Рецепт бананових млинців: смачно, швидко та легко!

Якщо ви шукаєте чудовий спосіб почати свій день чи влаштувати солодку перерву, тоді вам просто необхідно спробувати цей рецепт бананових млинців. Це не тільки смачно, але й дуже просто у приготуванні! Такі млинці – чудовий варіант для сніданку на вихідних, або ж коли хочеся чогось особливого в будній день.

Зміст

  • Інгредієнти для бананових млинців
  • Млинці смакують найкраще з додаванням:
  • Покрокове приготування бананових млинців
  • Крок 1: Підготовка бананової суміші
  • Крок 2: Додавання інших інгредієнтів
  • Крок 3: Введення борошна
  • Крок 4: Смаження млинців
  • Сервірування та подача
  • Декілька порад для ідеальних млинців:
  • Таблиця калорійності інгредієнтів
  • Інгредієнти для бананових млинців

    Перш ніж дістати сковорідку, давайте переконаємося, що у нас під рукою всі необхідні інгредієнти. Тут ви не побачите нічого складного – все просто і доступно!

    • Зрілі банани – 2 штуки
    • Яйця – 2 штуки
    • Борошно – 1 стакан
    • Молоко або рослинне молоко – 200 мл
    • Цукор – 2 столові ложки (можна регулювати за смаком)
    • Розпушувач тіста – 1 чайна ложка
    • Ванільний екстракт – 1 чайна ложка
    • Щіпка солі
    • Рослинна олія для смаження

    Зараз читають:Пропарений рис: секрети ідеальної гарніру

    Млинці смакують найкраще з додаванням:

  • Мед або кленовий сироп
  • Ягоди за смаком
  • Скибочки свіжого банана
  • Горіхи або шоколадні краплі для бажаючих розкоші
  • Покрокове приготування бананових млинців

    Крок 1: Підготовка бананової суміші

    Почнемо з того, що очистимо банани та розім’яємо їх виделкою в глибокій мисці до стану пюре. Головне тут – не залишити великих грудочок, хіба що ви любите відчувати їх смак у готовому млинці.

    Крок 2: Додавання інших інгредієнтів

    Коли бананове пюре готове, додаємо яйця та перемішуємо до однорідної маси. Після цього вливаємо молоко та додаємо ванільний екстракт, цукор і сіль. Все це знову ретельно перемішуємо.

    Крок 3: Введення борошна

    Тепер пора додати борошно, до якого попередньо слід додати розпушувач. Всипаємо борошно невеликими порціями і акуратно перемішуємо, стежачи щоб не утворилися грудки. Готове тісто має бути досить густим, але у той же час литися з ложки.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів коктейлів з джином

    Крок 4: Смаження млинців

    Розігріваємо сковорідку з тонким шаром олії. Використовуючи половник або велику ложку, наливаємо тісто на сковорідку, формуючи круглі млинці. Смажимо на середньому вогні до появи пухирців на поверхні млинця, а потім акуратно перевертаємо на інший бік і чекаємо золотистої скоринки. Готові млинці викладаємо на тарілку.

    Сервірування та подача

    Подавати бананові млинці можна гарячими чи теплими. Полийте їх свіжим медом або кленовим сиропом, додайте ягоди, банани чи ваш улюблений топінг. Такий сніданок безсумнівно додасть енергії на весь день та покращить настрій.

    Декілька порад для ідеальних млинців:

    • Банани краще вибирати дозрілі, тому що вони солодші і легше розминаються.
    • Якщо ви любите млинці більш пухкими, збільште кількість розпушувача до півтори чайної ложки.
    • Перед тим, як додавати наступну порцію млинців на сковорідку, обов’язково протирати її паперовим рушником, змоченим в олії – так вони менше прилипатимуть.
    • Для здорового варіанту можна використовувати цільнозернове борошно та замінити цукор медом чи агавовим сиропом.

    Зараз читають:25 незрівнянних начинок з яйцем для пиріжків

    Нехай ці бананові млинці стануть вашим улюбленим сніданком або піднімуть вам настрій у будь-який час дня. Щирих вам усмішок та смаколиків до чаю!

    Таблиця калорійності інгредієнтів

    Інгредієнт Кількість Калорії
    Банани 2 шт. 210
    Яйця 2 шт. 140
    Борошно 1 стакан 455
    Молоко 2,5% 200 мл 124
    Цукор 2 ст. л. 96
    Розпушувач тіста 1 ч. л. 5

    Сподіваюся, цей рецепт забезпечить вас смачним сніданком, який легко адаптується під ваші уподобання та потреби. Смачного!

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *