20 чудових рецептів наливки зі сливи

Хочеш навчитися готувати домашній алкоголь? Почни з чогось дуже простого – для такого випадку чудово підійде налив з сливи. Дивись нашу добірку з 20 найкращих рецептів, вибирай варіант на свій смак і підготуй все необхідне!

Зміст

  • 1. Наливка із сливи – класичний рецепт
  • 2. Наливка із сливи з медом
  • 3. Наливка зі сливи з кісточками
  • 4. Наливка зі сливи без горілки
  • 5. Наливка із сливи із родзинками
  • 6. Наливка зі сливи зі згущеним молоком
  • 7. Наливка із сливи на коньяку
  • 8. Наливка зі сливи з корицею, бадьяном та чорним перцем
  • 9. Наливка зі сливи з коренем імбиру та апельсиновими кірками
  • 10. Наливка зі сливи з горілкою, спиртом та медом
  • 11. Наливка з підв'яленої сливи
  • 12. Наливка зі сливи з ваніллю
  • 13. Зливова наливка зі спеціями та бренді
  • 14. М'ятна наливка зі сливи
  • 15. Наливка зі сливи та груші
  • 16. Наливка зі сливи та в'яленої брусниці
  • 17. Наливка із сливи з чорносливом
  • 18. Зливова наливка на самогоні
  • 19. Наливка із жовтої сливи з лимоном
  • 20. Наливка із сливи із соком чорної смородини та шовковиці
  • 1. Наливка із сливи – класичний рецепт

    Максимальний термін зберігання такої наливки – 6 місяців.

    Тобі знадобиться: 1 кг сливи, 200 г цукру, 1 л горілки.

    Сливу наріж , очисти від кісточок, подрібни і склади в сулію. Зали горілкою і прибери в темне місце на 1,5 місяці. Потім злий горілку в окрему ємність, а сливу змішай із цукром, накрий марлею і залиш на 15 днів. Щодня добре струшуйте банку. Рідина, що утворилася, перелила в банку з горілкою. Процідіть наливку через ватний фільтр, розлий по пляшках і прибери на зберігання в підвал.

    2. Наливка із сливи з медом

    Протягом 40 днів регулярно струшуйте сулію зі сливами.

    Тобі знадобиться: 2 кг сливи, 500 г меду, 2 л горілки.

    Сливу розріж навпіл, очисти від кісточок і склади в скляну сулію. Залий горілкою, закрий капроновою кришкою та прибери у темне місце на 40-45 днів. Процідити, змішати наливку з медом і прибери на 1,5 місяці у підвал.

    3. Наливка зі сливи з кісточками

    Невелика кількість кісточок надасть наливці приємну гіркуватість.

    Тобі знадобиться: 2 кг сливи, 350 г цукру, 2 л горілки.

    Сливи розбери на половинки, очисти від кісточок і склади в підготовлену ємність. Додай третину кісточок, залий горілкою та залиш на 40 днів. Злий горілку в іншу ємність, а сливу засип цукром і залиш ще на 15 днів. Злий солодкий сироп до горілки, сливи збери в марлю і добре відіжми. Отриману наливку проціди через ватний фільтр, розлий у чисті пляшки і щільно закупорюй.

    4. Наливка зі сливи без горілки

    Бережи в темному приміщенні з температурою близько 15-17 градусів.

    Тобі знадобиться: 3 кг сливи, 1,2 кг цукру, 1 л води.

    Приготування: Зливу розріж навпіл, очисти від кісточок і склади у велику скляну сулію. Додай цукор, воду та постав у тепле місце. Як тільки з'являться перші бульбашки, тоді встановіть кришку з гідрозатвором. Через 2 місяці проціди, розлий наливку в чисті пляшки і щільно закупор.

    5. Наливка із сливи із родзинками

    Підійде будь-яка родзинка на твій смак.

    Тобі знадобиться: 2 кг сливи, 1 жменю родзинок, 1,5 склянки цукру, 1,5 л води.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів пастили з абрикосів

    Приготування: Зливи наріж, очисти від кісточок, подрібни і склади у велику сулію. Додай ізюм, цукор, воду та накрий подвійним шаром марлі. Як тільки з'являться перші бульбашки, встановіть кришку з гідрозатвором. Заготівля повинна знаходитись у темному прохолодному приміщенні. Через 30 днів проціди, сливи та родзинки збери в марлю і гарненько відіжми. Перелий наливку в чисті сухі пляшки і щільно закупорюй.

    6. Наливка зі сливи зі згущеним молоком

    Такий напій прийнято подавати жінкам.

    Тобі знадобиться: 2 кг сливи, 200 г цукру, 500 г згущеного молока, 500 мл води, 1,5 л горілки.

    Сливи розріж навпіл, очисти від кісточок і склади в підготовлену ємність. Залий горілкою та залиш на 35 днів. Злий рідину в окрему банку, а сливи змішай із цукром та водою. Накрий марлею і залиш на 15 днів. Отриману рідину злий у ту ж ємність, що й горілку. Додай згущене молоко, перемішай і залиш на 10 днів. Двічі проціди через ватний фільтр, розлий по пляшках і прибери наливку у підвал на зберігання.

    7. Наливка із сливи на коньяку

    Відмінна наливка, яка прикрасить будь-який святковий стіл.

    Тобі знадобиться: 1 кг сливи, 200 г цукру, 1 л коньяку.

    Приготування: Зливи розріж навпіл, очисти від кісточок і склади в сулію. Залий коньяком, закрий капроновою кришкою і залиш на 45 днів. Злий рідину в окремий посуд. Зливи засип цукром і залиш на 15 днів, а сироп, що утворився, злий у ту ж ємність, що і коньяк. Розлий наливку в чисті пляшки, щільно закупорь і прибери у підвал.

    8. Наливка зі сливи з корицею, бадьяном та чорним перцем

    Сливи повинні бути ароматними, соковитими та стиглими.

    Тобі знадобиться: 4 кг сливи, 1 паличка кориці, 4 зірочки бадьяна, 5 горошин чорного перцю, 1 кг цукру, 1 л горілки.

    Приготування: Зливи наріж, очисти від кісточок і склади у велику сулію. Додай спеції, цукор, горілку та щільно закрий капроновою кришкою. Наполягай 40 днів у темному прохолодному місці. Проціди, а сливи збери в марлю і відіжми. Перелий наливку в чисті пляшки, щільно закупорюй і зберігай у підвалі.

    9. Наливка зі сливи з коренем імбиру та апельсиновими кірками

    Фортеця наливки можна зменшити кип'яченою водою.

    Тобі знадобиться: 2 кг сливи, 50 г кореня імбиру, кірки одного апельсина, 350 г цукру, 1 л горілки.

    Сливи розріж навпіл, очисти від кісточок і склади в скляну сулію. Додай кірки апельсина, нарізаний корінь імбиру та горілку. Закрий капроновою кришкою і постав на 1,5 місяці в темне місце. Злий рідину в окремий посуд, сливи засип цукром і залиш ще на 15-20 днів. Щодня струшуй сулію кілька разів. Сироп, що утворився, злий у посуд з горілкою. Проціди все через ватний фільтр і розлий по пляшках.

    10. Наливка зі сливи з горілкою, спиртом та медом

    Перед подачею готову наливку слід добре охолодити.

    Тобі знадобиться: 4 кг сливи, 500 г меду, 2 л спирту, 1 л горілки.

    Приготування: Зливи розріж, очисти від кісточок і склади у велику сулію. Додай спирт, закрий капроновою кришкою та прибери у темне місце на 30 днів. Потім злий спирт в окрему ємність, а сливи залий медом і залиш на 15 днів. Солодкий сироп злий і змішати з попередньою рідиною. Зливи зали горілкою і знову прибери в темне місце на 1 місяць. Злий горілку в ту ж ємність, де мед та спирт. Проціди через ватний фільтр і розлий наливку по пляшках.

    Зараз читають:20 смузі з манго, від яких ти будеш у захваті

    11. Наливка з підв'яленої сливи

    Незначна маніпуляція, яка дуже чудово покращує смак та аромат напою.

    Тобі знадобиться: 2 кг сливи, 350 г цукру, 500 мл спирту.

    Сливи розріж , очисти від кісточок і виклади на застелений лист. Помістіть їх на 4 години в духовку, розігріту до 60 градусів. Дістань, остуди та склади в підготовлену ємність. Залий спиртом, закрий капроновою кришкою і постав на 35 днів у темне місце. Потім злий рідину в окремий посуд, а сливи засип цукром, гарненько струси і залиши ще на 20 днів. Сироп, що утворився, злий у той же посуд, де вже знаходиться спирт. Проціді через ватний фільтр, розлий по пляшках і прибери сливову наливку в підвал на зберігання.

    12. Наливка зі сливи з ваніллю

    Готуй із свіжих чи заморожених фруктів.

    Тобі знадобиться: 3 кг сливи, ванілін на кінчику ножа, 400 г цукру, 2 л води.

    Сливи наріж, очисти від кісточок і склади в скляну ємність. Додай цукор, воду та постав у темне місце з температурою 18-20 градусів. Коли з'являться перші бульбашки, тоді встанови гідрозатвор і перенеси заготовку більш прохолодне місце. Через 35 днів усі проціди, а сливи збери в марлю і добре відіжми. Додай ванілін, розлий наливку по пляшках та прибери на зберігання у підвал.

    13. Зливова наливка зі спеціями та бренді

    Найсмачніші наливки виходять із Ренклоду та Угорщини.

    Тобі знадобиться: 3 кг сливи, 1 паличка кориці, 3 горошини запашного перцю, 1,5 склянки цукру, 1,5 л рому.

    Сливи розріж навпіл, очисти від кісточок і склади у велику сулію. Додай спеції, ром і залиш на 40 днів. Злий рідину в окрему ємність, сливи засип цукром на 15 днів. Сироп, що утворився, злий у ту ж ємність, де знаходиться ром, а сливи збери в марлю і відіжми. Проціди наливку через ватний фільтр, розлий у чисті пляшки та закупор.

    14. М'ятна наливка зі сливи

    Також можна додати гілочку меліси, чебрецю або тархуна.

    Тобі знадобиться: 5 кг сливи, 1,2 кг цукру, 3 гілочки м'яти, 500 мл горілки.

    Сливи розріж навпіл , очисти від кісточок і пропусти через м'ясорубку. Додай нарізану м'яту з горілкою і щільно закрий капроновою кришкою. Забери заготівлю на 25-30 днів у темне місце. Потім злий рідину в окрему ємність, а сливи засип цукром і залиш ще на 8 днів. Сироп, що утворився, злий у ємність з горілкою. Двічі проціди наливку через ватний фільтр, розлий по пляшках і щільно закупорюй.

    15. Наливка зі сливи та груші

    Приголомшливий букет ароматів!

    Тобі знадобиться: 1 кг сливи, 1 кг груші, 400 г цукру, 1 л спирту.

    Приготування: Фрукти наріж, очисти від кісточок і склади у велику сулію. Залий спиртом, закрий капроновою кришкою та прибери у темне місце на 40 днів. Злий рідину в окремий посуд, а сливи з грушею засип цукром і залиш ще на 15 днів. Сироп, що утворився, злий у ту ж ємність, що і спирт. Проціди все через подвійний шар марлі та розлий по пляшках.

    Зараз читають:15 рецептів найсмачнішого джему з ірги

    16. Наливка зі сливи та в'яленої брусниці

    Брусницю можна підв'ялити на сонці, але на це піде 2-3 дні.

    Тобі знадобиться: 2 кг сливи, 500 г брусниці, 400 г цукру, 1,5 л горілки.

    Брусниці виклади на деко і постав на 2-3 години в духовку, розігріту до 60 градусів. Зливи розріж навпіл, очисти від кісточок і разом з охололою брусницею склади у велику сулію. Зали горілкою і прибери в темне місце на 1,5 місяці. Після чого злий рідину в окремий посуд, а сливи та брусницю засип цукром і залиш ще на 15 днів. Сироп, що утворився, злий у ємність з горілкою, все перемішай і проціди через ватний фільтр. Розлий у чисті пляшки та перенеси наливку зберігатись у підвал.

    17. Наливка із сливи з чорносливом

    Краще брати чорнослив із кісточками.

    Тобі знадобиться: 3 кг сливи, 500 г чорносливу, 1,5 склянки цукру, 1 л води, 1,5 л спирту.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай чорнослив з цукром і провари 5 хвилин. Отриманий сироп зніми з вогню, остуди та проціди. Зливи розріж, очисти від кісточок і помісти у велику сулію. Влий спирт, закрий капроновою кришкою і прибери на 45 днів у темне місце. Злий рідину зі злив, змішай її з сиропом з чорносливу і все ретельно протруйте. Розлий наливку по чистих пляшках та прибери на зберігання у підвал.

    18. Зливова наливка на самогоні

    Рекомендується використовувати самогон подвійної перегонки.

    Тобі знадобиться: 3 кг сливи, 400 г цукрового піску, 500 мл кип'яченої води, 1 л самогону.

    Сливи розріж навпіл, очисти від кісточок , подрібни і склади в сулію, пересипаючи цукром. Залишити все на 1 добу. Влий самогон, закрий кришкою і прибери в темне місце на 40 днів. Злий рідину в окремий посуд, додай воду і перемішай. Розлий наливку в підготовлені пляшки та щільно закупор.

    19. Наливка із жовтої сливи з лимоном

    Легка домашня наливка із свіжим цитрусовим ароматом.

    Тобі знадобиться: 2 кг жовтої сливи, 1 лимон, 500 г цукру, 1,5 л горілки.

    Сливи розріж і очисти від кісточок. Лимон промий окропом і наріж разом зі шкіркою. Склади все у велику сулію, влий горілку і залиш на 45 днів. Потім злий рідину в окрему ємність, а фрукти засип цукром і залиш ще на 15 днів. Слей отриманий сироп у ємність з горілкою, фрукти збери в марлю і добре відіжми. Процідити через ватний фільтр, розлий по пляшках і прибери наливку на зберігання у темне прохолодне місце.

    20. Наливка із сливи із соком чорної смородини та шовковиці

    Працюй із шовковицею в рукавичках.

    Тобі знадобиться: 2 кг сливи, 500 г чорної смородини, 500 г шовковиці, 400 г цукру, 500 мл води, 2 л спирту.

    Сливи розріж і очисти від кісточок, склади в підготовлену ємність, залий спиртом і прибери в темне місце на 40 днів. Смородину та шовковицю пропусти через соковижималку, додай цукор та воду, та прокип'яті 5 хвилин. Отриманий сироп остуди та проціди через подвійний шар марлі. Злий спирт зі сливи і змішай його з ягідним сиропом. Розлий наливку по пляшках і перенеси її на зберігання до підвалу.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *