12 рецептів морсу з вишні, які варто приготувати

На відміну від компоту, в морс із вишні йде насамперед свіжий вишневий сік. Саме тому у нього більш насичений смак, а ще він корисніший. У цій добірці розповімо, як правильно приготувати морс, а ще з чим можна поєднувати вишню. Кількість цукру в будь-якому рецепті можеш міняти на власний розсуд!

Зміст

  • 1. Морс із вишні без кісточок
  • 2. Морс із вишні без цукру
  • 3. Морс із вишні на зиму
  • 4. Морс з вишні з медом та корицею
  • 5. Морс із замороженої вишні
  • 6. Морс з вишні та смородини
  • 7. Морс з вишні та журавлини
  • 8. Морс з вишні та малини
  • 9. Морс з вишні та полуниці
  • 10. Морс з вишні та обліпихи
  • 11. Морс з вишні та аґрусу
  • 12. Морс із вишні з апельсином
  • 1. Морс із вишні без кісточок

    Найпростіший і класичний морс із свіжої вишні.

    Тобі знадобиться: 2 л води, 400 г вишні, 1 склянка цукру.

    Приготування: Видали з вишні кісточки і відіжміть сік будь-яким способом. Залий макуху водою і проварити 5-7 хвилин. Дай йому трохи настоятися, процідити і змішати з цукром, а потім змішати з вишневим соком.

    2. Морс із вишні без цукру

    Цей рецепт підійде всім, хто дбає про правильне харчування та вважає калорії.

    Тобі потрібно: 1 л води, 300 г вишні.

    Приготування: Видали з вишні кісточки, подрібни ягоди блендером і відіжміть через марлю. Залий вичавки водою і проварити 5 хвилин. Дай відвару охолонути під кришкою, процідити і потім змішати його із соком.

    Зараз читають:Меренговий торт: 12 найкращих рецептів у домашніх умовах

    3. Морс із вишні на зиму

    Таку заготівлю доведеться простерилізувати, щоб морс добре зберігався.

    Тобі знадобиться: 500 г вишні, 200 г цукру, 2 л води, 2 щіпки лимонної кислоти.

    Приготування: Видали з вишні кісточки і відіжми сік. Залий макуху водою, доведи до кипіння і додай цукор. Проварити відвар 5 хвилин, процідити, додати лимонну кислоту і змішати з вишневим соком. Перелий морс у стерильні банки, простерилізуйте їх ще 15 хвилин і закатай на зиму.

    4. Морс з вишні з медом та корицею

    Дуже смачний, ароматний та корисний морс навіть для тих, хто дотримується ПП.

    Тобі знадобиться: 300 г вишні, 3 ст. меду, 1 л води, 1 паличка кориці.

    Приготування: Видали з вишні кісточки, пропусти ягоди через м'ясорубку і проціди через марлю. Залий макуху водою, додай паличку кориці і провари 10-15 хвилин. Зніміть заготовку з вогню, дай охолонути і процідити. Додай мед, перемішай до розчинення і потім змішай відвар із соком.

    5. Морс із замороженої вишні

    Дістань заморожену вишню трохи заздалегідь, щоб вона встигла підтанути.

    Тобі знадобиться: 300 г замороженої вишні, 1 л води, 100 г цукру.

    Якщо вишня вже без кісточок, тоді дай їй злегка розтанути, а потім додай склянку води і подрібни все блендером. Якщо з кісточками – спочатку повністю розморозь і видали їх, а вже потім додай склянку води та подрібни ягоду. Проціди вишневий сік через марлю, залий макуху водою, що залишилася, додай цукор і провари 10 хвилин. Дай відвару охолонути, процідити і змішати із соком.

    Зараз читають:Абрикоси на зиму – 20 найсмачніших рецептів заготовок з абрикосів

    6. Морс з вишні та смородини

    Дуже смачний, з чудовим рубіновим відтінком – одне задоволення.

    Тобі знадобиться: 200 г вишні, 200 г смородини, 100 г цукру, 1 л води.

    Приготування: Видали з вишні кісточки, подрібни всю ягоду блендером і перетрій через сито. Залий макуху водою, додай цукор, доведи до кипіння і зніми з вогню. Дай відвару півгодини настоятися, процідити і змішати із соком.

    7. Морс з вишні та журавлини

    Якщо вишня кислувата, тоді цукру в такий морс може знадобитися трохи більше.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 200 г вишні, 200 г журавлини, 100 г цукру.

    Приготування: Видали з вишні кісточки і товкушкою розімні ягоди з журавлиною. Відіжми сік, а макуху залий водою і проварити 10 хвилин. Додай цукор, дай відвару охолонути і процідити. Змішай його із соком.

    8. Морс з вишні та малини

    Не найзвичніше, але дуже ароматне поєднання на літо.

    Тобі знадобиться: 200 г вишні, 200 г малини, 100 г цукру, 1 л води.

    Приготування: Видали з вишні кісточки, подрібни всю ягоду блендером і перетрій через сито. Залий макуху водою, додай цукор, доведи до кипіння, зніми з вогню і дай півгодини настоятися. Процідіть відвар і змішайте його з вишневим соком.

    9. Морс з вишні та полуниці

    Легкий морс, з яким впораються навіть початківці.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 200 г вишні, 200 г полуниці, 100 г цукру.

    Зараз читають:12 найкращих рецептів фрикадельок з підливою на сковороді

    Приготування: Видали з вишні кісточки та подрібни ягоди блендером разом із полуницею. Відіжміть сік через марлю. Засип макуху цукром, залий водою і проварити 5 хвилин. Процідити відвар, дай охолонути і змішай із ягідним соком.

    10. Морс з вишні та обліпихи

    Обліпиха чудово доповнює будь-які компоти та морси.

    Тобі знадобиться: 200 г вишні, 200 г обліпихи, 100 г цукру, 1 л води.

    Приготування: Видали з вишні кісточки і відіжми з усієї ягоди сік будь-яким зручним способом. Залий макуху водою, доведи до кипіння і додай цукор. Перемішати, зняти відвар і дай йому охолонути під кришкою. Процідити і змішати з ягідним соком.

    11. Морс з вишні та аґрусу

    Агрус завжди дуже багато в розпал сезону, так що рецепт буде доречним!

    Тобі знадобиться: 1 л води, 200 г вишні, 200 г агрусу, 100 г цукру.

    Приготування: Видали з вишні кісточки. Змішай ягоди з аґрусом, додай склянку води та подрібни все блендером. Проціди через марлю і залий макуху водою, що залишилася. Доведи його до кипіння, зніми з вогню, дай 20 хвилин настоятися і процідити. Змішай із ягідним соком.

    12. Морс із вишні з апельсином

    При варінні можеш додати паличку кориці або інші улюблені спеції.

    Тобі знадобиться: 200 г вишні, 1 апельсин, 100 г цукру, 1 л води.

    Приготування: Відіжміть сік з вишні та апельсина. Макуха і цедру залий водою, доведи до кипіння, додай цукор і проварити 10 хвилин. Процідіть відвар, дай йому охолонути і змішай із соком.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *