серединку і відправ хліб на сковорідку з розігрітим маслом. Виклади в центр хліба скибочку ковбаси, вбий туди яйце і смаж яєчню 1 хвилину на слабкому вогні. Приправ, поклади зверху сир і смажу ще 2 хвилини.

    6. Яєчня з ковбасою в болгарському перці

    Ще один спосіб подачі найпростішої яєчні, який сподобається навіть дітям.

    Тобі знадобиться: 1 болгарський перець, 120 г ковбаси, 2 гілочки зелені, 2 яйця, 1 помідор.

    Приготування: Наріж ковбасу та помідор кубиком, подрібни зелень, а болгарський перець – розріж навпіл і видали кісточки з перегородками. Обсмаж половинки перцю на сковороді зрізом донизу до рум'яності та переверни. Виклади в половинки нарізану начинку, залий яйцями і приправ за смаком. Продовжуйте готувати яєчню 5-7 хвилин під кришкою до готовності.

    7. Яєчня з ковбасою в авокадо

    Ця яєчня готується в духовці, але вона точно варта того, щоб витратити кілька хвилин.

    Тобі знадобиться: 1 велике авокадо, 2 яйця, 100 г ковбаси, 30 г пармезану, 2 тріски прованських трав, спеції.

    Приготування: Розріж авокадо навпіл, видали кісточку і дістань трохи м'якоті ложкою. Виклади всередину трохи подрібненої ковбаси та акуратно вбий яйця. Присип їх травами, спеціями і тертим пармезаном, і відправ у духовку на 15-18 хвилин при 220 градусах.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів повидла з абрикосів

    8. Яєчня з ковбасою у лаваші

    Не тільки смачний, але ще й дуже практичний сніданок, бо таку яєчню зручно їсти.

    Тобі знадобиться: 1 аркуш лаваша, 3-4 яйця, 80 г ковбаси, 10 г зеленої цибулі, спеції.

    Приготування: Виріж з лаваша коло по діаметру сковороди. Наріж ковбасу і цибулю, виклади на розігріту сковороду, залий яйцями, приправ та смажу, поки яйця не схопляться знизу.

    Зверху виклади лист лаваша і з його допомогою переверни яєчню. Готуй ще 5-6 хвилин під кришкою на мінімальному вогні, зніми все зі сковороди і склади навпіл.

    9. Яєчня з ковбасою та печерицями

    Найзручніше брати саме печериці, тому що їх не потрібно приварювати, на відміну від свіжих лісових грибів.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 6 печериць, 50 г ковбаси, спеції.

    Приготування: Наріж печериці пластинками і обсмаж їх пару хвилин до золотистості. Додай нарізану кружальцями ковбасу і смажу ще 1 хвилину. Приправ, перемішай і залий все яйцями. Готуй яєчню до бажаної прожарки.

    10. Яєчня з ковбасою та овочами

    Можна взяти і пару жмень будь-якої замороженої суміші, щоб не витрачати час.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 100 г ковбаси, 1/2 цибулини, 1/2 моркви, 1/2 болгарського перцю, 1 ст. консервованої кукурудзи, 1 ст. консервований зелений горошок, спеції.

    Приготування: Наріж всі інгредієнти кубиком. Обсмаж цибулю з морквою кілька хвилин, додай болгарський перець і ще за кілька хвилин – кукурудзу і зелений горошок. Потім додай нарізану ковбасу, добре перемішай і залий зверху яйцями. Приправ яєчню до смаку і доведи до готовності.

    11. Яєчня з ковбасою та шпинатом

    Підійде і свіжий і заморожений шпинат – для цього рецепту немає різниці.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 100 г ковбаси, 2 зубчики часнику, 60 г шпинату, по 1 ст. рослинного та вершкового масел.

    Зараз читають:15 чудових рецептів штруделю з яблуками

    Приготування: Подрібни часник і шпинат, і обсмаж їх на суміші олій до випаровування вологи. Додай нарізану ковбасу та смажу ще 1-2 хвилини. Влий яйця, приправ і доведи яєчню до готовності під кришкою.

    12. Яєчня з ковбасою та зеленою цибулею

    Особливо смачно яєчня виходить з вареною ковбасою, але можна взяти будь-яку на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 1 цибулина, 100 г ковбаси, 2 яйця, 3 пера зеленої цибулі, спеції.

    Приготування: Наріж звичайну цибулю та ковбасу, і обсмаж їх разом до легкої золотистості. Залий яйцями, приправ на смак, посип рубаною зеленою цибулею і продовжуй смажити до улюбленої консистенції яєчні.

    13. Яєчня з ковбасою та квасолею

    Знадобиться консервована квасоля у томаті – краще червона.

    Тобі знадобиться: 1 банка консервованої квасолі в томаті, 100 г ковбаси, 4 гілочки зелені, 4 яйця.

    Приготування: Наріж ковбасу кубиком і обсмаж її до легкої золотистості. Додай квасолю прямо з соусом і смаж ще пару хвилин. Залий зверху яйця, приправ все до смаку, посип рубаною зеленню і готуй сніданок під кришкою до готовності яєць.

    14. Яєчня з ковбасою та стручковою квасолею

    Ідеальний сніданок, що подарує заряд бадьорості перед насиченим днем.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 100 г ковбаси, 130 г стручкової квасолі, 40 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Наріж ковбасу соломкою та обсмаж її буквально 1 хвилину. Додай стручкову квасолю і смажу ще 2-3 хвилини, помішуючи. Залий все яйцями, приправ та посип тертим сиром. Продовжуй смажити на середньому вогні до готовності яєчні.

    15. Яєчня з ковбасою та баклажанами

    Такий рецепт хороший насамперед тим, що він дуже ситний.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 100 г ковбаси, 1 баклажан, 1 помідор, 2 зубчики часнику, 3 гілочки кінзи, спеції.

    Баклажан наріж соломкою і обсмаж до рум'яності. Додай так само нарізану ковбасу і смажу ще 2 хвилини. Потім додай нарізаний часточками помідор і рубаний часник, все перемішай і залий зверху яйцями. Посип рубаною кінзою і доведи яєчню до готовності під кришкою.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *