Найкращий спосіб запастися фруктами та овочами на зиму – це заморозити їх. Таким чином вдасться зберегти свіжий смак, аромат та максимум корисних речовин. Розповідаємо 20 простих рецептів, які допоможуть тобі впоратися із цим завданням!
Зміст
1. Заморожена вишня без кісточок на зиму
Використовуй для заморожування тільки красиву та велику вишню.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 2 ст. солі, 3 л води.
Приготування: Вишню залий на 20 хвилин підсоленою водою, відкинь на друшляк та промою під проточною водою. За допомогою шпильки видали кісточки, склади вишню в контейнер і прибери в морозилку.
2. Яблука, заморожені часточками
Лимонний сік не дає яблукам потемніти.
Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 20 мл лимонного соку.
Яблука розріж на четвертинки, очисти від кісточок і наріж часточками. Збризкати лимонним соком, склади в пакет і помісти в морозильну камеру.
3. Заморожені груші на зиму
Замість лимонного соку можна використовувати слабкий розчин лимонної кислоти.
Тобі знадобиться: 1 кг груш, 20 мл лимонного соку.
Груші розріж на четвертинки, очисти від кісточок і наріж часточками. Збризкати соком лимона, склади в підготовлені пакети, щільно зав'яжи і прибери на зберігання в морозилку.
Зараз читають:20 легких рецептів компоту з абрикосів на зиму
4. Сливи, заморожені половинками
Розморожувати фрукти слід у холодильнику.
Тобі знадобиться: 1 кг слив.
Сливи розріж навпіл , очисти від кісточок і склади пакети. Щільно зав'яжи та помісти в морозилку.
5. Заморожені персики на зиму
Бажано використовувати тверді, але стиглі персики.
Тобі знадобиться: 1 кг персиків.
Персики розріж , очисти від кісточок і наріж невеликими шматочками. Помістіть в контейнер, щільно закрийте кришкою і поставте в морозильну камеру.
6. Абрикоси, заморожені половинками
Абрикосові кісточки підсуши пару днів на сонці, а потім розбий і дістань смачні ядерця.
Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 3 ст. лимонного соку.
Абрикоси розбери на половинки і очисти від кісточок. Розклади на дошку та збризкати соком лимона. Склади заготовки абрикосів у зип-пакети та прибери у морозилку.
7. Заморожена малина на зиму
Ці ніжні ягоди потребують дуже акуратного поводження.
Тобі знадобиться: 1 кг малини.
Приготування: Малину склади в контейнер, закрий кришкою та постав у морозилку. Через 3 години дістань, легенько струси, щоб ягоди не примерзли один до одного і знову прибери на зберігання в морозильну камеру.
8. Заморожена полуниця цілком на зиму
Таку полуницю можна потім додавати в компоти, чаї та різні десерти.
Тобі знадобиться: 1 кг полуниці.
Приготування: Полуницю підготуй, очисти від листків і склади в контейнер. Закрийте кришкою і помістіть в морозильну камеру.
9. Заморожена диня на зиму
За бажанням присип нарізану диню цукром або меленою корицею.
Тобі знадобиться: 1 диня.
Приготування: Диню розріж навпіл, очисти від насіння та шкірки, а потім подрібни. Склади в контейнери або пакети, закрий та прибери в морозилку.
10. Заморожений кавун на зиму
Не варто складати та зберігати кавун у пакетах.
Зараз читають:20 відмінних рецептів вина зі сливи
Тобі знадобиться: 1 кавун.
Приготування: Кавун розріж, очисти від кісточок та шкірки. Наріж красивими кубиками середнього розміру і склади в контейнери. Закрийте їх кришками і приберіть на зберігання в морозильну камеру.
11. Заморожена брюссельська капуста на зиму
Якщо заморозити брюссельську капусту без варіння, вона швидко почорніє.
Тобі знадобиться: 1 кг брюссельської капусти, 1/4 лимона, 1 ст. солі, 2 л води.
Приготування: Капусту підготуй і ріж основи качан. Закип'ятіть воду, додай сіль і чверть лимона. Всип капусту, провари 2 хвилини, а потім відкинь на друшляк і виклади сушитися на рушник. Збери брюссельську капусту в пакети, щільно зав'яжи і забери в морозилку.
12. Білокачанна капуста, заморожена цілком
Взимку розморозь капусту, розділи на листочки і приготуй смачні голубці.
Тобі знадобиться: 1 качан капусти, 2 ст.л. солі, 5 л води.
Капусту очисти від верхніх листочків, виріж качан і опусти на 3-5 хвилин в підсолену киплячу воду. Дістань із води, помісти на друшляк та остуди. Обсуши капусту паперовим рушником, загорни в харчову плівку та прибери на зберігання в морозильну камеру.
13. Нашаткована капуста на зиму
Якщо змішати капусту з морквою, тоді вийде чудова заготовка для супів та борщів.
Тобі знадобиться: 1 качан капусти.
Приготування: Капусту очисти від верхніх листочків, розріж навпіл і нашаткуй. Склади в пакети, щільно зав'яжи та прибери в морозилку.
14. Буряк, заморожений кубиками на зиму
Працюй із буряком у рукавичках, інакше руки стануть червоними.
Тобі знадобиться: 1 кг буряків.
Буряк очисти від шкірки і наріж невеликими кубиками. Склади їх у пакети або контейнери та прибери на зберігання у морозильну камеру.
15. Заморожений зелений горошок на зиму
У перші 2-3 години діставай горошок з морозилки щогодини і добре струшуйте.
Зараз читають:20 салатів з сиром фета, які припадуть до смаку кожному
Тобі знадобиться: 1 кг зеленого горошку, 1 ст. солі, 3 л води.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай сіль та зелений горошок. Проварити 1 хвилину, відкинь на друшляк і відразу переклади в миску з холодною водою. Через 5 хвилин знову відкинь на друшляк і виклади сушитися на рушник. Готовий горошок склади в зип-пакети та прибери у морозилку.
16. Заморожена морква на зиму
Зручна заготівля для засмажок, рагу, супів та інших страв.
Тобі знадобиться: 1 кг моркви.
Приготування: Морква підготуй, натрій на великій тертці і склади в пакети. Щільно зав'яжи та помісти в морозилку.
17. Болгарський перець на зиму
Найкраще – міксувати перець різного кольору.
Тобі знадобиться: 1 кг болгарського перцю.
Приготування: Перець розріж навпіл, очисти від насіння і наріж соломкою. Склади в пакети або контейнери та прибери на зберігання в морозильну камеру.
18. Перець, заморожений для фарширування
Вибирай для заморожування перець з товстою та щільною м'якоттю.
Тобі знадобиться: 1 кг солодкого перцю.
Приготування: Перець підготуй, зріж верхню частину з плодоніжкою та акуратно вибери насіння. Склади перець у контейнери, закрий їх кришками та помісти в морозилку.
19. Заморожені баклажани на зиму
Замочування баклажанів у солоній воді допомагає позбутися зайвої гіркоти.
Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 1 ст. солі, 3 л води.
Баклажани наріж кубиками і склади в підсолену воду на 5 хвилин. Відкинь на друшляк і виклади на рушник. Готові кубики баклажанів склади в пакети, щільно зав'яжи та прибери на зберігання в морозильну камеру.
20. Кабачки, заморожені кубиками на зиму
Рекомендуємо нарізати кабачки кубиками розміром близько 1,5-2 див.
Тобі знадобиться: 1 кг молодих кабачків.
Приготування: Кабачки підготуй і наріж невеликими кубиками. Склади їх у зип-пакети та помісти в морозилку на зберігання.
Джерело: dietcenter.com.ua