Навіть такий простий продукт, як куряча печінка, заграє новими фарбами з добре підібраним гарніром. Незважаючи на специфічний смак, печінка дуже добре поєднується із найрізноманітнішими інгредієнтами. Лови добірку з 20 цікавих рецептів!
Зміст
1. Тушкована капуста з журавлиною
Тобі знадобиться: 400 г капусти, 1 морква, 1 цибулина, 150 г журавлини, спеції.
Приготування: Наріж цибулю пір'ям, а морква – соломкою. Обсмаж їх 5-7 хвилин, додай нашатковану капусту і трохи води, і тушкуй 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Всип журавлину, додай спеції і готуй ще 2-3 хвилини.
2. Макарони із сиром
Тобі знадобиться: 300 г макаронів, 100 г твердого сиру, 50 г вершкового масла.
Відвари макарони до готовності, відкинь їх на друшляк і перемішай з маслом. Додай тертий сир та знову перемішай.
3. Смажені яблука
Тобі знадобиться: 3 яблука, по 1 ст. вершкового та оливкової олії, 1/2 лимона, орегано, базилік, спеції.
Яблука наріж часточками і полів лимонним соком. Змішай їх зі спеціями і обсмаж до м'якості у суміші двох олій.
4. Капуста у рукаві
Тобі знадобиться: 700 г капусти, 2 цибулини, 1 морква, 2 болгарські перці, 4 ст.л. олії, спеції.
Зараз читають:20 легких рецептів наливки з абрикосів
Приготування: Наріж капусту, довільно наріж овочі і склади всі інгредієнти в рукав. Відправте блюдо в духовку приблизно на 1 годину при 180 градусах.
5. Гарбуз з медом у духовці
Тобі знадобиться: 400 г гарбуза, 1 ст. олії, 2 ст.л. меду, 2 ст.л. кунжуту, 1 ст.л. апельсинової цедри.
Приготування: Наріж гарбуз скибочками, а решта інгредієнтів – змішай. Замарин гарбуз у цій суміші на 20 хвилин, виклади у форму для запікання і відправь в духовку на 30-40 хвилин при 190 градусах.
6. Овочевий салат з капустою та морквою
Тобі знадобиться: 600 г капусти, 1 морква, 0,5 ч.л. солі, 1 ч. л. цукру, 3 ст. оцту, 2 ст.л. рослинного масла.
Приготування: Наріж капусту і разомни її руками з цукром і сіллю. Додай терту моркву і заправ салат олією і оцтом.
7. Смажена морква
Тобі знадобиться: 4 моркви, по 1 ст. вершкового та рослинного масла, спеції.
Приготування: Довільно наріж моркву великими шматочками. Обсмаж її в суміші масел до м'якості і приправ за смаком.
8. Гречка у сметані
Тобі знадобиться: 250 г гречки, 500 г печериць, 50 г сметани, паприка, сіль.
Приготування: Відварити гречку до готовності. Подрібни та обсмаж печериці. Додай сметану та спеції, і через 1 хвилину – гречку. Готуй все разом ще 2-3 хвилини.
9. Рис із печерицями у вершках
Тобі знадобиться: 1 цибулина, 400 г печериць, 100 мл вершків, 2 зубчики часнику, 1 склянка рису.
Приготування: Подрібни цибулю, часник і печериці, і обсмаж їх до випаровування вологи. Додай промитий рис та смажу ще 3 хвилини. Поступово підливай по 60-70 мл води або бульйону в міру випаровування. Туши страву до готовності рису, а в кінці – влий вершки та туші ще 3 хвилини.
10. Тушені кабачки у сметані
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 1 цибулина, 100 мл сметани, спеції.
Зараз читають:20 приголомшливих рецептів коктейлів із шампанським
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до золотистості. Додай нарізані кабачки та смажу ще 5 хвилин, помішуючи. Додай сметану та спеції, і готуй ще 3 хвилини.
11. Картопляно-морквяне пюре
Тобі знадобиться: 400 г картоплі, 200 г моркви, 25 г вершкового масла|мастила|, 150 мл вершків.
Приготування: Відвари картоплю та моркву до готовності. Розімни їх у пюре з вершками та олією.
12. Рис із зеленим горошком
Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 1/2 склянки зеленого горошку, 1 морква, 1/2 цибулини, по 1 ст. вершкового та олії, 1,5 склянки води, спеції.
Приготування: Дрібно наріж цибулю та моркву, і обсмаж їх пару хвилин з горошком у суміші олій. Додай промитий рис і спеції, і смажу ще 1 хвилину. Залий водою та готуй рис під кришкою до готовності на слабкому вогні.
13. Запечена картопля з яблуками
Тобі знадобиться: 8 картоплин, 2 яблука, 30 мл олії, 60 мл сметани, 50 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Наріж картоплю та яблука тонкими слайсами. Змішай їх з олією, сметаною та спеціями. Виклади у форму, накрий фольгою та відправь у духовку на 35-40 хвилин при 180 градусах. Забери фольгу, засип блюдо тертим сиром і готуй ще 15 хвилин.
14. Гриби під сиром у духовці
Тобі знадобиться: 300 г печериць, 1 цибулина, 200 мл вершків, 1 ст.л. муки|борошна|, 50 г твердого сиру.
Приготування: Цибулю наріж пір'ям і обсмаж до прозорості. Додай крупно нарізані гриби, смаж ще пару хвилин, додай борошно зі спеціями і перемішай. Виклади у форму, залий вершками і засип тертим сиром. Відправ все в духовку на 15-20 хвилин при 180 градусах.
15. Тушені баклажани в томаті
Тобі знадобиться: 4-5 баклажанів, 1 цибулина, 2 помідори, 100 мл томатного соусу, спеції, 1/2 пучка кінзи.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю протягом декількох хвилин. Додай нарізані баклажани і смажу ще 5-7 хвилин до рум'яності, помішуючи. Додай томатний соус, спеції та очищені подрібнені помідори. Туши до готовності овочів і потім додай рубану кінзу.
Зараз читають:12 рецептів пастили зі сливи, з якими впорається будь-яка господиня
16. Рагу з цвітною капустою
Тобі знадобиться: 600 г цвітної капусти, 350 г помідорів, 350 г кабачків, 150 г цибулі, 150 г моркви, 1 ст. томатної пасти, спеції.
Приготування: Довільно наріж всі овочі. Обсмажити цибулю та моркву протягом 5 хвилин. Додай кабачки та цвітну капусту, накрий кришкою та туші 7-10 хвилин. Додай помідори, томатну пасту та спеції. Туши ще 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
17. Салат зі шпинатом та огірками
Тобі знадобиться: 50 г шпинату, 200 г помідорів чері, 120 г огірків, 1 жменю горіхів, 3 ст. оливкової олії, 1 ст.л. бальзаміка, 0,5 ч.л. дижонської гірчиці, спеції.
Приготування: Довільно наріж овочі, змішай їх зі шпинатом і додай рубані горіхи. Змішай інші інгредієнти для заправки та заправи нею салат.
18. Салат із квашеної капусти та яблук
Тобі знадобиться: 350 г квашеної капусти, 1-2 яблука, спеції, олія.
Приготування: Відіжми і наріж квашену капусту. Тонко наріж яблука, змішай їх з капустою і приправ салат. Заправте його маслом.
19. Булгур із зеленню
Тобі знадобиться: 100 г булгуру, 1 цибулина, 1 пучок зелені, спеції.
Приготування: Відвари булгур до готовності. Подрібни цибулю, обсмаж її до золотистості, додай булгур, перемішай і приправ. Прогрій 1 хвилину, додай рубану зелень і зніми з вогню.
20. Соті з кабачків
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 1 морква, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 2 помідори, 1 ст.л. томатної пасти, 3 ч. л. цукру, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Наріж всі овочі дрібним кубиком. Обсмажити цибулю та моркву 7-10 хвилин, помішуючи. Додай решту інгредієнтів і туші соті під кришкою близько 20 хвилин на слабкому вогні.
Джерело: dietcenter.com.ua