Заморозка фруктів та овочів на зиму: 20 відмінних рецептів

Найкращий спосіб запастися фруктами та овочами на зиму – це заморозити їх. Таким чином вдасться зберегти свіжий смак, аромат та максимум корисних речовин. Розповідаємо 20 простих рецептів, які допоможуть тобі впоратися із цим завданням!

Зміст

  • 1. Заморожена вишня без кісточок на зиму
  • 2. Яблука, заморожені часточками
  • 3. Заморожені груші на зиму
  • 4. Сливи, заморожені половинками
  • 5. Заморожені персики на зиму
  • 6. Абрикоси, заморожені половинками
  • 7. Заморожена малина на зиму
  • 8. Заморожена полуниця цілком на зиму
  • 9. Заморожена диня на зиму
  • 10. Заморожений кавун на зиму
  • 11. Заморожена брюссельська капуста на зиму
  • 12. Білокачанна капуста, заморожена цілком
  • 13. Нашаткована капуста на зиму
  • 14. Буряк, заморожений кубиками на зиму
  • 15. Заморожений зелений горошок на зиму
  • 16. Заморожена морква на зиму
  • 17. Болгарський перець на зиму
  • 18. Перець, заморожений для фарширування
  • 19. Заморожені баклажани на зиму
  • 20. Кабачки, заморожені кубиками на зиму
  • 1. Заморожена вишня без кісточок на зиму

    Використовуй для заморожування тільки красиву та велику вишню.

    Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 2 ст. солі, 3 л води.

    Приготування: Вишню залий на 20 хвилин підсоленою водою, відкинь на друшляк та промою під проточною водою. За допомогою шпильки видали кісточки, склади вишню в контейнер і прибери в морозилку.

    2. Яблука, заморожені часточками

    Лимонний сік не дає яблукам потемніти.

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 20 мл лимонного соку.

    Яблука розріж на четвертинки, очисти від кісточок і наріж часточками. Збризкати лимонним соком, склади в пакет і помісти в морозильну камеру.

    3. Заморожені груші на зиму

    Замість лимонного соку можна використовувати слабкий розчин лимонної кислоти.

    Тобі знадобиться: 1 кг груш, 20 мл лимонного соку.

    Груші розріж на четвертинки, очисти від кісточок і наріж часточками. Збризкати соком лимона, склади в підготовлені пакети, щільно зав'яжи і прибери на зберігання в морозилку.

    Зараз читають:20 легких рецептів компоту з абрикосів на зиму

    4. Сливи, заморожені половинками

    Розморожувати фрукти слід у холодильнику.

    Тобі знадобиться: 1 кг слив.

    Сливи розріж навпіл , очисти від кісточок і склади пакети. Щільно зав'яжи та помісти в морозилку.

    5. Заморожені персики на зиму

    Бажано використовувати тверді, але стиглі персики.

    Тобі знадобиться: 1 кг персиків.

    Персики розріж , очисти від кісточок і наріж невеликими шматочками. Помістіть в контейнер, щільно закрийте кришкою і поставте в морозильну камеру.

    6. Абрикоси, заморожені половинками

    Абрикосові кісточки підсуши пару днів на сонці, а потім розбий і дістань смачні ядерця.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 3 ст. лимонного соку.

    Абрикоси розбери на половинки і очисти від кісточок. Розклади на дошку та збризкати соком лимона. Склади заготовки абрикосів у зип-пакети та прибери у морозилку.

    7. Заморожена малина на зиму

    Ці ніжні ягоди потребують дуже акуратного поводження.

    Тобі знадобиться: 1 кг малини.

    Приготування: Малину склади в контейнер, закрий кришкою та постав у морозилку. Через 3 години дістань, легенько струси, щоб ягоди не примерзли один до одного і знову прибери на зберігання в морозильну камеру.

    8. Заморожена полуниця цілком на зиму

    Таку полуницю можна потім додавати в компоти, чаї та різні десерти.

    Тобі знадобиться: 1 кг полуниці.

    Приготування: Полуницю підготуй, очисти від листків і склади в контейнер. Закрийте кришкою і помістіть в морозильну камеру.

    9. Заморожена диня на зиму

    За бажанням присип нарізану диню цукром або меленою корицею.

    Тобі знадобиться: 1 диня.

    Приготування: Диню розріж навпіл, очисти від насіння та шкірки, а потім подрібни. Склади в контейнери або пакети, закрий та прибери в морозилку.

    10. Заморожений кавун на зиму

    Не варто складати та зберігати кавун у пакетах.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів вина зі сливи

    Тобі знадобиться: 1 кавун.

    Приготування: Кавун розріж, очисти від кісточок та шкірки. Наріж красивими кубиками середнього розміру і склади в контейнери. Закрийте їх кришками і приберіть на зберігання в морозильну камеру.

    11. Заморожена брюссельська капуста на зиму

    Якщо заморозити брюссельську капусту без варіння, вона швидко почорніє.

    Тобі знадобиться: 1 кг брюссельської капусти, 1/4 лимона, 1 ст. солі, 2 л води.

    Приготування: Капусту підготуй і ріж основи качан. Закип'ятіть воду, додай сіль і чверть лимона. Всип капусту, провари 2 хвилини, а потім відкинь на друшляк і виклади сушитися на рушник. Збери брюссельську капусту в пакети, щільно зав'яжи і забери в морозилку.

    12. Білокачанна капуста, заморожена цілком

    Взимку розморозь капусту, розділи на листочки і приготуй смачні голубці.

    Тобі знадобиться: 1 качан капусти, 2 ст.л. солі, 5 л води.

    Капусту очисти від верхніх листочків, виріж качан і опусти на 3-5 хвилин в підсолену киплячу воду. Дістань із води, помісти на друшляк та остуди. Обсуши капусту паперовим рушником, загорни в харчову плівку та прибери на зберігання в морозильну камеру.

    13. Нашаткована капуста на зиму

    Якщо змішати капусту з морквою, тоді вийде чудова заготовка для супів та борщів.

    Тобі знадобиться: 1 качан капусти.

    Приготування: Капусту очисти від верхніх листочків, розріж навпіл і нашаткуй. Склади в пакети, щільно зав'яжи та прибери в морозилку.

    14. Буряк, заморожений кубиками на зиму

    Працюй із буряком у рукавичках, інакше руки стануть червоними.

    Тобі знадобиться: 1 кг буряків.

    Буряк очисти від шкірки і наріж невеликими кубиками. Склади їх у пакети або контейнери та прибери на зберігання у морозильну камеру.

    15. Заморожений зелений горошок на зиму

    У перші 2-3 години діставай горошок з морозилки щогодини і добре струшуйте.

    Зараз читають:20 салатів з сиром фета, які припадуть до смаку кожному

    Тобі знадобиться: 1 кг зеленого горошку, 1 ст. солі, 3 л води.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай сіль та зелений горошок. Проварити 1 хвилину, відкинь на друшляк і відразу переклади в миску з холодною водою. Через 5 хвилин знову відкинь на друшляк і виклади сушитися на рушник. Готовий горошок склади в зип-пакети та прибери у морозилку.

    16. Заморожена морква на зиму

    Зручна заготівля для засмажок, рагу, супів та інших страв.

    Тобі знадобиться: 1 кг моркви.

    Приготування: Морква підготуй, натрій на великій тертці і склади в пакети. Щільно зав'яжи та помісти в морозилку.

    17. Болгарський перець на зиму

    Найкраще – міксувати перець різного кольору.

    Тобі знадобиться: 1 кг болгарського перцю.

    Приготування: Перець розріж навпіл, очисти від насіння і наріж соломкою. Склади в пакети або контейнери та прибери на зберігання в морозильну камеру.

    18. Перець, заморожений для фарширування

    Вибирай для заморожування перець з товстою та щільною м'якоттю.

    Тобі знадобиться: 1 кг солодкого перцю.

    Приготування: Перець підготуй, зріж верхню частину з плодоніжкою та акуратно вибери насіння. Склади перець у контейнери, закрий їх кришками та помісти в морозилку.

    19. Заморожені баклажани на зиму

    Замочування баклажанів у солоній воді допомагає позбутися зайвої гіркоти.

    Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 1 ст. солі, 3 л води.

    Баклажани наріж кубиками і склади в підсолену воду на 5 хвилин. Відкинь на друшляк і виклади на рушник. Готові кубики баклажанів склади в пакети, щільно зав'яжи та прибери на зберігання в морозильну камеру.

    20. Кабачки, заморожені кубиками на зиму

    Рекомендуємо нарізати кабачки кубиками розміром близько 1,5-2 див.

    Тобі знадобиться: 1 кг молодих кабачків.

    Приготування: Кабачки підготуй і наріж невеликими кубиками. Склади їх у зип-пакети та помісти в морозилку на зберігання.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *