Смачна паста фісташки однаково гарна як сама по собі, так і на тостах, в десертах або інших стравах. Але знайти її буває досить непросто, а коштує вона недешево. Тому розповідаємо прості рецепти, як приготувати її самому в домашніх умовах і нічого не зіпсувати!
Зміст
1. Класична фісташкова паста без цукру
Тільки фісташки і нічого зайвого – найкорисніший і найздоровіший спосіб приготування.
Тобі знадобиться: 250 г очищених несолоних фісташок.
Приготування: Очисти фісташки від лушпиння. Для цього можна залити окропом на 15 хвилин, а потім промити холодною водою. Після чого підсуши їх у духовці, але так, щоб вони не встигли потемніти – достатньо близько 15 хвилин при 150 градусах.
Далі засип фісташки в подрібнювач і зби до стану пасти, поступово нарощуючи оберти і роблячи перерви, щоб прилад не перегрівався. Якщо блендер недостатньо потужний, то підійде кавомолка. На весь процес піде близько 10 хвилин. Горіхи виділяють олію, тому додавати для консистенції більше нічого не потрібно.
Зараз читають:15 простих способів приготувати торт на сковороді
2. Фісташкова паста з цукром
Кількість цукру регулюй на власний смак.
Тобі знадобиться: 250 г очищених несолоних фісташок, 1 ч.л. цукру, сіль|соль|.
Приготування: Підсуши очищені фісташки у духовці або на сковороді. Подрібнювачем збий їх у крихту короткими імпульсами. Додай сіль і цукор до смаку, збий до однорідності і переклади пасту у скляний контейнер для зберігання. Обов'язково зберігай готову пасту в холодильнику.
3. Фісташкова паста з медом
Для тих, хто любить посолодше, але уникає простого білого цукру.
Тобі знадобиться: 120 г очищених несолоних фісташок, 0,5 ч.л. меду, сіль.
Приготування: Підсуши фісташки будь-яким зручним способом. Після чого подрібни ядра фісташок у дрібну крихту, роблячи перерви, щоб подрібнювач не перегрівався. Додай мед і сіль за смаком, а потім зби все ще раз до однорідної гладкої маси.
Зараз читають:Базилік на зиму: 20 рецептів, які сподобаються усій родині
4. Домашня паста із солоних фісташок
Цікавий варіант фісташкової пасти з легкими нотками солоної карамелі.
Тобі знадобиться: 200 г очищених солоних фісташок, 100 г цукру, 100 мл води.
Блендером подрібни фісташки в крихту. Звари сироп з води та цукру, залий їм фісташки і ретельно перебий все ще раз до однорідності. Блендер обов'язково має бути потужним. Якщо ти волієш густішу пасту, бери 50-70 мл води, але тоді текстура буде менш гладкою.
5. Фісташкова паста з мигдальним борошном
За цим рецептом виходить найгладша та м'яка текстура пасти з усіх можливих.
Тобі знадобиться: 250 г очищених несолоних фісташок, 50 г мигдального борошна, 100 г цукру, 50 мл води, 3 ст. олії без запаху.
Підсуши фісташки 15-20 хвилин у духовці при 150 градусах . Окремо змішай цукор з водою, доведи їх до кипіння на середньому вогні та проварити кілька хвилин, не перемішуючи. Коли сироп прогріється приблизно до 120 градусів, виклади в нього фісташки та швидко перемішай.
Зараз читають:20 рецептів апельсинового пирога, які хочеться готувати цілий рік
Помішуйте, поки цукор не кристалізується, а потім викладіть горіхи на силіконовий килимок або пергамент і дай їм підсохнути. Подрібни фісташки з мигдальним борошном у блендері або кавомолці короткими імпульсами. Влий рослинне масло без запаху, зби все ще раз і зберігай готову пасту в холодильнику.
6. Заморожена фісташкова паста
Плюс у тому, що її можна довго зберігати та розморожувати потроху.
Тобі знадобиться: 200 г очищених несолоних фісташок, 50 г очищеного мигдалю, 6 ч.л. цукрової пудри, 100 г цукру, 30 мл води.
Блендером або кавомолкою збий фісташки, мигдаль і цукрову пудру в крихту. Цукрова пудра потрібна для того, щоб горіхи не виділяли олію. Окремо залий цукор водою, провари до однорідності, влий цей сироп у горіхову суміш, ретельно вимішай пасту, загорни її в плівку та зберігай у морозилці.
Джерело: dietcenter.com.ua