Ніжний гуляш з індички з підливою підійде до макаронів, картопля, рису та іншого гарніру. Або можна подавати його просто так – з рубаною зеленню та свіжими овочами. До того ж він зовсім нежирний, і це найкращий варіант для всіх, хто стежить за своїм харчуванням. Ділимося 12 смачними рецептами!
Зміст
1. Гуляш із індички з підливою на сковороді
Почнемо з класичного рецепту – зі сметаною, томатною пастою та невеликою кількістю борошна.
Тобі знадобиться: 500 г філе індички, 2 ст. олії, 2 ст.л. сметани, 3 ст. томатної пасти, 1 ст. муки|борошна|, 1 ч.л. паприки, спеції.
Приготування: Наріж індичку шматочками середнього розміру і обсмаж у олії з усіх боків до рум'яності. Додай борошно та смажу ще 2 хвилини, помішуючи. Додай сметану, томатну пасту, 200 мл гарячої води, паприку та інші спеції. Туші гуляш під кришкою 30-40 хвилин до м'якості на мінімальному вогні.
2. Гуляш з індички з підливою у мультиварці
Завдяки рівномірному прогріву чаші – у мультиварці гуляш не пригорає і виходить ще ніжнішим.
Тобі знадобиться: 700 г індички, 150 г цибулі, 150 г моркви, 1 ст. томатної пасти, 2 ст. сметани, 2 ст. борошна, 2 склянки води.
Приготування: Змасти чашу мультиварки олією та увімкни режим «Гасіння». Наріж індичку середніми шматочками, змішай зі спеціями і готуй у мультиварці 20-30 хвилин із відкритою кришкою.
Додай подрібнену цибулю, терту моркву та ще трохи олії, і готуй все протягом 10 хвилин. Додай борошно і ще пару хвилин готуй так само, помішуючи. Розведи у воді томатну пасту та сметану, влий у мультиварку та готуй все під кришкою в тому ж режимі ще 20 хвилин.
Зараз читають:15 оригінальних рецептів яблучного пюре на зиму
3. Гуляш з індички з цибулею та морквою
Класична засмажка з цибулі та моркви робить підливу ще смачнішою.
Тобі знадобиться: 300 г філе індички, 1 морква, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, по 1 ст. томатної пасти та сметани, 60 мл води, 1 ч.л. борошна, спеції.
Приготування: Наріж індичку середніми шматочками, цибуля – пір'ям, а морква – натрій на тертці. Відправте все в сковорідку з розігрітим маслом і готуй близько 3-4 хвилин, помішуючи.
Додай подрібнений часник та спеції за смаком. Розведи томатну пасту та сметану у воді, влий до м'яса і перемішай. Туди ж додай ложку борошна, знову все перемішай і тушкуй гуляш близько 20 хвилин, періодично помішуючи.
4. Гуляш з індички з болгарським перцем та підливкою
А якщо ти віддаєш перевагу гострішим стравам, тоді додай ще стручок перцю чилі.
Тобі знадобиться: 500 г філе індички, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 2 ст. сметани, 1 склянка води, 3 ст. томатної пасти, 1 ст. борошна, спеції.
Приготування: Наріж індичку середніми шматочками і обсмаж її до рум'яності з усіх боків. Наріж всі овочі соломкою, відправ туди ж і продовжуй смажити до м'якості, помішуючи.
Змішай воду, томатну пасту та сметану, влий у гуляш, доведи до кипіння і додай борошно зі спеціями. Ретельно все перемішай та готуй під кришкою на слабкому вогні близько 30 хвилин.
5. Гуляш з індички з вершковим підливом
Рецепт спеціально для тих, хто не надто любить томатні підливи.
Тобі знадобиться: 500 г філе індички, 1 склянка 20% вершків, 1 ст.л. борошна, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 пучок зелені.
Приготування: Наріж індичку шматочками, приправ та обсмаж до рум'яності. Дрібно наріж цибулю, натрій моркву, наріж соломкою болгарський перець. Відправ овочі до індички і продовжуй смажити до м'якості. Додай борошно, перемішай і залий все вершками. Туши гуляш близько 20 хвилин, помішуючи, і додай рубану зелень за пару хвилин до кінця.
6. Гуляш з індички з грибами та підливою
Якщо у тебе свіжі лісові гриби – спочатку приварити їх 10-15 хвилин у киплячій воді.
Тобі знадобиться: 1 кг філе індички, 400 г грибів, 1 цибулина, 3 ст. муки|борошна|, 4 ст.л. сметани, 1,5 склянки води або бульйону, 2 ст.л. томатної пасти, спеції та зелень.
Приготування: Наріж цибулю кільцями, а гриби пластинками. Індичку наріж шматочками і обсмаж 5-7 хвилин. Додай цибулю з грибами та смажу ще стільки ж, помішуючи. Додай муку|борошно| і добре все перемішай. Змішай воду, томатну пасту, сметану та спеції. Залий гуляш та туши його 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні, а перед подачею – посип зеленню.
Зараз читають:20 рецептів кабачків на грилі, які готуються простіше простого
7. Гуляш з індички з борошняною підливою
Особливість цього рецепту в тому, що тут не потрібні ні томатна паста, ні сметана, ні вершки.
Тобі знадобиться: 400 г філе індички, 1 цибулина, 1 морква, 1 корінь селери, 2 ст.л. борошна, 1 пучок петрушки, спеції.
Приготування: Дрібно наріж цибулю, а моркву та селеру – натрій на тертці. Обсмажити всі разом пару хвилин до м'якості. Додай нарізану кубиком індичку і смажу все далі близько 10 хвилин, помішуючи.
Розведи борошно в 100-140 мл води, влий до інших інгредієнтів і приправ за смаком. Туши гуляш під кришкою 20 хвилин на слабкому вогні, додай рубану петрушку, перемішай і зніми з вогню.
8. Гуляш із стегна індички з підливою
Найчастіше у гуляш йде філе індички, бо це зручніше. Але ж ми пропонуємо альтернативу!
Тобі знадобиться: 600 г стегна індички, 1 морква, 2 цибулини, 200 мл томатного соку, 1 ст. борошна, 2 лаврові листки, 2 склянки води, 3 зубчики часнику, 2 ч.л. паприки, спеції.
Приготування: Відділи м'ясо індички від кістки та наріж шматочками. Обсмаж його пару хвилин на сковороді та додай нарізані середніми шматочками цибулю та моркву. Продовжуйте смажити всі близько 10 хвилин, помішуючи.
Влий томатний сік і воду, додай лавровий лист і спеції, і туши всі 20 хвилин під кришкою. Додай борошно, ретельно все перемішай і протушкуй ще 10 хвилин. В кінці додай тиск часник і зніми гуляш з вогню.
9. Гуляш з індички зі свіжими помідорами та підливкою
Для повноти смаку вибирай м'ясисті солодкі помідори.
Тобі знадобиться: 600 г філе індички, 1 морква, 2 помідори, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 1 ст.л. томатної пасти, 1/2 пучка кропу, спеції.
Приготування: Наріж індичку шматочками і обсмаж її до рум'яності з усіх боків. Дрібно наріж усі овочі. Помідори можеш спочатку очистити від шкірки за бажанням. Відправ їх до індички, перемішай і смаж все ще 7 хвилин, помішуючи.
Додай спеції, томатну пасту та часник. Перемішай, влий приблизно 1 склянку води, доведи до кипіння і туші гуляш близько півгодини на середньому вогні. За пару хвилин до кінця посип його рубаним кропом.
Зараз читають:Огірки часточками на зиму: 12 найсмачніших рецептів
10. Гуляш з індички з вершково-томатною підливою
Завдяки вершкам ця підливка виходить менш кислою, ніж класична сметанна.
Тобі знадобиться: 500 г філе індички, 400 мл 20% вершків, 1 цибулина, 2 ст.л. томатної пасти, 1,5 ст. борошна, 3 пера зеленої цибулі, спеції.
Приготування: Наріж індичку шматочками, а цибуля – півкільцями. Обсмажити всі разом 7-10 хвилин до рум'яності, помішуючи. Приправ до смаку, додай борошно і перемішай. Розведи томатну пасту в вершках, залий гуляш і тушкуй його півгодини під кришкою на слабкому вогні, іноді помішуючи. Наприкінці приготування посип страву рубаною зеленою цибулею.
11. Гуляш з індички та овочів з підливою
Такий гуляш стане повноцінною самостійною стравою, якій не потрібний гарнір чи інші доповнення.
Тобі знадобиться: 700 г філе індички, 1 цибулина, 2 картоплини, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 кабачок, 1 баклажан, 1 стебло селери, 1 склянка томатного соку, 2 склянки води, 5 ст.л. сметани, 1,5 ст. томатної пасти, 1-2 ст. борошна, спеції.
Приготування: Наріж індичку середніми шматочками та обсмаж до рум'яності. Окремо наріж всі овочі дрібним кубиком і обсмаж їх до м'якості. Відправ до індички, злегка прогрій все разом і приправ.
Додай томатну пасту, сметану, томатний сік та воду. Ретельно все перемішай, доведи до кипіння і тушкуй 20 хвилин на слабкому вогні. Додай у гуляш борошно для загусання підливи та протушкуй ще 7-10 хвилин, помішуючи.
12. Гуляш із індички з підливкою із томатного соку
Замість томатного соку можна взяти терті свіжі помідори або подрібнені консервовані томати.
Тобі знадобиться: 500 г філе індички, 1 цибулина, 1 морква, 1 стебло селери, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. борошна, 1 склянка томатного соку, спеції, по 1/2 пучка зелені та зеленої цибулі.
Приготування: Наріж індичку шматочками і обсмаж її близько 5 хвилин. Додай дрібно нарізані овочі з часником, і смажу ще 5-7 хвилин, помішуючи. Додай борошно, ретельно все перемішай і через 1 хвилину влий томатний сік.
Можеш взяти трохи більше соку або розвести його водою, якщо потрібно більше підливи. Приправте страву за смаком і тушею під кришкою півгодини на слабкому вогні. Наприкінці додай рубану зелень і зелену цибулю, перемішай і зніми гуляш із вогню.
Джерело: dietcenter.com.ua