Важко порахувати, скільки існує способів застосування авокадо у кулінарії. Наприклад, з нього можна зробити неймовірно універсальну пасту для бутербродів, тостів та інших закусок. Ділимося 15 простими та смачними рецептами!
Зміст
1. Паста з авокадо з фетою та зеленню
Найпростіший варіант, з якого можна розпочати експерименти.
Тобі знадобиться: 1 авокадо, 100 г фети, 3 пера зеленої цибулі, по 3 гілочки м'яти та петрушки, 3 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. лимонного соку, спеції.
Приготування: Розімні авокадо з фетою, олією, лимонним соком та спеціями виделкою. Дрібно наріж зелену цибулю та листочки м'яти з петрушкою, додай їх у пасту і перемішай.
2. Паста з авокадо з яйцем для бутербродів
Така паста гарна не лише на хлібі, а й на хлібцях.
Тобі знадобиться: 1 авокадо, 1 яйце, 2 ст. оливкової олії, 1 ст.л. соку лимона чи лайма, спеції.
Приготування: Відвари яйце круто і натрій його на дуже дрібній тертці. Очисти авокадо і розімни його вилкою. Змішай разом усі інгредієнти для пасти.
3. Паста з авокадо із сиром для бутербродів
Вибирай будь-який твердий сир на власний розсуд – від гауди до пармезану.
Зараз читають:20 пирогів з малиною, які зможе приготувати кожен
Тобі знадобиться: 1 авокадо, 1/2 лимона, 120 г твердого сиру, 2,5 ст. сметани або йогурт, спеції.
Приготування: Розімні виделкою або збий у блендері очищене авокадо. Додай лимонний сік, сметану та спеції. Після чого додай дрібно натертий сир та перемішай пасту.
4. Паста з авокадо з помідорами
Це класичний гуакамоле, який чудово підходить і для бутербродів.
Тобі знадобиться: 1 авокадо, 1 помідор, 1 пучок зелені, 15 г фіолетової цибулі, 0,5 ч.л. солі та меленого чорного перцю, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. оливкової олії, спеції.
Приготування: Дуже дрібно порубай зелень, очищений помідор, фіолетовий лук і часник. Розімні авокадо вилкою з маслом та спеціями, і змішай інгредієнти між собою.
5. Паста з авокадо з сиром
Дуже корисна бутербродна намазка, яка сподобається навіть шанувальникам правильного харчування.
Тобі знадобиться: 1 авокадо, 150 г сиру, 2 ст. вершкового сиру, 2 зубчики часнику, 4 гілочки кропу, 6 листків м'яти, 2 ст.л. лимонного соку, спеції.
Приготування: Очищене авокадо розімні вилкою або збий у блендері. Додай сир і вершковий сир і перемішай пасту. Потім додай рубаний часник, кріп, м'яту, спеції та лимонний сік, і знову перемішай.
6. Паста з авокадо з горіхами
Неймовірно ситна паста, яку можна назвати пісним паштетом.
Тобі знадобиться: 120 г волоських горіхів, 2 авокадо, 2 ст.л. лимонного соку, 3 ст. оливкової олії, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Подрібніть горіхи в кавомолці майже до однорідності. Змішай лимонний сік, масло|мастило|, тиснути часник і спеції. Очисти і довільно наріж авокадо. Збий усі інгредієнти разом у блендері.
7. Паста з авокадо з тунцем для бутербродів
Скибочка хліба з такою пастою вже стане повноцінним бутербродом. Можна навіть більше нічого не додавати!
Тобі знадобиться: 1 авокадо, 200 г консервованого тунця, 4 гілочки зелені, спеції на смак.
Зараз читають:Літні страви: 20 найлегших і найсмачніших рецептів
Приготування: Розімні авокадо вилкою та окремо розімні тунця. Змішай все до однорідності і додай спеції з рубаною зеленню. За необхідності – додай трохи олії.
8. Паста з авокадо з вершковим сиром та в'яленими помідорами
Таку пасту одразу полюблять навіть ті, хто майже не їсть авокадо.
Тобі знадобиться: 1 авокадо, 100 г вершкового сиру, 2 зубчики часнику, 1/2 лимона або лайма, 3-4 в'ялені помідори, спеції та зелень.
Приготування: Розімні очищене авокадо вилкою і змішай його з вершковим сиром. Додай сік лайма або лимона і приправ за смаком. Дрібно наріж в'ялені помідори, зелень і часник, додай в пасту і перемішай.
9. Паста з авокадо з печінкою тріски для бутербродів
Паста виходить досить жирною, зате дуже ситною.
Тобі знадобиться: 1 авокадо, 1 банк печінки тріски, 1 ч.л. лимонного соку, 2 зубчики часнику, 4 гілочки зелені, спеції.
Приготування: Довільно наріж очищене авокадо, злий олію з печінки тріски та подрібни зелень із часником. Зби всі інгредієнти в блендері до однорідності і приправ пасту.
10. Паста з авокадо з огірками
А це навпаки – досить легкий та свіжий рецепт, коли хочеться чогось простіше.
Тобі знадобиться: 1-2 авокадо, 1 огірок, 2 зубчики часнику, 2 ст. оливкової олії, 2 ст.л. лимонного соку, 5 гілочок зелені, 4 пера зеленої цибулі, спеції.
Приготування: Очисти і довільно наріж авокадо з огірком. Нарубай часник, зелену цибулю та зелень. Відправте всі інгредієнти для пасти в блендер і зби її до однорідності.
11. Паста з авокадо з вершковим маслом
Цю пасту можна використовувати навіть просто як звичайне вершкове масло.
Тобі знадобиться: 1 авокадо, 120 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. лимонного соку, 0,5 ч. л. меленого кмину, спеції.
Приготування: Очисти та розріж авокадо на шматочки. Розімни його вилкою з м'яким вершковим маслом до однорідності. У процесі також додай лимонний сік та спеції.
Зараз читають:15 супів із копченою куркою, які зроблять обід незабутнім
12. Паста з авокадо та манго
Ще одна оригінальна варіація гуакамоле із принципово новим смаком.
Тобі знадобиться: 1 авокадо, 1/2 манго, 1/2 фіолетової цибулини, 1 ст. лимонного соку, 1 перець чилі, 1/2 пучка петрушки, спеції.
Приготування: Очисти авокадо, розімни його вилкою і збризкайте лимонним соком. Очисти і наріж манго, наріж цибулю, чилі та зелень, і збий їх разом у блендері. Змішай це пюре з авокадо і приправ пасту за смаком.
13. Паста з авокадо з тофу для бутербродів
Якщо потрібен пісний та веганський варіант – заміни йогурт пісним майонезом або оливковою олією.
Тобі знадобиться: 250 г авокадо, 50 г лимона, 2 зубчики часнику, 100 г тофу, 2 ст. йогурт, спеції.
Приготування: Виделкою разомні тофу в крихту. Окремо розімни очищене авокадо і змішай його з тофу. Додай тиск часник, лимонний сік, йогурт і спеції, і перемішай пасту.
14. Паста з авокадо з креветками
Ще один креативний рецепт пасти, яка зовсім не потребує додатків.
Тобі знадобиться: 1 авокадо, 300 г креветок, 150 г сирного сиру, 1/2 лайма, 3 зубчики часнику, зелень та спеції.
Приготування: Відвари креветок до готовності, очисти і дрібно порубай. Очисти авокадо і розімни його вилкою із соком лайма. Окремо розімні сирний сир, змішай все разом і додай давлений часник, рубану зелень і спеції.
15. Паста з авокадо з оливками для бутербродів
Вибирай зелені оливки для красивого та однорідного кольору.
Тобі знадобиться: 2 авокадо, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 1 жменя оливок, 1/2 лимона, 1 ст.л. гірчиці, спеції.
Приготування: Очисти авокадо та цибулю, і довільно їх наріж. Додай оливки, часник, гірчицю, лимонний сік, дрібку лимонної цедри та спеції. Збий усі разом у блендері до однорідності.
Джерело: dietcenter.com.ua