Як і інші види червоної риби, кета особливо гарна у духовці. Стейки з неї виходять дуже ніжними, а ще корисними. Вони відмінно поєднуються з будь-якими гарнірами, свіжими овочами та найрізноманітнішими соусами. Лови добірку з 12 перевірених рецептів!
Зміст
1. Стейки кети з лимоном у духовці
Найлегший і найпопулярніший спосіб приготування.
Тобі знадобиться: 450 г стейків кети, 50 г лимона, 100 г твердого сиру, 30 г цибулі, олія, спеції.
Приготування: Натрій стейки кети маслом і спеціями, зверху виклади кільця цибулі і часточки лимона. Посип тертим сиром і загорни кожен стейк у фольгу, але не дуже щільно – щоб сир не прилип. Запікай рибу 20 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.
2. Запечені стейки кети у вершках
Не кожна риба добре поєднується з вершками, але з кетою все дуже гармонійно.
Тобі знадобиться: 2 стейки кети, 100 мл вершків, 20 г вершкового масла, спеції.
Приготування: Кету натрій спеціями і виклади в човник з фольги. Влий вершки і зверху додай по шматочку вершкового масла. Відправте стейки в духовку на 20 хвилин при 190 градусах.
Зараз читають:Малинове варення-п'ятихвилинка – 20 відмінних рецептів приготування
3. Стейки кети в медово-гірчичному маринаді
Один із найкращих маринадів для різних видів червоної риби.
Тобі знадобиться: 600 г стейків кети, 1 гілочка розмарину, 4 ч.л. соєвого соусу, по 1 ч. л. меду та зернистої гірчиці, спеції.
Приготування: Присип стейки спеціями. Змішай інгредієнти для маринаду, вмочіть у ньому стейки кети з двох сторін і залиш на півгодини. Виклади їх у форму, зверху додай гілочку розмарину, накрий фольгою та запікай рибу близько 20 хвилин при 180 градусах.
4. Стейки кети з помідорами під сиром у духовці
Вибирай будь-які помідори, але досить пружні та з яскравим смаком.
Тобі знадобиться: 600 г стейків кети, 2-3 помідори, 100 г сметани, 70 г твердого сиру, по 1 ч.л. розмарину та чебрецю, 1 ст.л. лимонного соку, олія, спеції.
Приготування: Збризкати кету лимонним соком, приправ, натри частиною сметани і залиш на 10 хвилин. Виклади в змащену олією форму, зверху додай кружечки помідорів і посип травами. Полей, що залишилася сметаною, посип тертим сиром і відправ стейки в духовку на 20 хвилин при 180 градусах.
5. Стейки кети з цибулею в духовці
Для подачі рекомендуємо приготувати свіжий овочевий салат.
Тобі знадобиться: 4 стейки кети, 4 лаврові листи, 2 зубчики часнику, 1 цибулина, 4 гілочки зелені, олія, спеції.
Приготування: Збризкайте стейки кети маслом, присип спеціями і викладіть у форму. Обсмаж подрібнену цибулю і виклади зверху, а на цибулю додай – по лавровому листку та подрібнений часник. Накрийте все фольгою і запікайте близько 30-40 хвилин в духовці при 180 градусах.
6. Стейки кети з гірчицею та кунжутом у духовці
Спробуй з різними видами гірчиці та вибери варіант за смаком.
Тобі знадобиться: 600 г стейків кети, 2 ст.л. гірчиці, 2 ст. лимонного соку, 1,5 ст. соєвого соусу, 1 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. кунжуту.
Зараз читають:12 супів з бурякового бадилля, які варто приготувати
Приготування: Змішай все, крім кунжуту, в маринад, обмасти їм стейки кети і виклади у форму для запікання. Присип їх кунжутом і відправ на 20 хвилин в духовку при 180 градусах.
7. Стейки кети з овочами у рукаві
Завдяки рукаву – навіть картопля точно без проблем пропечеться.
Тобі знадобиться: 4 стейки кети, 3 картоплини, 2 помідори, 1 болгарський перець, олія, спеції.
Картоплю тонко наріж і виклади в рукав . Натріть кету спеціями і виклади зверху, додатково додай кружечки помідорів та смужки перцю. Збризкати все маслом, ще приправ приправ і зав'яжи рукав. Відправте блюдо в духовку на 35-40 хвилин при 180 градусах.
8. Запечені стейки кети з цибулею та морквою у сметані
Щоб було корисніше, радимо використати саме сметану, а не майонез.
Тобі знадобиться: 700 г стейків кети, 2 цибулини, 2 моркви, 200 г сметани, олія, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Змішай засмажку зі сметаною, додай спеції та за бажання – зелень. Приправ стейки кети, виклади їх у форму і зверху додай овочі. Відправ все в духовку на 25-30 хвилин при 200 градусах.
9. Стейки кети з майонезом у духовці
У майонез можна додати трохи рубаної зелені чи тертого сиру.
Тобі знадобиться: 500 г стейків кети, 3 ст. майонезу, 1 ст.л. соєвого соусу, 1 зубчик часнику, спеції.
Приготування: Змішай майонез, соєвий соус і давлений часник. Натрій стейки спеціями і змасти майонезом, а потім виклади у форму для запікання. Відправте кету в духовку на 25-30 хвилин при 180 градусах.
10. Стейки кети з соєвим соусом у духовці
Ще один простий і безпрограшний рецепт із мінімальною кількістю продуктів!
Зараз читають:15 класних рецептів пастили з аґрусу на зиму
Тобі знадобиться: 800 г стейків кети, 2 цибулини, 2 зубчики часнику, спеції, 60 мл соєвого соусу.
Приготування: Подрібни цибулю з часником і обсмаж їх до золотистості. Натріть кету спеціями, виклади у форму і зверху додай цибулю. Залий все соєвим соусом, накрий фольгою та запікай у духовці 35 хвилин при 180 градусах.
11. Стейки кети з молодою картоплею у духовці
Можеш викласти все в одну велику форму або готувати одразу порційно.
Тобі знадобиться: 600 г стейків кети, 500 г молодої картоплі, 3 зубчики часнику, 2 помідори, 1 цибулина, 30 г майонезу, 50 г твердого сиру, спеції, олія.
Приготування: Наріж картоплю тонкими слайсами, змішай її з маслом і спеціями, виклади у форму і зверху додай подрібнену цибулю з часником. Натрій стейки спеціями і теж виклади зверху.
Поклади на кожен стейк кети по кружечку помідора. Змішай майонез і тертий сир і виклади зверху. Накрий фольгою і відправ блюдо на 30-40 хвилин у духовку при 180 градусах. За 5 хвилин до готовності – зніміть фольгу.
12. Стейки кети з рисом у духовці
А щоб було ще смачніше та цікавіше – додамо трохи томатного соусу.
Тобі знадобиться: 700 г стейків кети, 160 г круглого рису, 2 ст. томатного соусу, 1 ст.л. соусу ткемалі, 170 мл жирних вершків, 2 цибулини, олія, спеції.
Приготування: Змішай вершки, обидва соуси та приправи. Відварити рис до напівготовності. У змащену олією форму виклади подрібнену цибулю та посип спеціями. Додай рис і трохи втопи в ньому натерті спеціями стейки кети. Змасти все це соусом та накрий фольгою. Готуй страву 30-40 хвилин у духовці при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua