Як приготувати класичні сирники на сковороді та в духовці?

Хороший сніданок має бути досить легким, щоб не відволікатися від подальшої роботи, але достатньо калорійним, щоб забезпечити цю роботу енергією. І сирники якраз відповідають обом цим вимогам. Але тільки в тому випадку, якщо вони були правильно приготовані. Тому зараз ми розповімо вам про те, як саме готуються класичні сирники, а також поділимося рецептом досить смачного топінгу до них.

Рецепт класичних сирників

Для приготування однієї стандартної порції сирників нам знадобляться такі інгредієнти:

  • Сир – 300 грамів
  • Яєчний жовток – 1 штука
  • Цукор – 2 столові ложки
  • Борошно – 2 столові ложки
  • Ванілін за смаком

Чому саме вони й у такій кількості? Яєчний жовток куди менш рідкий, ніж білок, до того ж протеїнів у ньому міститься набагато більше. Цукор у такій кількості не встигне сильно карамелізуватись у процесі смаження, але надасть страві достатньо солодкості. А муки ми беремо так мало тому, що наш сир і так рівномірний, без великої кількості рідини і відносно щільний. І жирний – це важливо. Так, для сирників часто використовують знежирений сир або просто з малим відсотком жиру, але це актуально тільки в тому випадку, якщо ви збираєтеся заготовляти їх про запас і довго зберігати.

Тепер безпосереднє приготування сирників. Беремо всі перераховані вище інгредієнти і змішуємо їх у великій мисці або каструлі. Якщо сир виявився занадто рідким – попередньо його віджимаємо, щоб прибрати зайву рідину. Якщо надто зернистий – використовуємо для перемішування не звичайну вилку чи ложку, а товкушку. Нам потрібно, щоб суміш вийшла максимально рівномірною та однорідною. І досить щільною, щоб не розвалюватись після формування. Перелічених інгредієнтів для цього цілком достатньо.

Наносимо на руки невелику кількість соняшникової олії – це запобіжить прилипанню до них отриманої сирної суміші. І починаємо вручну ліпити заготівлі під сирники. Приблизно 2 см завтовшки та 4-5 см у діаметрі. Такі себе «шайбочки». Якщо вони будуть більш тонкими, то занадто швидко прожарюватимуться, тому всередині будуть сухими. Якщо товстіші, то, навпаки – скоринка з’явиться задовго до того, як зміст отримає необхідну консистенцію.

Готові сирники обвалюємо в муці, щоб вони ні до чого не прилипали, і викладаємо на обробну дошку, також посипану мукою.

Як смажити сирники? На малому вогні в сковороді з додаванням невеликої кількості олії. По 2 хвилини з кожного боку. Перевертати чи рухати їх у процесі цього не потрібно, як і закривати кришкою.

Рецепт топінгу для сирників

Тут все залежить лише від вашої фантазії. Тому хтось віддає перевагу сирникам з кокосом, хтось – сирникам з шоколадом, а хтось спокійно їсть їх із звичайною сметаною. Але зараз ми розповімо вам про приготування полуничного топінгу для сирників. Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • Полуниця – 200 грамів (можна заморожена, тільки її потрібно попередньо розморозити природним шляхом)
  • Цукор – 3 столові ложки
  • Крохмаль – 2 чайні ложки

У чому, власне, хитрість. Беремо полуницю, ріжемо її на невеликі шматочки і відправляємо в каструлю. Акуратно тиснемо її там ложкою до більш-менш рівномірного стану. Включаємо малий вогонь. Коли суміш почне кипіти – знижуємо температуру, збиваємо полуницю блендером і вливаємо до неї крохмаль, попередньо розведений десь столовою ложкою теплої води. Вливати краще повільно, цівкою. Потім ще раз все перемішати і залишити достигати на дуже малому вогні кілька хвилин. Критерій готовності – рівномірна консистенція, яка дозволяє соусу дуже повільно стікати з ложки. Власне, все. Деякі рекомендують поєднувати цей полуничний топінг для сирників із звичайною сметаною. Але не змішувати їх заздалегідь, а розміщувати на тарілці окремо або додавати під час їжі.

Висновок

Як бачите, сам собою рецепт сирників досить простий. З соусом трохи складніше, але ви завжди можете використовувати готові кулінарні топінги та смакові добавки. Але якщо навіть на це не хочеться витрачати свій час і сили, то завжди є можливість замовити вже готову їжу в «Кулдім». Наші сирники, до речі, готуються саме так, як описано у цій статті. Так що вони точно будуть соковитими, рівномірними і смачними. Тож якщо ви любите гарну українську кухню – звертайтесь до нас!

Джерело: https://kuldim.com/recipes/tamniy-retsept-spravzhnkh-ukranskikh-sirnikv/

Джерело: dietcenter.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *