Що робити, якщо влітку хочеться кави? Звісно ж, переходити на холодні кавові напої! Їх так багато і вони такі різноманітні, що проблем із цим точно не виникне. Популярний еспресо-тонік, гляса, айс-латте, айс-капучіно, холодна в'єтнамська кава та інші – ділимося рецептами на будь-який смак!
Зміст
1. Еспресо-тонік
Декілька років тому цей напій з'явився у всіх кав'ярнях і досі не здає позиції.
Тобі знадобиться: 60 мл еспресо, 200 мл тоніка, лід.
Приготування: Наповни склянку льодом і влий міцний свіжий еспресо. Залий його тоніком до верху склянки і прикрась до смаку.
2. Кава глясі
У класичному виконанні це гарячий напій, але є і холодний літній варіант.
Тобі знадобиться: 2 ч.л. меленої кави, 100 мл води, 30 г морозива, 2-3 кубики льоду.
Приготування: Звари каву і дай йому охолонути в мисці з крижаною водою. Подрібни лід і виклади його в склянку. Зверху додай кульку морозива та залий його каву.
3. В'єтнамська кава з льодом
Солодкий та ароматний кавовий напій зі згущеним молоком.
Тобі знадобиться: 2 ч.л. меленої кави, 100 мл води, 2 ст.л. згущеного молока, лід.
Приготування: Звари кави будь-яким способом і дай йому трохи охолонути. Наповни склянку кубиками льоду, влий каву і зверху додай згущене молоко. Перемішай і подавай.
4. Кава фраппе
Можна додати трохи улюбленого сиропу, меду або згущене молоко.
Тобі знадобиться: 100 мл еспресо, 100 мл молока, 4-5 кубиків льоду.
Дай еспресо трохи охолонути і вили в блендер . Додай холодне молоко та зби каву. Всип лід і зби напій ще раз до густої піни. Подавай фраппе у високих склянках із трубочкою.
Зараз читають:12 рецептів вареників з полуницею, перед якими неможливо встояти
5. Кава Дальгона
Справжній кавовий шедевр!
Тобі знадобиться: 8 ст. розчинної кави, 8 ст.л. цукру, 100-120 мл теплої води, молоко, лід.
Приготування: Віночком змішай розчинну каву з цукром. Поступово маленькими порціями підливай воду, продовжуючи постійно збивати. Збивайте все до щільної блискучої маси – приблизно 2-3 хвилини. Можна додати трохи какао. Наповни склянку льодом, влий молоко та ложкою виклади зверху кавову масу.
6. Збита кава
Ще один оригінальний спосіб приготування кави з шапочкою.
Тобі знадобиться: 200 мл молока, 1 ст. цукру, 1 ст. розчинної кави, 1 ст.л. окропу, лід.
Приготування: Змішай розчинну каву, цукор та окріп. Міксером збий цю масу до стійкої світлої піни, поступово додаючи швидкість. У склянку виклади лід, влий молоко і зверху додай шапочку з кавової маси.
7. Айс-латте
Цукор чи сироп краще додавати прямо у каву ще на етапі збивання.
Тобі знадобиться: 60 мл еспресо, 150 мл молока, 5-6 кубиків льоду.
Приготування: Збийте каву з 2-3 кубиками льоду в блендері. Окремо трохи зби холодне молоко. Виклади в склянку лід, що залишився, залий молоком і зверху влий каву.
8. Айс-капучіно
Класичний кавовий напій у літньому виконанні.
Тобі знадобиться: 100 мл еспресо, 100 мл молока, 1 ч.л. цукру, збиті вершки, лід.
Змішай каву з цукром і дай йому охолонути . Наповни келих льодом і вили каву. Зби молоко до піни і вили зверху. Прикрась напій збитими вершками.
9. Бананова кава з льодом
Солодкий коктейль, який може замінити собою навіть легке перекушування.
Тобі знадобиться: 150 мл еспресо, 150 мл молока, 1 банан, лід.
Приготування: Звари каву і дай їй повністю охолонути. Відправте еспресо, молоко, очищений банан і кілька кубиків льоду в блендер. Збий все до однорідності.
10. Холодна кокосова кава
Готовий напій дуже прикрасять збиті кокосові вершки, якщо вони під рукою.
Тобі знадобиться: 100 мл еспресо, 200 мл кокосового молока, 2 ст. згущеного молока.
Зараз читають:20 найкращих рецептів з рисовим борошном
Приготування: Еспресо та кокосове молоко повинні бути холодними. Відправте всі інгредієнти в блендер і зби напій. Перелий його в склянку і додай лід за бажанням.
11. Молочний коктейль із кавою
Для аромату додай трохи ванільного цукру чи кориці.
Тобі знадобиться: 60 мл еспресо, 200 мл молока, 100 г морозива.
Дай каву охолонути і влий її в чашу блендера . Додай молоко та морозиво. Зби коктейль до однорідності і, якщо потрібно, додай трохи льоду.
12. Лимонна кава з льодом
Спеціально для тих, кому подобаються освіжаючі та цитрусові напої.
Тобі знадобиться: 2 ст. лимонного соку, 2 ст. цукрової пудри, 2-3 кубики льоду, 300 мл кави.
Приготування: Відправте всі інгредієнти в шейкер або банку. Гарненько зби коктейль і перелий його в келих. Прикрась часточкою цитрусу або м'ятою за бажанням.
13. Холодна бамбл-кава
Апельсиновий кавовий напій із солодким сиропом.
Тобі знадобиться: 120 мл апельсинового соку, 2 ч. л. кави, 150 мл води, 30 мл карамельної, гранатової або іншого сиропу, лід.
Приготування: Звари каву і дай йому трохи охолонути. Наповни склянку льодом, влий апельсиновий сік і потім сироп за смаком. Акуратно влий каву по лезу ножа або по ложці, щоб напій залишився листковим.
14. Холодний мокачино
Можна готувати його із білим, молочним або чорним шоколадом.
Тобі знадобиться: 3/4 склянки молока, 2 ч. л. цукру, 30 г шоколаду, 1/2 склянки кави, лід.
Приготування: Налий у сотейник 1/4 склянки молока, додай цукор і шоколад, і проварити до розчинення. Дай трохи охолонути, додай молоко і каву, що залишилося. Перемішай і розлий напій по склянках з льодом.
15. Крижана вишнева кава
Для оригінальності та різноманітності додамо до нього трохи меду.
Тобі знадобиться: 100 мл вишневого соку, 30 мл еспресо, 20 г меду.
Заздалегідь розлий вишневий сік у формочки для льоду і заморозь його в морозилці. Змішай еспресо із медом до розчинення. Виклади вишневий лід у склянку та залий його каву.
Зараз читають:12 найкращих рецептів горохового супу з копченою куркою
16. Холодна м'ятна кава
Цей напій найзручніше готувати за допомогою шейкера для коктейлів.
Тобі знадобиться: 250 мл міцної кави, 60 мл жирних вершків, 6-8 листків м'яти, 2 ч.л. коричневий цукор, лід.
Приготування: Розімни листя м'яти з цукром у шейкері. Додай туди ж каву, вершки та трохи льоду. Добре збовтай коктейль і проціди його в склянку.
17. Пряна холодна кава
Підійде молоко будь-якої жирності чи нежирні вершки.
Тобі знадобиться: 400 мл води, 200 мл молока, 3 ст. меленої кави, 0,5 ч.л. мускатного горіха, 3 бутони гвоздики, 0,5 ч.л. кориці, 1 щіпка кардамону.
Приготування: Кава та всі спеції залий водою, повільно доведи до кипіння та зніми з вогню. Дай заготовці настоятися під кришкою, доки кава не охолоне. Проціди його, розлий по формах і відправ у морозилку до заморозки. За допомогою блендера зби холодне молоко і кавовий лід до однорідності.
18. Холодна кава з шоколадом та морозивом
Повноцінний десерт в одній склянці. Неможливо пройти повз!
Тобі знадобиться: 300 мл кави, 50 г шоколаду, 100 г морозива, 4 кубики льоду.
Дай каву трохи охолонути. За допомогою блендера збий каву з морозивом та тертим шоколадом. Перелий напій у келих із льодом.
19. Холодна віденська кава
Найпростіше готується саме з розчинної кави.
Тобі знадобиться: 10 г розчинної кави, 250 мл холодної води, 100 мл 25% вершків, 10 г чорного шоколаду, цукор.
Приготування: Вершки збийте до піків і відправте в холодильник. Залий розчинну каву і цукор водою, міксером збий цю суміш до легкої піни. Розлий каву по холодних склянках, акуратно виклади вершки і посип все тертим шоколадом.
20. Холодна кава з кока-колою та соком
Ідеально підійде вишневий, гранатовий чи апельсиновий сік.
Тобі знадобиться: 100 мл еспресо, 50 мл соку до смаку, 50 мл кока-коли, 3-4 кубики льоду, 1 часточка лимона.
Приготування: Звари каву і дай їй повністю охолонути. Наповни склянку льодом, влий каву, сік та кока-колу. Перемішайте і прикрасьте готовий напій лимоном.
Джерело: dietcenter.com.ua