8 рецептів свинячої рульки в пиві, які під силу кожній

Одна з головних зірок німецької та чеської кухні – це та сама свиняча кермо в пиві. Вона виходить неймовірно ніжною, ароматною та дуже смачною. А ще її можна приготувати у різний спосіб, але потрібно трохи запастися терпінням. Розповідаємо 8 чудових рецептів!

Зміст

  • 1. Свиняче кермо в пиві в духовці
  • 2. Свиняча рулька в пиві по-чеськи
  • 3. Свиняче кермо в пиві на мангалі
  • 4. Свиняча рулька в пиві з гливи
  • 5. Свиняче кермо в пиві в мультиварці
  • 6. Свиняча рулька у світлому пиві
  • 7. Свиняче кермо в пиві в рукаві
  • 8. Свиняче кермо в пиві з квашеною капустою
  • 1. Свиняче кермо в пиві в духовці

    Кількість і набір спецій можеш змінювати на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг свинячої керма, 1 л темного пива, по 1 ч.л. кмину, орегано та коріандру, 1 цибулина, 1 морква, 5 зубчиків часнику, спеції, сіль, 2 ст.л. меду, 2 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. гірчиці, 1 ч.л. лимонного соку.

    Зачисти рульку, відправ її в каструлю, додай спеції і залий пивом. Залиш на ніч під гнітом у холодильнику. Після чого доведи до кипіння, додай цибулю, моркву та сіль. У процесі підливай воду, щоб кермо було постійно покрите рідиною. Вари її близько 2-3 годин на слабкому вогні і потім охолоди.

    Наколи рульку ножем і нашпигуй пластинками часнику. Змішай соєвий соус, мед, гірчицю і лимонний сік, обмажте кермо цим маринадом і відправте на 1,5 години в духовку при 150 градусах. У процесі ще кілька разів змасти її цією глазур'ю.

    Зараз читають:15 бутербродів із сьомгою, які готуються простіше простого

    2. Свиняча рулька в пиві по-чеськи

    Готове кермо радимо подавати з квашеною капустою на гарнір.

    Тобі знадобиться: 1 свиняча рулька, 1 л темного пива, 1 цибулина, 1 морква, 5 зубчиків часнику, 2 лаврові листки, сіль, 3 бутони гвоздики, 2 г запашного перцю горошком, 8 горошин чорного перцю, по 2 ст.л. меду та гірчиці.

    Приготування: Наріж моркву та цибулю на великі шматки. Відправ все в каструлю з часником, спеціями, сіллю та свинячим кермом. Залий все пивом, щоб воно наполовину покривало кермо. Доведи до кипіння та туші під кришкою 1 годину на слабкому вогні, а потім переверни її та туши ще 1 годину таким же чином.

    Виклади рульку у форму для запікання і влий трохи бульйону від варіння. Змасти її сумішшю меду та гірчиці, і запікай близько 1 години при 180 градусах у духовці. У процесі приготування – змасти глазур'ю ще 2 рази.

    3. Свиняче кермо в пиві на мангалі

    Таке кермо готується на рожні і стане справжньою окрасою поїздки на природу.

    Тобі знадобиться: 1 свиняча кермо, 1 л темного пива, 1 морква, 1 цибулина, спеції, 100 г меду, 2 ст.л. гірчиці.

    Приготування: Змішай у казані пиво та 4 л води, додай цибулю, моркву та спеції за смаком. Доведи до кипіння, виклади свиняче кермо і вари 2-2,5 години під кришкою.

    Дай рульці трохи охолонути, а поки змішай склянку бульйону, гірчицю та мед. Одягни рульку на рожен, обмасти її глазур'ю і запікай на мангалі до рум'яної скоринки – близько 40 хвилин. Продовжуйте обмазувати її глазур'ю в процесі.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів компоту з малини

    4. Свиняча рулька в пиві з гливи

    Саме гливи дуже гармонійно вбирають і доповнюють смак пива.

    Тобі знадобиться: 1 свиняча рулька, 400 г глив, 2 ст.л. зернистої гірчиці, коріандр, сіль, 500 мл темного пива.

    Приготування: Закип'яти воду, виклади в неї кермо і варіть 2 години на слабкому вогні. Дай їй трохи охолонути, змасти гірчицею і присип спеціями. Виклади свинячу кермо і нарізані гливи в рукав. Туди ж влий пиво, зав'яжи рукав і відправ все на 1 годину в духовку при 200 градусах.

    5. Свиняче кермо в пиві в мультиварці

    Дуже зручно, щоб не довелося контролювати час та інтенсивність кипіння.

    Тобі знадобиться: 1,5-2 кг свинячої керма, 1,5 л світлого пива, 0,5 л води, 1 ч.л. солі, 4 лаврові листки, 2 щіпки меленого чорного перцю, 1 морква, 2 цибулини.

    Розроби свинячу рульку на кілька шматків, очисти моркву і цибулю, і виклади все в чашу мультиварки. Додай сіль та спеції, влий пиво з водою та включи режим «Гасіння» на 1,5 години. Серед процесу приготування – переверни кермо на інший бік.

    6. Свиняча рулька у світлому пиві

    Добре поєднується з будь-якими овочевими гарнірами, включаючи соління.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг свинячої рульки, 2 л світлого пива, 2 цибулини, 4 зубчики часнику, 3 лаврові листи, 2 ч.л. гірчиці, 1 перець чилі, спеції.

    Приготування: Залий кермо пивом і додай спеції, крупно нарізану цибулю, часник і чилі. Залиш її маринуватися на добу в холодильнику. Після чого доведи до кипіння і варіть близько 3 годин на слабкому вогні до м'якості рульки. Змасти гірчицею, полів пивом і запікайте в духовці ще 1-1,5 години при 180 градусах. Періодично продовжуй поливати кермо пивом.

    Зараз читають:20 легких рецептів тарталеток із крабовими паличками

    7. Свиняче кермо в пиві в рукаві

    Найпростіший рецепт свинячої рульки взагалі без добавок, лише зі спеціями.

    Тобі знадобиться: 1 свиняча кермо, 0,5 л пива, спеції, 1 головка часнику.

    Зачисти рульку, виклади її в рукав, додай спеції та неочищені зубчики часнику. Влий туди ж пиво і зав'яжи рукав. Відправте рульку в духовку приблизно на 4 години при 150-160 градусах.

    8. Свиняче кермо в пиві з квашеною капустою

    Розповідаємо, як приготувати кермо відразу з пікантним капустяним гарніром.

    Тобі знадобиться: 2 свинячі рульки, 1 л темного пива, 2 цибулини, 6 зубчиків часнику, спеції, 500 г квашеної капусти, 1 кисле яблуко, 3 ст.л. соєвого соусу, по 1 ч. л. меду та гірчиці.

    Приготування: Закип'ятити 1 літр пива з літром води. Додай крупно нарізану цибулю, часник та спеції за смаком. Виклади туди рульки, знову доведи до кипіння і варіть 2 години під кришкою на слабкому вогні.

    Наріж ще одну цибулину пір'ям і обсмаж до золотистості. Додай квашену капусту та смажу близько 10 хвилин на середньому вогні. Додай нарізане кубиком яблуко, спеції та трохи цукру. Влий близько 1 склянки пивного бульйону та туші 20 хвилин на слабкому вогні під кришкою.

    Змішай ще трохи бульйону, соєвий соус, гірчицю та мед. Виклади у форму для запікання капусту, на неї – рульки, і полів усе отриманим соусом. Запікайте страву 30-35 хвилин у духовці при 180 градусах до рум'яності.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *