Рецепт традиційного борщу з куркою – смачна українська страва

Якщо ти шукаєш справжній рецепт смачного домашнього борщу з куркою, то ти потрапив за адресою! Відомий своїми поживними властивостями і неповторним смаком, борщ – це не просто їжа, це – кулінарний шедевр, яким може впоратися кожен. І не хвилюйся, хоча рецепт виглядає трохи складним, я крок за кроком проведу тебе через усі етапи, і разом ми це зробимо!

Зміст

  • Що тобі знадобиться
  • Покроковий процес приготування
  • Крок 1: Підготовка бульйону
  • Крок 2: Підготовка овочів
  • Крок 3: Збирання борщу
  • Подача борщу
  • Секрети ідеального борщу
  • Таблиця калорійності
  • Що тобі знадобиться

    Перш за все, підготуймо інгредієнти. Наш борщ буде багатим на овочі та аромати, тому ось тобі список того, що нам знадобиться:

    • Курка – 500 г (краще брати стегно або грудку)
    • Буряк – 1 середній
    • Морква – 1 велика
    • Картопля – 3-4 середніх
    • Цибуля – 1 велика
    • Капуста білоголова – 1/4 середньої голови
    • Помідори – 2 середні або помідорна паста – 2 ст. л.
    • Часник – 2-3 зубчики
    • Рослинна олія – 3 ст. л.
    • Лавровий лист – 2-3 шт.
    • Перець горошком – 5-6 шт.
    • Сіль, чорний мелений перець – за смаком
    • Зелень (петрушка, кріп) – для подачі
    • Вода – 2 л

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів з курячими ніжками

    Покроковий процес приготування

    Тепер, коли у тебе є все необхідне, давай перейдемо безпосередньо до приготування.

    Крок 1: Підготовка бульйону

  • Мий курку, залий холодною водою і став на великий вогонь.
  • Коли вода закипить, зніми піну, зменши вогонь і вари близько 40 хвилин.
  • Підсоли на свій смак, додай лавровий лист та перець горошком.
  • Крок 2: Підготовка овочів

  • Очисти і наріж картоплю кубиками, додай в бульйон.
  • Натри буряк і моркву на терку, наріж капусту смужками.
  • Обсмаж на пательні з рослинною олією цибулю до золотистого кольору.
  • Додай до цибулі натертий буряк, моркву, трохи води з бульйону і тушкуй на середньому вогні 10 хвилин.
  • Якщо використовуєш свіжі помідори, попередньо обдай їх окропом, зніми шкірку і наріж кубиками, додай до овочів та тушкуй ще 10 хвилин.
  • Як задосить, додай овочеву суміш до бульйону.
  • Зараз читають:Витончена наука суші: Секрети ідеального рису від профі

    Крок 3: Збирання борщу

  • Коли картопля буде майже готова, додай капусту і вари всі разом 10 хвилин.
  • Додай томати або помідорну пасту, часник, пропущений через прес, і вари ще 5-7 хвилин.
  • Спробуй борщ на сіль та перець, приправ за смаком.
  • Зніми борщ з вогню, дай йому настоятися під закритою кришкою 15-20 хвилин.
  • Подача борщу

    Подавати борщ краще зі свіжою зеленню та сметаною. Наріж дрібно зелень, виклади порцію борщу в тарілку, додай ложку сметани і посипай зеленню. Все готово, можна насолоджуватися цим чудовим, душевним і дуже українським стравою!

    Секрети ідеального борщу

    • Для глибшого смаку можеш спекти буряк в духовці перед додаванням в борщ.
    • М’ясо можна витягти, нарізати невеликими шматочками і повернути назад в борщ або подавати окремо.
    • Якісна водопровідна вода або фільтрована – суттєво покращить смак страви.

    Зараз читають:15 найкращих салатів з креветками та пекінською капустою

    Таблиця калорійності

    Для тих, хто стежить за фігурою, корисно знати калорійність страви. Ось таблиця з орієнтовними цифрами на одну порцію:

    Інгредієнт Вага, г Калорії
    Курка 100 165
    Картопля 100 77
    Капуста 100 25
    Буряк 100 43
    Морква 100 41
    Олія 10 90

    Сподіваюсь, ця стаття допоможе тобі приготувати ідеальний борщ. Смачного та теплих зустрічей за обідом з родиною!

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *