Цукати з кавунових корок: 5 чудових рецептів на будь-який смак

У сезон кавунів завжди залишається питання, куди подіти кірки. Деякі їх викидають, але навіщо – якщо можна зробити найсмачніший десерт? Цукати з кавунових кірок практично не вимагають зусиль та кулінарних навичок. Приготувати їх можна в духовці, сушарці або просто на свіжому повітрі. Ділимося 5 найкращими рецептами!

Зміст

  • 1. Цукати з кавунових корок з лимоном
  • 2. Цукати з кавунових кірок з лимонною кислотою
  • 3. Цукати з кавунових кірок із апельсином
  • 4. Цукати з кавунових кірок у духовці
  • 5. Ванільні цукати з кавунових кірок у сушарці
  • 1. Цукати з кавунових корок з лимоном

    Легка лимонна кислинка дивовижно відтіняє насолоду цукатів.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг кавунових корок, 1 кг цукру, 1 лимон, 3 ч.л. соди, 4 бутони гвоздики.

    Приготування: Наріж очищені кавунові кірки кубиком. Розчини соду у воді та залий кірки цим розчином на 2-3 години, а потім промою. Залий їх 3 л чистої води, доведи до кипіння і злий воду.

    Окремо закип'ятять ще 3 л води та 300 г цукру. Виклади кірки в сироп, що вийшов, проварити 20 хвилин і додай ще 300 г цукру. Перемішай, знову провари 20 хвилин, всип цукор, що залишився, і провари ще трохи.

    Зараз читають:20 салатів із черемші, які порадують своїм смаком

    Виклади кірки на друшляк. Відправ гвоздику, лимонний сік і цедру в сироп, трохи проварити і поверни туди кірки. Вари їх ще півгодини, знову відкинь на друшляк і розклади на пергамент в один шар. Залиш цукати сушитися на 2-3 дні.

    2. Цукати з кавунових кірок з лимонною кислотою

    Готові цукати можна посипати цукровою пудрою та скласти у банку для зберігання.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг кавунових корок, 600 г цукру, 1,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Наріж кавунові кірки , змішай їх з цукром і залиш на 12 годин. Після чого доведи заготовку до кипіння, проварити 10 хвилин, дай охолонути і дістань цукати. Додай лимонну кислоту в сироп, проварити ще 15 хвилин, поверни в нього кірки і продовжуй варити 15-20 хвилин.

    Дай охолонути і виклади цукати на застелений пергаментом лист в один шар. Суші їх приблизно 1 годину у відкритій духовці при 100 градусах. А потім досуши ще 2-3 дні за кімнатної температури.

    3. Цукати з кавунових кірок із апельсином

    Кавунові кірки відмінно поглинають смак різних добавок.

    Тобі знадобиться: 800 г кавунових корок, 2 апельсина, 2 склянки цукру, 300 мл води.

    Зараз читають:Заморозка фруктів та овочів на зиму: 20 відмінних рецептів

    Приготування: Наріж кірки кубиком, залий водою і проварити 6-7 хвилин. Звари сироп з 300 мл води та цукру, виклади в нього кавунові кірки та провари 10 хвилин. Далі остуди протягом 5 хвилин, і повтори процедуру варіння та охолодження всього 5 разів. Під час 3-4 варіння – додай сік та цедру апельсинів. Виклади цукати на пергамент і просуши їх на свіжому повітрі, у сушарці або духовці при 50-60 градусах.

    4. Цукати з кавунових кірок у духовці

    Сироп, що залишився, можна використовувати для просочення випічки або інших заготовок.

    Тобі знадобиться: 800 г кавунових корок, 800-900 г цукру, 1,5 ч.л. лимонної кислоти, 1 ч. л. соди, спеції.

    Приготування: Очисти та наріж кавунові кірки. Розчини соду в 6-8 склянках води, залий нею кірки і залиш на 4 години. Після чого ретельно промий їх, засип половиною цукру і залий водою, щоб вона злегка все покривала. Доведи до кипіння і проварити 20 хвилин на слабкому вогні. За бажанням – додай ароматні спеції.

    Дай кавуновим кіркам охолонути 4-5 годин, а потім проварити ще 20 хвилин і знову дай охолонути. Всип цукор і лимонну кислоту, що залишився, провари кірки ще 15 хвилин і відкинь на друшляк. Виклади їх на застелений пергаментом лист і суші 30-40 хвилин у духовці при 70 градусах. Вимкни духовку і залиш готові цукати в ній до повного остигання.

    Зараз читають:Гонконгські вафлі: 5 простих та оригінальних рецептів

    5. Ванільні цукати з кавунових кірок у сушарці

    Оригінальні цукати, які захочеться як з'їсти самому, так і почастувати друзів.

    Тобі знадобиться: 1 кг кавунових корок, 1 кг цукру, 60 мл лимонного соку, 20 г ванільного цукру, 6 бутонів кардамону, 1 ч.л. соди.

    Приготування: Очисти та наріж кірки кубиком. Змішай приблизно 1 л води та соду, залий нею кавунові кірки і залиш на 5-6 годин, а потім промий. Виклади промиті кірки в каструлю і зали чистою водою, щоб вона злегка їх покривала.

    Випив половину цукру, доведи до кипіння і проварити 20 хвилин на слабкому вогні. Зніміть кірки з вогню і дай охолонути. Знову повтори цей етап. Засип кірки цукром, що залишився, і ванільним цукром.

    Влий лимонний сік, додай кардамон або інші спеції. Знову доведи заготовку до кипіння, проварити півгодини і відкинь на друшляк. Дай обсохнути і досуши цукати в електросушарку за інструкцією.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *