15 найсмачніших рецептів свинини з овочами на сковороді

Найуніверсальніша та ситна вечеря для всієї родини – свинина з овочами на сковороді. Таку страву легко зможе приготувати кожен, а зіпсувати її неможливо. Частину свинини вибирай на свій смак, але краще не надто жирну. Ділимося 15 перевіреними рецептами!

Зміст

  • 1. Свинина з кабачками та помідорами на сковороді
  • 2. Свинина із болгарським перцем на сковороді
  • 3. Свинина з овочами та капустою на сковороді
  • 4. Свинина з овочами та селера на сковороді
  • 5. Свинина з броколі на сковороді
  • 6. Свинина з цвітною капустою на сковороді
  • 7. Свинина зі стручковою квасолею та цибулею на сковороді
  • 8. Свинина з баклажанами на сковороді
  • 9. Свинина з гарбузом на сковороді
  • 10. Свинина з овочами та зеленим горошком на сковороді
  • 11. Свинина з овочами та грибами на сковороді
  • 12. Свинина з овочами та картоплею на сковороді
  • 13. Свинина з овочами у сметані на сковороді
  • 14. Свинина з овочами у томатному соку на сковороді
  • 15. Свинина з овочами у соєвому соусі на сковороді
  • 1. Свинина з кабачками та помідорами на сковороді

    Страва виходить не тільки смачною, а й дуже яскравою – відразу викликає апетит.

    Тобі знадобиться: 400 г свинини, 180 мл води, 2 помідори, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 кабачок, 2 зубчики часнику, зелень, спеції.

    Очисти і подрібни помідори в блендері, а все інше наріж середніми шматочками. Обсмаж свинину 7-10 хвилин до рум'яності, додай моркву та часник, а через 5 хвилин – болгарський перець та кабачок. Жар все разом ще 5 хвилин, додай помідор, спеції та воду, доведи до кипіння та туши півгодини під кришкою на слабкому вогні. Наприкінці приготування – додай рубану зелень.

    2. Свинина із болгарським перцем на сковороді

    Щоб зробити її ще ароматнішою, додай ложку паприки (можна копченої).

    Тобі знадобиться: 600 г свинини, 2 помідори, 1 морква, 1 цибулина, 2 болгарські перці, спеції.

    Приготування: Наріж і обсмаж свинину до рум'яності. Додай нарізану цибулю та моркву, і смажу ще 5 хвилин. Додай перець і за 2 хвилини – нарізані помідори. Приправ, влий трохи води та туши все під кришкою до м'якості свинини.

    3. Свинина з овочами та капустою на сковороді

    Оригінальний варіант свинини з овочами, але з дуже гармонійним смаком.

    Зараз читають:20 рецептів оладок на молоці, які тануть у роті

    Тобі знадобиться: 500 г свинини, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 2 помідори, 300 г капусти, спеції, 140 мл води.

    Приготування: Наріж всі інгредієнти. Обсмаж свинину до рум'яності, додай цибулю і через 3 хвилини – морква та болгарський перець. Ще через 5 хвилин додай помідори, капусту, спеції та воду. Туши всі разом під кришкою півгодини після кипіння.

    4. Свинина з овочами та селера на сковороді

    За бажанням можеш додати ще корінь селери для пікантності.

    Тобі знадобиться: 500 г свинини, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 2 стебла селери, 2 ст.л. томатної пасти, 150 мл води, спеції.

    Наріж свинину смужками, а овочі – кубиком. Обсмаж свинину до рум'яності, додай усі овочі та смажу ще 7-10 хвилин. Додай томатну пасту та спеції, перемішай і влий воду. Доведи до кипіння та туші 15-20 хвилин під кришкою на середньому вогні.

    5. Свинина з броколі на сковороді

    Цей рецепт одночасно порадує любителів азіатської кухні та правильного харчування.

    Тобі знадобиться: 450 г свинини, 450 г броколі, 1 апельсин, 60 мл соєвого соусу, 1/4 склянки рисового оцту, 2 зубчики часнику, 3 пера зеленої цибулі, 1 ст.л. крохмалю.

    Приготування: Змішай соєвий соус, оцет, крохмаль, ложку цедри, апельсиновий сік і спеції за смаком. Тонко наріж свинину, обсмаж її до рум'яності та відклади. У тій же сковороді обсмаж подрібнений часник та зелену цибулю. Додай суцвіття броколі і через 2 хвилини додай свинину, маринад та 1 склянку води. Туши всі разом до готовності броколі.

    6. Свинина з цвітною капустою на сковороді

    Відмінний спосіб приготувати цвітну капусту навіть для тих, кому вона сама по собі здається прісною.

    Тобі знадобиться: 500 г свинини, 1 морква, 250 г цвітної капусти, 1 цибулина, 2 ст. соєвий соус, спеції.

    Наріж і обсмаж свинину до золотистості. Додай нарізану цибулю та моркву, смаж ще 5 хвилин і додай суцвіття цвітної капусти. Туши 10-15 хвилин, додай спеції та соєвий соус, і прогрій ще 3 хвилини.

    7. Свинина зі стручковою квасолею та цибулею на сковороді

    Радимо трохи полити готову страву соусом теріяку для пікантності.

    Тобі знадобиться: 500 г свинини, 400 г стручкової квасолі, 150 г цибулі, 100 мл соєвого соусу, спеції.

    Зараз читають:10 смачних салатів з огірків, що переросли, на зиму

    Приготування: Цибулю наріж пір'ям і обсмаж до прозорості. Додай свинину нарізану смужками і смаж до рум'яності, помішуючи. Влий соєвий соус і приправ за смаком. Паралельно відвари стручкову квасолю 8-10 хвилин у киплячій воді, додай її до свинини, перемішай і прогрій разом ще 5 хвилин.

    8. Свинина з баклажанами на сковороді

    Один із найситніших рецептів у цій добірці, коли захочеться чогось ґрунтовного.

    Тобі знадобиться: 500 г свинини, 1 цибулина, 1 морква, 1 баклажан, 1 болгарський перець, 1 ст. томатної пасти, 1 склянка води, спеції.

    Приготування: Наріжте всі інгредієнти середніми шматочками. Обсмаж свинину до золотистості, додай цибулю та моркву, і смаж до прозорості цибулі. Додай баклажани та солодкий перець. Через 5 хвилин додай томатну пасту, спеції та воду. Доведи до кипіння та туші на слабкому вогні під кришкою до м'якості свинини.

    9. Свинина з гарбузом на сковороді

    Чудовий сезонний рецепт, який буде ще смачнішим, якщо додати трохи чебрецю або розмарину.

    Тобі знадобиться: 500 г свинини, 1 цибулина, 1 морква, 300 г гарбуза, 1 болгарський перець, 1 склянка води, спеції.

    Приготування: Наріж свинину та овочі середніми шматочками. Обсмаж свинину до рум'яності, додай цибулю, через 2-3-хвилини – моркву та перець, і ще через 2-3 – гарбуз. Обсмаж всі разом 5 хвилин, влий воду, приправ та туші під кришкою до готовності.

    10. Свинина з овочами та зеленим горошком на сковороді

    Горошок підійде свіжий чи заморожений – все одно буде смачно.

    Тобі знадобиться: 600 г свинини, 300 г зеленого горошку, 1 цибулина, 2 стебла селери, 2-3 ст.л. томатної пасти, 1 склянка води, спеції, зелень.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю та селера, обсмаж їх пару хвилин і додай нарізану свинину. Жар до легкої золотистості, додай горошок, а через 1 хвилину – томатну пасту, воду та спеції. Туши всі півгодини під кришкою на слабкому вогні після кипіння. Наприкінці приготування – додай зелень.

    11. Свинина з овочами та грибами на сковороді

    Якщо хочеш зробити страву пікантнішою, тоді візьми гострий червоний перець замість болгарського.

    Тобі знадобиться: 800 г свинини, 300 г грибів, 300 мл води, 1 морква, 1 цибулина, 1-2 болгарські перці, 1 ст.л. томатної пасти, спеції.

    Приготування: Наріж свинину, обсмаж її до рум'яності і додай цибулю. Через 3-5 хвилин додай моркву, перець, гриби та томатну пасту. Ще через 5 хвилин влий воду, доведи все до кипіння і туши півгодини під кришкою на слабкому вогні, періодично помішуючи.

    Зараз читають:12 супів з бурякового бадилля, які варто приготувати

    12. Свинина з овочами та картоплею на сковороді

    Вже такому основному страва точно не знадобиться окремий гарнір!

    Тобі знадобиться: 400 г свинини, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 стебло селери, 2 помідори, 3 картоплини, спеції.

    Приготування: Наріжте всі інгредієнти середніми шматочками. Обсмажити цибулю і моркву до прозорості цибулі. Додай свинину та смажу 10 хвилин, помішуючи. Додай решту інгредієнтів, приправ, влий 150 мл води і доведи до кипіння. Туші все під кришкою до готовності картоплі.

    13. Свинина з овочами у сметані на сковороді

    Бери сметану середньої жирності, щоб було зручніше готувати.

    Тобі знадобиться: 600 г свинини, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 100 мл води, 6 ст. сметани, спеції.

    Наріж і обсмаж свинину до золотистості. Додай нарізані овочі та смажу всі разом 5-7 хвилин. Додай сметану, воду та спеції. Туші під кришкою 15-20 хвилин до готовності.

    14. Свинина з овочами у томатному соку на сковороді

    Особливо смачно виходить із густим домашнім томатним соком із м'якоттю.

    Тобі знадобиться: 500 г свинини, по 300 г баклажанів, кабачків, помідорів та печериць, по 200 г моркви та цибулі, спеції, 1 склянка томатного соку.

    Приготування: Довільно наріж всі інгредієнти. Обсмаж цибулю до золотистості, додай свинину і смаж до рум'яності. Додай моркву і через 5 хвилин – кабачки та баклажани. Ще через 15 – решта інгредієнтів. Протушкуй всі разом під кришкою ще близько 10 хвилин і в кінці – приправ за смаком.

    15. Свинина з овочами у соєвому соусі на сковороді

    Спрощена варіація повсякденної тайської страви – смачно та пікантно.

    Тобі знадобиться: 400 г свинини, 1 морква, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 70 мл соєвого соусу, 1 лимон, 2 зубчики часнику, 2 щіпки пластівців чилі, спеції.

    Приготування: Наріж свинину смужками і замаринуй її на півгодини в соєвому соусі з лимонним соком, часником і спеціями. Обсмаж до рум'яності на сильному вогні та відклади. У тій же сковороді обсмаж нарізані овочі, поверни до них м'ясо, вилий маринад, що залишився, і протуши всі 7 хвилин.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *