20 дивовижних рецептів пиріжків з абрикосами

Багатьом з дитинства знайомий смак домашніх пиріжків із абрикосами. Поки наші мами та бабусі пекли їх, апетитний аромат розносився по всьому будинку. Тепер настав час випікати самостійно. Ми вирішили тобі допомогти і зібрали 20 дуже простих та смачних рецептів!

Зміст

  • 1. Пиріжки з абрикосами на пресованих дріжджах
  • 2. Тістечка з абрикосами на сухих дріжджах
  • 3. Смажені пиріжки з абрикосами на сковороді
  • 4. Пиріжки з абрикосами на кефірі
  • 5. Тістечка з абрикосами на топленому молоці
  • 6. Пишні пиріжки з абрикосами у духовці
  • 7. Пиріжки з абрикосами без яєць та молока
  • 8. Пиріжки з абрикосами на сироватці
  • 9. Листкові пиріжки з абрикосами
  • 10. Здобні пиріжки з абрикосами на дріжджах та смальці
  • 11. Тістечка з абрикосами без дріжджів
  • 12. Пиріжки з абрикосами на свіжих дріжджах та мінералці
  • 13. Тістечка з абрикосами на заварному тесті
  • 14. Пиріжки на вершках з абрикосами та волоськими горіхами
  • 15. Здобні пиріжки з абрикосами, яблуками та вишнею
  • 16. Дріжджові пиріжки з абрикосами та полуницею на сковороді
  • 17. Пиріжки з малиною та абрикосами в духовці
  • 18. Повітряні пиріжки з абрикосами та вишнею
  • 19. Тістечка з абрикосами на пиві
  • 20. Сирні пиріжки з абрикосами в духовці
  • 1. Пиріжки з абрикосами на пресованих дріжджах

    Заздалегідь підготуй усі продукти, щоб вони були однаковою температурою.

    Тобі знадобиться: 1 кг борошна, 50 г пресованих дріжджів, 450 мл молока, 80 г вершкового масла, 1 яйце, 2 краплі ванільної есенції, 80 г цукрового піску, сіль на кінчику ножа, 400 г абрикосів.

    Приготування: Дріжджі розкриш в тепле молоко, всип цукор, 2 ст.л. борошна і залиш цю опару на 15 хвилин. Проси борошно, додай сіль, злегка збите яйце, ванільну есенцію, розтоплену олію та опару. Заміси м'яке тісто, накрий його харчовою плівкою та постав на 2 години у тепле місце. Абрикоси розбери на половинки, очисти від кісточок і наріж.

    Тісто обомни, розділи на 24 шматочки, розкатай коржики і виклади на кожну трохи абрикосів. Заліпи, надай потрібну форму і виклади на застелене деко. Півгодини пиріжки повинні постояти в теплі, після чого випікай їх 20-25 хвилин у духовці при 180 градусах.

    2. Тістечка з абрикосами на сухих дріжджах

    Месі тісто інтенсивно та ритмічно не менше 10 хвилин.

    Тобі знадобиться: 550 г борошна, 8 г сухих дріжджів, 220 мл теплого молока, 1 яйце, 3 ст. олії, 2 ст.л. цукру, ванілін на кінчику ножа, 300 г абрикосів.

    Приготування: Змішай дріжджі, молоко та цукор. Накрий рушником і постав у тепле місце на 15 хвилин. Проси борошно, додай ванілін, олію, злегка збите яйце і заготовку з дріжджами. Замісити тісто, сформуй кулю, накрий і залиш його в теплі на 2 години. Абрикоси розріж, очисти від кісточок та подрібни.

    Тісто розділи і наріж на 12 однакових шматочків. Розкатай коржики, виклади на них трохи абрикосової начинки і щільно заліпи. Помістіть пиріжки на застелене деко і залиште на 30 хвилин підніматися. Випікай їх 20-25 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    3. Смажені пиріжки з абрикосами на сковороді

    Наливай олію в сковорідку невеликими порціями.

    Тобі знадобиться: 550 г борошна, 250 мл кефіру, 0,5 ч.л. соди, 250 мл олії, 50 г цукру, сіль на кінчику ножа, 250 г абрикосів.

    Змішай теплий кефір і соду. Проси борошно, додай цукор, сіль, 1 ст.л. олії та заготівлю з кефіром. Заміс еластичне тісто, накрий його харчовою плівкою і залиш на 10 хвилин «відпочити». Абрикоси розбери на половинки, очисти від кісточок і дрібно наріж.

    Розділи тісто на 10-12 однакових шматочків, кожен розкатай коржом. Виклади трохи абрикосової начинки, щільно заліпи краї та обсмаж пиріжки на розпеченій сковороді з маслом до золотистого кольору з обох боків.

    4. Пиріжки з абрикосами на кефірі

    Замість вершкового масла можна використовувати – топлене або рослинне.

    Тобі знадобиться: 500 г борошна, 1 склянка кефіру, 40 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. соди, 2 ст. цукру, сіль на кінчику ножа, 1 крапля ванільної есенції, 300 г. абрикосів.

    Приготування: Проси борошно, додай сіль, цукор, розтоплену олію, есенцію та кефір, змішаний з содою. Замісити м'яке тісто, накрий його тканинним рушником і залиш на 15 хвилин. Абрикоси розріж навпіл, очисти від кісточок і подрібни.

    Розділи тісто на 12 однакових шматочків, розкатай коржики і виклади начинку. Заліпи краї, надай бажану форму і помісти на застелений лист. Випікай пиріжки 20-25 хвилин|мінути| в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів.

    5. Тістечка з абрикосами на топленому молоці

    За цим рецептом пиріжки завжди виходять ідеальними!

    Тобі знадобиться: 450 г муки|борошна|, 1 ч.л. швидкодіючих дріжджів, 200 мл топленого молока, 1 яйце, 30 мл олії, 2 ст.л. цукрового піску, сіль на кінчику ножа, 1 крапля ванільної есенції, 250 г. абрикосів.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, дріжджі, цукор і сіль. Додай топлене молоко, ванільну есенцію та злегка збите яйце. Вливаючи невеликими порціями масло|мастило|, заміси м'яке тісто. Накрий його тканинною серветкою та прибери у тепле місце на 1,5 години. Абрикоси розділи на половинки, очисти від кісточок і дрібно наріж.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів жироспалюючих смузі

    Розділи тісто на 10 однакових шматочків і розкатай прямокутними коржами. У правій частині заготовок зроби 6-7 горизонтальних надрізів. У центр виклади трохи абрикосової начинки та заліпи краї, накриваючи спочатку лівою частиною, а потім правою. Помістіть заготовку пиріжків на застелене деко і залиште підніматися на 30 хвилин. Випікай пиріжки 25 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    6. Пишні пиріжки з абрикосами у духовці

    Мастити пиріжки зручно за допомогою силіконової щіточки.

    Тобі знадобиться:
    Для пиріжків: 500 г борошна, 1 яйце, 20 г свіжих дріжджів, 40 г цукру, сіль на кінчику ножа, 1 крапля ванільної есенції, 220 мл води, 250 г абрикосів.
    Додатково: 2 жовтки, 1/2 пакетика ванільного цукру.

    Приготування: Дріжджі розпусти у теплій воді, додай цукор, 1 ст.л. борошна і залиш цю опару на 15 хвилин. Змішай борошно, що просіює, сіль, злегка збите яйце, ванільну есенцію і опару. Заміси м'яке тісто, накрий харчовою плівкою та постав у тепле місце на 1,5-2 години. Абрикоси розбери на половинки, очисти від кісточок і дрібно наріж.

    Тісто злегка обомни, розділи на 12 однакових шматочків, розкатай коржики, виклади на кожну абрикосову начинку і щільно заліпи краї. Помісти пиріжки на змащене деко і залиш підніматися на 30 хвилин. Змішай жовтки з ванільним цукром, змасти поверхню пиріжків і випікай їх у духовці 20-25 хвилин при 180 градусах.

    7. Пиріжки з абрикосами без яєць та молока

    Відмінні пиріжки для пісного меню.

    Тобі знадобиться: 1 кг борошна, 16 г сухих дріжджів, 50 мл олії, 2 краплі ванільної есенції, 100 г цукру, сіль на кінчику ножа, 450 мл теплої води, 500 г абрикосів.

    Приготування: Змішай воду з цукром, додай олію, дріжджі та залиш залишену опару на 15 хвилин. Проси борошно, додай есенцію, сіль, опару та заміси тісто. Накрий його тканинним рушником і залиш на 1,5-2 години. Абрикоси розріж навпіл, очисти від кісточок і подрібни.

    Тісто обомни, розділи на 24 однакових шматочки, розкатай коржики і зроби невеликі надрізи з боків. Виклади в центр трохи начинки з абрикосів. Простягни ліве «вушко» у праву дірочку, а праве «вушко» зафіксуй з лівого боку. Помістіть пиріжки на застелене деко і поставте в тепле місце на 20 хвилин. Випікай їх 20-25 хвилин у духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів.

    8. Пиріжки з абрикосами на сироватці

    Також можна додати в начинку трохи ваніліну або меленої кориці.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 550 г борошна, 240 мл сироватки, 60 мл олії, 1 ч.л. розпушувача, 1 пакетик ванільного цукру, 40 г цукру, сіль на кінчику ножа.
    Для начинки: 300 г. абрикосів, 1 ч.л. крохмалю, 1 ст.л. цукру.

    Приготування: Борошно просей, змішай з розпушувачем, сіллю, ванільним та звичайним цукром. Додай теплу сироватку з олією та заміси м'яке тісто. Накрийте його рушником і залиште на 10-15 хвилин. Абрикоси розріж навпіл, очисти від кісточок і дрібно наріж, а потім змішай з крохмалем і цукром.

    Розділи тісто на 12 шматочків, розкатай коржики і виклади трохи начинки. Щільно заліпи, надай потрібну форму і помісти на змащене деко. Випікай пиріжки 20-25 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    9. Листкові пиріжки з абрикосами

    Коли нема часу довго займатися тестом!

    Тобі знадобиться: 500 г замороженого листкового теса, 2 жовтки, 250 г абрикосів, 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю, 1 ст.л. цукрової пудри.

    Приготування: Тісто розморожу при кімнатній температурі і наріж прямокутниками. Абрикоси розбери на половинки, очисти від кісточок і дрібно наріж. Додай до абрикосів крохмаль, цукрову пудру та все перемішай. Виклади цю начинку на прямокутники з листкового тіста і щільно заліпити краї. Змасти поверхню пиріжків жовтками та випікай їх 15-20 хвилин у духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів.

    10. Здобні пиріжки з абрикосами на дріжджах та смальці

    Деко можна застелити пергаментним папером, фольгою або силіконовим килимком.

    Тобі знадобиться: 500 г муки|борошна|, 1 ч.л. сухих дріжджів, 1 яйце, 3 ст. смальцю, 220 мл молока, 1 крапля ванільної есенції, 2 ст.л. цукру, сіль|соль| на кінчику ножа, 300 г абрикосів.

    Дріжджі розпусти в теплому молоці, додай цукор і залиш цю опару на 10 хвилин. Проси борошно, додай злегка збите яйце, ванільну есенцію, сіль, теплий смалець та опару. Заміси м'яке тісто, накрий його харчовою плівкою та прибери у тепле місце на 1,5 години. Абрикоси розріж навпіл, очисти від кісточок і подрібни.

    Тісто обомни, розділи на 12 однакових частин, сформуй коржики і виклади на кожну абрикосову начинку. Щільно заліпити, помістити на застелений лист і залиш підніматися на 20 хвилин. Випікай пиріжки 25 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:20 приголомшливих рецептів желе з аґрусу

    11. Тістечка з абрикосами без дріжджів

    Тісто виходить пористим за рахунок сметани та розпушувача.

    Тобі знадобиться: 1 кг борошна, 150 г сметани, 1 ч.л. розпушувача, 2 яйця, 4 ст. олії, 80 г цукру, ванілін на кінчику ножа, 450 г абрикосів.

    Яйця злегка збий з цукром і сметаною. Змішай борошно, що просіює, ванілін і розпушувач. Додай олію, заготовку зі сметаною та заміси еластичне тісто. Накрий його харчовою плівкою та залиш на 10 хвилин. Абрикоси розріж навпіл, очисти від кісточок і подрібни.

    Тісто обомни, розділи на 22 однакових шматочки, розкатай коржики і виклади начинку з абрикосів. Щільно заліпи краї, надай потрібну форму і виклади на застелене деко. Забери пиріжки у тепле місце на 20 хвилин, після чого випікай їх 20-25 хвилин при 180 градусах.

    12. Пиріжки з абрикосами на свіжих дріжджах та мінералці

    Вода має бути сильногазованою.

    Тобі знадобиться: 500 г борошна, 25 г свіжих дріжджів, 250 мл мінералки, 3 ст. олії, 50 г цукру, сіль на кінчику ножа, 300 г абрикосів.

    Приготування: Дріжджі розпусти в теплій мінералці, всип цукор, 1 ст.л. муки|борошна| і постав цю опару в тепле місце на 15 хвилин|мінути|. Проси борошно, додай сіль, олію, опару і заміси тісто. Накрий його харчовою плівкою та залиш у теплі на 1,5 години. Абрикоси розріж навпіл, очисти від кісточок і дрібно наріж.

    Тісто злегка обомні, розділи на 12 однакових шматочків, розкатай коржики і виклади начинку з абрикосів. Заліпи краї, надайте бажану форму і помістіть пиріжки на застелене деко. Півгодини заготовки повинні постояти в теплі, після чого випікай їх 20-25 хвилин при 180 градусах.

    13. Тістечка з абрикосами на заварному тесті

    Перемішуйте гаряче тісто за допомогою дерев'яної ложки.

    Тобі знадобиться: 600 г борошна, 8 г сухих дріжджів, 1 яйце, 1/2 склянки молока, 1 крапля ванільної есенції, 40 мл олії, 2 ст.л. цукру, 180мл води, 300г абрикосів.

    Приготування: Змішай тепле молоко, цукор та дріжджі. Накрий цю опару харчовою плівкою та прибери у тепле місце на 15 хвилин. Проси борошно, додай олію, крутий окріп і добре перемішай. Злегка остуди, додай збите яйце, ванільну есенцію, опару та заміси тісто. Накрий рушником та залиш у теплі на 1,5 години. Абрикоси розбери на половинки, очисти від кісточок і дрібно наріж.

    Тісто обомни, розділи на 12 однакових шматочків, розкатай кругленькі коржики і зроби невеликі надрізи з боків. Виклади трохи абрикосової начинки, простягни праве вушко в лівий надріз, а ліве вушко зафіксуй праворуч. Помістіть пиріжки на застелене деко і залиште на 30 хвилин. Випікай їх 25 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    14. Пиріжки на вершках з абрикосами та волоськими горіхами

    Смачніше, якщо горіхи попередньо підсушити в духовці.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 550 г муки|борошна|, 1 ч.л. швидкодіючих дріжджів, 100 мл жирних вершків, 0,5 ч.л. розпушувача, 2 ст.л. цукру, сіль на кінчику ножа, 250мл теплої води.
    Для начинки: 200 г абрикосів, 1/2 склянки волоських горіхів, 1 ст. цукровий пісок.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, дріжджі, розпушувач, цукор і сіль. Додай вершки, теплу воду та заміси м'яке тісто. Накрийте його рушником і поставте в тепле місце на 2 години. Абрикоси розбери на половинки, очисти від кісточок і дрібно наріж. Змішай абрикоси з цукром, протушкуй на сковороді 3-5 хвилин, всип подрібнені горіхи і перемішай.

    Тісто наріж однаковими шматочками і розкатай їх у коржики. Зроби з боків невеликі надрізи, виклади трохи начинки з абрикосів, простягни праве вушко в лівий надріз і зафіксуй, а ліве вушко зафіксуй праворуч. Помісти пиріжки на змащене деко і залиш підніматися на 30 хвилин. Випікай їх 20 хвилин у духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів.

    15. Здобні пиріжки з абрикосами, яблуками та вишнею

    Тверду шкірку з яблук краще зрізати.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 1 кг борошна, 16 г сухих дріжджів, 2 яйця, 50 мл олії, 2 краплі ванільної есенції, 4 ст.л. цукру, 400мл теплої води.
    Для начинки: 200 г абрикосів, 1 яблуко, 1 жменю вишні, 2 ст. цукрового піску, 1 ч. л. крохмалю.

    Змішай дріжджі, воду і цукор, накрий цю опару харчовою плівкою і залиш на 10 хвилин. Проси борошно, додай ванільну есенцію, олію, злегка збиті яйця та опару. Заміси еластичне тісто, накрий його харчовою плівкою та залиш у теплі на 1,5 години. Яблука натрій на тертці і злегка відіжми, абрикоси очисти від кісточок і дрібно наріж, а вишню очисти від кісточок. Змішай разом всі інгредієнти для начинки, додай цукор та крохмаль.

    Тісто обомни, розділи на 24 однакових шматочки, сформуй коржики і виклади на кожну начинку. Щільно заліпи краї, надай бажану форму і помісти на змащене деко. Відправ пиріжки на півгодини на вистоювання, а потім випікай їх 20-25 хвилин у духовці.

    Зараз читають:12 шикарних рецептів повидла з червоної смородини

    16. Дріжджові пиріжки з абрикосами та полуницею на сковороді

    Тісто має підніматися у теплому та тихому місці.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 500 г борошна, 25 г свіжих дріжджів, 1 яйце, 2 ст. сметани, 40 г цукру, сіль на кінчику ножа, 200 мл теплої води.
    Для начинки: 200 г абрикосів, 100 г полуниці, 1 ст. цукру, 1 ч. л. крохмалю.

    Приготування: Змішай воду, цукор та дріжджі. Висип 1 ст.л. борошна, накрий та прибери отриману опару у тепле місце на 15 хвилин. Проси борошно, додай яйце, сметану, сіль і опару. Заміси м'яке тісто, накрий його харчовою плівкою та постав у тепло на 1,5 години. Наріж полуницю та очищені від кісточок абрикоси. Додай цукор, крохмаль та перемішай.

    Тісто розділи навпіл, наріж однаковими шматочками і розкатай коржики. Виклади трохи начинки, щільно заліпи краї та надай бажану форму. Обсмажити пиріжки на розпеченій сковороді з маслом до рум'яної скоринки з двох сторін.

    17. Пиріжки з малиною та абрикосами в духовці

    Використовуй олію без запаху.

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 550 г муки|борошна|, 250 мл кефіру, 0,5 ч.л. соди, 2 ст. олії, 50 г цукру, ванілін на кінчику ножа.
    Для начинки: 200 г абрикосів, 100 г малини, 1 ст. цукрової пудри, 1 ч. л. крохмалю.

    Приготування: Теплий кефір змішай із содою, додай олію, ванілін та цукор. Проси борошно, збери його гіркою і зроби в центрі невелике заглиблення. Влий туди рідку заготівлю та заміси тісто. Накрий його харчовою плівкою та залиш на 10 хвилин. Абрикоси розріж навпіл, очисти від кісточок, подрібни і змішай з малиною. Додай цукрову пудру, крохмаль та перемішай.

    Тісто обомни, розділи на 12 однакових шматочків, розкатай товсті коржики і виклади трохи начинки. Щільно заліпи, надай гарну форму і помісти на лист, застелений пекарським папером. Півгодини пиріжки повинні постояти у теплі, після чого випікай їх 20-25 хвилин при 180 градусах.

    18. Повітряні пиріжки з абрикосами та вишнею

    Якщо вишня надто кисла, тоді просто додай більше цукру.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 1 кг борошна, 1 ст. сухих дріжджів, 250 мл молока, 3 ст. натурального йогурту, 2 краплі ванільної есенції, 80 г цукру, сіль на кінчику ножа, 200 мл води.
    Для начинки: 300 г абрикосів, 200 г вишні, 2 ст. цукрового піску, 1 ч. л. крохмалю.

    Приготування: Дріжджі розпусти в теплій воді, всип цукор, накрий і прибери опару в тепле місце на 10 хвилин. Проси борошно, додай молоко, йогурт, опару, ванільну есенцію, сіль та заміси м'яке тісто. Накрий рушником і залиш у теплі на 1,5-2 години. Вишню очисти від кісточок, а абрикоси розріж навпіл, очисти від кісточок і подрібни. Додай цукор з крохмалем та перемішай всі інгредієнти для начинки.

    Тісто злегка обомні, розділи на 24 шматочки, сформуй коржики і виклади на кожну начинку. Заліпи, зверху зроби глибокий надріз і трохи розтягніть його в сторони. Помістіть пиріжки на застелене деко і приберіть убік на 20 хвилин. Випікай у духовці 20-25 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    19. Тістечка з абрикосами на пиві

    Пишні, м'які та дуже смачні домашні пиріжки!

    Тобі знадобиться: 600 г борошна, 240 мл світлого пива, 200 г вершкового масла|мастила|, 2 жовтки, 1 ч.л. розпушувача, 1 ч.л. крохмалю, 40 г цукру, 1 крапля ванільної есенції, сіль на кінчику ножа, 300 г абрикосів.

    М'яку олію розітри з сіллю, цукром , розпушувачем і борошном до стану крихти. Додай жовтки, пиво, ванільну есенцію та заміси тісто. Накрий його харчовою плівкою та залиш на 20 хвилин. Абрикоси розбери на половинки, очисти від кісточок і подрібни в блендері, а потім додай крохмаль і перемішай.

    Тісто розділи на 12 шматочків і розкачати їх товстими прямокутниками. У центр виклади трохи абрикосової начинки, загорни спочатку одну сторону, а потім іншу і все зафіксуй. Помістіть пиріжки на застелене деко і залиште на 30 хвилин. Випікай їх 25 хвилин|мінути| в духовці при температурі 180 градусів.

    20. Сирні пиріжки з абрикосами в духовці

    Протри сир через сито або подрібни в блендері.

    Тобі знадобиться: 400 г борошна, 200 г сиру, 150 г сметани, 1 яйце, 1 ч.л. розпушувача, 3 ст. олії, 30 г цукру, сіль на кінчику ножа, 300 г абрикосів.

    Змішай сир, сметану і злегка збите яйце. Борошно проси, збери гіркою і зроби невелике заглиблення. Додай туди сирну заготовку, олію, розпушувач, цукор, сіль та заміси м'яке тісто. Абрикоси розбери на часточки, очисти від кісточок і дрібно наріж.

    Тісто розділи на 12 однакових шматочків, розкатай товсті коржики, виклади трохи начинки з абрикосів і щільно заліпи. Надайте бажану форму, помістіть на деко і приберіть на 20 хвилин у тепле місце. Випікай пиріжки в духовці 20-25 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *