Ніжна м'якоть баклажанів ідеально поєднується з хрусткою скоринкою кляру. Це відмінний гарнір та чудова закуска, яку можна подати з будь-якими соусами. Баклажани у клярі прикрасять повсякденний стіл та порадують гостей. Ділимося 12 найкращими рецептами!
Зміст
1. Баклажани в яєчному клярі з крохмалем
Цей кляр дає особливо хрустку скоринку без додаткового панірування.
Тобі знадобиться: 500 г баклажанів, 3 яйця, 2 ст. кукурудзяного крохмалю, 100 г борошна, спеції.
Приготування: Наріж баклажани пластинками і приправ їх за смаком. Віночком зби яйця з крохмалем, щоб не було грудочок. Обваляй баклажани в борошні, вмочіть в яйце і обсмаж на сковороді з двох сторін до рум'яності.
2. Баклажани в клярі із зеленню
Класичний кляр на основі молока та яєць – просто та смачно.
Тобі знадобиться: 2 баклажани, 4 яйця, 40 мл молока, 2 ст.л. борошна, зелень, спеції.
Приготування: Наріж баклажани кружальцями і приправ за смаком. Змішай яйця, молоко та борошно до однорідності, додай подрібнену зелень. Вмочіть баклажани в кляр і обсмаж їх до рум'яності з двох сторін.
3. Баклажани в клярі з майонезом та гірчицею
Простий і водночас пікантний кляр, який ідеально відтінює закуску.
Зараз читають:12 рецептів желе з абрикосів, які варто приготувати
Тобі знадобиться: 2 баклажани, 5-6 яєць, 2 ст.л. майонезу, 2 ч.л. гірчиці, 200 г борошна, 200 г панірувальних сухарів, спеції.
Баклажани очисти , наріж брусочками і приварю 1 хвилину в киплячій воді. Віночком збий яйця з майонезом та гірчицею. Окремо змішай борошно, панірувальні сухарі та спеції. Обваляй баклажани в сухій суміші, потім вмокни в кляр і обсмаж до рум'яності на середньому вогні.
4. Баклажани в клярі та панірувальних сухарях
Хрумкі баклажани в пануванні нікого не залишать байдужими.
Тобі знадобиться: 4 баклажани, 4 яйця, 8 ст.л. борошна, 200 г панірувальних сухарів, спеції.
Приготування: Наріж баклажани пластинками, приваріть їх 1 хвилину в киплячій воді, обсушіть і злегка відбийте. Приправ улюбленими спеціями, обваляй у борошні, а потім – у збитих яйцях та панірувальних сухарях. Обсмаження баклажани на сковороді з двох сторін на середньому вогні до рум'яності.
5. Баклажани в соєвому клярі
Баклажани – частий інгредієнт азіатських страв, тому такий кляр цілком доречний.
Тобі знадобиться: 500 г баклажанів, 2 яйця, 30 г борошна, 2 ст. соєвий соус, паприка, каррі, спеції.
Приготування: Віночком зби яйця, соєвий соус, борошно і всі спеції до однорідності. Довільно наріж баклажани, вмочіть їх у кляр і обсмаж з двох сторін на середньому вогні.
6. Баклажани в білковому клярі
Один із варіантів китайського кляру – дуже пишний та повітряний.
Тобі знадобиться: 2 баклажани, 2 яєчні білки, 8 ст.л. крохмалю, 4 ст.л. крижаної води, сіль.
Злегка зби білки і змішай їх з крохмалем і сіллю, щоб не було грудочок. Продовжуючи помішувати, поступово влий воду. Наріж баклажани брусочками, змішай їх з кляром і обсмаж невеликими порціями на сковороді до готовності.
Зараз читають:20 простих рецептів страв в афганському казані
7. Баклажани у дріжджовому клярі у фритюрі
Рекомендуємо залишити кляр настоятись приблизно на 1 годину перед використанням.
Тобі знадобиться: 4 баклажани, 300 мл світлого пива, 200 г пшеничного борошна, 200 г кукурудзяного борошна, 20 г сухих дріжджів, 2 яєчні жовтки, 1 ст.л. паприки, 1 ст. коріандру, сіль.
Приготування: Змішай просіяні сухі інгредієнти, влий пиво, жовтки та 200 мл води. Вимішати кляр до однорідності і дай йому трохи відпочити. Довільно наріж баклажани, обмакни їх у кляр і обсмаж у фритюрі.
8. Баклажани у сирному клярі
Доповни готові баклажани соусом на основі йогурту або сметани з часником та зеленню.
Тобі знадобиться: 600 г баклажанів, 2 яйця, 5-6 ст. муки|борошна|, 100 г твердого сиру, спеції.
Змішай борошно зі спеціями, а збиті яйця – з тертим сиром. Наріж баклажани кружальцями, обваляй їх у борошні і вмокни в кляр. Обсмажити все з двох боків на слабкому вогні до рум'яності.
9. Баклажани у пивному клярі
Класичний пивний кляр, без дріжджів чи інших добавок.
Тобі знадобиться: 4 баклажани, 0,5 л світлого пива, 1,5-2 склянки борошна, цедра 2 лимонів, спеції, ароматні трави.
Приготування: Змішай борошно, спеції, ароматні трави та цедру. Частиною пиво, помішуючи, щоб кляр був по консистенції як густа сметана. Наріж баклажани брусочками, обвалюй у невеликій кількості борошна і вмокни в кляр. Жар їх до рум'яності на середньому вогні.
10. Баклажани в клярі та кисло-солодкому соусі
Ідеальний рецепт у найкращих традиціях китайської кухні.
Зараз читають:12 легких рецептів гуляшу з індички з підливою
Тобі знадобиться: 4 баклажани, 300 мл крижаної води, 2 яйця, 8 ст.л. муки|борошна|, 1 ч.л. соди, 4 ст. соєвого соусу, 2 ст.л. рисового оцту, 2 ст. устричного соусу, 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю, 4 ст.л. холодної води, 1/2 склянки гарячої води.
Приготування: Очисти та наріж баклажани брусочками, приправ за смаком. Віночком збий крижану воду, яйця, борошно та соду. Виклади баклажани в кляр, перемішай і обсмаж їх партіями на сковороді до рум'яності.
Окремо розчини крохмаль у холодній воді та змішай його з рисовим оцтом, соєвим соусом, устричним соусом та гарячою водою. Прогрій цей кисло-солодкий соус буквально 2 хвилини до загусання, додай баклажани, акуратно перемішай і протушкуй ще трохи.
11. Баклажани в клярі та паніровці в духовці
Паніровка потрібна ще й для того, щоб кляр не розтікався.
Тобі знадобиться: 2 баклажани, 2 яйця, 4 ст.л. борошна, 4 скибочки батону, 50 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Наріж баклажани брусочками і обваляй їх у борошні зі спеціями. Натрій сир і батон на дрібній тертці. Збий яйця. Обмакни баклажани в яйце, обваляй у сирно-хлібному паніровці і виклади на пергамент. Запікай їх 15-20 хвилин у духовці при 180 градусах.
12. Баклажани у клярі на воді
Дуже легкий та бюджетний кляр із мінімуму інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 2 баклажани, 4 яйця, 100 мл води, 8 ст.л. борошна, спеції, ароматні трави.
Приготування: Віночком зби яйця з водою, всип сухі інгредієнти і перемішай, щоб не було грудочок. Наріж баклажани кружальцями, вмокни їх в кляр, що вийшов, і обсмаж на сковороді до рум'яності.
Джерело: dietcenter.com.ua