20 оригінальних рецептів з абрикосів

Найчастіше абрикоси використовуються для приготування компотів, варення та випічки. Але це не єдиний варіант! Свіжі абрикоси також чудово можуть доповнити салати, смузі чи різні десерти, і навіть підходять для пряних соусів. Розповідаємо 20 найсмачніших рецептів!

Зміст

  • 1. Заливний пиріг з абрикосами
  • 2. Абрикосовий джем із апельсинами
  • 3. Смузі з абрикосів та бананів
  • 4. Варення з абрикосів з мигдалем
  • 5. Шарки з сиром та абрикосами
  • 6. Смузі з абрикосів та яблук
  • 7. Сирний пиріг з абрикосами
  • 8. Абрикоси в сиропі на зиму
  • 9. Манник з абрикосами
  • 10. Абрикосовий ткемалі на зиму
  • 11. Сорбет з абрикосів та банана
  • 12. Салат з абрикосами та помідорами
  • 13. Сирний мус з абрикосами
  • 14. Абрикосове варення з кісточками
  • 15. Салат з руколою та карамелізованими абрикосами
  • 16. Соус з абрикосів до птиці
  • 17. Абрикосовий компот на зиму
  • 18. Літній коктейль з абрикосами та малиною
  • 19. Шарлотка з абрикосами
  • 20. Повидло з абрикосів
  • 1. Заливний пиріг з абрикосами

    Не тільки дуже смачний, але ще й чудово виглядає, тому стане чудовою окрасою столу.

    Тобі знадобиться: 220-250 г борошна, 3 яйця, 3 жовтки, 130-150 г цукру, 250 г сметани, 1,5 ч.л. розпушувача, 120 г вершкового масла|мастила|, 500 г абрикосів.

    Приготування: Розітріть м'яке масло з жовтками і 100 г цукру. Додай 3 ст. сметани, знову перемішай і поступово додай борошно з розпушувачем. Виклади тісто в жароміцну форму, формуючи високі борти.

    Міксером збий сметану, цукор і яйця, що залишився. Вилий цю заливку на основу і зверху виклади половинки абрикосів. Випікай пиріг 35-40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    2. Абрикосовий джем із апельсинами

    Апетитний і дуже насичений джем, який варто приготувати.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 1/2 апельсина, 600 г цукру.

    Приготування: Наріж апельсин із шкіркою, видали кісточки з абрикосів і пропусти все через м'ясорубку. Додай цукор і проваріть джем 30-40 хвилин на слабкому вогні. Закатай його до стерилізованих банків.

    3. Смузі з абрикосів та бананів

    Під час подачі можеш додати кілька листочків м'яти для аромату.

    Тобі знадобиться: 12 абрикосів, 1 банан, 250 мл рисового чи іншого рослинного молока, 125 мл густого йогурту.

    Приготування: Видалити з абрикосів кісточки, очисти банан. За допомогою блендера збий усі інгредієнти до однорідності.

    4. Варення з абрикосів з мигдалем

    Повноцінне самостійне частування до чаю чи кави.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 100 г мигдалю, 500 г цукру.

    Зараз читають:10 японських супів, які ти точно захочеш приготувати

    Приготування: Видалити кісточки з абрикосів і засип половинки цукром. Мигдаль залий окропом на 40 хвилин і очисти від шкірки. Змішай його з абрикосами, залиши все на ніч, а потім доведіть до кипіння і проваріть 10 хвилин на слабкому вогні. Закатай варення у стерилізовані банки.

    5. Шарки з сиром та абрикосами

    Кислинка сиру відмінно гармонує із насолодою фруктів.

    Тобі знадобиться: 400 г готового листкового тіста, 4-5 абрикосів, 1 яйце, 100 г сиру, цукор.

    Приготування: Наріж листкове тісто невеликими прямокутниками і на одній стороні зроби надрізи для ґрат. На інший бік виклади сир і часточки абрикосів. Присип цукром, закрий шарування та заліпи краї. Випікай шарування 20-25 хвилин у духовці при 180 градусах.

    6. Смузі з абрикосів та яблук

    Меду можеш взяти більше чи менше – на власний смак.

    Тобі знадобиться: 4 абрикоси, 80 г яблук, 100 мл води, 40 мл меду.

    Очисти і наріж яблуко, видали з абрикосів кісточки. За допомогою блендера збий усі інгредієнти до однорідності.

    7. Сирний пиріг з абрикосами

    Завдяки сиру – пиріг виходить трохи вологим.

    Тобі знадобиться: 300 г сиру, 3 яйця, 100 г вершкового масла|мастила|, 150 г цукру, 230 г борошна, 0,5 ч.л. солі, 120 г абрикосів, 1 ч. л. розпушувача, ванілін.

    Блендером збий сир, яйця, цукор, ванілін, сіль і розтоплене вершкове масло. Поступово всип борошно з розпушувачем. Вилий тісто у форму і виклади зверху половинки абрикосів. Випікай пиріг 50-55 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    8. Абрикоси в сиропі на зиму

    Для цієї заготівлі можна використовувати навіть зелені та тверді абрикоси.

    Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів без кісточок, 2 л води, 700 г цукру, 1/2 лимона.

    Приготування: Змішай лимонний сік, воду та цукор. Доведи до кипіння і провари сироп, що вийшов, протягом 5 хвилин, помішуючи. Засип у нього половинки абрикосів і провари ще 1 хвилину після кипіння. Розклади плоди в стерилізовані банки приблизно на 2/3 об'єму, після чого знову закип'ятіть сироп, залий їм абрикоси і закатай на зиму.

    9. Манник з абрикосами

    Манник може бути не лише десертом, а й чудовим сніданком.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 2 г солі, 350 мл молока, 150 г абрикосів, 50 г цукру, 200 г манки, 60 г вершкового масла|мастила|, 30 г цукрової пудри.

    Приготування: Віночком зби яйця з цукром і сіллю, додай молоко і розтоплене масло. Всип манку, перемішай і залиште тісто на 20 хвилин. Вилий його у форму і зверху виклади половинки абрикосів. Випікай манник 40-50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах. Посип цукровою пудрою.

    Зараз читають:8 відмінних рецептів, як приготувати груздянку

    10. Абрикосовий ткемалі на зиму

    Соус, який захочеться готувати знову та знову!

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, по 1 пучку кропу та кінзи, 1 перець чилі, 5 зубчиків часнику, 70 г цукру, 1-1,5 л води, базилік, розмарин, спеції.

    Приготування: Наріж абрикоси, залий їх водою і проварити 15 хвилин. Акуратно злий воду, а фрукти перетріть через сито. Додай подрібнену зелень, часник, чилі та інші інгредієнти. Знову доведи соус до кипіння і закатай його в стерилізовані банки.

    11. Сорбет з абрикосів та банана

    Відмінна альтернатива вершковому морозиві – без молока та яєць.

    Тобі знадобиться: 300 г абрикосів, 150 г бананів, 2-3 ст. меду.

    Приготування: Довільно наріж абрикоси та банани, і відправ їх на кілька годин в морозилку. Блендером збий фрукти з медом до однорідності і розклади сорбет по креманках.

    12. Салат з абрикосами та помідорами

    Кінзу можна замінити базиліком, петрушкою або іншою зеленню.

    Тобі знадобиться: 2 помідори, 4 абрикоси, 1/2 пучка кінзи, 50 г салатного міксу, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. лимонного соку, спеції.

    Приготування: Наріж абрикоси та помідори часточками. Змішай їх із салатним міксом та листям кінзи. Заправ салат оливковою олією і лимонним соком, і приправ за смаком.

    13. Сирний мус з абрикосами

    Відмінно виглядає, якщо одразу розкласти його в порційні креманки.

    Тобі знадобиться: 7 абрикосів, 100 г сиру, 120 мл фруктового сиропу чи соку, 1 ч.л. желатину.

    Розведи желатин у фруктовому сиропі за інструкцією на упаковці. Блендером збий сир з абрикосами, додай желатин і знову збий. Відправте готовий мус у холодильник до застигання.

    14. Абрикосове варення з кісточками

    Кісточки надають варенню легких мигдальних ноток.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг абрикосів, 1 кг цукру.

    Розбери абрикоси на половинки, засип їх цукром і залиш на кілька годин. Акуратно розколи абрикосові кісточки і дістань ядра, зніми з них шкірку. Доведи абрикоси до кипіння, проварити 2 хвилини і дай їм повністю охолонути. Ще раз зроби те саме. Втретє – додай ядра від кісточок, доведи до кипіння, проваріть варення 5-7 хвилин і закатай у стерилізовані банки.

    15. Салат з руколою та карамелізованими абрикосами

    Такий салат точно порадує навіть прискіпливих гурманів.

    Зараз читають:Сніданки з беконом: 20 найсмачніших рецептів на кожен день

    Тобі знадобиться: 4 абрикоси, 50 г блакитного сиру з пліснявою, 50 г руколи, 2 ч.л. коричневого цукру, 1 ч. л. вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. лимонного соку, 1 жменю фундуку.

    Розтопи вершкове масло з коричневим цукром і додай у цю карамель половинки абрикосів зрізом вниз. Обсмаж їх близько 1 хвилини. Виклади абрикоси на руколу, зверху розкриш сир і посип все рубаним фундуком. Збризкати салат лимонним соком.

    16. Соус з абрикосів до птиці

    Найкраще цей соус поєднується з куркою у різних видах.

    Тобі знадобиться: 300 г абрикосів, 2 зубчики часнику, 5 г петрушки, 1 ч.л. цукру, 1 перець чилі, сіль|соль|.

    Приготування: Дрібно наріж абрикоси, додай 100 мл води і провари їх 15 хвилин після кипіння. Всип подрібнений часник, чилі та петрушку, додай сіль і цукор, і провари соус ще 4-5 хвилин. Блендером подрібни готовий соус до однорідності.

    17. Абрикосовий компот на зиму

    Можеш закатати як цілі абрикоси, так і половинки без кісточок.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 250 г цукру, 2 л води.

    Приготування: Виклади абрикоси в чисту банку, залий окропом і залиш на 20 хвилин під кришкою. Злий воду, додай у неї цукор і трохи провари сироп після закипання. Знов зали абрикоси і заходи на зиму.

    18. Літній коктейль з абрикосами та малиною

    Дуже смачний, яскравий та освіжаючий – відмінний дачний рецепт.

    Тобі знадобиться: 12 абрикосів, 1 склянка малини, 75 мл молока, 1 ст. меду.

    Приготування: Видалити кісточки з абрикосів та блендером подрібни половинки фруктів у пюре. Окремо подрібни малину. Змішай все разом, додай молоко з медом і зби коктейль ще раз.

    19. Шарлотка з абрикосами

    Той самий домашній пиріг із дитинства – ну як тут відмовитися від шматочка?

    Тобі знадобиться: 500 г абрикосів, 3 яйця, 1 склянка цукру, 1 склянка борошна, 0,5 ч.л. соди.

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром до пишності. Додай борошно, соду, а потім нарізані абрикоси. Випікай шарлотку 30-40 хвилин|мінути| в духовці при 190-200 градусах.

    20. Повидло з абрикосів

    Густе повидло, яке вариться без додавання води та інших зайвих інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 1 кг цукру.

    Приготування: Видалити з абрикосів кісточки, засип половинки цукром і залиш на ніч. Доведи до кипіння і проварити 15 хвилин. Подрібни масу будь-яким зручним способом, проварити повидло до бажаної густоти ще 10-20 хвилин і закатай у стерилізовані банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *