10 швидких способів приготувати борщ на зиму

Вибір заготовок на зиму набагато різноманітніший, ніж може здатися на перший погляд. Наприклад, цього разу пропонуємо заготовити борщ у банках. У майбутньому вони обов'язково стануть у нагоді тобі для приготування улюбленої страви. Ділимося 10 найкращими рецептами!

Зміст

  • 1. Щи з оцтом на зиму
  • 2. Щи з перловкою на зиму
  • 3. Щи із зеленню
  • 4. Щи з томатною пастою на зиму
  • 5. Щи з буряком
  • 6. Щи без болгарського перцю на зиму
  • 7. Щи без оцту на зиму
  • 8. Щи з квасолею
  • 9. Щи без помідорів на зиму
  • 10. Зелений борщ на зиму
  • 1. Щи з оцтом на зиму

    Класичний рецепт овочевої заправки на швидку руку.

    Тобі знадобиться: 1 кг капусти, 800 г помідорів, 300 г болгарського перцю, 300 г моркви, 300 г цибулі, 4 ст. олії, 1 ст.л. цукру, 1,5 ст. солі, 1 ст. оцту, 4 горошини запашного перцю, 2 лаврові листи.

    Приготування: Тонко нашаткуй капусту і розімни її руками з сіллю і цукром. Дрібно наріж цибулю та перець, натрій моркву і додай до капусти. Туди ж влий олію. Очисти помідори від шкірки, теж дрібно порубай і додай туди ж. Додай спеції, протушкуй заготівлю 25 хвилин на слабкому вогні, влий оцет і закатай щі в стерилізовані банки.

    2. Щи з перловкою на зиму

    Можеш також взяти будь-яку іншу крупу на твій смак – наприклад, рис.

    Тобі знадобиться: 1 кг капусти, 800 г помідорів, 300 г болгарського перцю, 1 склянка перловки, 300 г моркви, 300 г цибулі, 1/2 склянки олії, 1 ст.л. цукру, 1,5 ст. солі, 2 ст. оцту, спеції.

    Приготування: Ретельно промийте перловку, довільно подрібніть овочі і змішайте разом всі інгредієнти, крім оцту. Влий 1 склянку води та туші щі 40-50 хвилин на мінімальному вогні під кришкою. Влий оцет і заходи в підготовлені банки.

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів випічки на сковороді

    3. Щи із зеленню

    Зелень надає заготівлі приємного аромату і ще більш апетитного вигляду.

    Тобі знадобиться: 2 кг капусти, 500 г моркви, 500 г помідорів, 250 г цибулі, 1 пучок зелені, 150 мл олії, по 2 ст.л. цукру та солі, 1 ч.л. оцтової кислоти, 1/2 склянки води.

    Приготування: Тонко нашаткуй капусту, натрій моркву, подрібни цибулю і зелень, а помідори – подрібни в блендері. Влий воду та масло в томат, додай сіль з цукром і доведи до кипіння. Виклади туди всі овочі та протушкуй заготовку 1-1,5 години на мінімальному вогні. За 5 хвилин до кінця додай рубану зелень і оцтову кислоту, і закатай щі на зиму в банки.

    4. Щи з томатною пастою на зиму

    Замість томатної пасти можна взяти будь-який томатний соус.

    Тобі знадобиться: 2 кг капусти, 1 кг помідорів, 500 г болгарського перцю, 500 г моркви, 300 г цибулі, 1 склянка томатної пасти, 1 склянка олії, 1 ч.л. оцтової есенції, 5 ст. цукру, 3 ст. солі, 1 ст. суміші перців горошком.

    Приготування: Наріж капусту, натрі моркву, подрібни перець і цибулю, і пропусти помідори через м'ясорубку. Обсмажте цибулю з морквою в олії 7 хвилин, додай помідори, перець, сіль і цукор, і доведи все до кипіння. Додай капусту, півгодини протушкуй, додай томатну пасту і протушкуй ще 15 хвилин. Додай перець і оцтову есенцію, протушкуй ще 5 хвилин і закатай щи в стерилізовані банки.

    5. Щи з буряком

    З одного боку, це вже майже борщ, але з іншого – смак таки зовсім не такий.

    Тобі знадобиться: 1 кг капусти, 1 кг буряків, 600 г болгарського перцю, 1 кг помідорів, 400 г цибулі, 500 г моркви, по 1 ст. цукру та солі, 5 ст.л. оцту, 5 ст. томатної пасти, 1 головка часнику, 120 мл олії.

    Зараз читають:Конфітюр з абрикосів: 15 оригінальних рецептів

    Приготування: Наріж соломкою моркву і буряк, наріж капусту, подрібни перець і цибулю, а помідори – наріж часточками. Додай олію і протушкуй все під кришкою 40 хвилин на слабкому вогні. Додай томатну пасту, давлений часник, цукор, сіль та оцет. Потім ще 10 хвилин і закатай їх у стерилізовані банки на зиму.

    6. Щи без болгарського перцю на зиму

    У класичному рецепті заправки є перець, але можна обійтися без нього.

    Тобі знадобиться: 750 г капусти, 7 г солі, 160 г цибулі, 1/2 головки часнику, 1 перець чилі, 250 г моркви, 250 г помідорів, 15 мл олії.

    Приготування: Дрібно наріж часник і чилі, нашаткуй капусту і наріж інші овочі. Відправ все в сковорідку з маслом, влий трохи води, протушкуй протягом півгодини, і за 5 хвилин до кінця – додай сіль. Виклади в чисті банки і стерилізуй їх ще 15 хвилин у киплячій воді. Захід на зиму.

    7. Щи без оцту на зиму

    Незважаючи на відсутність оцту, такі щі чудово зберігаються всю зиму.

    Тобі знадобиться: 1/2 качана капусти, 5 помідорів, 1 гострий перець, 1 цибулина, 1 морква, 3 ст.л. рослинної олії, 3 зубчики часнику, сіль та спеції за смаком.

    Тонко нашаткуй капусту, натрі моркву і довільно подрібни інші овочі з часником. Обсмажити всі овочі, крім капусти, на олії 5-7 хвилин. Додай капусту і спеції та туші ще 25 хвилин. Розклади в банки, 10 хвилин простерилізуй їх у киплячій воді і закатай кришками.

    8. Щи з квасолею

    Якщо потрібна ситніша версія класичної заправки – це вона!

    Зараз читають:12 найкращих рецептів фрикадельок з підливою на сковороді

    Тобі знадобиться: 2 кг капусти, 2 склянки квасолі, 2,5 кг помідорів, 500 г болгарського перцю, 700 г моркви, 150 мл оцту, 300 мл олії, 1/2 склянки цукру, 5 ст.л. солі.

    Заздалегідь відвари квасолю до готовності. Очисти помідори від шкірки і дрібно їх порубай. Наріж капусту і разомни її з сіллю і цукром, натрі моркву, подрібни цибулю і болгарський перець. Обсмажити цибулю з морквою в олії до золотистості. Додай усі овочі та доведи суміш до кипіння. Додай квасолю та тушки всі разом близько 20 хвилин. Влий оцет, знову доведи до кипіння і розклади в стерилізовані банки.

    9. Щи без помідорів на зиму

    Для цього рецепту буде потрібна томатна паста – її буде цілком достатньо замість помідорів.

    Тобі знадобиться: 1 качан капусти, 1 морква, 1 цибулина, 100 мл води, 2 болгарські перці, 1 ч.л. солі, 1 ч. л. оцтової есенції, 4 ст. томатної пасти, 35 мл олії.

    Приготування: Подрібніть всі овочі і викладіть їх в каструлю. Додай олію, сіль та розведену у воді томатну пасту, а потім протушкуй всі разом півгодини під кришкою. Влий оцтову кислоту, потім ще 10 хвилин і закатай в банки.

    10. Зелений борщ на зиму

    Використовуй верхнє зелене листя капусти. Такі щі краще зберігати в холодильнику або заморозити порціями.

    Тобі знадобиться: 6 зелених листків капусти, 1/2 склянки води, 1 ч.л. цукру, 30 г солі.

    Приготування: Дуже дрібно нарубай капустяне листя. Розведи цукор і сіль у теплій воді, залий нею капусту та залиш під гнітом на 5-7 днів при кімнатній температурі. Потім щільно поклади капусту в чисту банку, накрий марлею або капроновою кришкою, і зберігай заготовку в холодному місці.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *