Свої варіації хот-догів та сосисок у тесті є у різних країн – наприклад, в Америці та Кореї дуже популярні корн-доги. Як легко здогадатися з назви, робляться вони на основі кукурудзяного борошна. А ще їх досить просто можна приготувати в домашніх умовах, тож лови 8 наших рецептів!
Зміст
1. Корн-доги на кефірі
Доступний варіант тесту для корн-догів з мінімальної кількості інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 10 сосисок, 200 мл кефіру, 100 г пшеничного борошна, 120 г кукурудзяного борошна, 1 яйце, 1 ст.л. цукру, 1 ч. л. розпушувача, 30 мл вершкового масла|мастила|, спеції.
Приготування: Одягни сосиски на дерев'яні палички. Змішай інші інгредієнти разом з розтопленим маслом в однорідний кляр і перелий його у високу склянку. Вмочіть у нього сосиски, повільно провертаючи. Обсмажити корн-доги у великій кількості олії у фритюрі до рум'яності.
2. Корн-доги з моцарелою
Тягуча моцарелла, яка так легко плавиться – ідеальна для корн-догів.
Тобі знадобиться: 4 сосиски, 220 г моцарелли, по 120 г кукурудзяного та пшеничного борошна, 45 г цукру, 0,5 ч.л. солі, 1 яйце, 240 мл молока, 200 г панірувальних сухарів.
Зараз читають:Тефтелі з рисом та підливою: 10 швидких та легких рецептів
Приготування: Розріж сосиски навпіл поперек і наріж моцареллу на 8 брусочків приблизно такого ж розміру. Одягни половинки сосисок і шматочки моцарелли на палички. Змішай однорідний кляр із молока, яйця, цукру, солі та борошна, і перелий його у високу ємність. Вмочіть корн-доги в кляр, потім – в сухарі і обсмаж у фритюрі до золотистості.
3. Корн-доги з кукурудзяною крупою
Замість муки для кляру тут використовується крупа дрібного помелу.
Тобі знадобиться: 8 сосисок, 100 г пшеничного борошна, 100 г кукурудзяної крупи, 90 мл молока, 15 г цукру, по 5 г соди та розпушувача, 1 яйце, паприка, спеції.
Приготування: Злегка приваріть і надягни сосиски на палички. Всі інші інгредієнти змішай у густий однорідний кляр та залиш його на 10 хвилин. Обмакни в нього сосиски та обсмаж корн-доги по кілька хвилин з кожного боку у великій кількості олії.
4. Корн-доги з кукурудзяним крохмалем
Якщо під рукою не виявилося кукурудзяного борошна – ще одна альтернатива.
Тобі знадобиться: 12 сосисок, 150 г кукурудзяного крохмалю, 200 г борошна, 250 мл молока, 1 яйце, 1 щіпка соди, 0,5 ст. цукру, спеції.
Зараз читають:Шоколадний вівсяноблін: 10 легких та швидких рецептів
Приготування: Віночком зби всі інгредієнти для кляру до однорідності і перелий його у високу склянку. Одягни сосиски на палички і гарненько вмоч їх в кляр. Обсмажити корн-доги з усіх боків до золотистості.
5. Корн-доги у духовці
Якщо хочеться зробити менш калорійний варіант корн-догів без фритюру – підійде цей рецепт.
Тобі знадобиться: 180 г пшеничного борошна, 120 г кукурудзяного борошна, 2 ч.л. розпушувача, 0,5 ч.л. солі, 2 ч. л. цукру, 2 яйця, 240 мл молока, 6 сосисок, 2 ч.л. рослинного масла.
Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти та додай яйця, молоко та олію. Перемішати тісто. Одягни сосиски на палички і злегка присип борошном. Вмочіть їх у тісто і повільно перевіри. А потім виклади на пергамент і відправ у духовку при 190 градусах. Через 5 хвилин підправ корн-доги лопаткою і запікати ще 15-20 хвилин.
6. Корн-доги із сиром
Потрібен плавлений сир для тостів нарізаний тонкими слайсами.
Тобі знадобиться: 6 сосисок, 6 слайсів плавленого сиру, 240 г кукурудзяного борошна, 1 яйце, 220 мл молока, 40 г цукру, 150 г панірувальних сухарів, сіль та спеції.
Приготування: Одягни сосиски на палички і оберни їх слайсами сиру. Змішай інші інгредієнти (крім сухарів) у густий однорідний кляр, вмочіть у нього сосиски і обваляй їх у сухарях. Обсмаж корн-доги у великій кількості олії до рум'яності.
Зараз читають:15 супів-пюре з цвітної капусти, перед якими неможливо встояти
7. Корн-доги у вафельниці
У деяких вафельницях є спеціальні форми для корн-догів, і це спрощує завдання.
Тобі знадобиться: 200 г пшеничного борошна, 200 г кукурудзяного борошна, сосиски, 1 ч.л. розпушувача, 2 яйця, по 1 ч.л. солі та цукру, спеції, 1 склянка молока.
Змішай всі інгредієнти в густе однорідне тісто. Одягни сосиски на дерев'яні палички. Вилий частину тіста у форму, виклади сосиски, залий їх тістом зверху і готуй корн-доги у вафельниці за інструкцією.
8. Корн-доги з дріжджовим тестом
Замість кукурудзяного борошна – за бажанням можна взяти рисове.
Тобі знадобиться: 320 г пшеничного борошна, 100 г кукурудзяного борошна, 400 мл води, 20 г цукру, 60 мл олії, 5 г солі, 7 г сухих дріжджів, сосиски.
Розмішай у теплій воді дріжджі, цукор і 4 ложки пшеничного борошна. Потім додай кукурудзяне борошно та олію, і перемішай. Додай борошно, що залишилося, і сіль. Залиш тісто під плівкою в теплі на 1,5 години, а потім одягни сосиски на палички, гарненько вмокни їх в кляр і прокрути. Обваляй у сухарях за бажанням і обсмаж корн-доги у фритюрі до готовності.
Джерело: dietcenter.com.ua