Навіть такий простий інгредієнт, як картопля, можна приготувати у різний спосіб. Все популярнішим стає картопля, запечена в аерогрилі. Це набагато корисніше, ніж смажити її на сковороді або у фритюрі, тому що можна обійтися мінімальною кількістю олії, але отримати ту саму апетитну скоринку. Ділимося 10 найкращими рецептами!
Зміст
1. Картопля фрі в аерогрилі
Гарантовано стане твоїм кулінарним фаворитом!
Тобі знадобиться: 6 картоплин, 2 ст.л. олії, сіль.
Приготування: Наріж картоплю тонкою соломкою і рівномірно змішай її з олією та сіллю. Виклади заготовку на піддон з отворами на верхню решітку аерогрилю, накрий фольгою та запікайте 15-20 хвилин при 250 градусах. Періодично перевіряй готовність.
2. Картопля по-сільськи в аерогрилі
М'яка всередині та хрумка з зовні – таку картоплю неможливо приготувати на сковороді.
Тобі знадобиться: 700 г картоплі, 2 ст. олії, 1 ч.л. солі, 2 щіпки паприки, 2 щіпки куркуми, ароматні трави.
Зараз читають:Баклажани як шашлик на зиму: 5 відмінних рецептів
Приготування: Наріж картоплю скибочками і змішай з усіма спеціями, травами та олією. Розігрій аерогриль, виклади картоплю в чашу і запікайте 20 хвилин при 200 градусах. Переверни її через 10-12 хвилин.
3. Картопля в гірчичному маслі в аерогрилі
Готувати її можна як на обід, так і вечерю.
Тобі знадобиться: 6 картоплин, 4 ст. гірчичної олії, сіль, спеції.
Приготування: Наріж картоплю великими шматочками і змішай її з олією та спеціями. Готуйте страву на нижній решітці аерогрилю 20 хвилин при 200 градусах. Після чого переверни та запікай скибочки ще 10 хвилин.
4. Картопля з паприкою в аерогрилі
А для ще яскравішого аромату візьми копчену паприку замість звичайної.
Тобі знадобиться: 6 картоплин, 3 ст. оливкової олії, 1 ч.л. солі, 1,5 ч. л. паприки, мелений червоний перець, сушений часник.
Приготування: Наріж картоплю соломкою і змішай з оливковою олією, сіллю та всіма спеціями. Запікай її 20-25 хвилин в аерогрилі при 200 градусах, але кожні 5-7 хвилин – перевертай картоплю.
5. Молода картопля в аерогрилі
Чудово доповнить будь-яку рибну чи м'ясну страву.
Тобі знадобиться: 500 г молодої картоплі, 2 зубчики часнику, 6 гілочок кропу, 2 ст.л. оливкової олії, спеції.
Зараз читають:20 відмінних рецептів настоянки з вишні
Дрібну картоплю залиши цілком, а велику – наріж брусочками. Змішай з подрібненим часником, кропом, олією та спеціями. Запікай картоплю 20 хвилин у чаші аерогрилю при 200 градусах.
6. Запечена молода картопля зі шкіркою в аерогрилі
Цей рецепт підходить для зовсім дрібної картоплі, яку не потрібно чистити.
Тобі знадобиться: 500 г дрібної молодої картоплі, 2 ст. олії, 2 зубчики часнику, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Ретельно вимий картоплю і змішай його з олією, подрібненим часником, сіллю та спеціями, і залиш заготівлю на 15 хвилин. Можна змішати все це в пакеті, щоб ароматна суміш рівномірно розподілилася.
Застелить форму аерогрилю пергаментом, виклади туди картоплю в один шар і запікайте 30 хвилин при 190 градусах. Після чого збільши температуру до 200-220 градусів і трохи допікайте картоплю до рум'яності.
7. Картопля з майонезом в аерогрилі
Для яскравішого аромату – радимо додати трохи розмарину.
Тобі знадобиться: 5 картоплин, 100 г майонезу, спеції.
Приготування: Змішай майонез зі спеціями. Очисти картоплю, наріж її на половинки або чверті, і змасти майонезом. Запікай 30-35 хвилин в аерогрилі при 250 градусах.
8. Запечена картопля у фользі в аерогрилі
Легкий рецепт, якщо потрібно запекти картоплю для салатів чи інших страв.
Зараз читають:20 легких рецептів варення з нектаринів без кісточок
Тобі знадобиться: 6 картоплин, 2-3 ст. рослинного масла.
Приготування: Ретельно вимий картоплю, змасти її олією і загорни кожну бульбу у фольгу. Запікай 40 хвилин на решітці аерогрилю при 190 градусах.
9. Картопля в рукаві в аерогрилі
Так вона виходить м'якою та ніжною, без хрусткої скоринки.
Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 2 ст. сметани, 1 пучок зелені, спеції.
Приготування: Наріж картоплю шматочками середнього розміру. Подрібни зелень і змішай усі разом зі сметаною та спеціями. Виклади картоплю в рукав і запікайте її 30-35 хвилин у чаші аерогрилю при 220 градусах.
10. Фарширована картопля в аерогрилі
У цьому рецепті спочатку доведеться відварити картоплю.
Тобі знадобиться: 2 великі картоплини, 100 г фети, 30 г твердого сиру, зелень, спеції.
Ретельно вимий картоплю , відвари її до м'якості разом зі шкіркою, а потім розріж навпіл і ложкою видали частину м'якоті. Розімни і змішай фету з рубаною зеленню та спеціями до смаку, додай половину тертого сиру. Змішай сирну масу з картопляною м'якоттю, наповни половинки цією начинкою і посип сиром, що залишився. Запікайте фаршировану картоплю 10-15 хвилин в аерогрилі при 200 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua