8 рецептів ПП хачапурі, які сподобаються всім

Класичні грузинські хачапурі важко назвати корисною їжею – вони досить калорійні та жирні. Але нічого не заважає скоригувати рецепт і приготувати свою ПП версію хачапурі. Виходить дуже смачно та ситно, а до того ж легко впишеться у здоровий раціон. Розповідаємо 8 найкращих рецептів!

Зміст

  • 1. ПП хачапурі із сирного тіста
  • 2. ПП хачапурі на рисовому борошні
  • 3. ПП хачапурі з сиром
  • 4. Ліниві ПП хачапурі
  • 5. ПП хачапурі на сковороді
  • 6. ПП хачапурі з моцарелою та вівсяним борошном
  • 7. ПП хачапурі на кукурудзяному борошні
  • 8. ПП хачапурі зі сметаною
  • 1. ПП хачапурі із сирного тіста

    За бажання, додай у начинку трохи рубаної зелені.

    Тобі знадобиться: 400 г сиру, 2 яйця, 2 жовтки, 100 г борошна, 100 г сулугуні, 2 щіпки солі.

    Відділи білки від жовтків. Змішай 350 г сиру, 2 яєчні білки та сіль. Додай борошно, вимішай тісто і сформуй із нього човники. Змасти їх жовтками і відправте на 10 хвилин у духовку при 180 градусах.

    Змішай тертий сулугуні і сир, що залишився. Виклади цю начинку в човники та випікай ще 10 хвилин. Дістань хачапурі, злегка розсунь начинку, вбий у кожен човник по жовтку і відправ у духовку ще 2-5 хвилин.

    2. ПП хачапурі на рисовому борошні

    Якщо потрібно менше калорій, тоді вибирай сир із невеликою жирністю.

    Зараз читають:Тушені свинячі реберця: 12 рецептів, які варто спробувати

    Тобі знадобиться: 200 г сиру, 1 яйце, 2 жовтки, 50 г рисового борошна, 120 г твердого сиру, сіль за смаком.

    Розітри сир з яйцем і сіллю, додай рисове борошно і вимішай тісто . Сформуй з нього два човники, виклади їх на пергамент і відправ у духовку на 20-30 хвилин при 180 градусах. Після чого засип у човники тертий сир і запікай, доки він не розплавиться. Трохи розсунь сир із центру, вбий туди жовтки та залиш хачапурі в духовці ще на 5 хвилин.

    3. ПП хачапурі з сиром

    У цьому рецепті сир йде не лише в тісто, а й начинку.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 400 г сиру, 100 г твердого сиру, 100 г рисового борошна, 1 ч.л. розпушувача, 0,5 ч.л. солі.

    Приготування: Розділи 2 яйця на білки та жовтки. Розітри 200 г сиру з білками та сіллю, всип рисове борошно з розпушувачем і вимішай тісто. Сформуй два човники і змасти їх жовтками.

    Відправте заготовки на 10 хвилин в духовку при 180 градусах. Змішай сир, що залишився, і тертий сир, виклади цю начинку в човники і відправь в духовку ще на 6-10 хвилин. Вбий у кожен човник по яйцю і запікай хачапурі ще 5 хвилин.

    4. Ліниві ПП хачапурі

    Радимо брати сир жирністю 5%, щоб хачапурі не були надто сухими.

    Зараз читають:20 рецептів з перловки, які припадуть до смаку кожному

    Тобі знадобиться: 200 г сиру, 2-3 гілочки зелені, 80 г сулугуні, 2 яйця, 50 г рисового борошна.

    Блендером перебий сир до однорідності. Подрібни зелень, натрій сулугуні на тертці, змішай з сиром і додай яйця з рисовим борошном. Вимішай тісто, розділи його навпіл і сформуй два коржики. Обсмаження хачапурі з двох сторін на середньому вогні приблизно по 5 хвилин під кришкою.

    5. ПП хачапурі на сковороді

    Ідеальна варіація хачапурі на сніданок – дуже швидко та просто.

    Тобі знадобиться: 120 г сиру, 1 яєчний білок, 40 г рисового борошна, 0,5 ч.л. розпушувача, 50 г моцарелли, 1 жовток.

    Приготування: Змішай сир з білком, додай рисове борошно з розпушувачем та заміси тісто. Сформуй з нього коржик і обсмаж його 4-5 хвилин на антипригарній сковороді під кришкою на слабкому вогні. Переверни, посип хачапурі тертою моцарелою і готуй під кришкою ще 3 хвилини. Зроби поглиблення центром, виклади туди жовток і готуй ще 1-2 хвилини.

    6. ПП хачапурі з моцарелою та вівсяним борошном

    Коржик також можна обсмажити на сухій антипригарній сковороді.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 350 г сиру, 300 г моцарелли, 4 ст. вівсяного борошна, 3 гілочки зелені.

    Приготування: Подрібни зелень, перетри сир, натрій моцареллу на тертці і змішай разом всі інгредієнти. Сформуй коржики, виклади їх на пергамент і випікай хачапурі 25 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів з бурякового бадилля

    7. ПП хачапурі на кукурудзяному борошні

    А якщо додати трохи куркуми, то тісто буде ще більш золотистим.

    Тобі знадобиться: 200 г сиру, 4 яйця, 6-7 ст. кукурудзяного борошна, 50 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Ретельно змішай сир, 1 яйце, 1 білок та кукурудзяне борошно. Вимішати тісто, розділи його навпіл, сформуй два човники і змасти їх жовтком. Відправ човника в духовку на 15 хвилин при 180 градусах. Посип тертим сиром і спеціями, запікай ще 10 хвилин і потім вбий у кожен човник по яйцю. Відправ їх у духовку ще на 5 хвилин.

    8. ПП хачапурі зі сметаною

    У начинку можна використовувати будь-який інший сир на твій розсуд.

    Тобі знадобиться: 350 г сиру, 1 яйце, 3 жовтки, 1 ч.л. розпушувача, 100-120 г борошна, 150 г сулугуні, 2 ст. сметани, 2 зубчики часнику, 4 гілочки зелені, сіль, спеції.

    Приготування: Перетріть сир через сито. Додай яйце, сіль, розпушувач та борошно. Вимішати тісто і сформуй з нього 3 човники. Відправ їх на 20-25 хвилин в духовку при 180 градусах. Змішай тертий сулугуні, сметану, подрібнений часник та зелень. Виклади цю начинку зверху і запікайте ще 7-10 хвилин. Вбий у кожен човник жовтком і відправ хачапурі назад в духовку ще на кілька хвилин.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *