15 легких рецептів печериць на зиму

Звичайно, печериці доступні цілий рік, але це зовсім не привід відмовлятися від цікавих і смачних заготовок на зиму. Кілька баночок грибної ікри або маринованих печериць дивовижно урізноманітнять будь-який повсякденний та святковий стіл. Ділимося 15 найкращими рецептами!

Зміст

  • 1. Смажені печериці на зиму
  • 2. Мариновані печериці з оцтом та олією
  • 3. Печериці без оцту на зиму
  • 4. Печериці без стерилізації на зиму
  • 5. Ікра з печериць з овочами на зиму
  • 6. Печериці без олії на зиму
  • 7. Печериці з цибулею на зиму
  • 8. Ікра з печериць з цибулею та часником на зиму
  • 9. Солянка з печерицями на зиму
  • 10. Печериці в томатному соусі на зиму
  • 11. Ікра з печериць з цибулею та морквою на зиму
  • 12. Огірки з печерицями та овочами на зиму
  • 13. Печериці з болгарським перцем на зиму
  • 14. Печериці з кабачками на зиму
  • 15. Баклажани з печерицями на зиму
  • 1. Смажені печериці на зиму

    Універсальний варіант грибної заготівлі на всі часи.

    Тобі знадобиться: 1 кг печериць, 300 мл олії, 2 ч.л. солі, мелений чорний перець.

    Приготування: Крупно наріж печериці, обсмаж їх до готовності, посоліть і поперчити. Щільно поклади гриби в стерилізовані банки, залий гарячою олією і простерилізуй ще 30-40 хвилин. Закатай банки на зиму.

    2. Мариновані печериці з оцтом та олією

    Виходять набагато смачніші, ніж будь-які магазинні гриби.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг печериць, 1 л води, 250 мл олії, 150 мл 6% оцту, 20 г солі, 20 г цукру, 25 г часнику, 1 ч.л. перцю горошком, 4 лаврові листи, спеції.

    Приготування: Ретельно очисти печериці та приварити їх 15-20 хвилин у киплячій воді. Закип'яти 1 літр води з олією, оцтом, цукром та сіллю. Виклади гриби в цей маринад і провари ще 3-5 хвилин. Розклади часник і всі спеції в стерилізовані банки, додай печериці. Ще раз доведи маринад до кипіння, залий їм гриби і закатай на зиму.

    3. Печериці без оцту на зиму

    Замість оцту у цьому рецепті використовується лимонний сік.

    Тобі знадобиться: 500 г печериць, 2 лаврові листи, 1 ч.л. перцю горошком, 1 ст.л. солі, 2 ч. л. цукру, 4 ст. лимонного соку, 2 зубчики часнику, 250 мл води.

    Приготування: Промий, очисти та наріж печериці. Закип'ятіть воду з цукром і сіллю, додай спеції і провари 2 хвилини. Виклади печериці в розсіл, що вийшов, знову доведи до кипіння і проварити 10 хвилин на слабкому вогні.

    Забери лавровий лист, дай грибам охолонути, додай лимонний сік та подрібнений часник. Розклади печериці з маринадом у підготовлені банки, простерилізуйте заготівлі ще 15 хвилин і закатай на зиму.

    Зараз читають:Лосось на грилі: 20 рецептів, перед якими неможливо встояти

    4. Печериці без стерилізації на зиму

    Додай будь-які спеції в маринад – гірчицю, гвоздику, кардамон, що більше подобається.

    Тобі знадобиться: 500 г печериць, 500 мл води, по 1 ст. солі та цукру, 5 ст.л. оцту, 50 мл рослинної олії, 3 зубчики часнику, спеції, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Закип'яти 1 склянку води з лимонною кислотою, приварити в ній очищені печериці протягом 6-7 хвилин і відкинь їх на друшляк. Закип'яти 500 мл води з цукром, сіллю, олією, оцтом та спеціями до смаку. Виклади гриби в маринад, проварити 10 хвилин і закатай їх у вимиті содою або ошпарені парою банки. Бережи заготовку в холодному місці.

    5. Ікра з печериць з овочами на зиму

    Класичний рецепт грибної ікри з цибулею, морквою та помідорами.

    Тобі знадобиться: 1 кг печериць, 200 г моркви, 500 г помідорів, 200 г цибулі, 15 мл оцту, 100 мл олії, 0,5 ч.л. солі, спеції.

    Приготування: Відвари печериці 20 хвилин у киплячій воді. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх у третині олії до золотистості. Блендер подрібни помідори в пюре, влий його в засмажку і перемішай. Пропусти печериці через м'ясорубку і всип туди ж. Додай масло, сіль і спеції за смаком. Туши грибну ікру 1 годину на слабкому вогні, влий оцет і закатай у стерилізовані банки.

    6. Печериці без олії на зиму

    Радимо звернути увагу на цей рецепт усім, хто стежить за калоріями.

    Тобі знадобиться: 1 кг печериць, 1 л води, 3 зубчики часнику, 2,5 ст.л. оцту, 1 ч.л. цукру, 1 ст. солі, 4 лаврові листки, 4 листки смородини, 2 бутони гвоздики, 2 парасольки кропу.

    Приготування: Ретельно очисти та відвари печериці 20 хвилин у киплячій воді. Відкинь їх на друшляк і знову промий. Закип'ятити 1 літр води із сіллю, цукром та всіма спеціями. Виклади печериці та часник у цей маринад, провари 10 хвилин і влий оцет. Проварити ще 10 хвилин і закатай гриби в стерилізовані банки.

    7. Печериці з цибулею на зиму

    Проста, але дуже смачна та яскрава заготовка до святкового столу.

    Тобі знадобиться: 1 кг печериць, 1 цибулина, 25 г зеленої цибулі, 500 мл води, 10 мл рослинної олії, 80 мл оцту, по 20 г солі та цукру, 3 бутони гвоздики, 3 лаврових листи, 6 горошин запашного перцю, часнику.

    Приготування: Закип'яти воду з оцтом, цукром, сіллю, нарізаним часником та спеціями. Виклади в неї гриби, доведи до кипіння і проварити 10 хвилин. Зніміть заготівлю з вогню, залиште її на ніч у холодильнику, а потім знову доведіть до кипіння. Додай олію та нарізану ріпчасту та зелену цибулю. Проварити 2 хвилини і заходи печериці в стерилізовані банки на зиму.

    Зараз читають:15 ПП супів, які урізноманітнять твій раціон

    8. Ікра з печериць з цибулею та часником на зиму

    За бажання, додай трохи зелені в кінці приготування.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг печериць, 2 цибулини, 2 помідори, 4 зубчики часнику, 1 ч.л. солі, 4 ст. оцту, 25 мл олії, спеції.

    Приготування: Дуже дрібно нарубай цибулю з печерицями і обсмаж їх у рослинній олії до випаровування вологи. Додай дрібно нарізані помідори та туші 15 хвилин. Всип подрібнений часник, оцет, спеції та сіль, протушкуй ще трохи і закатай ікру в стерилізовані банки.

    9. Солянка з печерицями на зиму

    Не просто закуска, а вже повноцінна основна страва чи основа для неї.

    Тобі знадобиться: 2 кг печериць, 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 2 кг капусти, 1 склянка олії, 1 склянка томатної пасти, 1 л води, 4 ст.л. цукру, 3 ст. солі, 2 ст. оцту, спеції.

    Приготування: Наріж капусту, натрій моркву на тертці і наріж цибулю. Змішай овочі з сіллю та цукром, влий рослинне масло і трохи протушкуй. Розведи томатну пасту у воді, додай спеції, влий туди ж, перемішай і доведи до кипіння. Додай нарізані пластинками печериці та туші разом 40-45 хвилин на середньому вогні. Влий оцет, проварити солянку ще 5 хвилин і закатай у стерилізовані банки.

    10. Печериці в томатному соусі на зиму

    Ще один простий, але дуже цікавий рецепт для різноманітності.

    Тобі знадобиться: 1 кг печериць, 200 г томатної пасти, 3 ст.л. олії, 1 ст.л солі, 100 мл води, 2 ст.л. цукру, 2 ст. оцту, спеції.

    Приготування: Наріж печериці і спочатку відвари їх 15-20 хвилин у киплячій воді, а потім обсмаж у маслі на середньому вогні. Додай томатну пасту та перемішай. Додай решту інгредієнтів, окрім оцту, та туші заготівлю ще 40 хвилин. Підливай воду за необхідності. Влий оцет, протушкуй печериці ще 7-8 хвилин і закатай у стерилізовані банки.

    11. Ікра з печериць з цибулею та морквою на зиму

    Для яскравішого аромату – можна додати і трохи лісових грибів.

    Тобі знадобиться: 2 кг печериць, 300 г цибулі, 300 г моркви, 20 г часнику, 1 ст. оцту, 1 ст. солі, спеції.

    Приготування: Гриби відвари 20 хвилин у киплячій воді та пропусти через м'ясорубку. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до золотистості. Додай печериці та смажу всі разом 15-20 хвилин на слабкому вогні, помішуючи. Додай сіль, часник та оцет. Протушкуй ще 5 хвилин і закатай грибну ікру в стерилізовані банки.

    Зараз читають:20 смузі з манго, від яких ти будеш у захваті

    12. Огірки з печерицями та овочами на зиму

    Цікава закуска, яка не потребує жодних інших доповнень.

    Тобі знадобиться: 2 кг дрібних огірків, 1 кг дрібних печериць, 6 болгарських перців, 500 г цибулі, 4 склянки води, 1,5-2 ст. солі, 2 ст. цукру, 1 склянка оцту, по 1 пучку кропу та петрушки, спеції.

    Приготування: Промий всі інгредієнти, печериці відварити протягом 10-15 хвилин, наріж перець і цибулю, і змішай все з огірками. Окремо закип'яти воду з цукром і сіллю, проварити до розчинення, влий оцет і дай маринаду охолонути. У підготовлені банки виклади всі овочі, печериці, зелень та спеції за смаком. Залий їх маринадом, простерилізуй 10 хвилин у киплячій воді і заходьте на зиму.

    13. Печериці з болгарським перцем на зиму

    Для пікантності можеш додати трохи гострого перцю до смаку.

    Тобі знадобиться: 1 кг печериць, 1 кг болгарського перцю, 500 г цибулі, 200 г цукру, 80 г солі, 150 мл оцту, 100 мл олії, спеції.

    Приготування: Довільно наріж печериці, а цибулю з перцем – наріж соломкою. Закип'яти оцет, олію, цукор та сіль. Залий овочі з грибами цим маринадом і протушкуй 15 хвилин. У банки розклади спеції, заготівлю з маринадом і простерилізуйте все ще 15 хвилин. Захід на зиму.

    14. Печериці з кабачками на зиму

    Цікава сезонна заготівля, а влітку ще й дуже дешева.

    Тобі знадобиться: 800 г печериць, 800 г кабачків, 3 моркви, 4 ч.л. зерен гірчиці, 2 ст.л. цукру, 1 пучок зелені, 1,5 ст. солі, 5 ст. оцту, 4 ст.л. олії, 15 ст.л. води спеції.

    Приготування: Гриби відвари 15 хвилин у киплячій воді та наріж. Кабачки та моркву наріж півкільцями. Додай подрібнену зелень, масло, оцет і всі спеції до овочів та печериць. Перемішай заготовку, залиш її на півгодини і розклади по банках. Часткою гарячою водою і стерилізуй протягом 15 хвилин. Захід на зиму.

    15. Баклажани з печерицями на зиму

    Оригінально та смачно. А що ще потрібне?

    Тобі знадобиться: 2 кг баклажанів, 1 кг печериць, 500 г цибулі, 100 г цукру, 500 г болгарського перцю, 80 мл оцту, 1 ст. солі.

    Приготування: Очисти та наріж баклажани кубиком, подрібни гриби та інші овочі. Обсмажте все до готовності окремо один від одного і потім змішай разом. Додай сіль, цукор, спеції та оцет. Розкладіть заготовку в баночки, простерилізуйте їх 20 хвилин і закатай.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *