Щи зі свіжої капусти: 12 простих рецептів, з якими справиться кожен

Хочеться чогось максимально легкого, літнього та дієтичного? Приготуй щі зі свіжої капусти. У цій добірці ти знайдеш рецепти, які точно не розчарують. Бери їх собі на замітку!

Зміст

  • 1. Щи з куркою та свіжою капустою
  • 2. Щи зі свіжої капусти з яловичиною
  • 3. Пісні щі зі свіжої капусти
  • 4. Щи зі свіжою капустою та грибами
  • 5. Щи зі свіжої капусти зі свининою
  • 6. Щи з тушонкою та свіжою капустою
  • 7. Щи зі свіжої капусти з яблуками
  • 8. Щи зі свіжої та квашеної капусти
  • 9. Щи зі свіжою капустою та фрикадельками
  • 10. Щи зі свіжої капусти з квасолею
  • 11. Щи з рибою та свіжою капустою
  • 12. Щи із свіжої капусти з рисом
  • 1. Щи з куркою та свіжою капустою

    Відмінно поєднують у собі яскравий смак та дешеві інгредієнти.

    Тобі знадобиться: 300 г курки, 350 г капусти, 300 г картоплі, 200 г помідорів, 1/2 моркви, 1/2 цибулини, 1 л води, сіль, цукор, спеції.

    Залий курку водою і відвари бульйон до готовності . Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості, додай нарізані кубиком помідори і протушкуй ще 7-10 хвилин.

    Дістань курку з бульйону і додай у нього нарізану картоплю, провари до її готовності. Відправте курку, нашатковану капусту, засмажку і всі спеції в каструлю. Проварити приблизно півгодини на слабкому вогні.

    2. Щи зі свіжої капусти з яловичиною

    Класичний рецепт наваристих щей на кожен день.

    Тобі знадобиться: 500 г яловичини, 300 г капусти, 4 картоплини, 2 помідори, 1 морква, 1 цибулина, 1 стебло селери, 3 ст.л. томатний соус або кетчуп, спеції.

    Приготування: Залий яловичину водою, відвари до готовності, дістань м'ясо з бульйону та подрібни. Відправте нарізану картоплю і капусту в киплячий бульйон, і вари 15 хвилин. Подрібни та обсмаж цибулю, моркву та селеру до м'якості. Всип нарізані помідори та томатний соус, і протушкуй 5 хвилин. Додай цю заправку в борщ, поверни м'ясо в каструлю, приправ на свій смак і провари ще 5 хвилин.

    3. Пісні щі зі свіжої капусти

    Особливо смачними вони виходять із молодих овочів.

    Тобі знадобиться: 500 г капусти, 300 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 1 пучок зелені, 2 л води, спеції.

    Зараз читають:Салат «Десятка» на зиму: 8 найсмачніших рецептів

    Приготування: Відправте нарізану картоплю в киплячу воду і відваріть до готовності. Подрібни і обсмаж цибулю з морквою, нашаткуй капусту і виклади все в каструлю. Додатково можна додати трохи томатної пасти. Приправ за смаком і вари до готовності овочів. В кінці – посип зелень, дай настоятися і подавай.

    4. Щи зі свіжою капустою та грибами

    Такі щі можна готувати як у воді, і бульйоні.

    Тобі знадобиться: 400 г капусти, 400 г картоплі, 400 г грибів, 2 моркви, 1 цибулина, спеції.

    Приготування: Наріж картоплю і нашаткуй капусту. Подрібни та обсмаж цибулю з морквою до м'якості, додай нарізані гриби та смажу ще кілька хвилин. Виклади картоплю з капустою в киплячу воду або бульйон, а через 15 хвилин – додай засмажку. Приправ, провари ще 6-7 хвилин і зніми щи з вогню.

    5. Щи зі свіжої капусти зі свининою

    Для більшої пікантності додай трохи гострого червоного перцю.

    Тобі знадобиться: 300 г свинини, 150 г капусти, 150 г картоплі, 2 помідори, 1 морква, 1/2 болгарського перцю, 1/2 цибулини, 1 ч.л. томатної пасти, спеції, зелень.

    Залий свинину водою, відвари до готовності, а потім дістань і подрібни . Відправ нарізану картоплю і капусту в бульйон, і проварити 15 хвилин. Подрібни і обсмаж до м'якості інші овочі, заправ їх томатною пастою і виклади в борщ. Поверни свинину в каструлю, приправ та вари ще 3-5 хвилин. Посип зелень і дай настоятися під кришкою.

    6. Щи з тушонкою та свіжою капустою

    Будь-які супи з тушонкою гарні тим, що дуже швидко варяться.

    Тобі знадобиться: 400 г тушонки, 200 г свіжої капусти, 2 картоплини, 1 помідор, 1 велика морква, 1-2 цибулини, 1-2 ст.л. томатної пасти, спеції.

    Виклади нарізану картоплю і капусту в киплячу воду, вари 20 хвилин. За цей час подрібни та обсмаж цибулю з морквою до м'якості. Додай до них подрібнений помідор, томатну пасту і спеції, протушкуй ще 3-4 хвилини і переклади засмажку в каструлю. Злегка прогрій тушонку на сковороді і теж відправ її в щі. Приправ і вари ще 2-3 хвилини, а потім дай щам настоятися під кришкою.

    Зараз читають:Баклажани по-грузинськи на зиму: 20 найсмачніших рецептів

    7. Щи зі свіжої капусти з яблуками

    Для цього рецепту вибирай кислі чи кисло-солодкі яблука.

    Тобі знадобиться: 500 г курки, 300 г капусти, 2 картоплини, 2 яблука, 1 морква, 1 цибулина, 1-1,5 склянки томатного соку, 1,5 л води, спеції.

    Залий курку водою, відвари до готовності, проціди бульйон і подрібни м'ясо . Відправ нарізану картоплю в киплячий бульйон і проварити 10 хвилин.

    Подрібніть і обсмажте цибулю з морквою до м'якості, викладіть в каструлю і вари ще 5 хвилин. Додай нашатковану капусту і дрібно нарізані яблука, влий томатний сік, приправ і варищі приблизно 20 хвилин. Поверни м'ясо в каструлю ближче до завершення приготування.

    8. Щи зі свіжої та квашеної капусти

    Поєднання свіжої та квашеної капусти надає страві неповторної кислинки.

    Тобі знадобиться: 150 г свіжої капусти, 100 г квашеної капусти, 80 г картоплі, 1/2 моркви, 1/2 цибулини, 0,5 ст. томатної пасти, 1,5 л бульйону, сіль, цукор, спеції, зелень.

    Приготування: Відправ нарізану картоплю в киплячий бульйон і вари майже до готовності. Подрібніть і обсмажте цибулю з морквою до м'якості, додай до них нашатковану свіжу капусту, а ще через 2 хвилини – квашену. Через 4-5 хвилин влий трохи бульйону на сковорідку і тушкуй все до готовності овочів.

    Додай томатну пасту і всі спеції в засмажку і прогрій 1 хвилину. Відправте заправку в бульйон з картоплею, проваріть ще 5 хвилин, знову приправте за бажанням і посипте рубаною зеленню. Перемішати і зняти з вогню.

    9. Щи зі свіжою капустою та фрикадельками

    Використовуй будь-який м'ясний фарш на свій смак, можна змішаний.

    Тобі знадобиться: 600 г м'ясного фаршу, 500 г капусти, 300 г картоплі, 100 г моркви, 100 г цибулі, 2-3 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Наріж картоплю кубиком, нашаткуй капусту, а фарш – приправ і сформуй фрикадельки. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості.

    Закип'ятіть воду з улюбленими спеціями, додай картоплю, а коли вона буде майже готова – засмажку та фрикадельки. Через кілька хвилин відправ капусту і варищі приблизно 5-7 хвилин. Приправ, заправити давленим часником і проварити ще 2 хвилини. Дай щам настоятися і подавай до столу.

    Зараз читають:12 відмінних рецептів варення з гарбуза з курагою

    10. Щи зі свіжої капусти з квасолею

    Рекомендуємо відварити квасолю заздалегідь або одразу взяти консервовану.

    Тобі знадобиться: 600 г м'яса, 600 г капусти, 2 склянки готової квасолі, 4 картоплини, 2 помідори, 2 болгарські перці, 2 моркви, 2 цибулини, 4 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Залий м'ясо водою, відвари бульйон до готовності, після чого дістань м'ясо і додай нарізану картоплю з нашаткованою капустою, і вари 20 хвилин.

    Довільно наріж і обсмаж інші овочі, додай подрібнений часник. Виклади засмажку в суп, приправ за смаком, провари ще 2-3 хвилини і поверни м'ясо. Після цього щі повинні ще трохи настоятися під кришкою.

    11. Щи з рибою та свіжою капустою

    Відмінно підійдуть рибні набори для супу з головою, хвостом та кістками.

    Тобі знадобиться: 500 г риби, 200 г свіжої капусти, 80 г квашеної капусти, 2 картоплини, 1/2 помідора, 1 морква, 1 цибулина, 1/2 стебла селери, 1-1,5 л води, спеції.

    Приготування: Залий рибу водою, відвари бульйон до готовності та проціди. Відокремили м'ясо від кісток і розбери на шматочки. Виклади картоплю в киплячий бульйон і вари 5-7 хвилин, після чого додай обидва види капусти і вари до готовності овочів.

    За цей час подрібни та обсмаж цибулю, моркву, селеру та помідор до м'якості. Переклади заправку з рибою в щі, приправ до смаку і вари все разом ще 5-7 хвилин на слабкому вогні.

    12. Щи із свіжої капусти з рисом

    Такі щі найкраще виходить на курячому бульйоні.

    Тобі знадобиться: 200 г курки, 200 г капусти, 150 г картоплі, 50 г рису, 1 морква, 1/2 цибулини, 1 ст. томатної пасти або соусу, сіль, спеції, зелень.

    Залий курку водою і відвари бульйон до готовності . Проціди його, а м'ясо подрібни. Відправте картоплю, рис і нашатковану капусту в киплячий бульйон, і вари 15-20 хвилин.

    Подрібни і обсмаж цибулю з морквою до м'якості, додай томат, відправь заправку в щі і приправ. Вари їх ще приблизно 5 хвилин до готовності, поверни м'ясо, посип рубаною зеленню, зніми з вогню і дай трохи настоятися під кришкою.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *