20 літніх салатів з кабачків для тих, хто любить смачно поїсти

Кабачки – ідеальна основа для найрізноманітніших салатів. Причому їх можна використовувати у будь-якому вигляді, тому що молоді кабачки дуже гарні навіть сирими. Ділимося великою добіркою рецептів літніх салатів з кабачків на всі випадки життя!

Зміст

  • 1. Салат з кабачків та селери
  • 2. Салат з яблуками та кабачками
  • 3. Салат із кабачків із сиром
  • 4. Салат з кабачків зі шпинатом та мангольдом
  • 5. Салат із кабачків із волоськими горіхами
  • 6. Салат з кабачками та медовою заправкою
  • 7. Салат із кабачків зі шпинатом та помідорами
  • 8. Салат з кабачків з морквою та яблуком
  • 9. Салат з кабачків з печерицями
  • 10. Салат із кабачків з картоплею
  • 11. Салат з кабачків з редискою та яйцем
  • 12. Салат із кабачків із капустою
  • 13. Салат з кабачків з вишнею та базиліком
  • 14. Салат із кабачків із сиром
  • 15. Салат з куркою та кабачками
  • 16. Салат з кабачками та креветками
  • 17. Салат з кабачків по-корейськи
  • 18. Салат з авокадо та кабачками
  • 19. Салат з кабачків та баклажанів
  • 20. Салат із кабачків із фетою
  • 1. Салат з кабачків та селери

    Легкий салат, який врятує у спеку та підійде для дієти.

    Тобі знадобиться: 1 кабачок, 2 стебла селери, 1 зубчик часнику, по 3 гілочки кропу та петрушки, 1 гілочка м'яти, 1 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. лимонного соку, спеції.

    Приготування: Наріж кабачок тонкими кільцями, очисти і подрібни селеру і дрібно порубай зелень. Змішай олію, лимонний сік, тиск часник і спеції, і заправ салат.

    2. Салат з яблуками та кабачками

    Радимо вибирати зелені яблука на кшталт Гренні Сміт.

    Тобі знадобиться: 2 огірки, 1 кабачок, 1 яблуко, 1 пучок кропу, 1 пучок зеленої цибулі, оливкова олія, лимонний сік, спеції.

    Приготування: Наріжте всі інгредієнти приблизно однаковим кубиком і подрібніть зелень. Змішай салат, приправ його за смаком і збризкає оливковою олією з лимонним соком.

    3. Салат із кабачків із сиром

    Ідеальний рецепт для тих, хто дбає про свою фігуру.

    Тобі знадобиться: 1 огірок, 1 кабачок, 150 г сиру, 1/2 пучка зелені, йогурт, спеції.

    Натрі огірок і кабачок на корейській тертці або тонко наріж. Додай сир і рубану зелень, і приправ салат за смаком. Заправ його йогуртом.

    4. Салат з кабачків зі шпинатом та мангольдом

    Простий, але водночас досить оригінальний варіант.

    Тобі знадобиться: 1 кабачок, 10 помідорів чері, по 45 г мангольду та шпинату, оливкова олія, лимонний сік, спеції.

    Приготування: Наріж кружальцями та обсмаж кабачок з двох боків до рум'яності. Промий і обсуши мангольд зі шпинатом, наріж помідори часточками і змішай салат. Збризкати його маслом, лимонним соком і приправ за смаком.

    Зараз читають:15 чудових рецептів пирогів на сковороді

    5. Салат із кабачків із волоськими горіхами

    Цей салат виходить досить ситним, незважаючи на те, що основний інгредієнт – кабачок.

    Тобі знадобиться: 400 г кабачків, 50 г волоських горіхів, 15 г кінзи, 1 зубчик часнику, оливкова олія, лимонний сік, спеції.

    Наріж кабачки кубиком і обсмаж їх до рум'яності близько 7 хвилин. Наприкінці додай тиск часник і спеції. Подрібни обсмажені горіхи та кінзу, змішай салат та збризни його олією та лимонним соком.

    6. Салат з кабачками та медовою заправкою

    Мед із кабачками – рідкісне, але дуже вдале поєднання.

    Тобі знадобиться: 1 кабачок, 50 мл оливкової олії, 2 ст. оцту, 2 ч.л. меду, 3 зубчики часнику, 1 ч.л. солі, спеції.

    Тонко наріж кабачок, змішай його з 1 ч.л. солі, залиш на півгодини і потім злий сік, що виділився. Змішай оливкову олію, оцет, мед, спеції та здавлений часник. Полей кабачок цією заправкою та залиш ще на 20 хвилин.

    7. Салат із кабачків зі шпинатом та помідорами

    Прекрасно підійде дрібний бейбі-шпинат – дуже ошатно.

    Тобі знадобиться: 30 г шпинату, 1 помідор, 1 кабачок, 1 ст. кунжуту, оливкова олія, лимонний сік, 1 ч.л. бальзаміка, спеції.

    Приготування: Наріж кабачок кружальцями та обсмаж до рум'яності. Потім змішай його зі шпинатним листям і часточками помідорів. Збризкати маслом і лимонним соком, приправ, полів бальзаміком і посип салат кунжутом.

    8. Салат з кабачків з морквою та яблуком

    Для заправки можеш додати до сметани трохи майонезу.

    Тобі знадобиться: 300 г кабачків, 50 г моркви, 100 г яблук, 50 г сметани.

    Приготування: Натріть всі інгредієнти на корейській тертці або тонко наріж. Заправ салат сметаною і приправ за смаком.

    9. Салат з кабачків з печерицями

    Ситний теплий салат, який за бажання зійде за гарнір.

    Тобі знадобиться: 300 г кабачків, 300 г печериць, 1 цибулина, 2-3 жмені салатного міксу, 3 гілочки петрушки.

    Приготування: Наріж кабачки половинками кружальців і обсмаж їх до рум'яності. Окремо наріж пластинками печериці, подрібни цибулю та обсмаж всі разом до готовності. Змішай з кабачками, додай рубану петрушку та салатну зелень.

    10. Салат із кабачків з картоплею

    Мабуть, найситніший салат у цій добірці рецептів. Заправляти його краще майонезом.

    Тобі знадобиться: 400 г картоплі, 300 г кабачків, 300 г грибів глив, 100 г цибулі, 15 г зеленої цибулі, 1 зубчик часнику, спеції.

    Зараз читають:20 смузі з огірком, які варто додати до свого раціону

    Приготування: Кабачки наріж кубиком і обсмаж до рум'яності. Окремо наріж і обсмаж гливи 5-7 хвилин. Окремо обсмажте подрібнену цибулю з часником, змішайте все разом і приправте. У цей же час відвари до готовності картоплю, наріж кубиком і теж відправь у салат. Заправи салат за смаком.

    11. Салат з кабачків з редискою та яйцем

    Один із найкращих літніх рецептів, який тільки можна придумати!

    Тобі знадобиться: 1 кабачок, 5 редисок, 2 яйця, 1 зубчик часнику, 1 ч.л. кунжуту, 1 ст.л. сметани, спеції.

    Приготування: Наріж кабачок половинками кружальців та обсмаж з двох сторін. Відвари яйця і наріж їх кубиком. Редиску теж наріж половинками кружальців. Змішай і заправ салат сметаною з часником і спеціями. Посип кунжутом.

    12. Салат із кабачків із капустою

    Потрібна саме молода капуста – вона ніжніша.

    Тобі знадобиться: 1 кабачок, 200 г молодої капусти, по 1/2 пучка кропу та зеленої цибулі, 1 ч.л. цукру, оливкова олія, лимонний сік, спеції.

    Приготування: Наріж кабачки соломкою та збризкайте лимонним соком. Тонко нашаткуй капусту і розімни її руками з цукром і сіллю. Подрібни зелень, змішай салат і заправ його оливковою олією зі спеціями.

    13. Салат з кабачків з вишнею та базиліком

    Цей оригінальний рецепт точно вартий того, щоб його хоч раз приготувати.

    Тобі знадобиться: 1 кабачок, 3 листочки базиліку, 150 г вишні, 2 ст.л. олії, 1 ст.л. меду, спеції.

    Нарви базилік руками, видали з вишні кісточки і наріж кабачок тонкими кружальцями. Приправ за смаком і заправ салат рослинним маслом і медом.

    14. Салат із кабачків із сиром

    Підійде будь-який сир на твій розсуд – твердий, розплавлений або плавлений.

    Тобі знадобиться: 250 г кабачків, 100 г сиру, 2 зубчики часнику, 1/2 пучка зелені, майонез, спеції.

    Приготування: Наріж кабачки кубиком, приварити їх 30-40 секунд, швидко остудити в холодній воді і відкинь на друшляк. Наріж кубиком сир, подрібни часник і зелень, змішай салат і заправ його майонезом.

    15. Салат з куркою та кабачками

    Також його можна легко приготувати на грилі на природі.

    Тобі знадобиться: 3 кабачки, 150 г помідорів чері, 2 курячих філе, по 3 ст.л. оливкової олії та яблучного оцту, 1 ч.л. зернистої гірчиці, 1 пучок салату, 2 жмені руколи.

    Приготування: Наріж кабачки кружальцями та обсмаж їх до рум'яності з двох боків. Тонко наріж курку, відбий, приправ, теж обсмаж її до готовності і наріж смужками. Розріж помідори чері на четвертинки і виклади все на салатне листя з руколою. Змішай масло, оцет і гірчицю, і полів салат заправкою, що вийшла.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів з вівсяними пластівцями

    16. Салат з кабачками та креветками

    Такий салат можна сміливо подати гостям на святковий стіл – дуже вишуканий.

    Тобі знадобиться: 1 кабачок, 450 г креветок, 4-5 помідорів, 1 болгарський перець, 1/2 пучка зелені, оливкова олія, лимонний сік, спеції.

    Приготування: Наріж середніми шматочками всі овочі. Злегка обсмажити кабачки до м'якості. Окремо обсмаж до готовності очищені креветки. Подрібни зелень, змішай салат і заправ його маслом з лимонним соком і спеціями.

    17. Салат з кабачків по-корейськи

    Ті найулюбленіші корейські овочі, які гарні в будь-яку пору року.

    Тобі знадобиться: 2 кабачки, 1 морква, 4 зубчики часнику, 3 ст.л. яблучного оцту, по 1 ч. л. цукру та солі, 50 мл рослинної олії, спеції.

    Приготування: Натрі кабачки та морква на корейській тертці. Розігрій олію та обсмаж моркву 2-3 хвилини. Подрібніть часник і змішайте всі інгредієнти. Дай салату 2-3 години настоятися у холодильнику.

    18. Салат з авокадо та кабачками

    Радимо спочатку дати салату півгодини настоятися.

    Тобі знадобиться: 1 кабачок, 1 морква, 1/2 авокадо, 1 огірок, 1 фіолетова цибулина, 4 гілочки зелені, 3 ст.л. олії, 1 ст.л. яблучного оцту, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю пір'ям, а авокадо – кубиком. Натріть інші овочі на корейській тертці і подрібни зелень. Змішай салат і заправ його маслом з оцтом і спеціями.

    19. Салат з кабачків та баклажанів

    Овочі виходять трохи хрусткими і з легкими азіатськими нотками.

    Тобі знадобиться: 1 кабачок, 1 баклажан, 2 ст. кукурудзяного крохмалю, 1 помідор, 30 г кінзи, 1 ст.л. бальзаміка, 30 мл олії, 2 ст.л. соєвого соусу, 3 зубчики часнику, 5 г кунжуту, спеції.

    Приготування: Наріж кабачок і баклажан кубиком, обваляй їх у крохмалі та обсмаж у маслі до золотистості. Таким же кубиком наріж помідор, подрібни кинзу і часник і змішай. Додай спеції, соєвий соус і бальзамік, і посип салат кунжутом.

    20. Салат із кабачків із фетою

    Готовий салат можна посипати рубаними горішками або насінням.

    Тобі знадобиться: 600 г кабачків, 150 г фети, 1 фіолетова цибулина, 3 пера зеленої цибулі, 1 зубчик часнику, 2 гілочки м'яти, 5 ст.л. оливкової олії, 3 ч.л. лимонної цедри, 2 ст. лимонного соку, спеції.

    Приготування: Наріж кабачок за допомогою овочечистки тонкими слайсами. Тонко наріж цибулю, подрібни зелену цибулю та листочки м'яти. Для заправки змішай оливкову олію, лимонний сік, цедру, часник і спеції. Заправ та посип салат розфарбованою фетою.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *