Як законсервувати овочі на зиму? Крім традиційних квашення та маринування, згадується – знаменитий салат Кубанський. Варіантів приготування багато, але вони всі до смішного прості! Представляємо твоїй увазі 20 найкращих рецептів!
Зміст
1. Кубанський салат на зиму – класичний рецепт
Підібрано ідеальне співвідношення інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 1 кг білокачанної капусти, 500 г болгарського перцю, 500 г огірків, 500 г помідорів, 300 г моркви, 300 г цибулі, 3 лаврових листя, 5 горошин чорного перцю, 3 горошини запашного перцю, 1 .л. оцту, 120 г цукру, 90 г солі.
Приготування: Наріж капусту, присип її цукром і злегка розімні. Наріжте огірки, помідори, очищений болгарський перець і цибулю. Натрій морква на тертці. Змішай усі овочі в глибокій каструлі, додай олію, сіль, спеції та залиш на 2 години. Після чого прокип'ятити заготовку 20 хвилин, влий оцет і через 1 хвилину зніміть з вогню. Розклади Кубанський салат по банкам, закатай і переверни вгору дном.
2. Салат Кубанський з помідорами, болгарським перцем та морквою.
Не нарізай овочі надто дрібно, інакше вони розваряться.
Тобі знадобиться: 2 кг білокачанної капусти, 1 кг болгарського перцю, 500 г помідорів, 500 г моркви, 3 середні цибулини, 4 лаврові листи, 5 горошин запашного перцю, 6 горошин чорного перцю, 120 мл рослинної олії. лимонної кислоти, 150 г цукру, 100 г солі, 1 л води.
Приготування: Капусту нашаткуй, присип цукром і злегка розімніть руками. Наріж помідори, очищену цибулю та болгарський перець, моркву натрій на тертці. Все змішай, додай спеції, сіль та олію. Накрий заготовку кришкою та прибери убік на 1,5 години. Окремо закип'ятіть воду, додай лимонну кислоту і провари 2 хвилини. Влий цей маринад у каструлю з овочами та томи всі разом ще 15 хвилин. Виклади салат у підготовлені банки і закатай.
3. Салат по-кубанськи із зеленими помідорами
Ще один оригінальний рецепт популярного салату!
Тобі знадобиться: 1 кг білокачанної капусти, 500 г зелених помідорів, 500 г болгарського перцю, 500 г моркви, 300 г цибулі, 1/2 склянки олії, 50 мл оцту, 140 г цукру, 80 г солі.
Приготування: Наріжте помідори, очищену цибулю і болгарський перець, натрій моркву на тертці. Капусту нашаткуй соломкою, присип цукром і злегка розімні. Змішай все у великій каструлі, додай сіль, олію та залиш на 2 години. Потім прокип'ятити салат 15 хвилин, влий оцет і закрий у підготовлені банки.
4. Салат по-кубанськи зі стерилізацією
Така консервація завжди зберігається довше.
Тобі знадобиться: 1,5 кг білокачанної капусти, 500 г болгарського перцю, 500 г моркви, 4 середні цибулини, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 120 мл олії, 1 ч.л. лимонної кислоти, 4 ст. цукру, 2 ст. солі.
Приготування: Підготуй та наріж овочі. Капусту присип цукром і злегка розімні. Змішай всі овочі, додай лимонну кислоту, сіль, спеції та олію. Накрий кришкою та залиш на 2 години. Розклади заготівлю по банкам і залей соком, що утворився. Простерилізуйте Кубанський салат ще 15 хвилин, закатай і гарненько укутай товстим рушником.
Зараз читають:20 легких рецептів маринованих патисонів на зиму
5. Салат Кубанський без капусти
Можна додати улюблені спеції, трохи часнику чи гострого перцю.
Тобі знадобиться: 1,5 кг огірків, 1,5 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю, 500 г моркви, 500 г цибулі, 30 г петрушки, 150 мл олії, 90 мл оцту, 100 г цукру, 125 г солі.
Приготування: Наріж і змішай овочі із зеленню, додай олію, цукор та сіль. Накрий кришкою та залиш на 2 години. Після чого прокип'ятити заготовку 15 хвилин, влий оцет і відразу зніміть з вогню. Розклади салат по банкам, закатай і переверни вгору дном.
6. Салат Кубанський із малосольними огірками на зиму
Замість томатного соусу також часто використовують кетчуп, сік чи пасту з томатів.
Тобі знадобиться: 2 кг білокачанної капусти, 1 кг малосольних огірків, 1 кг болгарського перцю, 300 г моркви, 300 г цибулі, 2 горошини запашного перцю, 4 горошини чорного перцю, 0,5 ч.л. коріандру в зернах, 3 лаврові листи, 400 мл томатного соусу, 100 мл рослинної олії, 3 ст.л. оцту, 60 г цукру, 60 г солі.
Приготування: Наріж капусту, присип її цукром і злегка розімні. Наріжте огірки, очищену цибулю і болгарський перець. Морква натрію на великій тертці. Змішай все у великій каструлі, додай спеції, сіль, томатний соус та олію. Накрий та прибери убік на 1,5 години. Потім проварити 15 хвилин, влий оцет і закатай салат на зиму.
7. Салат Кубанський з моркви, солодкого перцю та цибулі.
Час стерилізації є актуальним для банок об'ємом 500 мл.
Тобі знадобиться: 2 кг солодкого перцю, 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 20 г петрушки, 1 ст. сухих зерен гірчиці, 0,5 ч. л. меленого червоного перцю, 0,5 ч. л. меленої паприки, 1 ч.л. хмелі-сунелі, 80 мл оцту, 1/2 склянки олії, 100 г цукру, 90 г солі.
Морква натрі на тертці, присип цукром і полів гарячою олією. Очисти і наріж солодкий перець із цибулею. Змішай всі заготовки, додай мелений перець, паприку, хмелі-сунелі, сіль і залиш на 1,5 години. На дно підготовлених банок помісти гірчицю і цілі гілочки петрушки, потім розклади салат і зали його соком, що утворився. Простерилізуйте 15 хвилин, влий оцет і закатай.
8. Салат Кубанський з гірчицею на зиму
З такою добавкою салат виходить у міру пікантним.
Тобі знадобиться: 1 кг білокачанної капусти, 1 кг болгарського перцю, 300 г моркви, 300 г цибулі, 1 ст. гірчичного порошку, 1 ч. л. меленого чорного перцю, 120 мл олії, 80 мл оцту, 60 г цукру, 60 г солі.
Приготування: Наріж капусту, очищену цибулю та болгарський перець. Морква натрію на великій тертці. Все змішай, додай гірчичний порошок, чорний перець, цукор, сіль та олію. Перемішайте, накрийте кришкою і залиште на 1,5 години. Після чого проварити заготовку 15 хвилин, додай оцет і через 1 хвилину зніміть з вогню. Розклади Кубанський салат по банкам, закатай і гарненько укутай.
9. Салат по-кубанськи без оцту
Відсутність консерванту компенсується стерилізацією.
Тобі знадобиться: 1,5 кг білокачанної капусти, 500 г болгарського перцю, 500 г помідорів, 500 г огірків, 500 г моркви, 3 цибулини, 4 зубчики часнику, 2 ст.л. цукру, 3 ст. солі, 500мл води.
Приготування: Підготуй, наріж і змішай овочі. Додай цукор і сіль, і прибери заготовку настоятися на 1,5 години. Розклади салат по банкам, а сік, що утворився – змішай з водою і доведи до кипіння. Поступово розподіли рідину по банкам, простерилізуй 15 хвилин і закатай.
10. Салат по-кубанськи з лимонним соком на зиму
Готуй салат тільки з добірних овочів.
Тобі знадобиться: 1 кг білокачанної капусти, 1 кг моркви, 500 г болгарського перцю, 500 г огірків, 500 г цибулі, 1/2 склянки олії, сік половини лимона, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л меленої паприки, 120 г цукру, 80 г солі.
Зараз читають:Солянка на зиму у банках: 10 легких рецептів заготівлі
Приготування: Наріж капусту, огірки, очищену цибулю та болгарський перець. Натрій морква на тертці. Змішай всі овочі в глибокій каструлі, додай спеції, олію, цукор та сіль. Перемішати і залишити на 1,5-2 години, а потім проварити 15 хвилин, влити сік лимона і відразу зняти з вогню. Розклади салат у підготовлені банки і заходьте.
11. Салат Кубанський без помідорів
Просто та дуже смачно. Обов'язково сподобається всім!
Тобі знадобиться: 1 кг білокачанної капусти, 1 кг огірків, 1 кг моркви, 500 г болгарського перцю, 500 г цибулі, 120 мл олії, 100 мл оцту, 4 ст.л. цукру, 3 ст. солі.
Приготування: Капусту нашаткуй, присип цукром і злегка розімні. Наріжте огірки, очищену цибулю і болгарський перець. Морква натрію на великій тертці. Все змішай, додай сіль, масло|мастило| і прибери в бік на 1,5 години. На середньому вогні провари овочеву масу 20 хвилин, додай оцет і одразу зніми з вогню. Розклади Кубанський салат у стерилізовані банки і закочуй.
12. Салат Кубанський з баклажанами на зиму
Овочі дуже гармонійно поєднуються один з одним.
Тобі знадобиться: 2 кг білокачанної капусти, 1,5 кг помідорів, 1 кг баклажанів, 1 кг болгарського перцю, 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 1 ч.л. меленої паприки, 1 ч.л. меленого коріандру, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1/2 склянки олії, 100 мл оцту, 120 г цукру, 150 г солі.
Овочі підготуй , наріж і змішай. Додай цукор, сіль, спеції та залиш салат на 2 години при кімнатній температурі. Влий масло|мастило|, перемішай і прокип'яти 15 хвилин|мінути|. Влий оцет, розклади заготівлю по банках і закатай.
13. Салат Кубанський з баклажанами, капустою та морквою
Подавай готовий салат із кашею, картопляним пюре або просто чорним хлібом.
Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 500 г білокачанної капусти, 500 г болгарського перцю, 500 г моркви, 50 г будь-якої зелені, 1/2 голівки часнику, 60 мл олії, 80 мл оцту, 50 г цукру, 70 г солі.
Приготування: Баклажани наріж і залий підсоленою водою на 20 хвилин. Наріж капусту, зелень, часник та очищений болгарський перець. Морква натрій на тертці. Змішай всі овочі в глибокій каструлі, додай цукор, сіль та олію. Накрий кришкою та прибери убік на 2 години. Розклади салат по банкам і простерилізуйте їх ще 15 хвилин. Поступово розподіли оцет, закатай і переверни вгору дном.
14. Пікантний салат по-кубанськи з коренем хрону
Огірки попередньо замочіть на пару годин у холодній воді.
Тобі знадобиться: 1,5 кг білокачанної капусти, 500 г болгарського перцю, 500 г огірків, 500 г помідорів, 300 г моркви, 200 г цибулі, 100 г кореня хрону, 100 г часнику, 120 мл рослинного ст.л. цукру, 3 ст. солі.
Приготування: Наріж капусту, помідори, огірки, очищену цибулю та болгарський перець. Моркву натрій на тертці, а часник і очищений корінь хрону – подрібни в блендері. Змішай всі заготовки у великій каструлі, додай олію, цукор, сіль і добре перемішай. Накрий кришкою і залиш на 1,5 години. Потім проварити 20 хвилин, влий оцет і відразу зніміть з вогню. Наповни стерилізовані банки гарячим салатом і закатай.
15. Салат по-кубанськи з рисом на зиму
Рекомендуємо готувати із довгозерним рисом.
Тобі знадобиться: 1 кг білокачанної капусти, 500 г болгарського перцю, 500 г цибулі, 300 г рису, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого червоного перцю, 100 мл олії, 4 ст.л. оцту, 100 г цукру, 90 г солі, 400 мл води.
Приготування: Наріж капусту, присип її цукром і злегка розімні. Болгарський перець і цибуля – очисти та наріж. Все змішай, додай спеції, сіль, олію та залиш на 1,5 години. Всип промитий рис, влий воду і проварити 20 хвилин. Додай оцет, перемішай і розклади по банках. Закатай Кубанський салат, переверни банки вгору дном і залиш на добу в теплі.
Зараз читають:20 смузі з манго, від яких ти будеш у захваті
16. Салат по-кубанськи з квасолею
Сюди підійде будь-який сорт квасолі на твій розсуд.
Тобі знадобиться: 2 кг білокачанної капусти, 1 кг болгарського перцю, 500 г моркви, 500 г цибулі, 400 г квасолі, 150 г томатної пасти, 100 мл олії, 1 ч.л. лимонної кислоти, 150 г цукру, 100 г солі, 1,5 л води.
Приготування: Замочіть квасолю на 3 години, промийте, засипте в холодну воду і проваріть 30 хвилин. Підготуй і наріж овочі. Все змішай, додай томатну пасту, лимонну кислоту, олію, цукор та сіль. Накрийте заготовку кришкою і залиште настоятися на 1 годину. Після чого розклади салат по банкам, простерилізуйте 20 хвилин і заходьте на зиму.
17. Гострий салат по-кубанськи з пекучим перцем
Спеціально для поціновувачів пікантних закусок!
Тобі знадобиться: 2 кг білокачанної капусти, 500 г болгарського перцю, 500 г моркви, 500 г цибулі, 1 стручок пекучого перцю, 0,5 ч.л. коріандру в зернах, 2 лаврових листи, 4 горошини запашного перцю, 80 мл олії, 100 мл оцту, 90 г солі.
Приготування: Підготуй, наріж і змішай усі овочі. Додай спеції, сіль та масло, і добре перемішай. Накрий кришкою та залиш на 2 години. Після чого проварити салат 20 хвилин, влий оцет і закрий його в підготовлені банки.
18. Салат Кубанський з пекінською капустою, морквою та солодким перцем.
Пекінська капуста дуже ніжна, тому її не треба буде м'яти з цукром.
Тобі знадобиться: 2 кг пекінської капусти, 1 кг солодкого перцю, 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 120 мл олії, 100 мл оцту, 50 г цукру, 120 г солі.
Приготування: Наріж капусту, очищений солодкий перець та цибулю. Натрій морква на тертці. Все змішай, додай спеції, цукор, сіль, олію та залиш на 1,5 години. Розклади салат по банкам і рівномірно розподіли сік, що утворився. Простерилізуйте заготовки 20 хвилин, в кожну банку влий оцет і закатай кришками.
19. Салат Кубанський з капусти, болгарського перцю з імбиром та часником
Під твістові кришки рекомендуємо стелити лист пергаментного паперу.
Тобі знадобиться: 2 кг білокачанної капусти, 500 г моркви, 500 г болгарського перцю, 200 г цибулі, 100 г кореня імбиру, 1/2 головки часнику, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. хмелі-сунелі, 100 мл олії, 80 мл оцту, 100 г цукру, 3 ст.л. солі.
Приготування: Капусту нашаткуй, змішай з цукром і злегка розімні. Натрій на тертці морква і очищений корінь імбиру. Цибуля та болгарський перець – очисти та наріж. Все змішай, додай подрібнений часник, сіль та спеції. Влий олію, перемішай ще раз і залиш на 1 годину при кімнатній температурі. Потім провари салат 20 хвилин, додай оцет і закрий у підготовлену тару.
20. Салат по-кубанськи з в'яленими помідорами на зиму
В'ялені помідори зроблять смак улюбленого салату ще багатшим!
Тобі знадобиться: 2 кг білокачанної капусти, 500 г болгарського перцю, 500 г моркви, 500 г цибулі, 200 г в'ялених помідорів, 20 г часнику, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого червоного перцю, 100 г томатної пасти, 120 мл олії, 100 мл оцту, 1/2 склянки цукру, 3,5 ст.л. солі.
Приготування: Наріж капусту, присип її цукром і злегка розімні руками. Наріж в'ялені помідори, очищений часник, цибуля та болгарський перець. Морква натрій на тертці. Змішай всі овочі у великій каструлі, додай сіль, спеції, томатну пасту та олію. Перемішайте, накрийте кришкою і залиште настоятися на 1,5 години. Після чого прокип'ятити заготовку 15 хвилин, влий оцет і через 1 хвилину зніміть з вогню. Розклади Кубанський салат по банкам, закатай і переверни вгору дном.
Джерело: dietcenter.com.ua