10 ситних рецептів картоплі з м’ясом у казані на багатті

Настав сезон довгоочікуваних пікніків, тому страви на багатті стають актуальними як ніколи. А щоб не робити м'ясо з гарніром окремо, можна приготувати все одразу з картоплею в одному казані. Ділимося 10 чудовими рецептами – буде смачно, але при цьому швидко та легко!

Зміст

  • 1. Картопля з м'ясом та овочами в казані на багатті
  • 2. Картопля з м'ясом та цибулею в казані на багатті
  • 3. Картопля з м'ясом та грибами в казані на багатті
  • 4. Картопля з куркою у казані на багатті
  • 5. Картопля з тушонкою в казані на багатті
  • 6. Картопля з м'ясом та томатом у казані на багатті
  • 7. Картопля з бараниною у казані на багатті
  • 8. Картопля з яловичиною та солоними огірками у казані на багатті
  • 9. Картопля з м'ясом та беконом у казані на багатті
  • 10. Картопля з м'ясом та баклажанами в казані на багатті
  • 1. Картопля з м'ясом та овочами в казані на багатті

    Універсальний рецепт із найдоступніших інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 800 г картоплі, 800 г м'яса, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 200 г помідорів чері, 3 зубчики часнику, 1/2 склянки олії, спеції.

    Приготування: Наріж всі інгредієнти досить великими шматочками. Розігрій масло|мастило| в казані і виклади в нього цибуля, морква, болгарський перець і часник. Злегка обсмажити овочі, помішуючи, а потім відклади їх убік.

    У тому ж казані трохи обсмаж помідори черрі і теж відклади. Виклади картоплю та готуй її до золотистості на сильному вогні. Переклади картоплю до інших овочів, а в казані – обсмаж м'ясо. Найкраще робити це порціями.

    Коли обсмажиш усе м'ясо, влий до нього трохи води та туші близько 45-60 хвилин під кришкою до готовності. Доливай воду за потребою. Після чого відправь до м'яса картоплю, овочі та спеції за смаком. Готуй все разом ще 10 хвилин, помішуючи.

    2. Картопля з м'ясом та цибулею в казані на багатті

    Мінімалістичний рецепт, для якого ідеально підійдуть реберця.

    Зараз читають:Гарбузові ласощі на зиму: смачно, корисно, різноманітно

    Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 1 кг м'яса на кістки, 3 цибулини, 250 мл води, 100 мл олії, часник, спеції, зелень.

    Приготування: Крупно наріж м'ясо та картопля. Розігрій казан з маслом і обсмаж у ньому м'ясо до легкого рум'янцю. Виклади до нього картоплю та готуй ще 10-15 хвилин.

    Приправ на смак, додай нарізану кільцями цибулю і влий воду. Туши всі разом півгодини під кришкою, а потім всип подрібнений часник і зелень, і доведи страву до готовності.

    3. Картопля з м'ясом та грибами в казані на багатті

    Перед подачею радимо посипати гарячу спекотну рубану зеленню.

    Тобі знадобиться: 8 картоплин, 700 г свинини, 2 цибулини, 300 г печериць, 250-300 мл води, 80 мл олії, спеції.

    Розігрів казан з маслом і злегка обсмаж крупно нарізану свинину . Виклади до неї цибулю і готуй ще 7-10 хвилин, помішуючи. Додай крупно нарізані гриби, а за кілька хвилин – картопля та спеції. Влий воду, перемішай і тушкуй все разом під кришкою до готовності картоплі.

    4. Картопля з куркою у казані на багатті

    Можна використовувати будь-які частини курки.

    Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 1 кг курки, 300 г цибулі, 80 мл олії, 150 мл води, спеції.

    Розігрів масло в казані. Наріж курку великими шматками і обсмаж її в розігрітому казані до рум'яності. Додай так само крупно нарізану цибулю, а за кілька хвилин – картопля. Приправ блюдо, акуратно влий трохи води та туши картоплю з куркою 45-60 хвилин під кришкою. Вогонь достатньо підтримувати перші 20 хвилин, а потім вистачить і вугілля.

    5. Картопля з тушонкою в казані на багатті

    Ідеальний похідний рецепт – просто та ситно.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг картоплі, 2 банки тушонки, 2 цибулини, 4 моркви, олія, спеції.

    Розігрів казан з маслом. Виклади крупно нарізану картоплю і моркву, злегка обсмаж, частково трохи води і готуй овочі 20 хвилин. Додай тушонку, цілі цибулини та спеції. Туші до готовності картоплі. Наприкінці готування – прибери цибулю з казана.

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів тушкованого буряку

    6. Картопля з м'ясом та томатом у казані на багатті

    Для насиченішого томатного смаку додамо і помідори, і томатну пасту.

    Тобі знадобиться: 800 г картоплі, 1 кг м'яса, 6 помідорів, 3 цибулини, 2 моркви, 4 болгарські перці, 4 ст.л. томатної пасти, 1 пучок зеленої цибулі, олія, спеції.

    Приготування: Наріж м'ясо та всі овочі досить великими шматками. Розігрій у казані трохи олії, обсмаж у ньому м'ясо до рум'яності, часткою 1 склянку води та протушкуй м'ясо під кришкою до м'якості.

    Відправте до нього всі овочі, томатну пасту, спеції та ще трохи води, щоб вона злегка не доходила до верху овочів. Доведи до кипіння і тушкуй приблизно 20-30 хвилин. В самому кінці – посип страву рубаною зеленою цибулею.

    7. Картопля з бараниною у казані на багатті

    Пам'ятай, що чим молодша баранина, тим швидше вона готується.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг картоплі, 1 кг баранини, 3 цибулини, 2 моркви, 3 болгарські перці, 1 головка часнику, 80 мл рослинної олії, паприка, коріандр, зіра, сіль, спеції.

    Приготування: Крупно наріж баранину та всі овочі. Розігрій казан з маслом і обсмаж у ньому баранину до рум'яності. Додай цибулю, моркву, солодкий перець та зубчики часнику. Жар ще 3-5 хвилин, помішуючи. Виклади картоплю, готуй 2-3 хвилини, а потім приправ блюдо і влий приблизно 1 склянку води. Доведи до кипіння і тушкуй жарку під кришкою близько 60-90 хвилин.

    8. Картопля з яловичиною та солоними огірками у казані на багатті

    Цей рецепт може стати одним з твоїх улюблених!

    Тобі знадобиться: 6 картоплин, 600 г яловичини, 4 цибулини, 4 солоних огірка, 200 г томатної пасти, 300 мл м'ясного бульйону, 6 зубчиків часнику, 100 мл рослинної олії, 4 лаврових листя, 8 горошин душ.

    Приготування: Яловичину довільно наріж, обсмаж у маслі до рум'яності і відклади убік. Окремо обсмаж нарізану пір'ям цибулю до прозорості, додай до неї тонко нарізані солоні огірки, а за кілька хвилин – томатну пасту, запашний перець та спеції.

    Зараз читають:15 простих рецептів пирога з аґрусом

    Влий бульйон, доведи до кипіння, поверни м'ясо в підливу і тушкуй 20 хвилин під кришкою. Після чого додай картоплю, часник та лавровий лист, і туши все далі до готовності картоплі.

    9. Картопля з м'ясом та беконом у казані на багатті

    За бажання, додай до овочів трохи гострого перцю.

    Тобі знадобиться: 800 г картоплі, 1,2 кг реберців, 400 г бекону, 300 г болгарського перцю, 300 г помідорів, 400 г цибулі, 300 г моркви, 2 головки часнику, 4 ст.л. паприки, 2 пучки зелені, олія, сіль, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж бекон, подрібни цибулю і моркву натрій. Розігрій у казані трохи олії, обсмаж у ньому бекон до рум'яності і додай цибулю. Коли цибуля стане золотистою – виклади моркву, а ще через 2 хвилини всип паприку і перемішай.

    Після чого додай крупно нарізані реберця і часник. Залий водою, щоб вона покривала м'ясо, доведи все до кипіння і тушкуй 1,5 години під кришкою. За півгодини до готовності – додай картоплю, помідори, перець, сіль та спеції.

    10. Картопля з м'ясом та баклажанами в казані на багатті

    Цікава страва у найкращих традиціях вірменської кухні.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг картоплі, 1,5 кг свинини, 400 г баклажанів, 400 г цибулі, 400 г моркви, 400 г помідорів, 300 г болгарського перцю, 0,5-1 л пива, олія, спеції, зелень .

    Приготування: Крупно наріж всі інгредієнти. У казан виклади шарами: свинину, цибулю, моркву, картопля, баклажани, помідори, болгарський перець та зелень. Періодично солі та приправляй шари. Влий пиво, щоб воно майже покривало блюдо. Доведи до кипіння та тушки жарке в закритому казані приблизно 1,5 години до готовності. При необхідності – підливай пиво чи воду.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *