У цій добірці ми зібрали для тебе рецепти млинців із рисового борошна. Такі млинці можна подавати окремо, з різними топінгами або акуратно загорнути начинку. Але врахуй, що вони ніжніші за звичайні і легше рвуться!
Зміст
1. Млинці з рисового борошна на воді
Гарні та ажурні млинці, але обов'язково потрібна хороша антипригарна сковорода.
Тобі знадобиться: 1 яйце, 3 ст. рисового борошна, 2 ч.л. цукру, 1 щіпка солі, 180 мл води, 1 ст. рослинного масла.
Приготування: Ретельно зби воду кімнатної температури з яйцем, цукром і сіллю. Додай рисове борошно, перемішай і влий олію. Злегка змасти маслом сковорідку перед першим млинцем і обсмажуйте їх на середньому вогні з двох сторін.
2. Млинці з рисового борошна на молоці
А якщо замінити цукор на підсолоджувач, вийде ще й ПП.
Тобі знадобиться: 2,5 склянки молока, 1 склянка рисового борошна, 2 яйця, 30 мл олії, 2 ст.л. цукру, 1 щіпка солі, 1 щіпка соди.
Приготування: Вийміть всі інгредієнти заздалегідь, щоб вони були кімнатної температури. Збий віночком яйця з цукром, влий туди молоко з олією, перемішай і додай сіль із содою. Потім додай рисове борошно і знову ретельно збий тісто. Злегка змасти маслом і добре розігрій сковорідку, і обсмаж на ній тонкі млинці.
Зараз читають:20 швидких рецептів смузі з кефіром
3. Млинці з рисового борошна на кефірі
Млинці на кефірі хороші тим, що вони виходять трохи еластичнішими.
Тобі знадобиться: 200 мл води, 30 мл олії, 25 г цукру, 1 щіпка солі, 200 мл кефіру, 150 г рисового борошна, 0,5 ч.л. соди, 2 яйця.
Приготування: Віночком збий яйця з сіллю та цукром. Влий кефір, знову збий і потім втрути рисове борошно. Розчини в гарячій воді соду, швидко влий її в тісто, перемішай і додай олію. Обсмажте тонкі млинці по 1 хвилині на кожну сторону.
4. Млинці з рисового борошна на кокосовому молоці
Якщо змащуватимеш сковорідку перед смаженням млинців – тоді теж бери кокосове масло.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 200 мл кокосового молока, 200 мл води, 2 ст. цукру, 1 ст. кокосової олії, 150-200 г рисового борошна, 5 г розпушувача.
Збий віночком яйця з цукром, додай кокосове молоко з водою і перемішай. Після чого додай просіяне рисове борошно з розпушувачем. Знову все перемішай, залиши тісто на 10 хвилин, влий розтоплене кокосове масло, перемішай ще раз і обсмаж тонкі млинці на гарячій сковороді.
5. Млинці з рисового борошна без яєць
Повний і веганський ПП рецепт, до того ж – безглютеновий.
Тобі знадобиться: 150 мл води, 15 г кукурудзяного крохмалю, 70 г рисового борошна, 1 ст. цукру, 1 ст. рослинного масла.
Змішай всі сухі інгредієнти і поступово влий туди теплу воду. Перемішати все віночком, додати масло і знову перемішати. Обсмажте тонкі млинці на змащеній маслом сковороді.
6. Заварні млинці з рисового борошна
Завдяки окропу – млинці виходять особливо ажурними.
Зараз читають:Конфітюр з абрикосів: 15 оригінальних рецептів
Тобі знадобиться: 150 мл молока, 100 мл окропу, 1 ст. цукру, 2 яйця, 150 г рисового борошна, 1 щіпка солі, 1 ст.л. рослинного масла.
Приготування: Зби віночком молоко, цукор і яйця, і додай просіяне рисове борошно з сіллю. Продовжуючи помішувати, влий у тісто крутий окріп. В самому кінці додай олію, залиште тісто на 10 хвилин, знову перемішай і обсмаж тонкі млинці.
7. Млинці з рисового борошна з какао
Такі шоколадні млинці навіть не потребують доповнення – цілком самостійний десерт.
Тобі знадобиться: 250 мл молока, 7 ст. рисового борошна, 3 яйця, 1 ст. какао, 3 ст. цукру, 1 щіпка солі, 1 ст. рослинного масла.
Приготування: Збий віночком яйця з цукром та сіллю. Влий молоко і знову перемішай. Додай просіяне рисове борошно з какао і додай у тісто олію. Обсмажте тонкі млинці на змащеній маслом сковороді.
8. Млинці з рисового борошна на вівсяному молоці
Насправді можеш використовувати будь-яке рослинне молоко на свій смак.
Тобі знадобиться: 1,5 склянки вівсяного молока, 0,5 ч.л. розпушувача, 3 яйця, 7 ст. рисового борошна, 2 ст.л. кокосової олії.
Приготування: Зби яйця віночком і додай цукор за бажанням. Влий вівсяне молоко і знову все збий. Додай просіяне рисове борошно з розпушувачем, залиште тісто на 10 хвилин, потім влий розтоплене кокосове масло і знову перемішай. Обсмажити тонкі млинці на сковороді.
9. Млинці з рисового борошна з сиром
Цікава особливість цього рецепту в тому, що сир тут іде у тісто, а не в начинку.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 110 г рисового борошна, 250 мл молока, 180 г сиру, сіль та цукор за смаком, 1 ст.л. рослинного масла.
Приготування: Збий яйця з молоком, сіллю та цукром. Додай просіяне рисове борошно, а потім додай сир і зби все блендером до однорідності. Влий у тісто олію та смажу млинці з двох сторін на сухій сковороді.
Зараз читають:15 відмінних салатів з авокадо та тунцем
10. Шоколадні ПП млинці з рисового борошна на воді
Ще один чудовий варіант ароматних млинців з какао!
Тобі знадобиться: 2 яйця, 4 ст. рисового борошна, 1 ст.л. олії, 2 ч.л. какао, 4 ст. води, 2 щіпки кориці, підсолоджувач або мед за смаком.
Приготування: Збий яйця з водою та підсолоджувачем. Додай просіяне рисове борошно з какао та корицею. Варіюй кількість борошна за консистенцією тіста. Наприкінці додай олію, перемішай і обсмаж млинці на сковороді.
11. Млинці з рисового борошна з бананами
При всій простоті млинця, навіть у нього можна додати щось цікаве.
Тобі знадобиться: 100 г очищеного банана, 1 яйце, 2 ст. цукру, 0,5 ч. л. солі, 300 мл звичайного чи рослинного молока, 1 ч.л. розпушувача, 120 г рисового борошна, 2 ст.л. рослинного масла.
Приготування: У блендері збий банан із яйцем. Додай цукор, сіль і молоко, і знову збий. Потім всип просіяне рисове борошно з розпушувачем і збий ще раз. В самому кінці влий у тісто масло, перемішай і обсмажте млинці на змащеній маслом сковороді.
12. Млинці з рисового борошна з сиром та зеленню
Для різноманітності такі млинці будуть зовсім не солодкими.
Тобі знадобиться: 150 мл кефіру, 100 мл гарячої води, 1 яйце, 6 ст. рисового борошна, 3 ст.л. олії, 10 г рубаної зелені, 60 г твердого сиру, 1 щіпка паприки, спеції.
Приготування: Збий віночком кефір, воду і яйце, і посоліть до смаку. Поступово додай рисову муку|борошно| і втручи всі спеції, рубану зелень і тертий сир. Наприкінці додай у тісто масло, ще раз перемішай і обсмажте млинці приблизно по 1 хвилині з кожного боку.
Джерело: dietcenter.com.ua