Якщо курячі котлети іноді можуть бути сухими, то з котлетами з індички – такої проблеми немає. Вони спочатку соковитіші, є відмінним дієтичним рішенням, а також їх легко зробити ще корисніше, якщо запекти в духовці. Розповідаємо 12 найкращих рецептів!
Зміст
1. Котлети з індички з кабачком у духовці
Найпростіший спосіб приготувати максимально соковиті котлети – додати кабачок.
Тобі знадобиться: 400 г фаршу індички, 1 кабачок, 1 яйце, 1 ст. вершкового масла|мастила|, спеції.
Приготування: Натрій кабачок на тертці і відіжми. Розтопи вершкове масло|мастило| і змішай всі інгредієнти. Якщо фарш вийшов занадто рідкий, тоді додай ложку борошна чи манки. Залиш фарш на півгодини, сформуй котлети та запікай їх 30-40 хвилин у духовці при 180 градусах.
2. Котлети з індички з хлібом, цибулею та морквою
Хороший рецепт котлет для всієї родини нашвидкуруч.
Тобі знадобиться: 500 г фаршу індички, 200 г хліба, 1 цибулина, 1 морква, 4-5 ст. води чи молока, 1,5 ст.л. сметани або майонезу, спеції.
Приготування: Розмочіть хліб у воді або молоці і відіжміть. Обсмаж цибулю та моркву до м'якості, і подрібни з хлібом будь-яким зручним способом. Змішай з фаршем індички, додай сметану і спеції. Вимішай масу, сформуй котлети та запікай у духовці 35 хвилин при 180 градусах.
Зараз читають:15 класних рецептів пастили з аґрусу на зиму
3. Котлети з індички з вівсяними пластівцями в духовці
Злегка подрібни пластівці перед додаванням, але не сильно.
Тобі знадобиться: 700 г фаршу індички, 1 яйце, 1/2 склянки вівсяних пластівців, спеції, зелень.
Приготування: Подрібни зелень, змішай з фаршем індички і приправ. Додай яйце та вівсяні пластівці, вимішай фарш і залиш на 15 хвилин. Сформуй та виклади котлети на пергамент. Запікай їх 30-35 хвилин у духовці при 190 градусах.
4. Котлети з індички з картоплею у духовці
Завдяки крохмалю в картоплі можна обійтися без борошна або манки.
Тобі знадобиться: 400 г фаршу індички, 1 картоплина, 1 яйце, 4 гілочки зелені, спеції.
Приготування: Натрій і злегка відіжми картоплю. Дрібно нарубай зелень, змішай всі інгредієнти і залиш фарш на 20 хвилин. Сформуй котлети, виклади їх на пергамент і відправте на 35 хвилин в духовку при 180 градусах.
5. Котлети з індички з гарбузом у духовці
Зі спецій радимо додати паприку або мускатний горіх.
Тобі знадобиться: 500 г фаршу індички, 200 г гарбуза, 80 г цибулі, 1 яйце, 3-4 ст. панірувальних сухарів, спеції.
Приготування: Гарбуз і цибуля натрій або подрібни будь-яким доступним способом. Змішай з індичим фаршем, яйцем та спеціями. Додай панірувальні сухарі по консистенції. Сформуй та запікайте котлети 30-40 хвилин у духовці при 180 градусах.
6. Котлети з індички під сиром
За бажання додай у фарш трохи рубаної зелені або зеленої цибулі.
Зараз читають:20 соусів до м'яса, які урізноманітнять звичний раціон
Тобі знадобиться: 600 г фаршу індички, 200 г білого хліба, 1 склянка молока, 1 цибулина, 1 яйце, 10 г вершкового масла|мастила|, 100 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Розмочіть хліб у молоці, відіжміть і пропустіть через м'ясорубку з цибулею. Змішай із фаршем, спеціями та яйцем. Додай розтоплену олію, сформуй котлети та виклади у форму. Посип тертим сиром і запікайте всі 30-35 хвилин при 190 градусах у духовці.
7. Котлети з індички з овочами у духовці
Дуже смачно додати трохи рубаного базиліка або розмарину.
Тобі знадобиться: 500 г фаршу індички, по 50 г цибулі, моркви та болгарського перцю, 10 г кропу, 1 ст.л. олії, спеції.
Наріж всі овочі дуже дрібним кубиком і подрібни зелень. Змішай всі інгредієнти і ретельно вимішати фарш до в'язкості. Сформуй та виклади котлети у форму для запікання. Частиною пару ложок води і готуй їх 30-40 хвилин в духовці при 180 градусах.
8. Котлети з індички з пекінською капустою у духовці
Капусту краще брати саме пекінську, бо вона ніжніша за звичайну.
Тобі знадобиться: 500 г фаршу індички, 300 г пекінської капусти, 1 цибулина, 1 морква, 1 яйце, 100 г панірувальних сухарів, спеції.
Приготування: Подрібни всі овочі в блендері і змішай з фаршем, яйцем і спеціями. Ретельно вимішай, сформуй та обваляй котлети у сухарях. Виклади їх на деко і запікайте 35-40 хвилин при 180 градусах у духовці.
9. Котлети з індички та цвітної капусти
Так само підходить як свіжа, так і заморожена цвітна капуста.
Тобі знадобиться: 700 г фаршу індички, 400 г цвітної капусти, 2 яйця, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Подрібни в блендері суцвіття цвітної капусти та часник. Змішай усі інгредієнти. Якщо фарш занадто рідкий – додай пару ложок манки. Сформуй котлети та запікай їх у духовці при 180 градусах близько 35 хвилин.
Зараз читають:12 найкращих рецептів пастили з полуниці
10. Котлети з індички без яєць
Буває, що котлети вже заплановані, а вдома нема яєць. Ось рішення!
Тобі знадобиться: 500 г фаршу індички, 2 картоплини, 1 цибулина, спеції.
Приготування: Дрібно натрій картоплю і цибулю, злегка відіжми, змішай з фаршем індички і приправ. Додай пару ложок води і ретельно відби фарш до в'язкості. Сформуй та виклади котлети на пергамент. Запікайте в духовці 30-35 хвилин при 190 градусах.
11. Котлети з індички з манкою в духовці
Цікавий рецепт, коли манка додається до фаршу не відразу.
Тобі знадобиться: 800 г фаршу індички, 4 ст. манки, 1 цибулина, 2-4 зубчики часнику, спеції.
Залий манку 120 мл води і дай їй 20-25 хвилин постояти. Дрібно наріж цибулю, подрібніть часник і змішай разом всі інгредієнти. Вимішати фарш до однорідності, сформуй котлети, виклади їх у форму і запікайте близько 40 хвилин при 180 градусах у духовці. Один раз переверни у процесі приготування.
12. Котлети з індички з сиром у духовці
Радимо брати сир пожирніше – так консистенція фаршу буде ще кращою.
Тобі знадобиться: 500 г фаршу індички, 200 г сиру, 1 цибулина, 2 яйця, 50 г панірувальних сухарів, 50 мл води, спеції.
Залий сухарі водою і залиш на 10 хвилин. Подрібни цибулю в блендері, розімні сир і змішай усі інгредієнти разом. Залиш фарш ще на 10 хвилин, сформуй котлети та запікай їх 35-40 хвилин у духовці при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua