Сирні рогалики: 12 найсмачніших і найлегших рецептів

: 12 найсмачніших і найлегших рецептів />

Розсипчасті та в міру солодкі сирні рогалики у багатьох асоціюються з дитинством. Тож чому б не приготувати їх і зараз? Тим більше, це можна зробити з найрізноманітнішими начинками – від повидла до фруктів чи ягід. Ділимося великою добіркою рецептів!

Зміст

  • 1. Сирні рогалики без яєць зі згущеним молоком
  • 2. Сирні рогалики з маком
  • 3. Сирні рогалики з кокосовою стружкою
  • 4. Сирні рогалики з яблуками
  • 5. Сирні рогалики в цукрі
  • 6. Сирні рогалики з повидлом
  • 7. Сирні рогалики з лимоном
  • 8. Сирні рогалики з волоськими горіхами
  • 9. Сирні рогалики з безе
  • 10. Сирні рогалики з сиром та шинкою
  • 11. ПП сирні рогалики з рисовим борошном
  • 12. Сирні рогалики з вівсяним борошном
  • 1. Сирні рогалики без яєць зі згущеним молоком

    Дуже м'які, ніжні та зі смачним розсипчастим тестом.

    Тобі знадобиться: 300 г сиру, 250 г борошна, 100 г вареного згущеного молока, 100 г вершкового масла, 2-3 ст.л. цукру, 1,5 ч. л. розпушувача.

    Приготування: Виделкою розітріть м'яке вершкове масло з сиром і цукром. Додай муку|борошно| з розпушувачем, заміси тісто і розділи його на кілька частин. Розкатай у кола і наріж трикутниками. Виклади трохи вареного згущеного молока, зверни і випікай рогалики 30-35 хвилин у духовці при 180 градусах.

    2. Сирні рогалики з маком

    А заразом розповімо, як правильно приготувати найпростішу макову начинку.

    Тобі знадобиться: 200-250 г сиру, 150 г вершкового масла|мастила|, 200 г борошна, 0,5 ч.л. розпушувача, 100 г цукру, 100 г маку.

    Змішай мак, цукор і 40-50 г м'якого масла до максимальної однорідності. Розітри сир з вершковим маслом, що залишилося, і всип борошно з розпушувачем. Виміси і відправте тісто на 1 годину в холодильник.

    Розкатай тісто в коло, наріж на трикутники і виклади макову начинку. Згорни рогалики і за бажанням змасти їх олією чи молоком. Випікай сирні рогалики 20 хвилин у духовці при 180 градусах.

    3. Сирні рогалики з кокосовою стружкою

    Ці рогалики зникнуть зі столу – не встигнеш озирнутися!

    Тобі знадобиться: 200 г вершкового масла|мастила|, 200 г сиру, 1 ч.л. розпушувача, 50 г кокосової стружки, 2 склянки борошна, 1 склянка цукру.

    Приготування: Наріж масло|мастило| кубиком і розітри його з|із| сиром і 100 г цукру. Можна додати ванілін до смаку. Додай борошно, що просіяє, з розпушувачем і заміси тісто. Прибери його на півгодини в холодильник, а потім розкатай і наріж трикутниками. Присип заготовки кокосовою стружкою, згорни і обваляй рогалики в цукор, що залишився. Випікай їх 15-20 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів вареників з вишнею

    4. Сирні рогалики з яблуками

    За таким самим принципом можна приготувати рогалики з грушею або іншими фруктами.

    Тобі знадобиться: 2 склянки борошна, 500 г сиру, 200 г вершкового масла|мастила|, 250 г яблук, 4 ст.л. цукру, 1 ч. л. розпушувача, 1 щіпка солі, 2 ст.л. лимонного соку, кориці.

    Приготування: Виделкою разомні м'яке масло, сир, сіль та 3 ложки цукру. Всип просіяне борошно з розпушувачем, виміси і прибери тісто на півгодини в холодильник. Очисти і дрібно наріж яблука, збризкати їх лимонним соком і посип цукром, що залишився з корицею.

    Розділи тісто на частини, розкатай і за бажанням ще раз присип цукром. Наріж тісто на трикутники, виклади яблучну начинку на широкий край кожного з них і згорни рогалики. Випікай 25-30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    5. Сирні рогалики в цукрі

    Найпростіший варіант для тих, хто віддає перевагу рогаликам без начинки.

    Тобі знадобиться: 180 г 9% сиру, 1 яйце, 150 г вершкового масла|мастила|, 200 г борошна, 15 г ванільного цукру, 1 ч.л. розпушувача, 20 г цукру.

    Приготування: Виделкою разомні сир з м'яким вершковим маслом, яйцем, розпушувачем та ванільним цукром. Поступово всип борошно, замісити тісто і прибери його на півгодини в холодильник. Розділи тісто на дві частини, розкатай кожну в коло і наріж трикутниками. Згорни кожен трикутник у невеликий рогалик, обваляй їх у цукрі і випікай 15-20 хвилин у духовці при 180-200 градусах.

    6. Сирні рогалики з повидлом

    Можна використовувати джем або будь-яке густе варення. Головне, щоб начинка не витікала.

    Тобі знадобиться: 200 г сиру, 120 г вершкового масла|мастила|, 180-200 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, 10 г ванільного цукру, 1 щіпка солі, повидло.

    Натрі холодну олію на тертці, всип просіяне борошно і розітри все в крихту. Додай сир, розпушувач, сіль та ванільний цукор, виміси та прибери тісто на півгодини в холодильник. Після чого розкатай, наріж трикутниками, виклади повидло на кожен з них і зверни рогалики. Випікай 15-20 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:20 простих способів приготувати качку по-пекінськи

    7. Сирні рогалики з лимоном

    Кислинка та легка терпкість лимона – відтіняють солодощі начинки.

    Тобі знадобиться: 100 г сиру, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 жовток, 150 г борошна, 1 лимон, 140 г цукру, 15 г кукурудзяного крохмалю, 0,5 ч.л. розпушувача, 1 щіпка солі.

    Приготування: Виделкою розітріть м'яке масло з сиром. Додай жовток і сіль, а потім просіяне борошно з розпушувачем. Виміси та прибери тісто на півгодини в холодильник.

    Ошпарь лимон окропом, довільно наріж його зі шкіркою і видали кісточки. Відправ лимон, крохмаль і цукор у блендер, і перебий до однорідності. Розкатай тісто, наріж трикутниками і виклади начинку. Сформуй та випікай сирні рогалики 15-20 хвилин у духовці при 180 градусах.

    8. Сирні рогалики з волоськими горіхами

    У класичному рецепті використовуються волоські горіхи, але вибирай на власний смак.

    Тобі знадобиться: 200 г сиру, 200 г вершкового масла|мастила|, 320 г борошна, 1 яйце, 120 г волоських горіхів, 100 г коричневого цукру, 2 ст.л. цукру, 1 щіпка солі.

    Приготування: Ретельно розітріть м'яке вершкове масло, сир, звичайний цукор і сіль. Поступово додай муку|борошно|, заміси тісто, розділи його на дві половини і прибери на півгодини в холодильник. Дрібно порубай горіхи.

    Розкатай обидві половини тіста в кола, змасти збитим яйцем і наріж на трикутники. Присип коричневим цукром та горіхами, зверни рогалики і за бажанням – ще раз змасти яйцем. Випікай їх приблизно 20 хвилин у духовці за 180 градусів.

    9. Сирні рогалики з безе

    Така начинка робить рогалики ще ніжнішими і водночас розсипчастими.

    Тобі знадобиться: 200 г сиру, 200 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, 80 г цукру, 20 г цукрової пудри, 0,5 ч.л. розпушувача, 1 щіпка солі.

    Відділи білки від жовтків. Блендер збив сир, жовтки і м'яке масло. Змішай борошно, що просіює, цукрову пудру, сіль і розпушувач. З'єднай обидві маси, виміси тісто і відправ його на півгодини в холодильник.

    А за цей час міксером збий білки із цукром до стійких піків. Розділи тісто навпіл, розкатай кожну половину в коло і змасти безе. Наріж на трикутники, згорни рогалики та випікай їх 15-20 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:10 легких рецептів компоту з абрикосів та апельсинів на зиму

    10. Сирні рогалики з сиром та шинкою

    Найчастіше сирні рогалики робляться солодкими до чаю, але пропонуємо альтернативу.

    Тобі знадобиться: 100 г сиру, 200 г борошна, 50 г вершкового масла|мастила|, 50 мл 20-30% вершків, 1 яйце, 1 ч.л. цукру, 1 ч. л. розпушувача, 0,5 ч.л. солі, 6 скибочок плавленого сиру, 100 г шинки, кунжут.

    Приготування: Змішай сир, сіль, вершки, цукор, терту олію та яйце до однорідності. Додай борошно з розпушувачем та виміси тісто. Відправ його на 1 годину в холодильник, а потім розкатай у коло і наріж на сегменти.

    Виклади на кожен трикутник по скибочці сиру і трохи нарізаної шинки. Згорни рогалики, змасти їх жовтком або вершками і присип кунжутом. Випікай приблизно 20 хвилин у духовці при 180 градусах.

    11. ПП сирні рогалики з рисовим борошном

    Виходить цілком дієтичний варіант для тих, хто стежить за фігурою.

    Тобі знадобиться: 200 г 5% сиру, 2 яйця, 100 г цільнозернового борошна, 100 г рисового борошна, 1 ч.л. розпушувача, ванілін, 50 г кокосової олії, цукор чи замінник, джем.

    Блендером збий сир , 1 яйце, 1 білок, розтоплене кокосове масло, цукор і ванілін за смаком. Всип обидва види борошна з розпушувачем, вимішай і залиши тісто на півгодини в холодильнику.

    Розкатай тісто, наріж його на трикутники, виклади начинку з джему і зверни рогалики. Змасти все жовтком, що залишився, і випікай 20-25 хвилин в духовці при 180 градусах.

    12. Сирні рогалики з вівсяним борошном

    Якщо гречана мука є для тебе надто специфічною, тоді використовуй тільки вівсяну.

    Тобі знадобиться: 80 г гречаного борошна, 80 г вівсяного борошна, 1 яйце, 2 ст.л. меду, 200 г сиру, 4 ст. оливкової олії, 2 яблука, 1 жменю родзинок|ізюму|, 3 ст.л. кефіру, 5 г розпушувача, 1 щіпка солі.

    Приготування: Виделкою розітріть сир з яйцем і сіллю. Додай олію та мед, а далі – обидва види борошна з розпушувачем. Дай тесту трохи відпочити, а за цей час подрібни і злегка протушкуй яблука до м'якості, і змішай їх із родзинками.

    Розкатай тісто в коло, наріж його сегментами і виклади яблучну начинку на кожен із них. Згорни рогалики, змасти кефіром і випікай 20-25 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *