У жарку пору року вгамувати спрагу найлегше домашнім компотом. Сьогодні розповімо, як приготувати його із чорної смородини. З такої нагоди ми зібрали для тебе 20 найкращих рецептів. Приготуйся, буде смачно!
Зміст
1. Компот із чорної смородини – класичний рецепт
З таким завданням впораються навіть початківці!
Тобі знадобиться: 3 л води, 800 г чорної смородини, 1 склянка цукру.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай промиту чорну смородину і вари 3 хвилини. Вимкни вогонь, злегка остуди і додай цукор. Накрий компот кришкою і прибери убік остигати.
2. Компот із чорної смородини з лимонною кислотою
Відмінний спосіб поповнити запас вітамінів в організмі.
Тобі знадобиться: 4 л води, 800 г чорної смородини, 250 г цукру, 2 г лимонної кислоти.
Приготування: Ягоди смородини перебери, промий і всип у киплячу воду. Проварити 3 хвилини, всип лимонну кислоту і зніміть з вогню. Додай цукор, перемішай і залиш компот на 20 хвилин під кришкою.
3. Компот із ягід та листя чорної смородини
Аромат просто запаморочливий!
Тобі знадобиться: 2 л води, 3 склянки чорної смородини, 5 листків смородини, 150 г цукрового піску.
Приготування: Закип'яти воду, всип промите листя та ягоди чорної смородини. Проварити 4 хвилини і зніміть з вогню. Всип цукор і остуди під кришкою. Процідити компот і прибери його наполягати в холодильник.
4. Насичений компот із чорної смородини
Кількість цукру регулюй на свій смак.
Зараз читають:20 відмінних ПП-смузі на будь-який смак
Тобі знадобиться: 3 л води, 1 кг чорної смородини, 200 г цукру.
Приготування: Смородину промою, розділи навпіл. З однієї частини видави сік, другий всип у киплячу воду. Проварити 2 хвилини, додати сік і прокип'яти ще 1 хвилину. Вимкни вогонь, злегка остуди і додай цукор. Наполягай компот під кришкою 20 хвилин.
5. Компот із чорної смородини без цукру
ПП рецепт компоту для всіх, хто стежить за своєю фігурою.
Тобі знадобиться: 3 л води, 500 г смородини чорної 1 ч.л. екстракту стевії.
Приготування: Закип'яти воду, всип промиті ягоди смородини та варити 4 хвилини після повторного закипання. Вимкни вогонь, злегка остуди, додай екстракт стевії і добре перемішай. Готовий компот розлий по банках і прибери охолоджуватися в холодильник.
6. Компот із чорної смородини та журавлини
Радимо зберігати готовий компот у скляній тарі.
Тобі знадобиться: 2 л води, 1 склянка журавлини, 1 склянка чорної смородини, 3 ст. цукру.
Приготування: Ягоди перебери, промий і всип у каструлю з киплячою водою. Проварити 5 хвилин, вимкни і додай цукор. Накрий компот кришкою і прибери на 20 хвилин.
7. Компот із чорної смородини з медом
Не додай мед у гарячий компот, обов'язково дочекайся доки він охолоне.
Тобі знадобиться: 3 л води, 400 г чорної смородини, 5 ст. рідкий мед.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай промиті ягоди смородини і провари 3 хвилини. Вимкни вогонь та остуди до кімнатної температури. Додай мед, добре перемішай і прибери компот настоюватися в холодильник.
8. Компот з меліси та чорної смородини
Замість меліси можна додати м'яту.
Тобі знадобиться: 4 л води, 800 г чорної смородини, 3 гілочки меліси, 220 г цукру.
Смородину перебери , промий і всип у киплячу воду. Додай мелісу та вари 3 хвилини на слабкому вогні. Зніміть каструлю з компотом з плити, злегка остудіть і додай цукор.
9. Компот з яблук, агрусу та чорної смородини
Смородину обов'язково очищай від сухих хвостиків.
Тобі знадобиться: 5 л води, 800 г чорної смородини, 2 склянки аґрусу, 3 середні яблука, 1 паличка кориці, 280 г цукру.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай корицю і провари 5 хвилин. Всип ягоди та подрібнені яблука. Проварити 4 хвилини і зніміть з вогню. Додай цукор, перемішай і залиши під кришкою на 20 хвилин.
10. Компот із чорної смородини зі спеціями
Не зберігай компот зі спеціями довше 24 годин.
Тобі знадобиться: 3 л води, 500 г чорної смородини, 150 г цукру, 3 горошини запашного перцю, 2 зірочки бадяну, 1 коробочка кардамону.
Зараз читають:15 швидких рецептів варення з гарбуза з лимоном
Приготування: Закип'ятіть воду, додай спеції, накрий кришкою і вари 5-7 хвилин. Всип промиту смородину і вари ще 4 хвилини. Вимкни вогонь, додай цукор і добре перемішай. Готовий компот наполягай під кришкою 20 хвилин.
11. Компот з аґрусу та чорної смородини
Агрус легше відмити теплою водою.
Тобі знадобиться: 3 л води, 300 г агрусу, 300 г чорної смородини, 180 г цукрового піску.
Приготування: Агрус і смородину перебери і ретельно промий. Всип ягоди в каструлю з киплячою водою і вари компот 4 хвилини. Вимкни вогонь, додай цукор і залиш під кришкою на 15-20 хвилин.
12. Компот з абрикосами, чорною та червоною смородиною
Подавай компот охолодженим, з м'ятою та кубиками льоду.
Тобі знадобиться: 3 л води, 4 абрикоси, 1 склянка порічки, 1 склянка чорної смородини, 3 ст.л. цукру.
Абрикоси поділи на часточки, а ягоди смородини зніми з гілочок. Всип заготовки в киплячу воду і проварити 4 хвилини. Вимкни вогонь, злегка остуди і додай цукор. Перемішати і настояти компот 30 хвилин під кришкою.
13. Компот із чорної смородини з ваніллю
Ваніль надає компоту незабутнього аромату.
Тобі знадобиться: 5 л води, 1 стручок ванілі, 800 г чорної смородини, 280 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай промиті ягоди смородини і вари їх 3-4 хвилини. Додай лимонну кислоту, перемішай і вимкни вогонь. Стручок ванілі розріж уздовж, вискобли насіння і змішай з цукром. Всип ароматний цукор в каструлю з компотом, перемішай і залиш під кришкою на 20-30 хвилин.
14. Компот із апельсинів та чорної смородини
Корисний напій із чудовими цитрусовими нотками.
Тобі знадобиться: 4 л води, 800 г чорної смородини, 2 великі апельсини, 220 г цукрового піску.
Смородину очисти від хвостиків і ретельно промий. Апельсини ошпарити окропом і наріж разом зі шкіркою. Всип обидві заготовки в киплячу воду, проварити 4 хвилини і зніміть з вогню. Додай цукор, перемішай і наполягай компот 20 хвилин під кришкою.
15. Компот із чорної смородини з цитрусовим ароматом
Відмінна альтернатива магазинному газировці!
Тобі знадобиться: 3 л води, 500 г смородини чорної, 0,5 ч.л. лимонної цедри, 1 апельсин, 180 г цукрового піску, 1 зірочка бадяну.
Апельсин промий окропом і наріж його великими шматками разом зі шкіркою. Чорну смородину перебери і промий. Закип'ятіть воду, додай бадьян і провари 5 хвилин. Всип смородину, шматочки апельсина, лимонну цедру і проварити 4 хвилини. Зніміть каструлю з вогню, злегка остудіть і додай цукор. Наполягай компот під кришкою 20 хвилин, після чого процідити через марлю.
Зараз читають:20 найкращих рецептів компоту з малини
16. Компот із яблук із чорною смородиною
Використовуйте яблука твердих сортів.
Тобі знадобиться: 3 л води, 500 г чорної смородини, 3 середні яблука, 3 горошини запашного перцю, 1 склянка цукру.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай запашний перець і провари 2 хвилини. Всип смородину та подрібнені яблука. Прокип'ятити всі разом 3-4 хвилини і вимкнути вогонь. Застуди компот до кімнатної температури та додай цукор.
17. Компот з малини, чорної смородини та агрусу
Співвідношення ягід можна змінювати на свій смак.
Тобі знадобиться: 3 л води, 1 склянка малини, 1 склянка чорної смородини, 1 склянка аґрусу, 180 г цукру.
Приготування: Ягоди промий і всип у каструлю з киплячою водою. Проварити 4 хвилини, вимкни і додай цукор. Наполягай компот під кришкою близько півгодини.
18. Компот із чорної та червоної смородини на зиму
Вітамінний компот, який порадує приємним кисленьким присмаком.
Тобі знадобиться: 6 л води, 600 г смородини, 600 г чорної смородини, 350 г цукрового піску, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: Ягоди перебери, промий і помісти в підготовлені банки, заповнюючи не більше половини. Влий киплячу воду, накрий кришками і прибери убік остигати. Акуратно злий воду в каструлю, додай лимонну кислоту, цукровий пісок та прокип'яті 2-3 хвилини. Влий киплячу воду в банки, закатай компот кришками і переверни верх дном.
19. Компот із чорної смородини з бадяном
Після доби компот слід процідити.
Тобі знадобиться: 2 л води, 400 г чорної смородини, 2 зірочки бадяну, 3 ст.л. цукру, 1 ст. лимонного соку.
Приготування: У киплячу воду всип бадьян і проварити 5 хвилин. Додай промиті ягоди смородини та вари 3 хвилини. Зніміть каструлю з плити на стійку поверхню і злегка розімніть ягоди товкачем. Поверни каструлю на вогонь, додай лимонний сік, цукор і прокип'ят компот ще 2 хвилини.
20. Компот із чорної смородини в мультиварці
Дуже зручно: всі інгредієнти закладаються у чашу мультиварки одночасно.
Тобі знадобиться: 3 л води, 2 склянки чорної смородини, 2 горошини запашного перцю, 180 г цукру.
Приготування: Промиту смородину помістіть у чашу мультиварки. Додай запашний перець, цукор та воду. Закрий кришку та увімкни на 40 хвилин програму «Суп». Після звукового сигналу не відкривай кришку мультиварки ще 15-20 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua