12 простих рецептів курки з рисом у духовці

/>

Готувати курку набагато зручніше відразу разом із гарніром, а найкращий гарнір до курки – це рис у найрізноманітніших варіаціях. Хороший варіант як для сімейної вечері, так і на святковий стіл. Бери на замітку наші 12 рецептів!

Зміст

  • 1. Курка з рисом у духовці цілком
  • 2. Курячі грудки з рисом у духовці
  • 3. Курячі ніжки з рисом під сиром
  • 4. Курка з рисом у рукаві
  • 5. Курка з рисом та ананасами в духовці
  • 6. Курка з рисом та овочами в духовці
  • 7. Курка з рисом та грибами в духовці
  • 8. Курка з рисом і чорносливом у духовці
  • 9. Курка з рисом та капустою в духовці
  • 10. Курка, фарширована рисом, сухофруктами та горіхами
  • 11. Курка з рисом і цвітною капустою в духовці
  • 12. Курка з рисом та яблуками в духовці
  • 1. Курка з рисом у духовці цілком

    Смачна та ароматна курка, фарширована рисом із цибулею та морквою.

    Тобі знадобиться: 1 курка, 50 мл олії, 2 зубчики часнику, 100 г рису, 1 цибулина, 1 морква, по 0,5 ч.л. каррі та зіри, спеції.

    Приготування: Змішай масло, подрібнений часник та спеції за смаком. Натріть курку зовні і всередині, і залиш її маринуватися на 1-2 години. Подрібни цибулю та моркву, обсмаж їх 5-7 хвилин, додай промитий рис, карі, зіру та інші спеції, і перемішай.

    Влий 200 мл води, протушкуйте начинку до випаровування вологи і дай їй злегка охолонути. Нафаршируй курку, скріпи зубочистками, виклади все у форму і запікай 1 годину в духовці при 180 градусах, періодично поливаючи соком, що виділяється.

    2. Курячі грудки з рисом у духовці

    Просте дієтичне блюдо для тих, хто стежить за раціоном та калоріями.

    Тобі знадобиться: 350 г курячої грудки, 150 г рису, 1 цибулина, 1 морква, 1/2 болгарського перцю, 70 г стручкової квасолі, спеції, олія.

    Приготування: Наріж курку шматочками і довільно наріж усі овочі. Промий рис, виклади все у форму, змішай з олією та спеціями. Влий приблизно 450 мл води, накрий фольгою і відправь в духовку на 60-80 хвилин при 180 градусах.

    Зараз читають:20 супів з креветками, від яких ти будеш у захваті

    3. Курячі ніжки з рисом під сиром

    Таку страву дуже зручно готувати у звичайній скляній формі.

    Тобі знадобиться: 8 курячих ніжок, 2 склянки рису, 2 цибулини, 2 моркви, 2 болгарські перці, 2 жмені зеленого горошку, 120 г помідорів чері, 100 г твердого сиру, 4 склянки гарячої води, спеції.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі та обсмаж їх близько 5 хвилин. Змасти форму олією, виклади шар промитого рису і зверху додай овочі. Курячі гомілки натрій спеціями і розклади зверху. Влий воду і відправ блюдо на 1 годину в духовку при 180 градусах, після чого посип тертим сиром і запікай ще 5-7 хвилин.

    4. Курка з рисом у рукаві

    За таким же принципом можна готувати будь-які частини курки.

    Тобі знадобиться: 800 г курки, 250 г рису, 1 цибулина, 1 морква, 2 болгарські перці, 2 стебла селери, 500 мл води, спеції.

    Приготування: Промий рис, довільно наріж овочі, натріть курку спеціями і склади все в рукав. Влий воду, зав'яжи рукав і відправь на 40-60 хвилин у духовку при 180 градусах.

    5. Курка з рисом та ананасами в духовці

    Чудова святкова страва на Новий рік і не тільки.

    Тобі знадобиться: 1 невелика курка чи курча, 300 г рису, 500 мл води, 50 мл сухого червоного вина, 200 г консервованих ананасів, 2 ч.л. куркуми, 5 гілочок чебрецю, 2 ст.л. оливкової олії, спеції.

    Залий промитий рис водою, додай куркуму і доведи до кипіння. Проварити 4-5 хвилин і потім ще на 15-20 хвилин залиш рис пропаритися під кришкою. Курку натрі олією та спеціями, виклади у форму і відправь на 20-30 хвилин у духовку при 200 градусах.

    Злий у сковорідку сік від курки, додай вино і випарюй цей соус близько 3 хвилин. До курки у форму додай рис та нарізані ананаси, полів соусом, посип листиками чебрецю і відправ у духовку ще на 20 хвилин.

    6. Курка з рисом та овочами в духовці

    Для цього рецепту можна взяти будь-яку заморожену суміш овочів.

    Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 500 г курки, по 1 жмені зеленого горошку, стручкової квасолі та кукурудзи, 1 болгарський перець, по 120 г броколі та цвітної капусти, 50 мл соєвого соусу, 40 мл олії, спеції.

    Зараз читають:Пиріг з черешнею – 20 простих і дуже смачних рецептів

    Замаринуй шматочки курки в олії та соєвому соусі зі спеціями на 1 годину. Виклади у форму промитий рис і всі довільно нарізані овочі. Зверху виклади курку, полів залишками маринаду та влий 1,5 склянки води. Виправте все в духовку приблизно на 1 годину при 190-200 градусах.

    7. Курка з рисом та грибами в духовці

    Та ще й у сметані! Ця страва – просто одне велике задоволення.

    Тобі знадобиться: 800 г курки, 250 г рису, 250 г печериць, 1 склянка молока, 200 г сметани, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Наріж і обсмаж печериці до напівготовності. Відвари рис, оброби курку на шматочки, а сметану – змішай з молоком, часником і спеціями. Виклади рис у форму для запікання, а на нього – курку з грибами. Полей заливкою і відправте на 40 хвилин в духовку при 200 градусах. Можеш посипати курку тертим сиром.

    8. Курка з рисом і чорносливом у духовці

    Найсмачніший рецепт цілої фаршированої курки на особливий випадок.

    Тобі знадобиться: 1 курка, 300 г рису, 1 цибулина, 1 морква, 15 штук чорносливу, 2 зубчики часнику, 1/2 пучка зелені, спеції, олія.

    Приготування: Натрій випотрошену курку маслом і спеціями зовні і всередині. Замочіть чорнослив на 15 хвилин у гарячій воді і наріж. Подрібни і обсмажте цибулю з морквою, приваріть рис до напівготовності.

    Змішай все з чорносливом, додай рубану зелень і приправ. Нафаршируйте курку цією начинкою і відправте на 1 годину в духовку при 180 градусах. Кожні 10 хвилин поливай її соком, що виділився.

    9. Курка з рисом та капустою в духовці

    Відмінна основна страва для любителів тушкованої та запеченої капусти.

    Тобі знадобиться: 500 г курки, 100 г рису, 300 г капусти, 1 морква, 30 г томатної пасти, спеції, олія.

    Приготування: Розроби курку на великі шматки і замаринуй на півгодини в олії та улюблених спеціях. Тонко нашаткуй капусту і натрій моркву, розімні руками, додай томатну пасту, ложку олії та ще спеції.

    Зараз читають:Лимонад у домашніх умовах: 20 відмінних рецептів

    Виклади у форму промитий рис, а на нього перемішану капустяну начинку. Зверху додай курку, влий 400 мл окропу, накрий фольгою і відправ блюдо в духовку на 1 годину при 180 градусах. Через 40 хвилин – зніміть фольгу.

    10. Курка, фарширована рисом, сухофруктами та горіхами

    Одна з найвдаліших начинок для запеченої курки.

    Тобі знадобиться: 1 курка, 100 г рису, по 50 г кураги, чорносливу, родзинок та волоських горіхів, 1 паличка кориці, по 2 ст.л. меду та соєвого соусу, спеції.

    Приготування: Відварити рис до напівготовності. Залий сухофрукти окропом на 5 хвилин і дрібно наріж. Нарубай горіхи і змішай усі разом з рисом та спеціями. Туди ж додай паличку кориці.

    Нафаршируй курку начинкою, скріпи зубочистками і змасти маслом зі спеціями. Відправ її в духовку приблизно на 1,5 години при 200 градусах. У процесі запікання – пару разів змасти курку сумішшю меду та соєвого соусу.

    11. Курка з рисом і цвітною капустою в духовці

    Для такого рецепту особливо гарні курячі гомілки або стегна.

    Тобі знадобиться: 1 кг курки, 200 г рису, 300 г цвітної капусти, 250 г помідорів, 250 г болгарського перцю, 1 цибуля-порей, спеції.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі і виклади їх у змащену олією форму. Посип промитим рисом і спеціями, і влий 200 мл води. Натріть шматки курки спеціями, виклади зверху, накрий фольгою і запікай 50-55 хвилин при 180 градусах в духовці, а потім ще 20 хвилин без фольги.

    12. Курка з рисом та яблуками в духовці

    Для більш яскравого аромату додай до курки пару гілочок чебрецю та розмарину.

    Тобі знадобиться: 1 курка, 1 склянка рису, 1/2 цибулини, 2 зубчики часнику, 70 г вершкового масла|мастила|, 1-2 яблука, спеції.

    Приготування: Відварити рис до напівготовності. Наріж кубиком яблука, подрібни цибулю та часник, і змішай все з рисом, спеціями та ложкою розтопленого масла. Нафаршируй курку, змасти її маслом, що залишилося, і натрій спеціями. Відправте в духовку на 40 хвилин при 180 градусах і потім ще 30-40 хвилин при 220 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *