Сухарики у духовці: 20 рецептів, перед якими неможливо встояти

Знову зачерствів хліб? З нього можна приготувати смачні сухарики в духовці. Подавай їх до пива, додай у супи та салати, ну чи їж просто так. А ще можна насушити солодких сухариків до чаю та молока. Розповідаємо 20 чудових рецептів!

Зміст

  • 1. Класичні сухарики без добавок
  • 2. Сухарики з часником у духовці
  • 3. Пікантні сухарики з паприкою та червоним перцем
  • 4. Домашні сухарики з сиром та часником
  • 5. Сухарики із зеленню та часником у духовці
  • 6. Гострі сухарики з аджикою та часником
  • 7. Сухарики з чорного хліба у духовці
  • 8. Сухарики з житнього хліба у духовці
  • 9. Сухарики з томатом та зеленню
  • 10. Сухарики з білого хліба з гірчицею та оливковою олією
  • 11. Сухарики з гірчицею та імбиром
  • 12. Сухарики зі сметаною та зеленню в духовці
  • 13. Сухарики з чорного хліба з гірчицею та копченою паприкою
  • 14. Пікантні сухарики до пива
  • 15. Гострі сухарики з імбиром і васаби у духовці
  • 16. Сухарики з житнього хліба з томатним соусом та зеленню
  • 17. Сухарики з чорного хліба з розмарином та часником
  • 18. Сухарики з житнього хліба з гірчицею та сметаною
  • 19. Солодкі сухарики зі сметаною та корицею
  • 20. Солодкі сухарики з ваніллю в духовці
  • 1. Класичні сухарики без добавок

    Тобі знадобиться: 200 г білого хліба.

    Приготування: Зріж скоринки з хліба, м'якуш наріж кубиками або брусочками однакового розміру. Виклади їх на сухе деко і постав на 10 хвилин у духовку, заздалегідь розігріту до 180 градусів.

    2. Сухарики з часником у духовці

    Тобі знадобиться: 300 г хліба, 2-3 зубчики часнику, 80 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч.л. дрібної солі.

    Приготування: Зріж скоринки з хліба. М'якуш наріж невеликими шматочками однакового розміру. Змішай оливкову олію, мелений перець, сіль та пропущений через прес часник. Вилий часниково-масляну заготовку в миску з нарізаним хлібом і добре перемішай. Виклади на застелений лист і готуй сухарики близько 8-10 хвилин у духовці при 180 градусах.

    3. Пікантні сухарики з паприкою та червоним перцем

    Тобі знадобиться: 250 г хліба, 3 ст. олії, 1 ч.л. меленої паприки, 0,5 ч.л. меленого червоного перцю, 0,5 ч. л. дрібної солі.

    Приготування: З хліба ріж скоринки, а м'якуш – наріж і склади в миску. Змішай спеції, сіль та олію. Полей нарізаний хліб цією ароматною сумішшю, перемішай і виклади на застелений лист. Суші сухарики 10 хвилин у духовці за температури 180 градусів.

    4. Домашні сухарики з сиром та часником

    Тобі знадобиться: 300 г хліба, 2 зубчики часнику, 50 г сиру, 50 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. дрібної солі.

    Зараз читають:Смак Вірмениї на вашому столі: Автентичний рецепт вірменського плову

    Приготування: Зріж скоринки з хліба, м'якуш наріж невеликими шматочками однакового розміру. Змішай олію, пропущений через прес часник, мелений перець та сіль. Полей хліб цією сумішшю, перемішай і виклади на підготовлений лист. Суші 10 хвилин у духовці при 180 градусах. Після чого посип сухарики тертим сиром і постав у духовку ще на 2 хвилини.

    5. Сухарики із зеленню та часником у духовці

    Тобі знадобиться: 200 г хліба, 2 гілочки петрушки, 2 гілочки кропу, 2 зубчики часнику, 4 ст. олії, сіль за смаком.

    Приготування: Подрібніть петрушку, кріп і очищений від лушпиння часник. Змішай заготовки з олією та сіллю. Зріж скоринки з хліба, м'якуш наріж кубиками або брусочками однакового розміру. Поли хліб ароматною сумішшю і добре перемішай. Виклади на сухий лист і суші 10 хвилин у духовці при температурі 180 градусів.

    6. Гострі сухарики з аджикою та часником

    Тобі знадобиться: 200 г хліба, 1 ст. гострої аджики, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. олії, сіль за смаком.

    Приготування: Наріж хліб невеликими шматочками однакового розміру. Змішай аджику, олію, сіль і пропущений через прес часник. Полей цією сумішшю нарізаний хліб та перемішай. Виклади на застелений лист і відправ сухарики на 10-12 хвилин в духовку, прогріту заздалегідь до 180 градусів.

    7. Сухарики з чорного хліба у духовці

    Тобі знадобиться: 250 г чорного хліба, 3 ст. оливкової олії, 1 ч.л. паприки, 0,5 ч. л. хмелі-сунелі, 0,5 ч.л. дрібної солі.

    Приготування: Зріж скоринки з хліба, м'якуш наріж невеликими шматочками і склади в миску. Нагрій олію на сковорідці, додай спеції та сіль, перемішай і вилий у миску з нарізаним хлібом. Акуратно перемішай, виклади на застелене деко і постав у духовку, прогріту заздалегідь до 180 градусів. Готуйте сухарики протягом 8-10 хвилин.

    8. Сухарики з житнього хліба у духовці

    Тобі знадобиться: 250 г житнього хліба, 2 зубчики часнику, 2 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. хмелі-сунелі, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч.л. дрібної солі.

    Приготування: Зріж скоринки з хліба, а м'якуш – наріж невеликими шматочками однакового розміру. Окремо змішай оливкову олію, спеції, сіль та пропущений через прес часник. Полей цією сумішшю нарізаний хліб, акуратно перемішай і виклади на сухе деко. Готуйте сухарики 10 хвилин у духовці при температурі 180 градусів.

    9. Сухарики з томатом та зеленню

    Тобі знадобиться: 250 г білого хліба, 2 ст. томатної пасти, 2 ст. оливкової олії, 1 ч.л. орегано, 1 ч.л. сушеного базиліку, 0,5 ч.л. дрібної солі.

    Приготування: Змішай томатну пасту, олію, спеції та сіль. Зріж скоринки з хліба, м'якуш наріж невеликими шматочками і склади в миску. Влий томатну заготовку і акуратно перемішай. Виклади все на застелений лист і суші 8-12 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів коктейлів з Мартіні

    10. Сухарики з білого хліба з гірчицею та оливковою олією

    Тобі знадобиться: 300 г білого хліба, 2 ст. гострої гірчиці, 2 ст. оливкової олії, сіль за смаком.

    Приготування: Хліб наріж невеликими шматочками і склади в широку миску. Окремо змішай гірчицю, олію та сіль. Отриману суміш вилий у миску з нарізаним хлібом, перемішай. Виклади на застелений лист і постав сухарики на 10 хвилин у духовку, прогріту заздалегідь до 180 градусів.

    11. Сухарики з гірчицею та імбиром

    Тобі знадобиться: 200 г хліба, 1 ст. гірчиці, 2 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого імбиру, сіль за смаком.

    Приготування: Зріж скоринки з хліба, а м'якуш – наріж кубиками або брусочками і склади в миску. Окремо змішай гірчицю, олію, мелений імбир та сіль. Вилий суміш у миску з нарізаним хлібом і добре перемішай. Виклади на застелений лист і суші 10 хвилин у духовці при 180 градусах.

    12. Сухарики зі сметаною та зеленню в духовці

    Тобі знадобиться: 250 г хліба, 10 г будь-якої зелені, 2 ст. сметани, 1 ч. л. гірчиці, 0,5 ч. л. дрібної солі.

    Приготування: Подрібни та змішай зелень зі сметаною, гірчицею та сіллю. Всип нарізаний хліб у миску з ароматною сумішшю і перемішай. Виклади на застелений лист і постав у духовку, прогріту до 180 градусів. Через 8-10 хвилин сухарики зі сметаною та зеленню будуть готові!

    13. Сухарики з чорного хліба з гірчицею та копченою паприкою

    Тобі знадобиться: 250 г чорного хліба, 2 ст. гірчиці, 1 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. копченої паприки, 0,5 ч. л. дрібної солі.

    Приготування: Зріж скоринки з хліба, м'якуш наріж невеликими шматочками. Змішай гірчицю, олію, копчену паприку та дрібну сіль. Полей цією сумішшю нарізаний хліб та перемішай. Виклади його на лист, застелений пекарським папером, і готуй сухарики в духовці 10 хвилин при 180 градусах.

    14. Пікантні сухарики до пива

    Тобі знадобиться: 250 г хліба, 3 ст. олії, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. хмелі-сунелі, 0,5 ч.л. меленого червоного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. дрібної солі.

    Приготування: Хліб наріж невеликими шматочками і склади в широку миску. Окремо змішай олію, спеції, сіль і пропущений через прес часник. Полей нарізаний хліб цією заготовкою, перемішай і виклади на лист. Суші сухарики 8-9 хвилин у духовці за 180 градусів.

    15. Гострі сухарики з імбиром і васаби у духовці

    Тобі знадобиться: 300 г хліба, 10 г кореня імбиру, 0,5 ч.л. пасти васабі, 3 ст. олії, сіль за смаком.

    Зараз читають:Майстер-клас: як правильно варити тигрових і великих креветок

    Приготування: Очисти і натріть імбир на тертці. Додай пасту васабі, олію, сіль і добре перемішай. З хліба зріж скоринки, а м'якуш – наріж невеликими шматочками однакового розміру. Змішай хліб з ароматною сумішшю, виклади на лист і суші 8 хвилин у духовці при 180 градусах.

    16. Сухарики з житнього хліба з томатним соусом та зеленню

    Тобі знадобиться: 200 г житнього хліба, 4 гілочки зелені, 3 ст. томатного соусу, 1 ст.л. оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч.л. дрібної солі.

    Приготування: Зріж скоринки з хліба, м'якуш наріж кубиками або брусочками однакового розміру. Окремо змішай томатну пасту, олію, спеції, сіль та дрібно нарубану зелень. Отриману суміш вилий у миску з нарізаним хлібом і добре перемішай. Виклади все на лист і готуй сухарики близько 10 хвилин у духовці при 180 градусах.

    17. Сухарики з чорного хліба з розмарином та часником

    Тобі знадобиться: 250 г чорного хліба, 2 зубчики часнику, 2 ст. оливкової олії, 1 ч.л. меленого розмарину, сіль за смаком.

    Приготування: Хліб наріж невеликими шматочками. Змішай оливкову олію, розмарин, сіль та пропущений через прес часник. Полей цією сумішшю нарізаний хліб, перемішай і виклади на застелений лист. Готуйте сухарики в духовці приблизно 8 хвилин при 180 градусах.

    18. Сухарики з житнього хліба з гірчицею та сметаною

    Тобі знадобиться: 250 г житнього хліба, 2 ст. гірчиці, 2 ст. сметани, 0,5 ч. л. прованських трав, 0,5 ч. л. хмелі-сунелі, 0,5 ч.л. дрібної солі.

    Приготування: Зріж скоринки з хліба, м'якуш наріж невеликими шматочками. Окремо змішай гірчицю, сметану, спеції та сіль. Полей нарізаний хліб та акуратно перемішай. Виклади на лист, застелений пекарським папером, і постав на 10 хвилин в духовку, заздалегідь прогріту до 180 градусів.

    19. Солодкі сухарики зі сметаною та корицею

    Тобі знадобиться: 200 г хліба, 3 ст. сметани, 0,5 ч. л. меленої кориці, 1 ст.л. цукру.

    Приготування: Хліб наріж невеликими шматочками. У широкій мисці змішай мелену корицю, цукор та сметану. Додай нарізаний хліб та акуратно перемішай. Виклади все на застелене деко і готуй сухарики 8-12 хвилин у духовці при температурі 180 градусів.

    20. Солодкі сухарики з ваніллю в духовці

    Тобі знадобиться: 200 г білого хліба, 50 г сметани, 1 ч.л. ванільного цукру, 1 ст. цукру.

    Приготування: Зріж скоринки з хліба, м'якуш наріж невеликими шматочками. У широкій мисці змішай сметану та два види цукру. Додай нарізаний хліб, перемішай і виклади на застелений лист. Суші солодкі сухарики з ваніллю 10 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *