Гонконгські вафлі: 5 простих та оригінальних рецептів

Найчастіше гонконгські вафлі подають у вигляді ріжка з найрізноманітнішими солоними чи солодкими начинками. У себе на батьківщині є досить популярною вуличною їжею. Розповідаємо 5 відмінних рецептів гонконгських вафель, які можна швидко та без клопоту приготувати вдома!

Зміст

  • 1. Гонконзькі вафлі зі згущеним молоком
  • 2. Гонконзькі вафлі з концентрованим молоком
  • 3. Гонконзькі вафлі на молоці
  • 4. Гонконзькі вафлі з вершковим маслом
  • 5. Гонконгські вафлі з начинкою у кульках
  • 1. Гонконзькі вафлі зі згущеним молоком

    Обов'язково потрібна спеціальна пластина для вафельниці чи мультипекаря.

    Тобі знадобиться: 280 мл води, 4 яйця, 4 ст. згущеного молока, 4 ст.л. олії, 200 г цукру, 280 г борошна, 80 г кукурудзяного крохмалю, 3 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, кукурудзяний крохмаль і розпушувач. Міксером збий яйця з цукром до пишності, влий воду, масло і згущене молоко, і знову збий. Вилий рідку заготівлю до сухих інгредієнтів, віночком змішай тісто (щоб не було грудочок) і відправ у холодильник на 1 годину.

    Зараз читають:20 салатів із черемші, які порадують своїм смаком

    Після чого дістань тісто з холодильника та залиш його на 15 хвилин на столі. Випікай гонконгські вафлі у вафельниці до золотистості. Відразу зверни гарячі вафлі в ріжок і наповни їх будь-якою начинкою до смаку.

    2. Гонконзькі вафлі з концентрованим молоком

    Такі вафлі просто тануть у роті!

    Тобі знадобиться: 300 мл води, 100 мл олії, 100 мл концентрованого молока, 4 яйця, 300 г цукру, 300 г борошна, 40 г порошку для заварного крему, 80 г кукурудзяного крохмалю, 20 г розпушувача, ванілін.

    Приготування: Ретельно змішай усі сухі інгредієнти. Додай яйця і міксером зби масу, щоб не було грудочок. Продовжуючи збивати, поступово влий концентроване молоко, теплу воду та олію (саме в такому порядку). Випікай вафлі у вафельниці 4-5 хвилин, зверни в ріжки, дай трохи підсохнути і наповни начинкою.

    3. Гонконзькі вафлі на молоці

    Спеціально на випадок, коли захочеться порадувати близьких справжньої смакоти.

    Зараз читають:Освіжаюча вітамінна бомба: домашній компот із мандаринів

    Тобі знадобиться: 300 мл молока, 300 г вершкового масла|мастила|, 6 яєць, 300 г цукру, 500-600 г борошна, 3 ч.л. розпушувача, сіль, ванілін.

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром до пишності, влий тепле молоко і розтоплене вершкове масло, і знову збий. Окремо змішай борошно та інші сухі інгредієнти. З'єднай обидві маси, вимішай тісто і випікай гонконгські вафлі в змащеній маслом вафельниці. Відразу після випічки згорни вафлі ріжком, постав у склянку або банку до остигання, а потім додай начинку до смаку – найкраще підійде морозиво та фрукти.

    4. Гонконзькі вафлі з вершковим маслом

    Хороший рецепт вафель, який завжди виходить.

    Тобі знадобиться: 280 мл води, 60 г вершкового масла, 50 г згущеного молока, 4 яйця, 280 г цукру, 320 г борошна, 12 г розпушувача, 2 ст.л. порошку для приготування пудингу, ваніліну.

    Приготування: Віночком зби яйця з цукром і потім влий теплу воду, розтоплене вершкове масло і згущене молоко. Окремо змішай сухі інгредієнти, що залишилися, і з'єднай обидві маси. Вимішай тісто, щоб у ньому не було грудочок. Прибери його на 1 годину в холодильник і випікай гонконгські вафлі у вафельниці або мультипекарі за інструкцією.

    Зараз читають:12 найкращих способів приготувати чіа-пудинг

    5. Гонконгські вафлі з начинкою у кульках

    Начинка для гонконгських вафель може бути будь-який, шоколад – лише один із варіантів.

    Тобі знадобиться: 280 мл води, 60 г вершкового масла, 60 г згущеного молока, 4 яйця, 280 г цукру, 320 г борошна, 14 г розпушувача, 2 ст.л. сухого заварного крему, 100 г шоколаду.

    Приготування: Віночком зби яйця з цукром, додай воду, розтоплене масло і згущене молоко. Окремо змішай сухі інгредієнти та з'єднай обидві маси до однорідності. Накрийте миску з тестом і приберіть на 1 годину в холодильник.

    Розігрій вафельницю і злегка полів форму тістом, щоб воно лише покривало поверхню. Вклади по шматочку шоколаду в кожне поглиблення, знову зали тестом зверху і випікай вафлі до рум'яності.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *