15 кращих рецептів компоту з чорноплідної горобини

Компот із чорноплідної горобини відмінно урізноманітнить твоє меню у будь-яку пору року – взимку та влітку. А як приготувати його справді смачним – розповімо у нашій добірці рецептів!

Зміст

  • 1. Літній компот із чорноплідної горобини
  • 2. Компот із чорноплідної горобини на зиму
  • 3. Компот із чорноплідної горобини з м'ятою
  • 4. Літній компот із чорноплідної горобини та яблук
  • 5. Компот із чорноплідної горобини та сливи на зиму
  • 6. Компот із чорноплідної горобини та ранеток
  • 7. Компот із чорноплідної горобини та вишні
  • 8. Компот із чорноплідної горобини та апельсина на зиму
  • 9. Компот із чорноплідної горобини та обліпихи
  • 10. Компот із чорноплідної горобини та груші на зиму
  • 11. Компот із чорноплідної горобини та червоної смородини
  • 12. Компот із чорноплідної горобини з лимонною кислотою
  • 13. Компот із чорноплідної горобини з малиною
  • 14. Компот із чорноплідної горобини з лимоном на зиму
  • 15. Компот із шипшини та чорноплідної горобини
  • 1. Літній компот із чорноплідної горобини

    Цей компот не тільки освіжає, а й відмінно впливає на здоров'я та самопочуття.

    Тобі знадобиться: 400 г чорноплідної горобини, 2 л води, 1/2 склянки цукру, 2 щіпки лимонної кислоти.

    Приготування: Залийте чорноплід холодною водою, доведіть до кипіння і проваріть 5-7 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Додай цукор та лимонну кислоту, перемішай і зніми компот з вогню.

    2. Компот із чорноплідної горобини на зиму

    Можеш додати в банку паличку кориці чи інші спеції.

    Тобі знадобиться: 400 г чорноплідної горобини, 1 часточка лимона, 350 г цукру, 2,5 л води.

    Приготування: Виклади чорноплідну горобину та лимон у стерилізовану банку. Зали окропом і залиш під кришкою на 20 хвилин. Злий цю воду, додай у неї цукор, знову закип'яті і залий назад. Закатай компот на зиму.

    3. Компот із чорноплідної горобини з м'ятою

    Горобину можна навіть не обривати з гілочок.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів пісного хліба

    Тобі знадобиться: 300 г яблук, 300 г чорноплідної горобини, 3 гілочки м'яти, 200 г цукру, 2 л води.

    Приготування: Наріж яблука часточками і разом з горобиною та м'ятою виклади їх у банку. Зали окропом і залиш на 20 хвилин під кришкою. Злий цю воду, знову закип'ятіть її з цукром, залий назад і закатай на зиму.

    4. Літній компот із чорноплідної горобини та яблук

    Радимо дати готовому компоту півгодини настоятися під кришкою.

    Тобі знадобиться: 4 л води, 600 г яблук, 1 склянка чорноплідної горобини, 1,5 склянки цукру.

    Приготування: Закип'яти воду і відправ туди довільно нарізані яблука і чорноплідну горобину. Додай цукор і знову доведи компот до кипіння. Зніміть його з вогню і дай настоятися під кришкою протягом 15-20 хвилин.

    5. Компот із чорноплідної горобини та сливи на зиму

    Для різноманітності – дуже солодкий та концентрований компот.

    Тобі знадобиться: 450 г сливи, 450 г чорноплідної горобини, 450 г цукру, 2-3 л води.

    Приготування: Видалити зі злив кісточки. Виклади половинки слив та чорноплідну горобину у стерилізовані банки. Закип'ятіть воду з цукром, залийте заготовки і залиште на 10 хвилин під кришкою. Злий сироп, знову його закип'яті і залий ще на 10 хвилин. Знову злий, закип'яті, залий компот і закатай на зиму.

    6. Компот із чорноплідної горобини та ранеток

    Дрібні яблука-ранетки хороші тим, що їх можна укладати в банки цілком.

    Тобі знадобиться: 1 склянка чорноплідної горобини, 200 г ранеток, 200 г цукру, 1,5 л води.

    Приготування: Відправ ранетки та горобину в стерилізовану банку. Зали окропом дай заготівлі охолонути під кришкою. Знову злий цю воду, закип'яти її з цукром, залий назад і закатай компот.

    7. Компот із чорноплідної горобини та вишні

    Ягоди можуть бути свіжими або замороженими – це не має значення.

    Тобі знадобиться: 300 г чорноплідної горобини, 300 г вишні, 2-3 л води, 200 г цукру.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів вина з чорниці

    Приготування: Закип'ятіть воду і додай цукор. Потім додай чорноплід з вишнею і знову доведи до кипіння. Проваріть компот 5-7 хвилин і зніміть його з вогню.

    8. Компот із чорноплідної горобини та апельсина на зиму

    Апельсин якраз приглушує легку терпкість горобини.

    Тобі знадобиться: 300 г чорноплідної горобини, 1 апельсин, 100 г цукру, 2,5 л води.

    Відправ горобину і нарізаний кружальцями апельсин в стерилізовану банку. Залий окропом і залиши на 15-20 хвилин під кришкою. Злий цю воду, знову закип'яти, додай цукор і знову залий у банку. Захід на зиму.

    9. Компот із чорноплідної горобини та обліпихи

    Такий компот можна назвати лікувальним – так багато в ньому вітамінів.

    Тобі знадобиться: 120 г чорноплідної горобини, 120 г обліпихи, 60 г цукру, 800 мл води.

    Приготування: Виклади обліпиху та чорноплідну горобину в чисту банку, залий окропом і залиш на 20 хвилин під кришкою. Злий цю воду, закип'яти її ще раз, додай цукор, провари ще 1 хвилину і знову залий ягоду. Закатай компот.

    10. Компот із чорноплідної горобини та груші на зиму

    Якщо груші дрібні, тоді можеш відправити їх у банку цілком.

    Тобі знадобиться: 400 г груш, 1-2 склянки чорноплідної горобини, 1 склянки цукру, 2-2,5 л води.

    Приготування: Відправ у банку чорноплідну горобину та груші, залий їх окропом і залиш на 15-20 хвилин під кришкою. Злий воду і знову її закип'яті. Засип у банку цукор, залий цим окропом і закатай компот.

    11. Компот із чорноплідної горобини та червоної смородини

    Обидві ягоди дивовижно доповнюють одна одну!

    Тобі знадобиться: 400 г чорноплідної горобини, 150 г смородини, 150 г цукру, 2-3 л води.

    Приготування: Закип'ятіть воду і додай цукор до смаку. Додай горобину і проваріть компот, поки вона не спливе. Додай червону смородину, проваріть компот ще 3 хвилини і зніми з вогню.

    Зараз читають:10 чудових рецептів огірків у власному соку на зиму

    12. Компот із чорноплідної горобини з лимонною кислотою

    Якщо тобі не подобається терпкуватий присмак горобини, ось рішення!

    Тобі знадобиться: 400 г чорноплідної горобини, 1 паличка кориці, 200 г цукру, 1/3 ч.л. лимонної кислоти, 2,5л води.

    Приготування: Відправ чорноплідну горобину та корицю в стерилізовану банку. Залий їх окропом і залиши на 15 хвилин під кришкою. Злий цю воду, закип'яти її знову з цукром і додай лимонну кислоту. Залий чорноплід і заходьте на зиму.

    13. Компот із чорноплідної горобини з малиною

    Чорноплодка досить жорстка, а ось малина – зовсім делікатна ягода, тож тут є свої секрети.

    Тобі знадобиться: 400 г чорноплідної горобини, 2,5 л води, 1 склянка малини, 1 склянка цукру.

    Приготування: Закип'яти воду з цукром, додай горобину і проварити 5 хвилин. Додай малину, доведи компот до кипіння, зніми його з вогню і дай настоятися трохи під кришкою.

    14. Компот із чорноплідної горобини з лимоном на зиму

    Лимонна кислинка ідеально доповнює більшість зимових компотів.

    Тобі знадобиться: 400 г чорноплідної горобини, 300 г цукру, 1 лимон, 2,5 л води.

    Приготування: Всип у банку ягоди чорноплідної горобини і нарізаний кружальцями лимон. Залий окропом і залиши на 15-20 хвилин під кришкою. Злий цю воду, додай у неї цукор, знову закип'яти і пару хвилин проварити. Залий назад і закатай компот.

    15. Компот із шипшини та чорноплідної горобини

    За бажанням можна додати ще кілька яблук.

    Тобі знадобиться: 500 г чорноплідної горобини, 500 г шипшини, 3 л води, 1 кг цукру.

    Приготування: Замочити ягоди чорноплідної горобини на 2 доби. Шипшина розріж і промий, щоб видалити кісточки та волоски. Звари однорідний сироп із води та цукру, поклади всі ягоди в чисті банки та залий їх киплячим сиропом. Простерилізуйте компот ще 15-20 хвилин у киплячій воді і заходьте на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *