Пельмені завжди здаються простою та повсякденною стравою, але в умілих руках – вони здатні перетворитися на кулінарний шедевр. Наприклад, дуже смачними виходять пельмені, запечені у горщиках у духовці. Розповідаємо 20 чудових рецептів!
Зміст
1. Пельмені з часником та сметаною в духовці
Апетитний аромат швидко збере за столом усю родину.
Тобі знадобиться: 300 г заморожених пельменів, 2 зубчики часнику, 150 г сметани, 40 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі, 500мл води.
Злегка обсмаж пельмені на олії до золотистого кольору, а потім переклади їх у горщики. Змішай сметану, мелений перець, сіль, пропущений через прес часник та гарячу воду. Залий пельмені цим соусом, постав горщики в духовку і запікайте 20 хвилин при 180 градусах.
2. Пельмені з цибулею та часником у духовці
Накривай горщики кришками або подвійним шаром фольги.
Тобі знадобиться: 500 г заморожених пельменів, 2 цибулини, 3 зубчики часнику, 40 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. солі, 1 л води.
Розтопи вершкове масло на сковороді, виклади заморожені пельмені, обсмаж їх і переклади в горщики. На маслі, що залишилося обсмажити подрібнену цибулю і часник, додай в сковорідку воду і сіль. Доведи все до кипіння, розлий по горщиках з пельменями та запікай 20 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів.
3. Домашні пельмені, запечені у горщиках із сиром
Чи не рекомендуємо використовувати солоний сир.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 350 г муки|борошна|, 0,5 ч.л. солі, 200мл води.
Для начинки: 300 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.
Додатково: 100 г твердого сиру, 50 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. солі, 1 л води.
Приготування: Змішай борошно, що просіює, сіль і воду. Замісити тісто, накрий його рушником і залиш на 15 хвилин. Очисти і дрібно наріж цибулю. Додай фарш, перець та пропущений через прес часник. Посолити і добре перемішати м'ясну начинку для пельменів. З тіста сформуй ковбаски, наріж їх шайбочками і розкочуй тонкі коржики. Виклади начинку і щільно заліпити. Полей пельмені розтопленим маслом і виклади в горщики. Залий все киплячою водою, посоліть і запікайте 30 хвилин при 180 градусах. Після чого присип пельмені зверху тертим сиром і відправ у духовку ще на 3 хвилини.
4. Пельмені з томатним соусом у духовці
Подавай готові пельмені з легким салатом чи овочевою нарізкою.
Тобі знадобиться: 300 г заморожених пельменів, 2 зубчики часнику, 200 г томатного соусу, 30 г вершкового масла|мастила|, 3 горошини чорного перцю, 0,5 ч.л. солі, 500мл води.
Приготування: Обсмаж пельмені на олії до золотистого кольору та переклади їх у горщики. На маслі, що залишилося, злегка обсмаж подрібнений часник, додай томатний соус, воду, сіль і чорний перець. Доведи соус до кипіння і залий їм пельмені в горщиках. Накрий фольгою та запікайте 20 хвилин у духовці при 180 градусах.
Зараз читають:Заготівлі з терну на зиму: 20 найкращих рецептів
5. Простий рецепт пельменів у горщиках у духовці
У морозилці завжди має лежати пачка пельменів про запас!
Тобі знадобиться: 500 г заморожених пельменів, 40 г вершкового масла, 2 лаврові листки, 10 г солі, 1,5 л води.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай пельмені, лавровий лист і сіль. Проварити всі 5 хвилин, виловити пельмені шумівкою і змішати з вершковим маслом. Розклади їх по горщиках і залий бульйоном, що залишився. Запікай пельмені 15 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
6. Пельмені з овочами в горщиках у духовці
Поки пельмені готуватимуться у духовці, ти зможеш спокійно зайнятися своїми справами.
Тобі знадобиться: 400 г заморожених пельменів, 1 помідор, 1 морква, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 1/2 пучка кропу, 30 мл оливкової олії, 1 ч.л. солі, 1 л води.
Приготування: Наріж і обсмаж очищену цибулю на олії до прозорості. Додай моркву, подрібнені помідори, часник та туші ще 3-5 хвилин. Всип заморожені пельмені, посоліть і добре перемішай. Розклади все по горщиках, залий киплячою водою і відправь на 30 хвилин в духовку, прогріту до 180 градусів. Готові пельмені присип дрібно нарубаним кропом і подавай до столу.
7. Пельмені з грибами у духовці
Додай трохи часнику або гострого перцю на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 300 г пельменів, 100 г грибів, 150 г моркви, 1 цибулина, 50 г вершкового масла|мастила|, 4 горошини чорного перцю, 1 ч.л. солі, 600мл води.
Приготування: Обсмажити подрібнену цибулю з морквою на олії до м'якості. Всип нарізані гриби, чорний перець та туші 7-10 хвилин, часто помішуючи. Посоли, влий воду і доведи до кипіння. Склади пельмені в горщики, додай туди заливку та запікай 30 хвилин у духовці при 180 градусах.
8. Пельмені з курячою печінкою, запечені у горщиках
Горщики попередньо змасти зсередини маслом.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 300 г муки|борошна|, сіль|соль| на кінчику ножа, 180 мл води.
Для начинки: 300 г курячої печінки, 2 цибулини, 2 ст. сметани, 40 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого мускатного горіха, 0,5 ч. л. солі.
3 горошини чорного перцю , 0,5 ч.л. солі, 1 л курячого бульйону.
Приготування: Змішай борошно, сіль та теплу воду. Замісити тісто, накрий його рушником і прибери на 15 хвилин. Очисти, дрібно наріж і обсмажте цибулю на олії до прозорості, додай курячу печінку, сіль і спеції, і протушкуй 10 хвилин. Додай сметану і продовжуй готувати ще 2-3 хвилини, часто помішуючи. Отриману масу гарненько розімні виделкою. Сформуй із тіста ковбаски, наріж шайбочками і розкатай з них тонкі коржики. Виклади начинку і щільно заліпи краї. Помісти пельмені в горщики, додай чорний перець, сіль та гарячий бульйон. Накрий кришками і відправ їх на 30 хвилин в духовку, розігріту до 180 градусів.
9. Пельмені з грибами та сиром у духовці
Використовуй глиняні чи керамічні горщики.
Тобі знадобиться: 500 г заморожених пельменів, 150 г грибів, 1 цибулина, 100 г твердого сиру, 150 мл вершків, 30 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі, 1 л води.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю на олії до золотистого кольору. Всип дрібно нарізані гриби, чорний перець та туші 10 хвилин, часто помішуючи. Влий вершки, посоліть і через 3 хвилини вимкни вогонь. Помісти пельмені в горщики, додай заготовку з грибами та гарячу воду. Запікайте всі 20 хвилин у духовці при температурі 180 градусів, потім присип зверху тертим сиром і допеки ще 3 хвилини.
10. Пельмені з печерицями та вершками в духовці
Найсмачніше пельмені виходять із жирними домашніми вершками.
Зараз читають:Мармелад із смородини – 10 найпростіших рецептів приготування
Тобі знадобиться: 400 г заморожених пельменів, 100 г печериць, 1 цибулина, 100 г вершків, 50 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. меленого мускатного горіха, 3 горошини чорного перцю, 0,5 ч.л. солі, 800 мл курячого бульйону.
Приготування: Очисти, наріж і злегка обсмажте цибулю на олії. Додай подрібнені печериці та туші доти, доки не випарується вся волога. Зніми з вогню, додай спеції, вершки та сіль. Помісти пельмені в горщики, додай засмажку та гарячий бульйон. Накрий їх кришечками та запікай 30 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів.
11. Соковиті пельмені з яловичиною у горщиках у духовці
Якщо немає сметани, тоді додай трохи сала чи смальцю.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 350 г борошна, 1 яйце, 2 ст. олії, сіль на кінчику ножа, 150 мл сильногазованої мінеральної води.
Для начинки: 300 г яловичини, 2 ст. сметани, 2 цибулини, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.
Додатково: 50 г вершкового масла|мастила|, 2 зубчики часнику, 0,5 ч.л. солі, 1 л води.
Приготування: Змішай борошно, сіль, масло|мастило| і злегка збите яйце. Влий воду та заміси тісто. Пропусти через м'ясорубку яловичину і очищену цибулю, додай чорний перець, сметану і сіль, і добре перемішай. Розкатай тонкий пласт тіста, видави склянкою кружальця, виклади зверху на них начинку і щільно заліпити краї пельменів.
Розтопи вершкове масло на сковороді, всип подрібнений часник і через 1 хвилину додай туди пельмені. Обсмаж їх до золотистого кольору, а потім переклади в горщики та залий киплячою водою. Посоли і відправ все на 30 хвилин в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів.
12. Пельмені з часниково-сирним соусом у духовці
Заповняй горщики пельменями не більше, ніж наполовину.
Тобі знадобиться: 500 г заморожених пельменів, 3 зубчики часнику, 100 г твердого сиру, 100 мл вершків, 30 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. меленого мускатного горіха, 1 ч.л. солі, 1 л м'ясного бульйону.
Пельмені змішай з |із| розтопленим маслом|мастилом| і виклади в горщики. Додай мускатний горіх, сіль, гарячий м'ясний бульйон та запікай усі 20 хвилин при 180 градусах. Окремо натрій сир на тертці, змішай його з вершками і пропущеним через прес часником. Додай цей соус до пельменів і відправ їх у духовку ще на 3-4 хвилини.
13. Пельмені з печерицями та плавленим сиром у горщиках
Потрібен плавлений сир високої жирності.
Тобі знадобиться: 400 г заморожених пельменів, 100 г печериць, 1 цибулина, 150 г плавленого сиру, 2 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого мускатного горіха, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі, 800мл води.
Приготування: Цибуля очисти, подрібни та обсмаж на олії до золотистого кольору. Додай нарізані печериці і продовжуй готувати доти, доки не випарується зайва волога. Присип спеціями, сіллю та зніми з вогню. Виклади пельмені у підготовлені горщики, додай засмажку, зверху виклади нарізаний плавлений сир. Влий гарячу воду, накрий кришками та запікай 30 хвилин у духовці при 180 градусах.
14. Пельмені з майонезом у горщиках у духовці
Легкий рецепт пельменів у духовці для початківців.
Тобі знадобиться: 300 г заморожених пельменів, 3 ст. майонезу, 1 зубчик часнику, 0,5 ч.л. солі, 500мл води.
Виклади пельмені в горщики, додай майонез, подрібнений часник і гарячу воду , змішану з сіллю. Перемішати, накрийте кришками і запікайте 30 хвилин у духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів.
15. Пельмені з помідорами та куркою у духовці
Духовка має бути попередньо прогріта до потрібної температури.
Тобі знадобиться: 300 г заморожених пельменів, 2 помідори, 300 г курячого філе, 1 цибулина, 100 г сметани, 2 ст.л. олії, 1/3 пучка петрушки, 4 горошини чорного перцю, 1 ч.л. солі, 800мл води.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю на олії до прозорості. Додай нарізане філе куряче і продовжуй готувати ще 10 хвилин. Виклади пельмені в горщики, додай смажене м'ясо, чорний перець, помідори, петрушку та сметану. Посолити, влити гарячу воду і запікати 30 хвилин у духовці при 180 градусах.
Зараз читають:15 простих бутербродів з авокадо та сирним сиром
16. Пельмені з картоплею та плавленим сиром у духовці
Просто ідеально для вечері!
Тобі знадобиться: 300 г заморожених пельменів, 300 г картоплі, 1 морква, 150 г плавленого сиру, 4 горошини чорного перцю, 2 лаврові листи, 1 ч.л. солі, 1 л курячого бульйону.
Приготування: Наріж моркву та очищену картоплю невеликими кубиками, і склади овочі разом з пельменями у горщики. Додай спеції та сіль. Зверху виклади шматочки плавленого сиру та залий все гарячим курячим бульйоном. Запікай у духовці при 180 градусах 25-30 хвилин.
17. Пельмені з печерицями, яйцем та сиром у духовці
У яєчну суміш можна додати пару ложок вершків чи молока.
Тобі знадобиться: 400 г заморожених пельменів, 100 г печериць, 1 цибулина, 3 яйця, 100 г твердого сиру, 2 ст.л. олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі, 1,5л води.
Приготування: Провари пельмені 5 хвилин у підсоленій воді, вилови їх шумівкою і розклади в горщики. Подрібни і обсмажте цибулю на олії до золотистого кольору, додай нарізані печериці і готуй ще 10 хвилин. Злегка зби яйця, додай до них засмажку, тертий сир, мелений перець і сіль. Наполовину залий горщики бульйоном, що залишився від варіння пельменів, додай заготовку з яйцями і запікай все під кришками 20 хвилин в духовці при 180 градусах. Потім зніміть кришки та допеки ще пару хвилин.
18. Пельмені з печерицями та майонезом у горщиках
Подавай пельмені одразу з духовки на стіл.
Тобі знадобиться: 300 г заморожених пельменів, 150 г печериць, 1 цибулина, 3 ст.л. майонезу, 2 ст.л. рослинного масла. 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі, 800мл води.
Приготування: Очисти, наріж і злегка обсмажте цибулю на олії. Додай подрібнені печериці та готуй ще 10 хвилин, часто помішуючи. Змішай пельмені, засмажку, майонез, мелений перець та сіль. Склади все в горщики, залий киплячою водою і відправ у духовку на 30 хвилин. Оптимальна температура для запікання – 180 градусів.
19. Пельмені з печінкою та салом у духовці
Сало попередньо очисти від шкіри.
Тобі знадобиться: 300 г заморожених пельменів, 300 г яловичої печінки, 100 г солоного сала, 1 морква, 1 цибулина, 20 г зелені, 0,5 ч.л. суміші перців горошком, 0,5 ч. л. солі, 1 л води.
Приготування: Наріж сало, яловичу печінку, моркву, зелень та очищену цибулю. Виклади сало на сковорідку та витопи весь жир. Додай цибулю та моркву, і обсмажуйте 3-5 хвилин. Всип печінку і продовжуй готувати 15 хвилин, часто помішуючи. Влий у сковорідку воду, додай суміш перців, сіль і доведи до кипіння. Пельмені виклади в горщики, залий їх киплячою підливою і присип зеленню. Запікай пельмені 30 хвилин у духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів.
20. Пельмені на заварному тісті в горщиках у духовці
Замішуйте гаряче тісто дерев'яною ложкою.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 300 г борошна, 2 ст. олії, сіль на кінчику ножа, 160 мл окропу.
Для начинки: 300 г м'ясного фаршу, 2 цибулини, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого мускатного горіха, 0,5 ч. л. солі.
100 г сметани, 6 горошин чорного перцю, 0,5 ч.л. солі, 1 л води.
Приготування: Змішай муку|борошно| з сіллю|соль|, влий масло|мастило| і окріп, і заміси тісто. Очисти і дрібно наріж цибулю, додай фарш, спеції, сіль і добре перемішай. Розкатай тісто тонким пластом, видави склянкою коржика, розклади на них начинку і щільно заліпити краї. Склади пельмені в горщики, додай чорний перець, сіль, сметану та гарячу воду. Накрий все кришкою та запікай 30 хвилин у духовці при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua