Буває, хочеться приготувати щось швидке та смачне, але при цьому – без м'яса. І тоді на допомогу одразу приходять котлети з кабачків! А ще це чудова сезонна страва, яка з легкістю урізноманітнить твій раціон влітку. Гарний вибір на обід, вечерю або просто на перекушування. Бери на замітку наші 15 рецептів!
Зміст
1. Котлети з кабачків на сковороді
Найпростіший рецепт, який взагалі не потребує зусиль.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 1 яйце, 2 зубчики часнику, 1/2 пучка зелені, 8 ст. борошна, спеції.
Приготування: Натрій кабачок на тертці, а часник і зелень подрібни в блендері. Змішай усі інгредієнти. Борошно додай поступово – за консистенцією. Сформуй котлети та обсмаж їх на сковороді з двох боків.
2. Котлети з кабачків із сиром у духовці
Хороший варіант, якщо не хочеться смажити котлети в олії.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 1 яйце, 4 гілочки петрушки, 4 пера зеленої цибулі, 60 г твердого сиру, 1/3 склянки панірувальних сухарів, 1,5 ст.л. борошна, спеції.
Приготування: Натрій і відіжми кабачок, подрібни зелень і натрій сир. Змішай разом усі інгредієнти, окрім борошна. Сформуй котлети, обваляй їх у борошні та виклади у форму для запікання. Готуй кабачкові котлети близько 20 хвилин у духовці при 180 градусах.
3. Котлети з кабачків із манкою
Фаршу з манкою важливо дати трохи часу, щоб вона набрякла.
Тобі знадобиться: 250 г кабачків, 1 яйце, 4 ст. манки, спеції.
Приготування: Натрій і відіжми кабачок від зайвого соку. Змішай всі інгредієнти та дай фаршу постояти 10-15 хвилин. Якщо він занадто рідкий – додай трохи борошна. Сформуй котлети та обсмаж їх з двох боків на сковороді.
Зараз читають:20 відмінних рецептів пуншу в домашніх умовах
4. Котлети з кабачків із фетою
Виходить оригінальна страва в традиціях грецької кухні, так що найкраще подавати готові котлети із соусом дзадзики.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 4 гілочки кропу, 2 пера зеленої цибулі, 100 г фети, 1 яйце, 1 зубчик часнику, 2 гілочки м'яти, 2 ст.л. борошна, спеції.
Натрій і відіжми кабачок, розкриш фету і дрібно нарубай всю зелень з часником. Змішай разом всі інгредієнти для фаршу, сформуй котлети та обсмаж їх до рум'яності з двох боків на середньому вогні.
5. Котлети з кабачків та фаршу
Підходить будь-який м'ясний фарш – яловичий, свинячий або змішаний.
Тобі знадобиться: 400 г м'ясного фаршу, 300 г кабачків, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, спеції, 2 ст.л. манки, 1 ст. крохмалю, 1 яйце.
Приготування: Подрібни цибулю та часник у блендері, натрій і відіжми кабачок, і змішай усі інгредієнти разом. Дай фаршу 10 хвилин постояти, сформуй та обсмаж котлети з двох сторін до рум'яності по 3-4 хвилини.
6. Котлети з кабачків та картоплі
Встояти перед такими овочевими котлетами практично неможливо!
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 1 морква, 1 картоплина, 10 г зеленої цибулі, 2 ст.л. борошна, 2 яйця, спеції.
Приготування: Натрій і відіжми кабачки від зайвого соку. Натрій картоплю і моркву, дрібно порубай зелену цибулю і змішай усі інгредієнти. Сформуй котлети і за бажанням – обваляй їх у паніровці. Обсмажити котлети на сковороді до рум'яності із двох сторін на середньому вогні.
7. Котлети з кабачків та моркви з сиром
Не лише смачні, а й дуже яскраві котлети з апетитним відтінком.
Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 100 г твердого сиру, 1 морква, 1 яйце, 2 зубчики часнику, 1 пучок зелені, 3 ст. панірувальних сухарів, борошно, спеції.
Приготування: Натрі та відіжми кабачки. Окремо натрій моркву і сир, подрібни зелень і часник, і змішай все це з яйцем. Додай спеції та трохи борошна до консистенції фаршу. Сформуй котлети, обваляй їх у сухарях та обсмаж з двох сторін до рум'яності на середньому вогні.
Зараз читають:20 найкращих рецептів компоту з аґрусу «Мохіто»
8. Котлети з кабачків та вівсянки
Потрібні звичайні вівсяні пластівці, як геркулес.
Тобі знадобиться: 1 яйце, 1 цибулина, 2 кабачки, 1 склянка вівсяних пластівців, 1 склянка окропу, спеції, борошно.
Залий вівсянку окропом і дай їй повністю охолонути. Дрібно наріж цибулю, а кабачки натрій і відіжми. Змішай все це з яйцем та спеціями до смаку. Сформуй котлети, обваляй їх у борошні та обсмаж на сковороді по 3-4 хвилини з кожного боку на середньому вогні.
9. Котлети з кабачків та курки
Для цього рецепту ідеально підійде куряча грудка – легкий та майже дієтичний варіант.
Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 300 г кабачків, 1 цибулина, 1 яйце, 3 ст. манки, панірувальні сухарі, спеції.
Приготування: Натрій та відіжми кабачки від соку. Пропусти курку та цибулю через м'ясорубку, і змішай все з яйцем, манкою та спеціями. Залиш фарш на 10-15 хвилин, сформуй котлети, обваляй у сухарях і обсмаж їх на середньому вогні з двох сторін до рум'яності. Або відправ кабачкові котлети на 20-25 хвилин у духовку при 180 градусах, але переверни їх один раз у процесі приготування.
10. Котлети з кабачків та рису
До речі, такі котлети виходять абсолютно веганськими та пісними!
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 1/2 цибулини, 1/3 склянки рису, зелень, спеції, панірувальні сухарі, борошно.
Приготування: Натрій і відіжми кабачок, відвари рис, подрібни цибулю та зелень, і змішай все разом. За необхідності додай трохи борошна, приправ, сформуй котлети, обваляй їх у сухарях та обсмаж до рум'яності на сковороді з двох боків.
11. Котлети з кабачків та цвітної капусти
Просто ідеальні за смаком та консистенцією овочеві котлети.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 200 г цвітної капусти, 1 яйце, 2 ст. сметани, 1 цибулина, 3 ст. борошна, 10 г петрушки, спеції.
Приготування: Натрій кабачок і відіжми. Відваріть суцвіття цвітної капусти до м'якості і подрібніть їх у блендері. Натріть цибулю, дрібно наріж петрушку і змішай усі інгредієнти. Сформуй котлети та обсмаж їх з двох боків на сковороді.
Зараз читають:15 незрівнянних рецептів желе з|із| червоної смородини без варіння
12. Котлети з кабачків та гречки
Цікавий рецепт кабачкових котлет замість звичного рису та інших добавок.
Тобі знадобиться: 250 г кабачків, 50 г гречки, 100 мл води, по 10 г петрушки та кропу, 2 ст.л. борошна, 1 яйце, спеції, панірувальні сухарі.
Приготування: Відварити гречку у воді до готовності. Натрій і відіжми кабачок, подрібни зелень і змішай їх із гречкою. Додай яйце, спеції та борошно. Вимішай фарш, сформуй котлети, обваляй у сухарях і обсмаж до рум'яності на середньому вогні.
13. Котлети з кабачків та баклажанів
Привабливий та апетитний сезонний рецепт для любителів овочевих страв.
Тобі знадобиться: 150 г баклажанів, 150 г кабачків, 60 г відрубного борошна, 75 г твердого сиру, 1 яйце, 1 пучок кінзи, спеції, 50 г панірувальних сухарів.
Приготування: Дрібно порубай кабачок і баклажан, або пропусти їх через м'ясорубку. Злегка відіжми від зайвого соку. Додай тертий сир, спеції, яйце та подрібнену кінзу. Туди ж додай муку, перемішай фарш, сформуй і виклади котлети на пергамент. Запікай їх у духовці півгодини за 200 градусів. Переверни у процесі.
14. ПП котлети з кабачків та броколі
Щоб котлети були ще кориснішими і ситнішими, додай у фарш 1-2 ложки клітковини.
Тобі знадобиться: 500 г курячого фаршу, 150 г броколі, 150 г кабачків, 1 цибулина, 1 яйце, 30 г зеленої цибулі, 3 ст.л. горохового борошна, 100 мл йогурту, спеції.
Приготування: Пропусти всі овочі через м'ясорубку і дрібно порубай зелену цибулю. Змішай їх з курячим фаршем, додай решту інгредієнтів і вимішай разом. Сформуй та запікайте котлети в духовці 35-40 хвилин при 180 градусах. Один раз переверни у процесі готування.
15. Котлети з кабачків із печерицями
Гриби надають виразнішого смаку нейтральному кабачку.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 2 яйця, 3 ст. борошна, 4 печериці, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Подрібни кабачок у блендері. Дрібно наріж гриби, подрібни часник і змішай усі інгредієнти. Додай ще муки за потребою. Сформуй кабачкові котлети та обсмаж їх у маслі з двох сторін до рум'яності.
Джерело: dietcenter.com.ua