Сирні пончики: 12 рецептів, які готуються простіше простого

Важко знайти людину, яка була б байдужою до сирних пончиків. Це частування знайоме багатьом з дитинства та асоціюється саме з тими безтурботними днями. До того ж, пончики сиру дуже швидко готуються, не вимагають дорогих продуктів і особливих кулінарних навичок. Ми вибрали для тебе 12 чудових рецептів!

Зміст

  • 1. Сирні пончики-колобки
  • 2. Сирні пончики зі сметаною в духовці
  • 3. Сирні пончики-кільця на сковороді
  • 4. Пишні сирні пончики у духовці
  • 5. ПП сирні пончики
  • 6. Сирні пончики з манкою
  • 7. Сирні пончики з рисовим борошном
  • 8. Сирні пончики в мультипекарі
  • 9. Сирні пончики з розпушувачем
  • 10. Сирні пончики на кефірі
  • 11. Сирні пончики з начинкою
  • 12. Сирні пончики з яблуками
  • 1. Сирні пончики-колобки

    Класичні круглі пончики на сирі – пишні, повітряні та дуже ароматні.

    Тобі знадобиться: 400 г сиру, 2 яйця, 200 г борошна, 3 ст. цукру, 1 ч. л. соди, 0,5 ч. л. солі, олія.

    Блендером збий сир з яйцями і цукром до однорідності . Поступово додай сухі інгредієнти та вимішай в'язке тісто. Змасти руки олією, сформуй невеликі пончики та порціями обсмаж їх у фритюрі до рум'яності. Викладай готові пончики на паперові серветки.

    2. Сирні пончики зі сметаною в духовці

    Можна подавати їх з варенням, згущеним молоком або медом.

    Тобі знадобиться: 250 г сиру, 200 г борошна, 30 г сметани, 1 яйце, 3 ст. цукру, 1 ст. олії, 1 ч.л. ванільного цукру, 2 ст. молока, ванілін.

    Приготування: Віночком зби яйце, масло та обидва види цукру. Додай перетертий сир і сметану, перемішай і поступово всип борошно з ваніліном. Додатково можеш додати трохи розпушувача. Сформуй пончики довільної форми, змасти їх теплим молоком і випікай 20-25 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:20 соусів з томатної пасти, які урізноманітнять твоє меню

    3. Сирні пончики-кільця на сковороді

    Олії має бути побільше, щоб пончики рівномірно просмажилися.

    Тобі знадобиться: 200 г сиру, 1 яйце, 60-80 г борошна, 2 ст. цукру, 1 щіпка солі, 0,25 ч.л. соди, олія.

    Приготування: Ретельно змішай сир, яйце, цукор, сіль та соду. Поступово всип борошно і замісити тісто. Після чого розкачати його в пласт завтовшки до 5 мм і наріж кружечки з отворами. Обсмажуйте пончики з двох сторін у розігрітій олії на сковороді до золотистості

    4. Пишні сирні пончики у духовці

    Такі пончики можна приготувати без цукру, і подавати їх з паштетами або намазками.

    Тобі знадобиться: 250 г сиру, 550-600 г борошна, 4 яйця, 60 г цукру, 1 ч.л. ванільного цукру, 0,5 ч. л. розпушувача, 1 ч.л. соди, 0,5 ч. л. оцту.

    Приготування: Міксером збий яйця, сир і обидва види цукру. Погаси соду оцтом і додай туди ж. Поступово всип просіяне борошно з розпушувачем і замісити тісто. Сформуй невеликі круглі пончики та випікай їх 20-25 хвилин у духовці при 180 градусах.

    5. ПП сирні пончики

    Оригінальний дієтичний рецепт на суміші кокосового та рисового борошна.

    Тобі знадобиться: 350 г сиру, 1 яйце, 60 г кокосового борошна, 100 г рисового борошна, 1 щіпка солі, 50 г еритриту, 1 г ваніліну, 1 ч.л. розпушувача, 1 ч.л. лимонної цедри.

    Приготування: Ретельно змішай сир, яйце, ванілін, сіль та еририт. Додай цедру, а потім – обидва види борошна з розпушувачем. Заміси м'яке тісто, сформуй невеликі круглі пончики та випікай їх 25-30 хвилин у духовці при 190 градусах.

    6. Сирні пончики з манкою

    Панування з манки надає пончикам незвичайну хрустку скоринку.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 50 г цукру, 350 г сиру, 200 г борошна, 1 ч.л. соди, манка, олія.

    Зараз читають:15 легких салатів з перепелиними яйцями

    Приготування: Віночком зби яйця з цукром, додай сир і перемішай. Всип соду з борошном, замісити тісто і сформуй з нього невеликі кульки. Обваляй пончики в манці і обсмаж до золотистості в розігрітому фритюрі.

    7. Сирні пончики з рисовим борошном

    Простий та мінімалістичний рецепт для тих, хто дотримується правильного харчування.

    Тобі знадобиться: 180 г 5% сиру, 1 яйце, 1-2 г розпушувача, 80 г рисового борошна, підсолоджувач.

    Приготування: Ретельно змішай усі інгредієнти. Вологими руками сформуй 6-8 пончиків. За бажанням посип їх горіхами або шоколадом. Випікай сирні пончики 25 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    8. Сирні пончики в мультипекарі

    Спеціальна форма для пончиків зробить ще простіше процес їхнього приготування.

    Тобі знадобиться: 150 г сиру, 250 г борошна, 2 яйця, 150 г вершкового масла|мастила|, 100 мл молока, 120 г цукру, 8 г розпушувача.

    Приготування: Міксером зби м'яке вершкове масло, сир і цукор. Поштучно вбий яйця, продовжуючи збивати. Влий молоко, знову збий, а потім додай просіяне борошно з розпушувачем. Вимішати і викласти тісто у форму за допомогою кондитерського мішка. Випікай пончики у мультипекарі 3-5 хвилин.

    9. Сирні пончики з розпушувачем

    Тут не потрібна сода, тому що розпушувач дасть достатньо пишноти.

    Тобі знадобиться: 220 г сиру, 1 яйце, 2 ст. цукру, 1 ч. л. розпушувача, 3-4 ст. борошна, 1 щіпка солі, олія.

    Змішай яйце, сир , цукор, сіль і розпушувач до однорідності. Поступово всип просіяне борошно і замісити тісто. Сформуй круглі пончики та обсмаж їх у великій кількості олії до золотистості.

    10. Сирні пончики на кефірі

    Окремо порадує дуже пухка та повітряна текстура таких пончиків.

    Тобі знадобиться: 160 г борошна, 1 склянка кефіру, 4 яйця, 200 г сиру, 5 ст. цукру, 1 ч. л. соди, ванілін, олія.

    Зараз читають:Чорниця на зиму: 20 відмінних рецептів заготівель

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром до піни. Додай сир і ванілін, знову збий і влий половину кефіру. Перемішати тісто ще раз. У кефір, що залишився, додай соду, залиш на кілька хвилин і потім теж влий його в тісто. Поступово всип борошно, замісити тісто і сформуй пончики. Обсмаж їх у фритюрі до золотистості.

    11. Сирні пончики з начинкою

    Для начинки можна використовувати джем, повидло, курд, згущене молоко або будь-який густий крем за смаком.

    Тобі знадобиться: 200 г джему, 500 г сиру, 120-150 г цукру, 2 яйця, цедра 1 лимона чи апельсина, 1,5 ч.л. розпушувача, 280 г борошна, 1 щіпка солі, олія.

    Блендером збий сир, яйця , цукор, сіль та цедру. Додай просіяне борошно з розпушувачем і вимішай тісто. Сформуй круглі пончики та обсмаж їх у фритюрі до золотистості.

    Виклади готові пончики на паперові серветки, щоб забрати зайву олію. Після чого в кожному з них пророби невеликий отвір і наповни начинкою за допомогою мішка.

    12. Сирні пончики з яблуками

    Ще один цікавий варіант начинки для улюблених пончиків сиру.

    Тобі знадобиться: 250 г сиру, 2 яйця, 2-3 яблука, 3 ст. цукру, 3 ст. муки|борошна|, 1 ч.л. гашеної оцтом соди, 1 ч.л. лимонного соку, олія.

    Приготування: Очисти і натрій яблука на тертці, збризкати їх лимонним соком і додай 2 ложки цукру. Розітри яйця і ложку цукру, всип соду і потім перетертий сир. Поступово додай муку|борошно| і вимішай однорідне тісто. Розділи тісто на частини, сплюсни кожну в коржик і виклади трохи яблучної начинки. Сформуй пончики, щоб начинка була всередині, і обсмаж їх у фритюрі до рум'яності.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *