12 відмінних рецептів з барбарисом на зиму

Мало хто вживає барбарис у свіжому вигляді, зате з нього виходять чудові заготівлі на зиму – на кшталт варення, джемів, компотів чи соусів. І саме на них ми сьогодні зупинимося. Ділимося 12 оригінальними рецептами!

Зміст

  • 1. Варення з барбарису на зиму
  • 2. Соус із барбарису з імбиром на зиму
  • 3. Сушений барбарис на зиму
  • 4. Компот з яблуками та барбарисом на зиму
  • 5. Барбарисовий джем на зиму
  • 6. Варення з барбарисом та агар-агаром на зиму
  • 7. Компот із барбарису на зиму
  • 8. Варення-п'ятихвилинка з барбарису на зиму
  • 9. Перетертий барбарис із цукром на зиму
  • 10. Желе з барбарису на зиму
  • 11. Сік із барбарису на зиму
  • 12. Соус із барбарису із зеленню на зиму
  • 1. Варення з барбарису на зиму

    Густе варення із приємним кисло-солодким смаком.

    Тобі знадобиться: 2 склянки барбарису, 3 склянки цукру, 1 склянка води.

    Приготування: Промий барбарис, залий його водою і доведи до кипіння. Додай цукор і проваріть до його розчинення. Після чого дай заготівлі охолонути і проварити 2 хвилини після кипіння. Знову дай охолонути, проварити 2 хвилини і закатай варення в стерилізовані банки.

    2. Соус із барбарису з імбиром на зиму

    Легкий у приготуванні соус, який ідеально поєднується з м'ясом.

    Тобі знадобиться: 500 г барбарису, 1 ст. меленого імбиру, 100 г коричневого цукру, 4 бутони гвоздики, 2 палички кориці.

    Промий барбарис , додай 1-2 ложки води і протушкуй його до м'якості разом з корицею. Перетріть ягоду через сито, всип мелену гвоздику, імбир і цукор. Доведи соус до кипіння, уваріть до густини і закатай у стерилізовану банку.

    Зараз читають:20 рецептів оладок на сметані, які хочеться готувати знову і знову

    3. Сушений барбарис на зиму

    Потім його можна використовувати як спецію або виготовляти з нього чай.

    Тобі знадобиться: 1 кг барбарису.

    Приготування: Ретельно промий та обсуши барбарис. Виклади його на застелений пергаментом лист в один шар і суші півгодини в відкритій духовці при 60-70 градусах. Потім дай охолонути і знову просуши ще півгодини. Повторіть процес ще кілька разів до бажаної сухості ягід. Бережи барбарис в герметичних скляних ємностях.

    4. Компот з яблуками та барбарисом на зиму

    Цікавий компот з легкими нотками барбарисових льодяників.

    Тобі знадобиться: 500 г яблук, 500 г барбарису, 2 склянки цукру, 3,5-4 л води.

    Промий барбарис , наріж яблука на часточки і виклади все в чисті сухі банки. Залий окропом на 15 хвилин, після чого злий цю воду і знову закип'ятити її з цукром. Залий сироп назад у банки і заходьте на зиму.

    5. Барбарисовий джем на зиму

    Цей джем особливо гарний до тостів, млинців або начинки у випічку.

    Тобі знадобиться: 500 г барбарису, 500 г цукру.

    Приготування: Промий барбарис, додай кілька ложок води та протушкуй до м'якості. Перетріть ягоди через сито, всип цукор і проваріть джем 20-25 хвилин на слабкому вогні, помішуючи. Закатай його до стерилізованих банків.

    6. Варення з барбарисом та агар-агаром на зиму

    Виходить не надто солодким, але дуже густим.

    Зараз читають:8 відмінних рецептів картоплі фрі в духовці

    Тобі знадобиться: 500 г барбарису, 150 г цукру, 300 мл води, 0,5 ч.л. агар-агару.

    Приготування: Звари сироп з води та цукру, засип у нього промитий барбарис і знову доведи до кипіння. Додай агар-агар, перемішай, проварити 5-7 хвилин і розклади варення в стерилізовані банки.

    7. Компот із барбарису на зиму

    У барбариса трохи своєрідний смак, але такий компот дуже гарний.

    Тобі знадобиться: 2 склянки барбарису, 1-1,5 склянки цукру, 1 паличка кориці, спеції на смак, 2,5 л води.

    Промий і перебери барбарис , виклади його в чисту суху банку і додай корицю з іншими спеціями. Зали окропом, накрий кришкою і залиш на 10 хвилин. Злий цю воду і повторно закип'ятити її з цукром. Знов залий нею барбарис і закатай компот.

    8. Варення-п'ятихвилинка з барбарису на зиму

    Класична п'ятихвилинка вимагає більше часу, але результат того вартий.

    Тобі знадобиться: 300 г барбарису, 300 г цукру, 150 мл води.

    Приготування: Звари сироп з води та цукру, засип у нього барбарис і проварити 5 хвилин після повторного кипіння. Дай заготівлі охолонути і проварити ще 5 хвилин. Повторіть цей крок ще 1-2 рази до потрібної консистенції варення. Після останнього варіння – розлий заготівлю по стерилізованих банках.

    9. Перетертий барбарис із цукром на зиму

    Обов'язково зберігай заготівлю в темному та холодному місці.

    Тобі знадобиться: 1 кг барбарису, 1,5 кг цукру.

    Пропусти барбарис через м'ясорубку або подрібни його за допомогою блендера, а потім перетрі через сито для однорідності. Всип цукор, перемішай, залиш на 30 хвилин і знову перемішай до розчинення. Розклади заготівлю в стерилізовані банки і заходьте на зиму.

    Зараз читають:10 листкових салатів з креветками, які хочеться готувати цілий рік

    10. Желе з барбарису на зиму

    Май на увазі, що при варінні цього желе сильно летять бризки.

    Тобі знадобиться: 1 кг барбарису, 1,5 кг цукру.

    Приготування: Залий барбарис невеликою кількістю води, доведи до кипіння, проварити 10 хвилин і перетріть через сито. Процідити сік через марлю і додати цукор. Знову доведи сік до кипіння та провари желе близько 10-15 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Розлий по стерилізованих банках та відправ на зберігання.

    11. Сік із барбарису на зиму

    Віджати сік можна як за допомогою соковитискача, так і звичайної марлі.

    Тобі знадобиться: 1 кг барбарису, 250 г цукру.

    Залий барбарис окропом на пару хвилин, дай йому стекти і відіжми сік . Додай цукор, розлий сік у чисті сухі банки, простерилізуй їх 20 хвилин у киплячій воді і закатай кришками.

    12. Соус із барбарису із зеленню на зиму

    Всі любителі ягідних соусів точно будуть у захваті!

    Тобі знадобиться: 1 склянка барбарису, 1 ст. яблучного оцту, 1/2 перцю чилі, 2 зубчики часнику, по 4 гілочки кінзи, кропу та петрушки, сіль, цукор, спеції.

    Приготування: Залий барбарис невеликою кількістю води, проварити 15-20 хвилин і перетрій через сито. Доведи пюре до кипіння і всип цукор, сіль і всі спеції. Увари до бажаної густоти і додай оцет, подрібнений часник та зелень. Закатай соус у стерилізовану банку.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *