20 найкращих салатів із зелених помідорів на зиму

Пережити зиму простіше, якщо в коморі нагромаджено багато смачної консервації. Серед іншого не забудь приготувати салат із зелених помідорів. Не знаєш, як? Скористайся нашою добіркою з 20 чудових рецептів – тут ти знайдеш усі найпопулярніші та найпростіші варіанти!

Зміст

  • 1. Салат із зелених помідорів із часником, петрушкою та гострим перцем
  • 2. Салат із зелених помідорів, болгарського перцю та цибулі
  • 3. Салат із зелених помідорів, моркви, болгарського перцю та цибулі.
  • 4. Пікантний салат із зелених помідорів з гострим перцем та часником
  • 5. Салат із зелених помідорів, моркви, болгарського перцю та зелені
  • 6. Салат із зелених помідорів, моркви та перцю з лимонною кислотою
  • 7. Салат «Дунайський» із зеленими помідорами та морквою
  • 8. Салат із зелених помідорів з часником, базиліком та аджикою
  • 9. Салат із зелених помідорів з морквою та перцем холодним способом
  • 10. Салат із зеленими помідорами, морквою та солодким перцем без цукру
  • 11. Салат із зеленими помідорами, цибулею, гострим перцем та часником
  • 12. Салат із зелених помідорів, моркви, перцю та цибулі з гірчицею
  • 13. Салат з капусти, зелених помідорів, болгарського перцю та цибулі.
  • 14. Салат з болгарського перцю, зелених помідорів та цибулі.
  • 15. Салат із зелених помідорів із часником та зеленню холодним способом
  • 16. Гострий салат із зелених помідорів та моркви з імбиром
  • 17. Салат з огірків, зелених помідорів та кропу
  • 18. Осінній салат із зеленими помідорами, перцем, морквою та цибулею
  • 19. Салат з моркви, зелених помідорів та цибулі з лимонним соком
  • 20. Салат «Апетитний» із зелених помідорів
  • 1. Салат із зелених помідорів із часником, петрушкою та гострим перцем

    Легкий спосіб приготувати смачний салат на зиму.

    Тобі знадобиться: 3 кг зелених помідорів, 1 головка часнику, 1 стручок гострого перцю, 50 г петрушки, 100 мл оцту, 120 мл олії, 3 ст.л. цукру, 60 г солі.

    Приготування: Наріж помідори, гострий перець та петрушку. Додай цукор, сіль, олію та пропущений через прес часник. Накрий кришкою та залиш на 1 годину. Проварити заготовку на повільному вогні 20 хвилин, влий оцет і через 1 хвилину зніміть з вогню. Розклади салат у підготовлені банки і заходьте.

    2. Салат із зелених помідорів, болгарського перцю та цибулі

    Апетитна та в міру гостра закуска.

    Тобі знадобиться: 2 кг зелених помідорів, 1 кг болгарського перцю, 500 г цибулі, 1 ч.л. майорану, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 150 мл олії, 120 мл яблучного оцту, 80 г цукру, 80 г солі.

    Приготування: Наріж зелені помідори, очищену цибулю та болгарський перець. Змішай всі овочі у великій каструлі, додай спеції, олію, цукор та сіль. Накрий кришкою і прибери на 30-40 хвилин, щоб салат пустив сік. Потім постав заготовку на слабкий вогонь, проварити 20 хвилин і влий оцет. Через 1 хвилину розклади салат по банкам і закатай його на зиму.

    3. Салат із зелених помідорів, моркви, болгарського перцю та цибулі.

    Замість томатної пасти можна використовувати томатний сік чи соус.

    Тобі знадобиться: 2 кг зелених помідорів, 1 кг моркви, 500 г болгарського перцю, 500 г цибулі, 4 зубчики часнику, 3 ст. томатної пасти, 150 мл олії, 100 мл оцту, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 3 ст. цукру, 100 г солі.

    Приготування: Наріж помідори, очищений болгарський перець та цибулю. Моркву натрій на тертці, а часник пропусти через прес. Все змішай, додай олію, томатну пасту, спеції, сіль та цукор. Накрий кришкою та залиш при кімнатній температурі на 1 годину. Провари овочі 15 хвилин, влий оцет і кип'ятити ще 5 хвилин. Розклади салат по стерилізованих банках, закатай і переверни вгору дном.

    4. Пікантний салат із зелених помідорів з гострим перцем та часником

    Якщо гострий перець очистити від насіння, тоді салат вийде менш пекучий.

    Зараз читають:15 простих рецептів смарагдового варення з аґрусу

    Тобі знадобиться: 3 кг зелених помідорів, 1 стручок гострого перцю, 50 г часнику, 50 г будь-якої зелені, 1 ч.л. насіння гірчиці, 0,5 ч. л. коріандру в зернах, 120 мл олії, 100 мл яблучного оцту, 3 ст.л. цукру, 4 ст. солі.

    Приготування: Наріж помідори, гострий перець, зелень та очищений від лушпиння часник. Змішай все у великій каструлі, додай цукор, сіль, олію, насіння гірчиці, коріандр і залиш на 30-40 хвилин. Розклади овочі в банки, простерилізуйте салат 15 хвилин, додай оцет і закатай.

    5. Салат із зелених помідорів, моркви, болгарського перцю та зелені

    Не варто варити більше 3 кг салату.

    Тобі знадобиться: 2 кг зелених помідорів, 500 г моркви, 500 г болгарського перцю, 50 г будь-якої зелені, 4 зубчики часнику, 0,5 ч.л. коріандру у зернах, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1/2 склянки олії, 5 ст.л. оцту, 100 г цукру, 80 г солі.

    Приготування: Наріж помідори, зелень та очищений болгарський перець. Моркву натрій на тертці, а часник подрібни ножем. Все змішай, додай спеції, олію, цукор та сіль. Накрийте кришкою і залиште на 1 годину, щоб овочі пустили сік. Проварити салат 20 хвилин на повільному вогні, додай оцет, розклади по банках і закатай.

    6. Салат із зелених помідорів, моркви та перцю з лимонною кислотою

    Відмінний варіант, якщо в будинку закінчився оцет.

    Тобі знадобиться: 2 кг зелених помідорів, 1 кг моркви, 500 г болгарського перцю, 1 ст. лимонної кислоти, 1/2 склянки олії, 3 лаврових листи, 10 горошин чорного перцю, 1 ч.л. меленого коріандру, 100 г цукру, 100 г солі.

    Приготування: Наріж зелені помідори та очищений болгарський перець. Моркву натрій на тертці і обсмажити в олії 3-5 хвилин. Змішай все в каструлі, додай цукор, сіль, лимонну кислоту та спеції. Провари овочі 15 хвилин на слабкому вогні, розклади салат по чистим сухим банкам і закатай.

    7. Салат «Дунайський» із зеленими помідорами та морквою

    Цим рецептом користувалися ще наші мами та бабусі!

    Тобі знадобиться: 2 кг зелених помідорів, 1 кг моркви, 4 середні болгарські перці, 400 г цибулі, 1/2 головки часнику, 160 мл рослинної олії, 100 мл оцту, 10 горошин чорного перцю, 0,5 ч.л. коріандру в зернах, 80 г цукру, 80 г солі.

    Овочі підготуй , дрібно наріж і змішай. Додай олію, спеції, цукор, сіль та пропущений через прес часник. Накрий кришкою та залиш на 2 години. Поставте заготівлю на вогонь, додай оцет і проваріть 30 хвилин. Розклади гарячий салат по банкам, закатай і укутай теплою ковдрою.

    8. Салат із зелених помідорів з часником, базиліком та аджикою

    Гостріший салат можна приготувати, додавши ще стручок пекучого перцю.

    Тобі знадобиться: 2,5 кг зелених помідорів, 50 г часнику, 3 ст. аджики, 50 г базиліка, 200 мл олії, 1/2 склянки яблучного оцту, 50 г цукру, 80 г солі.

    Помідори наріж , а часник пропусти через прес. Листя базиліка зніми з гілочок і подрібни. Все змішай, додай олію, аджику, цукор та сіль. Накрий заготовку кришкою і прибери на 1 годину. Проварити салат 15 хвилин, влий оцет і через 1 хвилину зніміть з вогню. Розклади в підготовлені банки, закатай і закутай на добу товстим рушником.

    9. Салат із зелених помідорів з морквою та перцем холодним способом

    Серветку періодично знімай та промивай у холодній воді.

    Тобі знадобиться: 2 кг зелених помідорів, 500 г моркви, 500 г болгарського перцю, 1/2 головки часнику, 2 листочки хрону, 5 листків вишні, 100 г цукру, 100 г солі, 2 л води.

    Приготування: Наріж зелені помідори та очищений болгарський перець, а моркву натрій на тертці. Все змішай і додай пропущений через часник. Виклади овочі в каструлю відповідного розміру. Воду змішай із цукром, сіллю та прокип'яті 3 хвилини. Застуди та залий підготовлені овочі, накрий листям, тканинною серветкою, тарілкою та постав гніт. Забери заготівлю на 2 тижні в темне прохолодне місце.

    Зараз читають:20 незрівнянних рецептів компоту з груші на зиму

    10. Салат із зеленими помідорами, морквою та солодким перцем без цукру

    Рецепт для любителів кисленьких закусок.

    Тобі знадобиться: 2 кг зелених помідорів, 1 кг моркви, 1 кг болгарського перцю, 500 г цибулі, 4 горошини запашного перцю, 10 горошин чорного перцю, 1 ч.л. меленого коріандру, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 склянка олії, 120 мл яблучного оцту, 100 г солі.

    Приготування: Наріж зелені помідори, очищену цибулю та болгарський перець, а моркву натрій на тертці. Все змішай, додай олію, спеції, сіль і залиш на 1 годину. Наповни банки овочевим салатом, простерилізуй 15 хвилин і влий оцет. Закатай, переверни вгору дном і укутай товстим рушником на добу.

    11. Салат із зеленими помідорами, цибулею, гострим перцем та часником

    Ретельно відбирай овочі: вони мають бути соковитими, красивими та ароматними.

    Тобі знадобиться: 2 кг зелених помідорів, 2 стручки гострого перцю, 500 г цибулі, 100 г часнику, 3 лаврові листки, 120 мл оливкової олії, 100 мл яблучного оцту, 3 ст.л. цукру, 3 ст. солі, 1 склянка води.

    Приготування: Наріж помідори, гострий перець і очищену від лушпиння цибулю. Змішай овочі, додай олію, пропущену через прес часник і залиш на 1 годину. Закип'ятіть воду, додай цукор, сіль та лавровий лист. Прокип'яті 3 хвилини і влий в овочеву заготівлю. Накрийте кришкою і залиште на 1 годину при кімнатній температурі. Провари салат 15 хвилин, влий оцет і розклади його в підготовлені банки. Закатай, переверни вгору дном і закутай товстою ковдрою.

    12. Салат із зелених помідорів, моркви, перцю та цибулі з гірчицею

    Апетитний салат із нотками пікантності.

    Тобі знадобиться: 3 кг зелених помідорів, 500 г болгарського перцю, 500 г моркви, 300 г цибулі, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. гірчичного порошку, 180 мл олії, 5 ст.л. оцту, 150 г цукру, 120 г солі.

    Приготування: Наріж помідори, цибулю та болгарський перець, а моркву натрій на тертці. Все змішай, додай чорний перець, гірчичний порошок, цукор, сіль та олію. Накрий кришкою і залиш на 1 годину. Розклади салат по банкам, простерилізуйте 10 хвилин і додай оцет. Закатай, переверни вгору дном і закутай товстим рушником.

    13. Салат з капусти, зелених помідорів, болгарського перцю та цибулі.

    Якщо капусту не розім'яти, тоді вона сяде в банку.

    Тобі знадобиться: 1 кг капусти, 800 г зелених помідорів, 500 г болгарського перцю, 4 середні цибулини, 150 мл олії, 100 мл оцту, 60 г цукру, 100 г солі.

    Приготування: Наріж помідори, очищену цибулю та болгарський перець. Капусту нашаткуй, присип сіллю і цукром, і злегка розімні руками. Змішай всі овочі в каструлі відповідного розміру, додай олію та постав заготовку на повільний вогонь. Провари 15 хвилин, влий оцет і томи ще 5 хвилин. Розклади гарячий салат у чисті сухі банки і заходьте.

    14. Салат з болгарського перцю, зелених помідорів та цибулі.

    Акуратно перемішуй салат у процесі варіння.

    Тобі знадобиться: 2 кг зелених помідорів, 1 кг болгарського перцю, 800 г цибулі, 150 мл олії, 120 мл яблучного оцту, 60 г цукру, 80 г солі.

    Приготування: Наріж зелені помідори, солодкий перець та цибулю. Змішай овочі в каструлі, додай олію, цукор та сіль. Перемішайте, прикрийте кришкою і залиште на 1 годину. Постав салат на слабкий вогонь, провари 20 хвилин і влий оцет. Закатай, переверни вгору дном і закутай на добу теплою ковдрою.

    15. Салат із зелених помідорів із часником та зеленню холодним способом

    З'їсти таку закуску слід протягом двох місяців після готовності.

    Зараз читають:15 простих рецептів компоту з малини та смородини

    Тобі знадобиться: 3 кг зелених помідорів, 50 г будь-якої зелені, 100 г часнику, 3 лаврові листки, 10 горошин чорного перцю, 0,5 ч.л. меленого червоного перцю, 1/2 склянки цукру, 120 г солі, 3 л води.

    Приготування: Наріж помідори та зелень, а часник очисти та пропусти через прес. Все змішай, додай спеції та залиш на 2 години при кімнатній температурі. Закип'ятіть воду, додай цукор, сіль і провари 5 хвилин. Остуди, залий овочі, прикрий кришкою і постав гніт. Перенеси заготівлю на 3 тижні у темне прохолодне місце.

    16. Гострий салат із зелених помідорів та моркви з імбиром

    Працювати з імбиром краще в рукавичках та при включеній витяжці.

    Тобі знадобиться: 2 кг зелених помідорів, 500 г моркви, 20 г кінзи, 2 ст. тертого імбиру, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. каррі, 1/2 склянки олії, 5 ст.л. яблучного оцту, 4 ст. цукру, 5 ст. солі.

    Приготування: Наріж кінзу та зелені помідори, а моркву натрій на тертці. Змішай овочі у великій каструлі, додай імбир, спеції, цукор та сіль. Влий олію, перемішай і залиш на 1 годину. Провари овочі 15 хвилин, додай оцет і розклади салат у стерилізовані банки. Закатай, переверни вгору дном і закутай теплою ковдрою.

    17. Салат з огірків, зелених помідорів та кропу

    Найсмачніше салат виходить із помідорів молочної стиглості.

    Тобі знадобиться: 1 кг огірків, 2 кг зелених помідорів, 50 г кропу, 120 мл олії, 100 мл яблучного оцту, 60 г цукру, 80 г солі.

    Приготування: Наріж і змішай овочі з кропом. Додай цукор, сіль, масло|мастило| і прибери заготовку в бік на 30-40 хвилин|мінути|. Прокип'яти салат 10 хвилин, влий оцет і через 3 хвилини зніми його з вогню. Закатай, переверни вгору дном і закутай теплим рушником на добу.

    18. Осінній салат із зеленими помідорами, перцем, морквою та цибулею

    Рекомендуємо закривати такий салат у баночки об'ємом до 500 мл.

    Тобі знадобиться: 2 кг зелених помідорів, 1 кг солодкого перцю, 500 г моркви, 500 г цибулі, 50 г томатного соусу, 100 мл оцту, 80 мл олії, 1 ст.л. хмелі-сунелі, 1 ч.л. меленого коріандру, 3 ст. цукру, 4 ст. солі.

    Приготування: Наріжте зелені помідори, очищений перець і цибулю. Моркву натрій на тертці, присип спеціями і полів киплячим маслом. Змішай все в каструлі, додай цукор, сіль, томатний соус і прибери на 1 годину. Проварити салат 15 хвилин, додай оцет, розклади в підготовлені банки і заходьте на зиму.

    19. Салат з моркви, зелених помідорів та цибулі з лимонним соком

    Стеж за тим, щоб разом із лимонним соком у салат не потрапили кісточки цитрусу.

    Тобі знадобиться: 1 кг зелених помідорів, 500 г моркви, 1 кг цибулі, 1 лимон, 120 мл олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 50 г цукру, 60 г солі.

    Приготування: Наріж помідори та очищену від лушпиння цибулю. Морква натрій на тертці. Лимон ошпар окропом, розріж навпіл і видави сік. Змішай всі овочі в каструлі, додай олію, спеції, цукор та сіль. Накрий кришкою та залиш на 1 годину. Проварити заготовку на повільному вогні, влий лимонний сік і через 2 хвилини зніміть з вогню. Розклади гарячий салат по банкам і закатай.

    20. Салат «Апетитний» із зелених помідорів

    Час стерилізації вказаний для банок об'ємом 1 л.

    Тобі знадобиться: 2 кг зелених помідорів, 500 г болгарського перцю, 500 г цибулі, 100 мл оцту, 3 ст. цукру, 3 ст. солі.

    Приготування: Наріж помідори, очищену цибулю та болгарський перець. Все змішай, додай цукор, сіль і залиш під кришкою на 30-40 хвилин. Розклади салат у підготовлені банки, простерилізуй 15 хвилин, влий оцет і закатай.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *