12 легких рецептів настоянки з ірги

Яскрава та ароматна ірга – відмінна ягода для приготування домашніх алкогольних настоянок. Зібрали для тебе 12 різноманітних рецептів – на горілці, спирті та інших інгредієнтах. Вибирай варіант до смаку! Готові настоянки обов'язково зберігай у темному прохолодному місці!

Зміст

  • 1. Настоянка з ірги на горілці
  • 2. Настоянка з ірги на коньяку
  • 3. Настоянка з ірги без цукру
  • 4. Настоянка з ірги та чорноплідної горобини
  • 5. Настоянка з ірги на самогоні
  • 6. Настойка із сушеної ірги
  • 7. Швидка настойка з ірги на спирту
  • 8. Настоянка з ірги з курагою та терном
  • 9. Настоянка з ірги та чорної смородини
  • 10. Настоянка з ірги з медом та шипшиною
  • 11. Настоянка з ірги з дубовою тріскою
  • 12. Настоянка із квіток ірги
  • 1. Настоянка з ірги на горілці

    Найпростіший, доступний та універсальний рецепт для початку.

    Тобі знадобиться: 1 кг ірги, 100 г цукру, 1,5 л горілки.

    Приготування: Розімні іргу будь-яким доступним способом і виклади в банку. Засип її цукром, залий горілкою і наполягай у темному місці 10-12 днів при кімнатній температурі. Струшуй банку через день. Проціди настойку і розлий по пляшках.

    2. Настоянка з ірги на коньяку

    Пікантна настоянка з надзвичайно яскравим смаком. Можеш додати пару жмень смородини.

    Тобі знадобиться: 1,7 кг ірги, 1 л коньяку, 2 ст. меду.

    Приготування: Подрібніть іргу блендером, змішайте з медом і коньяком, і наполягайте все в закритій банку 2 тижні в темному місці. Струшуй настойку кожні 2-3 дні. Потім проціди її і розлий по чистих пляшках.

    Зараз читають:8 легких рецептів вина з чорноплідної горобини

    3. Настоянка з ірги без цукру

    Рецепт спеціально для тих, хто не любить солодкого алкоголю.

    Тобі знадобиться: 1 кг ірги, 1 л горілки.

    Перебери іргу, виклади половину в банку, залий горілкою і залиш у темному місці на 2 дні під кришкою. Процідити настоянку. Виклади в чисту банку свіжу ягоду, залий її заготівлею і залиши ще на 2 дні. Знову проціди настойку і розлий по пляшках.

    4. Настоянка з ірги та чорноплідної горобини

    Чорноплодка – відмінне доповнення, щоб зробити смак настоянки ще виразнішим.

    Тобі знадобиться: 100 г чорноплідної горобини, 750 г ірги, 2 ст. меду чи цукру, 500 мл горілки.

    Приготування: Подрібни чорноплід і іргу блендером, змішай з медом і залий горілкою. Наставай заготовку у скляній банці під кришкою 10-14 днів у темному приміщенні. Струшуй настойку раз на 2-3 дні, а потім проціди, розлий по чистих пляшках і ще на 3 дні прибери в холодильник.

    5. Настоянка з ірги на самогоні

    Хороший самогон міцніший за горілку, тому і готова настойка буде міцнішою.

    Тобі знадобиться: 2,5 л самогону, 2 склянки ірги, 5 ст. цукру.

    Промий і перебери іргу, виклади її в банку і засип цукром. Залий все самогоном і наполягай 10 днів у темному приміщенні. Струшуй банку щодня. Проціди готову настоянку і розлий по пляшках.

    6. Настойка із сушеної ірги

    Оригінальний рецепт, тому що сушену ягоду спочатку потрібно подрібнити.

    Тобі знадобиться: 1 кг сушеної ірги, 500 мл горілки.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів пісного хліба

    Приготування: Подрібніть сухі ягоди ірги в кавомолці. Виклади половину в банку, залий горілкою і залиши наполягати під кришкою 2 дні. Проціди настоянку і додай до неї другу частину ягід. Дай їй настоятися ще 2 дні, знову проціди заготівлю та розлий по пляшках.

    7. Швидка настойка з ірги на спирту

    Якщо готова настойка виявиться тобі дуже міцною, тоді розведи її водою до смаку.

    Тобі знадобиться: 500 мл спирту, 300 г ірги, 2 ст. цукру.

    Пропусти іргу через м'ясорубку і змішай її зі спиртом і цукром. Залиш заготівлю в закритій банці на добу в прохолодному місці. Проціди настоянку та перелий у чисті пляшку.

    8. Настоянка з ірги з курагою та терном

    Коли банальні рецепти набридли і треба щось свіжіше!

    Тобі знадобиться: 1 л горілки, 1 склянка ірги, 2 ст. кураги, 2 ст.л. шипшини, 2 ст.л терну, 2 ст.л. цукру.

    Приготування: Промий і перебери всі ягоди. Виклади все в банку, залий горілкою, закрий кришкою і наполягай у темному місці 2-3 тижні. Струшуй банку раз на 2-3 дні. Потім проціди настойку і перелий її в пляшку.

    9. Настоянка з ірги та чорної смородини

    Ці дві ягоди просто чудово поєднуються в одній настоянці.

    Тобі знадобиться: 1 л горілки, 350 г ірги, 100 г чорної смородини, 3 ст. цукру.

    Приготування: Подрібни всю іргу і смородину в блендері, змішай з цукром, виклади в банку і зали горілкою. Закрий кришкою та наполягай 12-14 днів у темному місці при кімнатній температурі. Раз на пару днів струшуй настойку, а потім проціди, розлий її по пляшках і ще на 1 тиждень залиш у прохолодному місці.

    Зараз читають:15 простих бутербродів з авокадо та сирним сиром

    10. Настоянка з ірги з медом та шипшиною

    Сухі ягоди шипшини потрібні для аромату.

    Тобі знадобиться: 1 л горілки чи спирту, 1,5 кг ірги, 2 ст. меду, 10 ягід шипшини.

    Приготування: Розімні іргу в пюре, додай решту інгредієнтів і перемішай. Залишити заготовку в банку під кришкою в темному місці при кімнатній температурі на 1,5-2 тижні. Струшуй її кожні 2-3 дні. Профільтруй настоянку, розлий по пляшках і дай їй відлежати ще мінімум тиждень.

    11. Настоянка з ірги з дубовою тріскою

    За бажанням можна додати ще трохи кедрових горішків.

    Тобі знадобиться: 1 л самогону, 1 склянка ірги, 30 г дубової тріски, 1 ст. перегородок волоських горіхів або шкаралупи фісташок, 2 ст.л. цукру.

    Приготування: Виклади всі інгредієнти в банку, зали самогоном і відправ настоянку на 1 місяць в темне місце. Струшуй її раз на пару днів. Потім проціди і перелий у чисту пляшку.

    12. Настоянка із квіток ірги

    Для цього рецепту потрібні сухі квіти. Особливо гарні канадські сорти ірги!

    Тобі знадобиться: 30 г сухих квіток ірги, 300 мл горілки чи 40% спирту.

    Приготування: Подрібни квітки ірги у ступці, залий їх горілкою і наполягай 2 тижні в темному місці. Струшуйте заготівлю раз на пару днів. Процідити і перелий настойку в пляшку, і відправити на зберігання.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *