10 оригінальних рецептів локшини вок з креветками

Найсмачніша локшина вок з креветками точно сподобається всім любителям морепродуктів та азіатських страв. Її основна особливість – швидке приготування у вок-сковороді на сильному вогні. Ми зібрали 10 найкращих рецептів, які тебе точно не розчарують!

Зміст

  • 1. Локшина вок з креветками та соусом теріяку
  • 2. Локшина вок з креветками та куркою
  • 3. Локшина вок з креветками та кабачками
  • 4. Локшина вок з креветками та грибами
  • 5. Локшина вок з креветками та пекінською капустою
  • 6. Локшина вок з креветками, мідіями та кальмарами
  • 7. Локшина вок з креветками, броколі та яйцем
  • 8. Локшина вок з креветками та зеленим горошком
  • 9. Локшина вок з креветками та огірком
  • 10. Локшина вок з креветками та тофу
  • 1. Локшина вок з креветками та соусом теріяку

    Найпопулярніший та класичний спосіб приготування.

    Тобі знадобиться: 200 г локшини, 200 г очищених креветок, 100 г болгарського перцю, 100 г моркви, 50 г фіолетової цибулі, 2 зубчики часнику, 4 ст.л. соусу теріяку, 1-2 ч.л. лимонного соку.

    Тонко наріж овочі, подрібни часник і відвари локшину до готовності. Обсмажити креветки з часником на сильному вогні 1-2 хвилини. Окремо обсмаж всі овочі ще 2-3 хвилини. Змішай все разом, влий теріяки та лимонний сік, і прогрій ще 1 хвилину на слабкому вогні.

    2. Локшина вок з креветками та куркою

    Креветки з куркою – чудове поєднання для будь-яких азіатських страв.

    Тобі знадобиться: 200 г локшини, 150 г очищених креветок, 150 г курячого філе, 100 г пекінської капусти, 50 г зелені селери, 4 пера зеленої цибулі, 1 жменя горіхів, 1 жменя мікрогрина, 2 зубчика часнику. ст.л. соєвого соусу.

    Приготування: Відвари локшину, тонко наріж курку і нашаткуй пекінську капусту. Подрібни зелену цибулю, селера та часник. Обсмаж куряче філе 2 хвилини на сильному вогні, додай креветок, часник і горіхи, і жар ще 1-2 хвилини.

    Влий соєвий соус і бульйон, перемішай і випаруй третину рідини. Всип капусту, а через 3 хвилини відправ туди ж локшину, паростки, зелену цибулю і селеру. Ретельно перемішай і зніми вок з вогню.

    Зараз читають:12 простих рецептів курки з рисом у духовці

    3. Локшина вок з креветками та кабачками

    Ще одна особливість цього рецепту – лимонний сік та цедра.

    Тобі знадобиться: 200 г локшини, 300 г очищених креветок, 1 морква, 1 кабачок, 2 зубчики часнику, 15 г імбиру, 3 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. лимонного соку, 1 ч. л. лимонної цедри.

    Приготування: Відвари локшину. Тонко наріж і обсмаж моркву з кабачком приблизно 1 хвилину на сильному вогні. Виклади до них креветок і обсмаж ще 3 хвилини, помішуючи. Відклади убік.

    Подрібни і обсмаж часник з імбиром, поверни до них овочі з креветками, перемішай і влий соєвий соус з лимонним соком. Змішай все з локшиною, трохи прогрій, посип лимонною цедрою і зніми вок з вогню.

    4. Локшина вок з креветками та грибами

    Можна використовувати будь-які гриби, які ти найбільше любиш.

    Тобі знадобиться: 150 г локшини, 300 г очищених креветок, 300 г грибів, 2 стебла селери, 1 морква, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 4 ст.л. соєвого соусу.

    Приготування: Подрібни всі інгредієнти та відвари локшину. Обсмаж цибулю до прозорості, додай селера з часником і смаж ще 1 хвилину. Після чого всип гриби і моркву, і готуй ще 3-4 хвилини. Додай креветок і через 1 хвилину влий соєвий соус. Змішай все з локшиною, прогрій та зніми вок з вогню.

    5. Локшина вок з креветками та пекінською капустою

    Виходить дуже ніжна, але водночас пікантна локшина.

    Тобі знадобиться: 200 г локшини, 250 г очищених креветок, 100 г кабачка, 100 г болгарського перцю, 100 г пекінської капусти, 100 г печериць, 50 г цибулі-порею, 1 зубчик часнику, 1 год. тертого імбиру, 3 ст. соєвий соус, соус солодкий чилі.

    Приготування: Відвари локшину, тонко наріж всі інгредієнти, подрібни часник та імбир. Обсмаж креветок 1 хвилину на сильному вогні, влий трохи солодкого чилі та смажу ще хвилину.

    Зараз читають:Бананові вафлі: 15 легких рецептів, які сподобаються всій родині

    Відклади креветок убік і злегка обсмаж імбир із часником. Відправ туди решту овочів, крім капусти, і смаж 2 хвилини. Змішай всі інгредієнти разом, додай ще трохи соусу за потребою та готуй локшину ще 1-2 хвилини.

    6. Локшина вок з креветками, мідіями та кальмарами

    Замість окремих морепродуктів можеш взяти готовий заморожений коктейль.

    Тобі знадобиться: 200 г локшини, 100 г очищених креветок, 100 г мідій, 100 г кальмарів, 2 болгарських перцю, 1 морква, 2 зубчики часнику, 10 г імбиру, 3 ст.л. соєвого соусу, 1 ч.л. меду, кунжутна олія, кунжут, зелена цибуля.

    Приготування: Відваріть локшину до готовності по інструкції на упаковці. Подрібни імбир і часник, і обсмаж їх півхвилини на кунжутному маслі. Наріж овочі соломкою, виклади їх у вок, а через 2-3 хвилини відправ туди всі морепродукти і приправ. Через 1 хвилину влий соєвий соус і мед, додай зелену цибулю. А ще за хвилину змішай усе з локшиною та кунжутом і зніми з вогню.

    7. Локшина вок з креветками, броколі та яйцем

    Дуже цікавий та ситний рецепт з великою кількістю інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 150 г локшини, 150 г очищених креветок, 1 яйце, 100 г броколі, 2 болгарських перцю, 1/2 цибулини, 2 зубчики часнику, 1 жменя арахісу, 100 мл курячого бульйону, 10 мл риби соусу чилі.

    Приготування: Наріж овочі, подрібни часник і відвари локшину. Змішай курячий бульйон, рибний та соус чилі. Обсмажити креветок 2-3 хвилини на сильному вогні і відклади їх убік.

    Обсмаж цибулю з часником і овочами, влий ложку води, ще 2 хвилини протушкуй під кришкою і теж відклади убік. Відправ локшину у вок, влий бульйон і готуй 2 хвилини. Вбий яйце і готуй ще 1 хвилину, активно помішуючи. Виклади назад креветок з овочами та готуй локшину ще 2 хвилини. Перед подачею посип готову локшину вок арахісом.

    Зараз читають:Холодна кава: 20 оригінальних рецептів для літа

    8. Локшина вок з креветками та зеленим горошком

    За бажання, додай будь-які інші овочі на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 200 г локшини, 200 г очищених креветок, 2 жмені зеленого горошку, 2 жмені стручкової квасолі, 120 г печериць, 1 зубчик часнику, 2 гілочки кінзи, 2 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. устричного соусу, 1 ст.л. соусу чилі.

    Приготування: Відвари локшину, наріж печериці пластинками і подрібни часник з кінзою. Обсмажте стручкову квасолю з часником на сильному вогні, через 1-2 хвилини додай зелений горошок з грибами і влий соєвий і устричний соуси. Перемішати. Ще через 1 хвилину додай креветок і смажу до готовності. Змішай всі інгредієнти з локшиною, соусом чилі та подрібненою кінзою.

    9. Локшина вок з креветками та огірком

    Свіжий та хрумкий огірок ідеально доповнює локшину з креветками.

    Тобі знадобиться: 200 г локшини, 250 г очищених креветок, 1 огірок, 1 болгарський перець, 1 морква, 2 зубчики часнику, 10 г імбиру, 1 перець чилі, 3 ст.л. соєвий соус, кунжут.

    Приготування: Відвари локшину, наріж овочі соломкою та подрібни часник з імбиром та чилі. Креветок обсмаж і відклади убік. Окремо обсмаж овочі та наприкінці готування – додай часник, чилі та імбир. Виклади креветок до овочів, влий соєвий соус і готуй ще 1 хвилину. Змішай із локшиною, посип блюдо кунжутом, знову перемішай і зніми з вогню.

    10. Локшина вок з креветками та тофу

    Дуже ситна білкова страва, яку легко вписати навіть у дієту.

    Тобі знадобиться: 200 г локшини, 120 г очищених креветок, 50 г тофу, 1 яйце, 1/2 цибулі-порей, 1 жменю мікрогрина, 1 ст.л. арахісу, 30 мл соєвого соусу, 2 ст.л. соку лайма чи лимона.

    Приготування: Відвари та промий локшину. Наріж і обсмаж тофу до золотистості, додай нарізаний порей, креветок, локшину та паростки. Влий збите яйце з соєвим соусом і готуй все разом до готовності, помішуючи. Збризкати локшину соком лайма, посип арахісом і подавай до столу.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *