Лічо з болгарського перцю з помідорами на зиму: 20 чудових рецептів

помідорами на зиму: 20 чудових рецептів />

Взимку, коли гостро відчувається дефіцит свіжих овочів, баночка апетитного лечо стане справжньою знахідкою. Готуватимемо із болгарського перцю з помідорами – безпрограшне поєднання. Ділимося 20 смачними рецептами!

Зміст

  • 1. Лечо із болгарського перцю з помідорами – класичний рецепт
  • 2. Лечо з болгарського перцю, помідорів та моркви на зиму
  • 3. Лечо з болгарського перцю та помідорів з лимонною кислотою
  • 4. Лечо з помідорів, часнику, болгарського та гострого перців
  • 5. Лечо з болгарського перцю з помідорами та часником
  • 6. Лечо з болгарського перцю та помідорів без оцту
  • 7. Лечо з помідорів із болгарським перцем та кабачками на зиму
  • 8. Простий рецепт лечо на зиму
  • 9. Лечо з болгарського перцю з цибулею, помідорами та спеціями
  • 10. Лечо з помідорів та болгарського перцю без стерилізації
  • 11. Лечо з помідорів, з цибулею, болгарським та гострим перцем
  • 12. Лечо з болгарського перцю з помідорами та томатною пастою
  • 13. Лечо з болгарського перцю, помідорів та цибулі на зиму
  • 14. Лечо по-угорськи на зиму
  • 15. Лечо з болгарського перцю з помідорами та печерицями
  • 16. Лечо з квасолею, болгарським перцем та помідорами
  • 17. Лечо з болгарського перцю, з цибулею, морквою та зеленими помідорами
  • 18. Лечо з болгарського перцю, баклажанів та помідорів на зиму
  • 19. Лечо з рисом, болгарським перцем та помідорами на зиму
  • 20. Солодке лечо з помідорами та болгарським перцем на зиму
  • 1. Лечо із болгарського перцю з помідорами – класичний рецепт

    Найпопулярніша варіація лечо, яку зможе приготувати кожен.

    Тобі знадобиться: 2 кг болгарського перцю, 2 кг помідорів, 100 г цукру, 1/2 склянки оцту, 4 ст. олії, 1 ст.л. солі.

    Болгарський перець очисти від насіння і наріж невеликими шматочками. Помідори очисти від шкірки, подрібни і помістіть у чашу блендера. Додай цукор, сіль, олію та перебий все до однорідності. Влий томатну заготовку в каструлю, всип болгарський перець і проварити 30 хвилин. Влий оцет, через 1 хвилину зніми лечо з вогню і закатай у стерилізовані банки.

    2. Лечо з болгарського перцю, помідорів та моркви на зиму

    Якщо цукру чи солі буде недостатньо, додай їх на свій смак.

    Тобі знадобиться: 3 кг болгарського перцю, 2 кг помідорів, 300 г моркви, 150 г цукру, 100 мл оцту, 150 мл олії, мелений чорний перець до смаку, 2 ст.л. солі.

    Болгарський перець очисти від насіння і наріж, морква натрій на тертці, а помідори – очисти від шкірки, подрібни і перебий у блендері. У велику каструлю влий томатне пюре, додай цукор, мелений перець, олію, болгарський перець та моркву. Проварити всі разом 30 хвилин після закипання, влий оцет, посолити і перемішати. Наповни банки гарячим лечо і закатай.

    3. Лечо з болгарського перцю та помідорів з лимонною кислотою

    Відмінний рецепт лечо на зиму, коли не хочеться використати оцет.

    Тобі знадобиться: 2 кг болгарського перцю, 2 кг помідорів, 1 ч.л. лимонної кислоти, 1/2 склянки олії, 1/2 склянки цукру, мелений чорний перець, 30 г солі.

    Болгарський перець очисти і наріж, а помідори – очисти від шкірки, подрібни і помісти в чашу блендера. Додай олію, цукор, мелений перець і перебий до однорідності. Перелий томатну заготовку в каструлю, додай шматочки болгарського перцю і проварити 20 хвилин. Всип лимонну кислоту, сіль і через 10 хвилин зніміть з вогню. Розклади лечо по стерилізованих банках і заходи на зиму.

    4. Лечо з помідорів, часнику, болгарського та гострого перців

    Така заготівля добре зберігається навіть у звичайній коморі.

    Тобі знадобиться: 2 кг болгарського перцю, 2 стручки гострого перцю, 2 кг помідорів, 4 зубчики часнику, 100 мл олії, 100 мл яблучного оцту, 150 г цукру, 1 ч.л. паприки, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 35 г солі.

    Болгарський перець очисти і наріж невеликими шматочками, гострий перець подрібни разом з насінням, а помідори – наріж, помісти в чашу блендера і подрібни. Переклади томатну масу в каструлю, додай цукор, сіль, спеції, олію та перемішай. Всип обидва види перцю і провари лечо протягом 30 хвилин. Видави через прес часник, влий оцет і через 2 хвилини зніміть заготівлю з вогню. Розклади лечо по стерилізованих банках, закатай і закутай на добу теплою ковдрою.

    Зараз читають:Варення-п'ятихвилинка з аґрусу: 20 найсмачніших рецептів

    5. Лечо з болгарського перцю з помідорами та часником

    Готувати краще у каструлі з товстим дном.

    Тобі знадобиться: 2 кг болгарського перцю, 2 кг помідорів, 70 г часнику, 100 г цукру, 100 мл оцту, 1/2 склянки олії, 4 горошини чорного перцю, 2 ст.л. солі.

    Болгарський перець очисти і наріж невеликими шматочками. Помідори очисти від шкірки, подрібни і всип у чашу блендера. Додай цукор, олію, сіль і перебий до однорідного стану. Переклади томатну масу в каструлю, додай болгарський перець, горошком перець і провари півгодини. Видави через прес часник, влий оцет і готуй ще 3 хвилини. Гаряче лечо розклади по стерилізованих банках і закатай кришками.

    6. Лечо з болгарського перцю та помідорів без оцту

    Прийде трохи повозитися зі стерилізацією, але вийде дуже смачно!

    Тобі знадобиться: 3 кг болгарського перцю, 2 кг помідорів, 2 стручки гострого перцю, 50 г часнику, 1 цибулина, 50 мл олії, 2 ст.л. цукру, 1 ст. солі.

    Помідори очисти від шкірки і дрібно наріж, а гострий перець, очищену цибулю і болгарський перець – подрібни. Обсмаж цибулю на олії до прозорості, всип помідори і готуй 7 хвилин. Переклади овочі в каструлю, додай цукор, сіль, обидва види перцю і протушкуй лечо 15 хвилин на середньому вогні. Видави через прес часник, перемішай і через 1 хвилину розклади заготовку в банки. Постав банки в каструлю, наповнену теплою водою, простерилізуй 40 хвилин і закатай.

    7. Лечо з помідорів із болгарським перцем та кабачками на зиму

    Якщо шкірка на кабачках буде твердою, тоді обов'язково зріж її.

    Тобі знадобиться: 2 кг болгарського перцю, 2 кг помідорів, 50 г часнику, 300 г кабачків, 120 г цукру, 100 мл олії, 120 мл яблучного оцту, мелений чорний перець, 40 г солі.

    Приготування: Наріж кабачки та очищений болгарський перець. Помідори очисти від шкірки та пропусти через м'ясорубку. У глибоку каструлю влий томатне пюре, додай олію, мелений перець, подрібнені овочі, сіль та цукор. Проварити всі разом 30 хвилин, влий оцет, видави через прес часник і перемішай. Через 2 хвилини розклади лечо по стерилізованих банках і закатай.

    8. Простий рецепт лечо на зиму

    За смаком можна додати мелену паприку, коріандр або гвоздику.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 2 кг болгарського перцю, 150 мл води, 140 г цукру, 20 г солі.

    Помідори очисти від шкірки, подрібни і помісти в чашу блендера. Болгарський перець очисти від насіння та плодоніжки, і наріж невеликими часточками. Перелий томатну масу в каструлю, додай воду, цукор та сіль. Доведи до кипіння, всип болгарський перець і вари 30 хвилин на середньому вогні. Гаряче лечо розклади в підготовлену тару, закрий кришками і закутай на добу теплою ковдрою.

    9. Лечо з болгарського перцю з цибулею, помідорами та спеціями

    Готове лечо можна подавати до м'ясних страв, каші, макаронів, запеченої або смаженої картоплі.

    Тобі знадобиться: 3 кг болгарського перцю, 2 кг помідорів, 500 г цибулі, 4 ст. олії, 120 мл яблучного оцту, 150 г цукру, 1 ч.л. паприки, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ст. солі.

    Приготування: Наріж очищену цибулю та болгарський перець. Помідори очисти від шкірки, подрібніть і пропустіть через м'ясорубку. Все змішай і переклади в глибоку каструлю. Додай спеції, олію, цукор та сіль. Проварити 30 хвилин, влий оцет і через 2 хвилини зніміть з вогню. Розклади лечо в підготовлені банки і закатай кришками.

    10. Лечо з помідорів та болгарського перцю без стерилізації

    Імбир надає лечо оригінального аромату і легкої пікантної нотки.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 2 кг болгарського перцю, 300 г цибулі, 4 зубчики часнику, 1 лимон, 200 мл олії, 100 г цукру, 0,5 ч.л. меленого імбиру, 30 г солі.

    Зараз читають:12 рецептів морсу з вишні, які варто приготувати

    Приготування: Наріж очищену цибулю і болгарський перець, а помідори – надріж біля основи, ошпар окропом і очисти від шкірки. Переклади помідори в чашу блендера, додай цукор, імбир, сіль, олію та подрібни. Отриману заготівлю перелий у каструлю, всип цибулю, болгарський перець та вари півгодини на середньому вогні. Видави сік лимона, додай подрібнений часник і провари ще 2 хвилини. Розклади гаряче лечо по банках і заходи на зиму.

    11. Лечо з помідорів, з цибулею, болгарським та гострим перцем

    Чим дрібнішими будуть нарізані овочі, тим швидше звариться лечо.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю, 3 стручки гострого перцю, 300 г цибулі, 100 г цукрового піску, 100 мл оцту, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленої гвоздики, 1 ст. солі.

    Помідори очисти від шкірки, подрібни і пропусти через м'ясорубку. Гострий перець розріж навпіл, очисти від насіння, промий і дрібно наріж. Болгарський перець очисти і наріж невеликими часточками. Змішай у каструлі томатне пюре, цукор, сіль та спеції, а потім всип цибулю, гострий та болгарський перець. Проварити 30 хвилин, додати оцет і через 2 хвилини зняти з вогню. Наповни гарячим лечо підготовлені банки і закатай.

    12. Лечо з болгарського перцю з помідорами та томатною пастою

    Замість пасти можеш додати подвійну порцію томатного соку чи соусу.

    Тобі знадобиться: 2 кг болгарського перцю, 1 кг помідорів, 100 г томатної пасти, 1/2 склянки оцту, 1/2 склянки цукру, 120 г цукру, 1,5 ст. солі, 1 ч. л. паприки.

    Болгарський перець очисти від плодоніжок і насіння, і наріж довгими часточками. Помідори надріж біля основи, ошпар окропом і очисти від шкірки. Подрібни помідори в блендері, змішай із сіллю, цукром та паприкою. Отриману масу перелий у каструлю, додай олію, томатну пасту та шматочки болгарського перцю. Провари лечо 30 хвилин після закипання, влий оцет і через 2 хвилини розклади по стерилізованим банкам.

    13. Лечо з болгарського перцю, помідорів та цибулі на зиму

    Помідори повинні бути стиглі, м'які та з тонкою шкіркою.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг болгарського перцю, 2 кг помідорів, 500 г цибулі, 100 мл оцту, 50 мл олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 80 г цукру, 20 г солі.

    Приготування: Очищений болгарський перець і цибуля – наріж невеликими шматочками. Помідори – очисти від шкірки, подрібни в блендері і протріть крізь сито. Томатний сік влий у каструлю з товстим дном, додай цукор, сіль, олію та мелений перець. Доведи до кипіння, всип подрібнені овочі і провари всі разом 30 хвилин. Влий оцет, перемішай і проварити 1 хвилину. Розклади лечо в стерилізовані банки і закатай.

    14. Лечо по-угорськи на зиму

    Швидкий та простий рецепт смачної овочевої заготівлі.

    Тобі знадобиться: 2 кг болгарського перцю, 1,5 кг помідорів, 1 стручок гострого перцю, 100 г цукру, 1/2 склянки оцту, 120 мл олії, 1 ст.л. паприки, 30 г солі.

    Болгарський перець очисти і наріж невеликими часточками. Гострий перець подрібни разом із насінням. Помідори очисти від шкірки, наріж і подрібни в блендері. Томатну масу протріть через сито, перелий у каструлю, а потім всип цукор, сіль, паприку і прокип'яті 5 хвилин. Додай болгарський і гострий перець, влий олію та провари заготівлю півгодини на слабкому вогні. Влий оцет, перемішай і через 2 хвилини зніми з вогню. Розклади лечо по стерилізованих банках, закатай і закутай на добу теплою ковдрою.

    15. Лечо з болгарського перцю з помідорами та печерицями

    Якщо томатне пюре вийшло занадто густим, додай трохи води.

    Тобі знадобиться: 3 кг болгарського перцю, 2 кг помідорів, 400 г печериць, 200 г цибулі, 100 г цукру, 5 ст. олії, 120 мл оцту, 1 ч.л. меленого перцю, сіль за смаком.

    Помідори очисти від шкірки, наріж і пропусти через м'ясорубку. Подрібни печериці, очищену цибулю та болгарський перець. Змішай у каструлі томатне пюре, цукор, олію, сіль та мелений перець. Прокип'яті 2 хвилини, всип шампіньйони, цибуля та болгарський перець. Зменш вогонь і провари все разом ще 25 хвилин. Влий оцет, перемішай і через 3 хвилини вимкни. Наповни банки гарячим лечо і заходи на зиму.

    Зараз читають:15 швидких рецептів варення з гарбуза з лимоном

    16. Лечо з квасолею, болгарським перцем та помідорами

    Викладай лечо в банки акуратно, щоб не пом'яти овочі.

    Тобі знадобиться: 2,5 кг болгарського перцю, 2 кг помідорів, 50 г часнику, 1 стручок гострого перцю, 1 склянка квасолі, 100 г цукру, 1/2 склянки яблучного оцту, 50 мл олії, 1 ч.л. паприки, 1 ч. л. меленого чорного перцю, 2 ст. солі.

    Приготування: Замочіть квасолю на 2 години в холодній воді. Болгарський перець очисти і наріж, помідори – очисти від шкірки та подрібни в блендері, а гострий перець – дрібно наріж разом із насінням. Влий томатну масу в каструлю, додай цукор, спеції, сіль та олію. Всип квасолю та вари заготовку на слабкому вогні 30 хвилин. Додай обидва види перцю і готуй ще 20 хвилин. Влий оцет, видави через прес часник і через 2 хвилини зніміть з вогню. Наповни банки гарячим лечо, закрий кришками і укутай на добу теплою ковдрою.

    17. Лечо з болгарського перцю, з цибулею, морквою та зеленими помідорами

    Неймовірно смачно та оригінально. Точно сподобається всім!

    Тобі знадобиться: 2 кг болгарського перцю, 1 кг зелених помідорів, 500 г цибулі, 500 г моркви, 5 ст. олії, 100 мл оцту, 100 г томатної пасти, 2 склянки води, 100 г цукру, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 40 г солі.

    Приготування: Наріж помідори, очищену цибулю та болгарський перець, а моркву – натрій на тертці. У глибокому казанку обсмаж цибулю з морквою в олії, всип болгарський перець та помідори, і туші заготовку 10 хвилин під кришкою. Додай мелений перець, сіль, цукор та воду, змішану з томатною пастою. Томі лечо 1,5 години на слабкому вогні. Влий оцет, перемішай і через 2 хвилини вимкни вогонь. Розкладіть у підготовлену тару і заходьте.

    18. Лечо з болгарського перцю, баклажанів та помідорів на зиму

    Не забувай стерилізувати кришки.

    Тобі знадобиться: 2 кг болгарського перцю, 1 кг баклажанів, 2 кг помідорів, 1 головка часнику, 120 г цукру, 100 мл оцту, 1 склянка олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ст. солі.

    Приготування: Наріж баклажани та очищений болгарський перець. Помідори очисти від шкірки та подрібни у блендері. Помістіть всі заготовки в каструлю, додай цукор, сіль, масло, мелений перець і прокип'ятіть 30 хвилин. Видави через прес часник, влий оцет і провари ще 2 хвилини. Розклади гаряче лечо по стерилізованих банках і закатай.

    19. Лечо з рисом, болгарським перцем та помідорами на зиму

    Рекомендуємо готувати лечо з рису сорту камоліно.

    Тобі знадобиться: 1 кг болгарського перцю, 1 кг помідорів, 300 г рису, 200 г моркви, 200 г цибулі, 4 зубчики часнику, 100 г цукру, 50 мл олії, 50 мл оцту, 25 г солі.

    Приготування: Наріж очищену цибулю та болгарський перець, моркву – натрій на тертці. Помідори очисти від шкірки, подрібніть і пропустіть через м'ясорубку. У глибокому казанку обсмаж цибулю з морквою, влий томатну масу, додай сіль, цукор і промитий рис. Провари всі разом 15 хвилин, додай болгарський перець і томи ще 20 хвилин. Влий оцет, видави через прес часник і через 2 хвилини зніміть з вогню. Розклади лечо по банках, закатай кришками і закутай на добу теплою ковдрою.

    20. Солодке лечо з помідорами та болгарським перцем на зиму

    Ідеальне лечо з яскравим кольором, смаком та ароматом!

    Тобі знадобиться: 1 кг болгарського перцю, 1 кг помідорів, 4 ст. олії, 1/2 склянки оцту, 120 г цукру, 1 ч.л. паприки, 20 г солі.

    Помідори очисти від шкірки, наріж і подрібни в блендері. Болгарський перець очисти від насіння та наріж. Змішай все у глибокій каструлі з товстим дном. Додай цукор, олію та провари 20 хвилин на середньому вогні. Потім додай сіль, паприку та вари ще 10 хвилин. Влий оцет, перемішай і через 1 хвилину зніміть заготівлю з вогню. Наповни підготовлені банки гарячим лечо та закатай кришками.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *