Ну хто відмовиться від такого улюбленого та перевіреного роками поєднання курки з грибами? Це не тільки смачно та ситно, але ще й зручно, тому що можна одразу приготувати повноцінну страву на одній сковороді. Розповідаємо 15 найкращих рецептів, як зробити курку з грибами та овочами, різними соусами чи іншими добавками!
Зміст
1. Куряче філе з грибами на сковороді
Відмінно поєднує яскравий смак і доступні інгредієнти.
Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 200 г печериць, 1 цибулина, 1 морква, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Наріж курку смужками і приправ за смаком. Обсмаж філе до легкої рум'яності і виклади до нього крупно нарізані печериці. Через кілька хвилин додай подрібнену цибулю та терту моркву. Ще через 2-3 хвилини додай часник і смаж всі разом 10-15 хвилин до готовності.
2. Курка з грибами у сметані на сковороді
Чим жирніше сметану ти візьмеш, тим густіше вийде соус.
Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 200 г печериць, 1 цибулина, 150 г сметани, 300 мл води, 1 ст. борошна, спеції.
Приготування: Наріж і обсмаж куряче філе до легкого рум'янцю, додай подрібнену цибулю і смажу всі разом ще 2-3 хвилини. Всип нарізані гриби, перемішай, а через 2-3 хвилини часткою 100 мл води. Туши курку 15 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Борошно розчини в воді, що залишилася, і змішай зі сметаною. Приправ соус, залий їм курку і готуй ще кілька хвилин.
3. Курка з лисичками на сковороді
Дрібні гриби можеш залишити повністю, але великі – краще нарізати.
Тобі знадобиться: 400 г лисичок, 250 г курячого філе, 200 г сметани, 1 цибулина, 4 ст. олії, 40 г вершкового масла, спеції, зелень.
Приготування: Наріж курку середніми шматочками та обсмаж її в половині суміші олій. Окремо обсмаж нарізану цибулю та лисички. Виклади все до курки, додай масло і смаж 7-8 хвилин, помішуючи. Приправте блюдо, додай сметану і туші ще 10 хвилин.
Зараз читають:20 відмінних рецептів печериць на грилі
4. Курка з гливи в кисло-солодкому соусі на сковороді
Чудовий рецепт, який варто знати кожній господині.
Тобі знадобиться: 600 г курячого філе, 400 г глив, 20 г зеленої цибулі, 30 г імбиру, 4 зубчики часнику, 4 ст.л. кетчупу, 4 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. цукру, 2 ч. л. кукурудзяного крохмалю, 2 ст.л. яблучного оцту.
Приготування: Наріж курку смужками та обсмаж до рум'яності. Так само наріж і обсмаж гливи. Подрібни зелену цибулю, часник та імбир, і смаж їх окремо півхвилини. Виклади до них курку з грибами. Змішай всі інгредієнти до однорідності і вилий соус в сковороду. Протушкуй блюдо до загустіння соусу ще кілька хвилин.
5. Смажена картопля з куркою та грибами на сковороді
Ідеальна сімейна вечеря при мінімумі зусиль для приготування.
Тобі знадобиться: 250 г курячого філе, 5-6 картоплин, 2 пера зеленої цибулі, 150 г печериць, 1 цибулина, 2 гілочки кропу, спеції, олія.
Приготування: Наріж картоплю тонкою соломкою та обсмаж до готовності в розігрітій сковороді. Окремо обсмаж тонко нарізану цибулю до м'якості, додай до неї довільно нарізані печериці та смажу всі разом 5-7 хвилин. Виклади шматочки курки, приправ та готуй ще 5 хвилин, помішуючи. Змішай все з картоплею, прогрій 2-3 хвилини, зніми з вогню і посип рубаним кропом і зеленою цибулею.
6. Курка з грибами у вершках на сковороді
Перед подачею можеш посипати готову страву рубаною зеленню.
Тобі знадобиться: 250 г курячого філе, 250 г печериць, 150 мл 20% вершків, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж гриби до легкої рум'яності. Додай невеликі шматочки курки та смажу всі разом 5-10 хвилин, помішуючи. Влий вершки, приправ за смаком і туші 5 хвилин на слабкому вогні.
7. Курка з грибами та сиром на сковороді
З різними видами сиру щоразу виходить різний смак.
Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 300 г грибів, 200 мл вершків, 100 г твердого сиру, 1 ст. муки|борошна|, 1 ч.л. каррі, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Віночком змішай вершки, борошно, карі та спеції. Крупно наріж курку та гриби, і обсмаж їх до рум'янцю окремо один від одного. З'єднай інгредієнти в одній сковороді, залий вершками та протушкуй блюдо ще 10 хвилин на слабкому вогні. Додай тертий сир та подрібнений часник. Готуй, доки сир не розплавиться.
8. Курка з грибами та шпинатом на сковороді
Для цього рецепту підійде як свіжий, і заморожений шпинат.
Тобі знадобиться: 400 г курячої грудки, 150 г грибів, 100 г шпинату, 200 мл вершків чи молока, 50 г цибулі, спеції.
Приготування: Довільно наріж всі інгредієнти. Обсмажити курку з цибулею та грибами на сковороді, помішуючи. Через 7-8 хвилин приправ блюдо, влий вершки і доведи їх до кипіння. Протушкуй 5 хвилин на мінімальному вогні під кришкою. Виклади подрібнений шпинат і протушкуй все ще 4-5 хвилин. Зніміть страву з вогню.
Зараз читають:15 відмінних рецептів фрикадельок у томатному соусі
9. Курка з грибами в томаті на сковороді
Любителям томатного соусу точно сподобається така нехитра страва.
Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 100 г печериць, 1 цибулина, 2 ч.л. томатної пасти, сіль, цукор, спеції, зелень.
Приготування: Наріж і обсмаж курку до рум'яності. Додай подрібнені гриби, смажу ще кілька хвилин і приправ. Виклади дрібно нарізану цибулю і готуй все до м'якості цибулі. Додай томатну пасту, цукор, сіль та спеції за смаком. Влий кілька ложок води до бажаної консистенції соусу. Туши всі під кришкою до загусання. Посип готову курку рубаною зеленню.
10. Курка з грибами та овочами на сковороді
Соковите та дуже апетитне рагу на всі випадки життя.
Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 200 г кабачків, 1 помідор, 100 г болгарського перцю, 250 г печериць, 1 цибулина, 15 г петрушки, спеції.
Приготування: Наріжте всі інгредієнти невеликими шматочками приблизно одного розміру. Обсмажити куряче філе з цибулею 3-4 хвилини на розігрітій сковороді. Додай гриби та інші овочі, перемішай і протушкуй всі 20-25 хвилин на слабкому вогні під кришкою. Ближче до кінця приправ рагу, а в самому кінці – посип його рубаною петрушкою.
11. Курка з грибами та рисом на сковороді
Не потрібно готувати окремий гарнір – все в одному.
Тобі знадобиться: 100 г круглого рису, 100 г печериць, 200 г курячого філе, 1 цибулина, 50 мл соєвого соусу, 2 зубчики часнику, 1 пучок зеленої цибулі, цукор, сіль, спеції.
Приготування: Відварити рис до готовності і дай йому охолонути. Наріж і обсмаж гриби до рум'янцю. Подрібнену цибулю з часником злегка обсмажте в тій же сковороді, додай шматочки курки і готуй ще кілька хвилин на сильному вогні, помішуючи.
Додай соєвий соус і всі спеції до смаку. Можна також капнути трохи рисового оцту та устричного соусу. Наприкінці виклади обсмажені гриби, прогрій усі разом кілька хвилин, зніми з вогню та посип рубаною зеленою цибулею.
12. Курка із сушеними грибами на сковороді
Щоби сушені гриби були смачними, їх спочатку потрібно трохи розмочити.
Тобі знадобиться: 300 г курки, 30-50 г сушених грибів, 50 г моркви, 1 цибулина, 100 г сметани, 2 ч.л. зернистої гірчиці, 2 зубчики часнику, 1 склянка окропу, спеції.
Приготування: Гриби залий окропом на 2 години, а потім наріж. Тонко наріж цибулю, натрій моркву і подрібни курку. Обсмажте цибулю до легкої золотистості, викладіть до неї курку і готуй ще 5 хвилин, помішуючи.
Морква відправ туди ж. Через 2-3 хвилини виклади гриби, влий рідину від них, приправ все за смаком і туші 15-20 хвилин. Наприкінці додай сметану, часник і гірчицю, і прогрій курку ще 2-3 хвилини.
Зараз читають:15 відмінних рецептів коктейлю Викрутка
13. Жульєн із курки з грибами на сковороді
Для більш насиченого смаку візьмемо філе стегна та змішаємо вершки зі сметаною.
Тобі знадобиться: 500 г філе стегна курки, 500 г печериць, 200 мл 20% сметани, 100 мл 20% вершків, 100 г цибулі, 1 ч.л. борошна, 20 г петрушки, 30 г вершкового масла|мастила|, 3 ст.л. олії, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Курку і гриби наріж кубиком, а цибуля з петрушкою – дрібно порубай. Розігрів половину вершкового та рослинного масел. Обсмаж печериці до золотистості і відклади їх убік. Влий ще трохи рослинної олії, виклади курку, посоли, поперчи і обсмаж до золотистості, помішуючи. Зменш вогонь, відправ цибулю до курки і готуй ще 2-3 хвилини.
Присип все борошном і перемішай. Гриби переклади до курки, додай масло, що залишилося, посип все петрушкою, влий сметану з вершками і перемішай. Туші жульєн 2-3 хвилини на середньому вогні. Посип його тертим сиром, накрий кришкою і доведи до готовності.
14. Курка з грибами та гречкою на сковороді
Лови ще одне поповнення до скарбнички універсальних сімейних страв.
Тобі знадобиться: 300 г курки, 200 г печериць, 1 склянка гречки, 1 цибулина, 1 морква, 50 мл вершків, 350 мл води, спеції.
Приготування: Наріж і обсмаж курку до золотистості, додай нарізані гриби і смажу всі разом 7-10 хвилин до випаровування рідини. Виклади в сковорідку подрібнену цибулю та моркву, і готуй ще 3-5 хвилин.
Засип зверху промиту гречку, влий вершки, приправ все за смаком і перемішай. Залий водою, доведи до кипіння і готуй 15 хвилин на слабкому вогні під кришкою.
15. Курка з грибами та броколі на сковороді
Якщо ти ще не знаєш, чого цікавого сьогодні приготувати, зверни увагу на цей рецепт.
Тобі знадобиться: 1 качан броколі, 500 г курячої грудки, 250 г печериць, 1 кабачок, 2-3 зубчики часнику, 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю, 1 шматочок імбиру, 1 ст.л. рисового оцту, 3 ст. соєвого соусу, 2 ч.л. цукру.
Приготування: Невеликі суцвіття брокколі приварити 2-3 хвилини і відкинь на друшляк. Наріж і обваляй курку в крохмалі. Кабачок та гриби наріж середніми шматочками, натрій імбир з часником.
Обсмажити курку 6-7 хвилин на сильному вогні і відклади убік. У тій же сковороді обсмаж імбир із часником буквально півхвилини. Виклади туди броколі, кабачки та гриби, і готуй ще 4-5 хвилин, помішуючи. Відправте курку до овочів. Змішай рисовий оцет, соєвий соус і цукор, залий блюдо цією сумішшю і готуй 2-3 хвилини.
Джерело: dietcenter.com.ua