10 найсмачніших рецептів картоплі в аерогрилі

Навіть такий простий інгредієнт, як картопля, можна приготувати у різний спосіб. Все популярнішим стає картопля, запечена в аерогрилі. Це набагато корисніше, ніж смажити її на сковороді або у фритюрі, тому що можна обійтися мінімальною кількістю олії, але отримати ту саму апетитну скоринку. Ділимося 10 найкращими рецептами!

Зміст

  • 1. Картопля фрі в аерогрилі
  • 2. Картопля по-сільськи в аерогрилі
  • 3. Картопля в гірчичному маслі в аерогрилі
  • 4. Картопля з паприкою в аерогрилі
  • 5. Молода картопля в аерогрилі
  • 6. Запечена молода картопля зі шкіркою в аерогрилі
  • 7. Картопля з майонезом в аерогрилі
  • 8. Запечена картопля у фользі в аерогрилі
  • 9. Картопля в рукаві в аерогрилі
  • 10. Фарширована картопля в аерогрилі
  • 1. Картопля фрі в аерогрилі

    Гарантовано стане твоїм кулінарним фаворитом!

    Тобі знадобиться: 6 картоплин, 2 ст.л. олії, сіль.

    Приготування: Наріж картоплю тонкою соломкою і рівномірно змішай її з олією та сіллю. Виклади заготовку на піддон з отворами на верхню решітку аерогрилю, накрий фольгою та запікайте 15-20 хвилин при 250 градусах. Періодично перевіряй готовність.

    2. Картопля по-сільськи в аерогрилі

    М'яка всередині та хрумка з зовні – таку картоплю неможливо приготувати на сковороді.

    Тобі знадобиться: 700 г картоплі, 2 ст. олії, 1 ч.л. солі, 2 щіпки паприки, 2 щіпки куркуми, ароматні трави.

    Зараз читають:Баклажани як шашлик на зиму: 5 відмінних рецептів

    Приготування: Наріж картоплю скибочками і змішай з усіма спеціями, травами та олією. Розігрій аерогриль, виклади картоплю в чашу і запікайте 20 хвилин при 200 градусах. Переверни її через 10-12 хвилин.

    3. Картопля в гірчичному маслі в аерогрилі

    Готувати її можна як на обід, так і вечерю.

    Тобі знадобиться: 6 картоплин, 4 ст. гірчичної олії, сіль, спеції.

    Приготування: Наріж картоплю великими шматочками і змішай її з олією та спеціями. Готуйте страву на нижній решітці аерогрилю 20 хвилин при 200 градусах. Після чого переверни та запікай скибочки ще 10 хвилин.

    4. Картопля з паприкою в аерогрилі

    А для ще яскравішого аромату візьми копчену паприку замість звичайної.

    Тобі знадобиться: 6 картоплин, 3 ст. оливкової олії, 1 ч.л. солі, 1,5 ч. л. паприки, мелений червоний перець, сушений часник.

    Приготування: Наріж картоплю соломкою і змішай з оливковою олією, сіллю та всіма спеціями. Запікай її 20-25 хвилин в аерогрилі при 200 градусах, але кожні 5-7 хвилин – перевертай картоплю.

    5. Молода картопля в аерогрилі

    Чудово доповнить будь-яку рибну чи м'ясну страву.

    Тобі знадобиться: 500 г молодої картоплі, 2 зубчики часнику, 6 гілочок кропу, 2 ст.л. оливкової олії, спеції.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів настоянки з вишні

    Дрібну картоплю залиши цілком, а велику наріж брусочками. Змішай з подрібненим часником, кропом, олією та спеціями. Запікай картоплю 20 хвилин у чаші аерогрилю при 200 градусах.

    6. Запечена молода картопля зі шкіркою в аерогрилі

    Цей рецепт підходить для зовсім дрібної картоплі, яку не потрібно чистити.

    Тобі знадобиться: 500 г дрібної молодої картоплі, 2 ст. олії, 2 зубчики часнику, сіль, мелений чорний перець.

    Приготування: Ретельно вимий картоплю і змішай його з олією, подрібненим часником, сіллю та спеціями, і залиш заготівлю на 15 хвилин. Можна змішати все це в пакеті, щоб ароматна суміш рівномірно розподілилася.

    Застелить форму аерогрилю пергаментом, виклади туди картоплю в один шар і запікайте 30 хвилин при 190 градусах. Після чого збільши температуру до 200-220 градусів і трохи допікайте картоплю до рум'яності.

    7. Картопля з майонезом в аерогрилі

    Для яскравішого аромату – радимо додати трохи розмарину.

    Тобі знадобиться: 5 картоплин, 100 г майонезу, спеції.

    Приготування: Змішай майонез зі спеціями. Очисти картоплю, наріж її на половинки або чверті, і змасти майонезом. Запікай 30-35 хвилин в аерогрилі при 250 градусах.

    8. Запечена картопля у фользі в аерогрилі

    Легкий рецепт, якщо потрібно запекти картоплю для салатів чи інших страв.

    Зараз читають:20 легких рецептів варення з нектаринів без кісточок

    Тобі знадобиться: 6 картоплин, 2-3 ст. рослинного масла.

    Приготування: Ретельно вимий картоплю, змасти її олією і загорни кожну бульбу у фольгу. Запікай 40 хвилин на решітці аерогрилю при 190 градусах.

    9. Картопля в рукаві в аерогрилі

    Так вона виходить м'якою та ніжною, без хрусткої скоринки.

    Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 2 ст. сметани, 1 пучок зелені, спеції.

    Приготування: Наріж картоплю шматочками середнього розміру. Подрібни зелень і змішай усі разом зі сметаною та спеціями. Виклади картоплю в рукав і запікайте її 30-35 хвилин у чаші аерогрилю при 220 градусах.

    10. Фарширована картопля в аерогрилі

    У цьому рецепті спочатку доведеться відварити картоплю.

    Тобі знадобиться: 2 великі картоплини, 100 г фети, 30 г твердого сиру, зелень, спеції.

    Ретельно вимий картоплю , відвари її до м'якості разом зі шкіркою, а потім розріж навпіл і ложкою видали частину м'якоті. Розімни і змішай фету з рубаною зеленню та спеціями до смаку, додай половину тертого сиру. Змішай сирну масу з картопляною м'якоттю, наповни половинки цією начинкою і посип сиром, що залишився. Запікайте фаршировану картоплю 10-15 хвилин в аерогрилі при 200 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *