з баклажанами та помідорами: 15 оригінальних рецептів />
Смачні та дуже ситні салати з баклажанами та помідорами легко замінять собою повноцінний обід чи вечерю. У той же час такі теплі салати можуть стати чудовою закускою – як тобі захочеться. Зібрали велику добірку рецептів на вибір!
Зміст
1. Теплий салат з баклажанами, помідорами та сирним сиром
Мінімум інгредієнтів, але водночас насичений та різноманітний смак.
Тобі знадобиться: 1 баклажан, 2 помідори, 150 г сирного сиру, 2 ст.л. крохмалю, 1 пучок петрушки, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. лимонного соку, 1 ч. л. цукру, спеції.
Приготування: Наріж баклажан брусочками, обваляй у крохмалі і обсмаж до хрусткої скоринки у великій кількості олії. Подрібніть петрушку і часник, наріжте помідори часточками, змішайте все разом і заправте маслом з цукром, лимонним соком і спеціями. Виклади зверху сирний сир.
2. Теплий салат з баклажанами, помідорами та медово-гірчичною заправкою
Посип готовий салат обсмаженим кунжутом або рубаною зеленню.
Тобі знадобиться: 2 баклажани, 3 ст.л. крохмалю, 4 помідори, 1/2 фіолетової цибулини, 100 г фетакси, 80 мл оливкової олії, по 1 ст.л. зернистої гірчиці, меду та лимонного соку, спеції.
Приготування: Наріж баклажани середніми шматочками, змішай з крохмалем і обсмаж до рум'яної скоринки. Наріж помідори часточками, а цибуля – пір'ям. Довільно наріж фетаксу. Змішай масло та інші інгредієнти для заправки, та полів салат.
3. Теплий салат з баклажанами, помідорами та соєвим соусом
Просте, але незвичайне заправлення перетворює навіть такий знайомий салат.
Зараз читають:20 відмінних рецептів шурпи на багатті в казані
Тобі знадобиться: 2 баклажани, 2 ст.л. крохмалю, 2 помідори, 1 зубчик часнику, 1 пучок кінзи, 1 жменю горіхів, по 1 ст.л. оливкової олії, соєвого соусу та солодкого соусу чилі.
Приготування: Наріж баклажани, обваляй їх у крохмалі та обсмаж до золотистості. Наріж часточками помідори, подрібни кінзу, часник та горіхи. Змішай оливкову олію, соус чилі та соєвий соус, і заправ салат.
4. Теплий салат з баклажанами, помідорами та бринзою
Солоний сир просто ідеально вписується у це поєднання овочів.
Тобі знадобиться: 2-3 помідори, 1 баклажан, 1/2 фіолетової цибулини, 1/2 пучка петрушки, 150 г бринзи, оливкова олія, лимонний сік, спеції.
Баклажан наріж брусочками і обсмаж до золотистості. Тонко наріж цибулю та помідори, подрібни петрушку і розкриш бринзу. Змішай і заправ салат олією з лимонним соком і спеціями.
5. Теплий салат з баклажанами, болгарським перцем та помідорами
Для різноманітності можеш узяти кілька шматочків перцю різних кольорів.
Тобі знадобиться: 400 г баклажанів, 300 г помідорів, 200 г болгарського перцю, 100 г фіолетової цибулі, 1 пучок кінзи, 2 зубчики часнику, по 1 ст.л. соєвого соусу та яблучного оцту, спеції, олія для смаження.
Приготування: Наріж цибулю півкільцями та залий її оцтом. Баклажани наріж шматочками і обсмаж у маслі до золотистості. Довільно наріж помідори і перець, і ошпар їх маслом від смаження баклажанів. Подрібни кінзу і часник, відіжміть цибулю від оцту, перемішай і заправ салат соєвим соусом.
6. Теплий салат з баклажанами, помідорами та латуком
Спеціально для любителів салатів з великою кількістю зелені та листя.
Тобі знадобиться: 300 г баклажанів, 250 г помідорів, 100 г латуку, 1 болгарський перець, 1 пучок петрушки, 5 г крохмалю, 50 мл соєвого соусу, 2 ч.л. імбиру, 1/2 лимона, 40 мл оливкової олії, 2 ст. цукру, 1 ч. л. меду, спеції.
Приготування: Змішай масло, соєвий соус, тертий імбир, цукор, мед та спеції. Додай лимонний сік і прогрій соус, що вийшов. Наріж баклажани, присип їх крохмалем і обсмаж до рум'яності. Наріж решту овочів, довільно подрібни латук і петрушку, змішай і полей салат гарячою заправкою.
7. Теплий салат з баклажанами, морквою та помідорами
Хоч такий салат і повністю овочевий, але він виходить дуже ситним.
Тобі знадобиться: 3 баклажани, 2 моркви, 3 помідори, 30 г кропу, 10 г петрушки, спеції.
Зараз читають:20 салатів з оливками, які зможе приготувати кожен
Наріж баклажани тонкою довгою соломкою і натрій моркву на корейській тертці. Очисти і дрібно наріж помідори. Обсмаж баклажани в олії до м'якості, додай моркву і за кілька хвилин – помідори. Протушкуй всі разом до готовності овочів, зніми з вогню, приправ салат і додай рубану зелень.
8. Теплий салат з баклажанами, помідорами та фетою
Особливу особливість салату надає аромат свіжої м'яти.
Тобі знадобиться: 4 баклажани, 4 помідори, 1 фіолетова цибулина, 50 г фети, 2 зубчики часнику, 1/3 пучка петрушки, 2 гілочки м'яти, 3 ст.л. оливкової олії.
Приготування: Баклажани наріж кубиком і обсмаж до рум'яності. Помідори наріж таким же кубиком, а цибуля – пір'ям. Подрібни в блендері зелень і часник, додай олію, полів салат цією заправкою і посип розфарбованою фетою.
9. Теплий салат з яловичиною, баклажанами та помідорами
Ситний м'ясний салат, який легко стане повноцінною вечерею.
Тобі знадобиться: 500 г яловичини, 200 г баклажанів, 300 г помідорів, 1 болгарський перець, 1 фіолетова цибулина, оливкова олія, соєвий соус, спеції.
Приготування: Наріж яловичину смужками, приправ та обсмаж до готовності. Наріж баклажани кубиком, обсмаж до рум'яності і додай нарізаний перець. Жар ще пару хвилин, влий соєвий соус і перемішай. Довільне наріж цибулю та помідори. Змішай салат та подавай до столу.
10. Теплий салат з баклажанами, помідорами та яйцями
Завдяки яйцям – салат багатий ще й на білок, так що подвійно ситний.
Тобі знадобиться: 2 баклажани, 10 помідорів чері, 3 яйця, 1 цибулина-шалот, 2 ч.л. яблучного оцту, 2 ч. л. соєвий соус, спеції.
Приготування: Наріж баклажани дрібним кубиком, подрібни шалот і обсмаж разом до золотистості. Відвари і наріж яйця часточками. Розріж помідори чері навпіл і виклади все на тарілки. Збризкати салат оцтом і соєвим соусом, і приправ.
11. Теплий салат з баклажанами та помідорами в кисло-солодкому соусі
Простий рецепт з такою самою простою домашньою заправкою з доступних інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 1 баклажан, 3 помідори черрі, 1 перець чилі, 1 пучок зелені, 70 г крохмалю, 1 ст.л. томатної пасти, 1 ст. яблучного оцту, 1,5 ч. л. лимонного соку, 1 ч. л. цукру, кунжут.
Приготування: Наріж баклажан кубиком, обваляй у крохмалі і обсмаж до хрусткої скоринки у великій кількості олії. Наріж помідори чері на четвертинки, подрібни чилі та зелень, і виклади все на тарілку. Змішай томатну пасту, оцет, лимонний сік та цукор. Полів салат цією заправкою і посип кунжутом.
Зараз читають:20 відмінних рецептів компоту з ірги
12. Теплий салат з куркою, баклажанами та помідорами
Замість курки можна взяти індичку – буде так само смачно.
Тобі знадобиться: 2 баклажани, 2 помідори, 1 болгарський перець, 120 г курячого філе, 100 г яблучного пюре, 2 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. яблучного оцту, 20 г арахісу, 1 зубчик часнику, 2 ст.л. оливкової олії.
Приготування: Наріж баклажани брусочками, а курку – смужками. Обсмаж їх до готовності окремо один від одного. Наріж перець соломкою, а помідори – часточками. Виклади все на тарілку. Інші інгредієнти збий у блендері і полів салат заправкою.
13. Теплий салат з баклажанами та помідорами у сметанно-майонезній заправці
Баклажани обов'язково рекомендуємо запекти в духовці.
Тобі знадобиться: 2-3 баклажани, 3 помідори, 2 зубчики часнику, 1 пучок зелені, по 1 ст.л. сметани, майонезу та соєвого соусу.
Наріж баклажани кубиком, виклади на пергамент, збризкати маслом і відправ на 20 хвилин в духовку при 180 градусах. Наріж кубиком помідори, подрібни зелень і часник. Змішай сметану, майонез і соєвий соус і заправ салат.
14. Теплий салат з баклажанами, помідорами та моцарелою
Для цікавішого смаку можна додати жменю руколи або шпинату.
Тобі знадобиться: 250 г баклажанів, 100 г кульок моцарелли, 150 г помідорів чері, 150 г салатного міксу, 1 цибуля порей, 3 ст.л. оливкової олії, 2 ч.л. зернистої гірчиці, спеції.
Приготування: Порій наріж кільцями та обсмаж до м'якості. Додай нарізані кубиком баклажани, смажу до готовності і приправ за смаком. Розріж навпіл помідори чері та кульки моцарелли, змішай все з салатним листям і виклади на тарілку. Змішай масло з гірчицею і заправ салат.
15. Теплий салат із цукіні, баклажанами та помідорами
Всі овочі запікаються у духовці, тому салат виходить ще й дуже корисним.
Тобі знадобиться: 1 баклажан, 1 цукіні, 1 болгарський перець, 3 помідори, 120 г бринзи або фети, 3 ст. оливкової олії, по 0,5 ч.л. орегано, розмарину, майорану, солі та меленого чорного перцю.
Приготування: Наріж баклажан, цукіні та перець шматочками одного розміру. Збризкайте маслом, приправте і запікайте 15 хвилин в духовці при 220 градусах. Змішай готові овочі з нарізаними помідорами та бринзою.
Джерело: dietcenter.com.ua