15 відмінних рецептів маринаду для огірків на зиму

Маринад відрізняється від розсолу наявністю у складі кислоти, найчастіше оцту. Саме це основний консервант за такого способу закочення овочів на зиму. Мариновані заготовки чудово зберігаються навіть без холодильника чи льоху – просто у темній коморі чи шафі. Ділимося найкращими рецептами маринадів для огірків!

Зміст

  • 1. Маринад зі столовим оцтом для огірків
  • 2. Маринад із лимонною кислотою для огірків на зиму
  • 3. Маринад з 6% оцтом для огірків на зиму
  • 4. Маринад з оцтовою есенцією для огірків
  • 5. Маринад із гірчицею для огірків на зиму
  • 6. Маринад з часником та кропом для огірків
  • 7. Маринад із гірчичним порошком для огірків
  • 8. Солодкий маринад для огірків на зиму
  • 9. Маринад із кетчупом для огірків на зиму
  • 10. Маринад з імбиром для огірків на зиму
  • 11. Маринад із яблучним оцтом для огірків на зиму
  • 12. Маринад із медом для огірків
  • 13. Маринад без цукру для огірків
  • 14. Пряний маринад для огірків на зиму
  • 15. Маринад із горілкою для огірків на зиму
  • 1. Маринад зі столовим оцтом для огірків

    Класичний рецепт, який варто знати кожній господині.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 1,5 ст. 9% оцту, 2 ст. солі, 2 ст. цукру, 2 бутони гвоздики, 6 горошин запашного перцю, 2 лаврові листи.

    Приготування: Всип сіль, цукор і спеції у воду, доведи її до кипіння і проварити кілька хвилин. Після чого зніми заготівлю з вогню і влий столовий оцет.

    2. Маринад із лимонною кислотою для огірків на зиму

    Лимонна кислота – основна альтернатива оцту в маринадах.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 1 ч. л. лимонної кислоти, 2 ст. цукру, 2 ст. солі, 1 ч. л. насіння гірчиці, 1 ч. л. насіння кропу, 1 ч. л. перцю горошком, 2 лаврові листи.

    Додай сіль , цукор і всі спеції в киплячу воду. Провари маринад кілька хвилин, всип у нього лимонну кислоту і зніми з вогню.

    Зараз читають:Помідори з лимонною кислотою на зиму: 15 чудових рецептів

    3. Маринад з 6% оцтом для огірків на зиму

    Можна використовувати яблучний або будь-який інший 6% оцет.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 2 ст. 6% оцту, 2 ст. солі, 2 ст. цукру, 5 горошин запашного перцю, 2 лаврові листки.

    Приготування: Доведи воду до кипіння і всип у неї сіль, цукор, лаврове листя та спеції. Провари всі кілька хвилин, влий 6% оцет і зніми маринад з вогню.

    4. Маринад з оцтовою есенцією для огірків

    Оцтова есенція більш концентрована, тому її треба менше.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 1 ч. л. оцтової есенції, 3 ст. цукру, 2 ст. солі, 2 лаврові листи, 6 горошин чорного перцю.

    Приготування: Всип сіль, цукор і спеції в киплячу воду. Проварити все до розчинення солі і цукру, і залий огірки. Влий у банки оцтову есенцію з розрахунку по 1 ч.л. на 1 л маринаду.

    5. Маринад із гірчицею для огірків на зиму

    Зерна гірчиці надають маринаду легкої та приємної пікантності.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 2 ст. 6% оцту, 2 ст. солі, 2 ст. цукру, 2 ч. л. зерен гірчиці, 4 горошини запашного перцю, 2 лаврові листи.

    Приготування: Всип цукор, сіль, зерна гірчиці, запашний перець і лаврове листя в киплячу воду. Провари маринад 2-3 хвилини після повторного кипіння, влий у нього 6% оцет і зніми з вогню.

    6. Маринад з часником та кропом для огірків

    Часник, кріп та інші добавки краще додавати одразу в банки.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 1,5 ст. 9% оцту, 3 ст. цукру, 1,5 ст. солі, 10 горошин чорного перцю, 4 зубчики часнику, 2 парасольки кропу, 1 лист хрону, 1 жменю листя смородини та вишні.

    Приготування: Закип'ятіть воду з цукром і сіллю, проваріть 2 хвилини, зніміть з вогню і влийте 9% оцет. Розклади всі добавки в банки з огірками, зали їх маринадом і закатай на зиму.

    7. Маринад із гірчичним порошком для огірків

    У цьому випадку гірчичний порошок підходить набагато краще, ніж звичайна гірчиця.

    Зараз читають:Секрети ідеальних некрутих яєць: мистецтво повільного варіння

    Тобі знадобиться: 1 л води, 150 мл 6% оцту, 20 г цукру, 20 г солі, 8 г гірчичного порошку, 1 ч.л. насіння кропу, 2 скибочки кореня хрону.

    Приготування: Закип'яти воду з іншими інгредієнтами, крім оцту. Провари 2-3 хвилини, влий оцет і провари ще 1 хвилину. Залий огірки маринадом.

    8. Солодкий маринад для огірків на зиму

    Ідеальний рецепт маринаду для консервації дрібних і хрустких корнішонів.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 200 мл 9% оцту, 200 г цукру, 1 ст. солі.

    Приготування: Змішай воду з сіллю та цукром, доведи до кипіння і проварити до розчинення цукру. Влий оцет у маринад, провари його ще 4-5 хвилин і зніми з вогню.

    9. Маринад із кетчупом для огірків на зиму

    Вибирай будь-який кетчуп на власний розсуд – м'який, солодкий або гостріший.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 150 г кетчупу, 1 ст. 9% оцту, 2 ст. цукру, 2 ст. солі.

    Приготування: Змішай воду, кетчуп, цукор та сіль. Доведи маринад до кипіння, провари 3-4 хвилини, зніми його з вогню і влий оцет.

    10. Маринад з імбиром для огірків на зиму

    Любителі яскравішого імбирного смаку – можуть додати більше імбирного порошку.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 50 мл 9% оцту, 60 г цукру, 0,5 ст. солі, 2 ст. кетчупу чилі, 1 ч.л. імбиру, 5 бутонів гвоздики, 3 горошини запашного перцю.

    Приготування: Змішай воду, сіль, цукор, кетчуп чилі та всі спеції. Доведи маринад до кипіння, проварити 3-5 хвилин на слабкому вогні і влий 9% оцет. Ще раз перемішай і зніми маринад із вогню.

    11. Маринад із яблучним оцтом для огірків на зиму

    Фруктовий оцет завжди надає свої цікаві смакові нотки.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 2 ст. яблучного оцту, 5 ст. цукру, 3 ст. солі, 3 лаврові листи, 4 горошини запашного перцю.

    Зараз читають:20 найапетитніших рецептів смузі з гарбуза

    Приготування: Додай сіль, цукор, запашний перець та лавровий лист у киплячу воду. Провари маринад 2-3 хвилини, зніми з вогню і влий туди яблучний оцет.

    12. Маринад із медом для огірків

    Додатково виклади у банки листя вишні, смородини чи інших ягідних дерев.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 200 мл 6% оцту, 200 г цукру, 2 ст. меду, 2 ст.л. солі, 1 ч. л. гвоздики, 1 ч.л. коріандру, 1 ч.л. зерен гірчиці, 10 горошин запашного перцю.

    Приготування: Закип'ятіть воду з цукром і проваріть до його розчинення. Всип сіль і всі спеції, і вари ще 5 хвилин на слабкому вогні. Додай 6% оцет і мед, прогрій до повторного кипіння і залий огірки маринадом.

    13. Маринад без цукру для огірків

    Для тих, хто стежить за раціоном та уникає вживання цукру.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 100 мл 9% оцту, 50 г солі, 1 лавровий лист, 8 горошин чорного перцю.

    Приготування: Закип'яти воду з сіллю та всіма спеціями, проварити 2-3 хвилини. Влий оцет, доведи маринад до повторного кипіння і зніми його з вогню.

    14. Пряний маринад для огірків на зиму

    Можеш додати до маринаду та будь-які інші улюблені спеції.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 80 мл білого винного оцту, 2 ст. солі, 2 ст. цукру, 1 ст. перцю горошком, 5 бутонів гвоздики, 4 коробочки кардамону, 5 зірочок бадяну.

    Приготування: Всип сіль, цукор і всі спеції в киплячу воду. Вари маринад приблизно 5 хвилин на слабкому вогні, зніми з вогню і влий винний оцет.

    15. Маринад із горілкою для огірків на зиму

    Такі мариновані огірочки виходять особливо хрусткими.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 25 мл 6% оцту, 20 мл горілки, 50 г солі.

    Приготування: Закип'яти воду з сіллю і проварити кілька хвилин до її розчинення. Влий 6% оцет і горілку, зніми маринад з вогню та залий їм огірки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *